Има ли пролетна ваканция за детските градини

• 4 437
  • 8
  •   1
Отговори
  • Пловдив
Здравейте   bouquet

Имаме следния проблем с нашата детска градина (ПЛОВДИВ): дъщеря ми е в предучилищната група (ПГ) на градината и вчера госпожата е заявила на съпруга ми, че от 01 до 10 април ПГ ще е във ваканция и няма да има смесени групи, в които да ходят децата. Тъй като аз мисля, че дори и да са във ваканция децата (т.е. да нямат занимания) трябва да има възможност да ходят в смесени групи. Помолих съпруга ми да пита сутринта. Отговора е бил, че има наредба, която им дава право само ПГ да е във ваканция без децата да могат да  ходят в смесена група.

Исках да попитам и в другите градини ли е така? Или само при нас?

Последна редакция: вт, 23 мар 2010, 15:54 от Даруся

# 1
  • София
Не знам в другите градини как е,но точно днес попитах нашата госпожа,дъщеря ми също е в ПГ.
Каза,че в зависимост от посещаемостта на децата ще преценят дали ще има сборни групи.
И ако има,то те ще са в периода на ученическата ваканция,тоест от 1 до 10 април,както вече си споменала.

# 2
  • софия
Май само при вас.Е,може да има и други,но нашата ще си работи.По време на април.ваканция децата от предуч.група могат и да не ходят,ще се извиняват и с бележка по сем.причини.Даже не знам дали ще са смесени или ще са отделно,зависи от броя на децата...

# 3
  • Sofia
И на мен вчера ми казаха, че от тази година ще има пролетна ваканция от 1ви до 10ти април, както в училищата. Мога да го пускам, но мога и де не го пускам, вероятно ще има сборни групи  - официално се водят във ваканция и не се пишат отсъствия, ако детето не посещава. Става дума за ОДЗ в гр. София.

# 4
  • Пловдив
... официално се водят във ваканция и не се пишат отсъствия, ако детето не посещава...

Съгласна съм ако някой родител иска детето ме да не ходи в този период ей така, да няма отсъствия, но при нас няма да има сборна група за останалите деца ...

# 5
В София няма официална пролетна ваканция, но има градини , които, уви, се опитват да я въведат. Засега СО бяга от отговорност и на запитванията отговаря , че директорите са самостоятелни в оперативните си решения, доколкото не се нарушава програмата на за ПГ.

# 6
В София не е задължителна, но вече ме попитаха дали ще ходи, вероятно защото знаят, че баткото е ваканция и мислят че и малкия ще е с него.
Но, приятелката ми от Пловдив, твърди, че там това е практиката за подготвителната група, излизат ваканция като училищата.

# 7
Разбирам да има пролетна ваканция за ПГ в училищата,но не намирам логика да има такава в ДГ.Дано в нашата ДГ да няма ваканция или ако има такава да се сформират сборни групи.Ще питам,защото имат навика в последния момент да пускат списъци. Peace

# 8
  • Euskal Herria
Официално общината казва, че детските градини нямат ваканция. Но негласно ги подкрепят - все пак това са икономии за тях; градините са на общинска издръжка. Има и известно противоречие в закона и наредбите - от една страна подготвителната група е в детската градина и е подчинена на нейния дневен режим, но от друга страна  се третира както училищата за учебната година, за програмата и пр.  Всичко зависи от ръководството на отделната градина - при нас за пролетната ваканция (от 01.4. до 11.04. включително) ще има сборни групи. Реално се падат само 5 дни за сборна група, защото заради Великден ще се почива от 02.04. до 05.04. включително.

Общи условия

Активация на акаунт