Операция на щитовидната жлеза - 2

• 140 794
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Не можете да предположите какво ми се случва!на мен при опе #2gunfire #2gunfireрацията ми отстраниха десния лоб а е трябвало и левия днес ходих на ехограф и на левия има голяма киста и една по малка.Може ти ли да си представите каква ни е медицината не възможно това да се е появило за два месеца от операцията до сега и сега не знам какво да правя ще отлагам докато мога Явно изобщо не са погледнали на цяло направо ужас.Исках просто да споделя за кошмара който преживявам

Shockedнапрово нямам думи.Добре а в епикризата какво пише за състоянието на левия лоб.

# 121
Боже, калчева , нямам думи... Ужас.... Защо се случват такива неща? Не стига че плащаме купища пари ...

# 122
изобщо не се споменава левия лоб все едно не съществува.Някой може ли да каже как се стига с градски транспорт от центъра на Варна до болница Света Марина, смятам да ходя при Христозов да се консултирам с него до колко мога да отлагам, понеже нито нерви нито средства имам да се оперирам сега.До сега сме ходили все с кола до там и не знам как се стига.после ще пиша пак ще ви държа в течение.

# 123
калчева ,
успокой се! Гледай сега да се възстановиш и по-нататък ще решиш какво да правиш. Не съм сигурна, че е невъзможна появата на нови кисти макар и 2 месеца след операция.

# 124
При консултация с ендокринолог-хирург, по негово мнение вероятността да се появят нови кисти или възли е 0,1%, така че най-вероятно са съществували преди това, просто докторът, който е правил ехографията не е бил на ниво. Там се описват и двата лоба, та дори и лимфните възли. Калчева, не се шашкай толкова, важното е да си спокойна, това заболяване е предизвикано най-вече от стрес и притеснения. Аз дори се радвам, че всичко това се случва на мен, а не на мои близки, защото тогава притеснението ми е доста по-голямо. Колкото до отлагането, посети ендокринолог, но не хирург, те не отлагат.

# 125
Калчева, забравих да питам дали си правила лекарството от алое, вино и мед, казват,че е доста ефикасно при кисти, намаляват и дори изчезват, четох някъде в нета за това. Би могла да опиташ, вероятно трябва да си упорита, но това е безобидно, дори полезно.

# 126
botzy,аз пия периодично келп.сега го пия в комбинация с още водорасли,но за 1-ви път реших,че ако бъда постоянна,ще си пусна тсх ,за да видя дали имам ефект.
калчева,ти от варна ли си?можеш да се консултираш с д-р сарджева.много съжалявам,че така се е получило.а не е ли възможно само с пункция да се елиминира кистата?

# 127
При консултация с ендокринолог-хирург, по негово мнение вероятността да се появят нови кисти или възли е 0,1%, така че най-вероятно са съществували преди това, просто докторът, който е правил ехографията не е бил на ниво. Там се описват и двата лоба, та дори и лимфните възли...
propadnala, но нали ехографията се гледа и от хирурга. Ако лекарят, направил ехографията не е видял и описал всичко, нали после хирургът гледа снимката и би трявбало да види кистата (ако е съществувала преди операцията). А хирургът е д-р Пандев. Ако в него е грешката аз лична започвам да се притеснявам, защото и мен ме оперира той....

# 128
botzy,аз пия периодично келп.сега го пия в комбинация с още водорасли,но за 1-ви път реших,че ако бъда постоянна,ще си пусна тсх ,за да видя дали имам ефект.

ina15 , светни ме с малко повече инфо за тези водорасли и келп.  Какви са и какъв трябва да е ефекта? И нали като имаме възли не трябвало продукти, които съдържат йод да пием?

# 129
Едва ли би могъл да сбърка Пандев, по време на операцията гледа на монитор, а колкото до ехографията, май не я разглеждат много подробно, по принцип на  самата операция се рашава колко и какво да се премахне, поне така ми обясниха. Не знам вече какво да мисля, но все вярвам в професионализма на  хирурга, все пак това прави всеки ден, как би могъл да сбърка? Като цяло много мразя докторите, защото не приемат нещата присърце. Може и професията да ги прави такива бездушници. Извинете ме ако съм груба.

# 130
Здравейте, прибрах се от срещата с Христозов,направих и невъзможното да стигна в най-скоро време и успях.И така нищо ново да има я кистата една голяма и друга по-малка.Не може разбира се категорично да каже но според него я е имало и преди операцията но е била малка и не са я забелязали.Сега се разбрахме да се наблюдавам сама и ако няма нещо тревожно да отида след три месеца и ако няма промяна ще вляза в болница за някаква склеротерапия за изсмукване на кистата,но в никакъв случай няма гаранция че ше се получи.И ако не стане пак операция.Така ми се ще да ги наредя в редица всички доктори и да ги гръмна #2gunfire.Намали ми дозата на елтирокса на 50мг.Направо нямам думи разорихме се ужас, сега трябва да поработя малко че да събера пари за следващата серия JoyСега започвам да се ровя за някакво билколечение да пробвам и това.Добре че сте вие сигурна съм че разбирате какво изпитвам.ЧАО и хубав ден на всички

# 131
калчева може пък пандев нарочно да ги е оставил- ако ти е махнал и кистите може би е трябвало да маха цялата жлеза, пък така ти е останала малко, която все пак функционира. кистите не винаги пречат и ако не са мн големи могат да не се пипат, а само да се следят- поне мойте лекари така казаха.

аз тези дни гледам по телевизията за тази журналистка, която осъди държавата и направо тръпки ме побиват.  сега почва да ме е яд, че не се оперирах  newsm78 дали тази биопсия дето ми е правиха може да е на 100% вярна
абе ужас - нали ходиме на лекари майка му стара, ако и на тях не можем да се доверим на кого?

# 132
botzy,w момента пия тези по препоръка на приятелка аптекарка-http://badetezdravi.com/products/details/29/%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D1%81%D0%BE%D1%80%D1%81-%D0%BC%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B8%D1%8F
някъде имаше и по-подробно инфо и точно въздействието в/у щитовидната жлеза,но нямам време да го ровя.
вярно е за йода,моят ендо ме предупреди за него,но ми се наложи серия от операции,където обилно ме поливаха с браунол(йод).очаквахме 1см ми жлеза да откаже да работи,но тя даже беше изпаднала в хиперфункция и намалихме дозата еутирокс.оказа,че 5%от хората,йода активизира хормоните вместо да ги подтиска.а и аз не съм с хашимото.
някъде в тези водорасли четох,че са единствената форма на йод,която се понася при хашимото и хипофункция.

# 133
Едва ли би могъл да сбърка Пандев, по време на операцията гледа на монитор, а колкото до ехографията, май не я разглеждат много подробно, по принцип на  самата операция се рашава колко и какво да се премахне, поне така ми обясниха. Не знам вече какво да мисля, но все вярвам в професионализма на  хирурга, все пак това прави всеки ден, как би могъл да сбърка? Като цяло много мразя докторите, защото не приемат нещата присърце. Може и професията да ги прави такива бездушници. Извинете ме ако съм груба.

Абе да ви кажа, в много размисли ме хвърли Калчева. Е на ме и мен-може би тези възли, кисти са си там, ама наистина не се виждат, пък може ли да ти отрежат жлезата ей така, за всеки случай? На мен след втората операция след около 2 , хайде нека са 3-4, но все пак - месеца, ми се появиха тези топчета, които в крайна сметка се оказаха нова жлеза. Явно махнеш ги и то - борба за живот, избие, ***** му, наново. Допускам, че е възможно да не огледат добре жлезата. Оня ден бях на зъболекар да ми чисти зъбния камък. На излизане питам - А онзи, счупеният зъб, от коронка ли се нуждае? Не знам, казва ми зъболекарката, не съм ти оглеждала зъбите.

# 134
Оня ден бях на зъболекар да ми чисти зъбния камък. На излизане питам - А онзи, счупеният зъб, от коронка ли се нуждае? Не знам, казва ми зъболекарката, не съм ти оглеждала зъбите.

ooooh! Е това е българската медицина! Как може?

Аз да се отчета. Втори ден съм на диета, засега се чувствам добре. Не съм гладна, чувствам се сита. И между другото 4ик4ирик , два дни правя гаргара с отвара от еньовче 3 пъти на ден. Зъбите ми лъснаха сякаш ги е полирал зъбар  Party И цигарите съм намалила на 1-2 на ден. Пална, дръпна 2-3 пъти и гася. После като ми се допуши пак така.

Общи условия

Активация на акаунт