За първи смели крачки февруарска мама меси погачки

• 23 840
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, момичета!
И аз не съм се включвала от четвъртък, но и при нас имаше екшън, само, че с боледуването на Плами.
Затова и от мен Христос воскресе! Дано всички бъдем здрави и щастливи, другото ще се нареди!  Hug
Накратко за нашите перипетии. В четвъртък писах, че температурата е паднала ... да, ама не. Пак скочи, и пак до 38.8 Луда полудявах. Пак нурофени и панадоли, после антибиотик и т.н. В петък сутринта дадох пак нурофен и температурата изчезна за има-няма час. После дадох АБ, а след 3-4 часа успях да дам и 1/2 изопринозин. И той ни беше изписан, но доста зор видях докато открия как да го дам. Калпазанката само като подуши нещо и не й хареса - и край. Та след 15 мин. от приема тя се изрина цялата по лицето, по гърдите и корема, и по гръбчето.  #Crazy Не ме питайте как се почуствах, помислих, че прави алергична реакция от лекарството. Обаче температура нямаше и тя започна да тича из къщи, само дето малко залиташе, явно от изтощение. В събота имахме котрола в Токуда и като отидохме лекарката каза, че много й прилича на морбили. Изпрати ни в Инфекциозна, с уговорката, че ако не е морбили се връщаме и ни приемат в отделението заради съмнението за алергия. Там я прегледаха и казах, че не е морбили, а някакъв друг вирус, чието име не започних. При него били точно такива симптомите - 3-4 дни температура и като падне избива обрив. Казаха ни да спрем лекарствата (аз ги бях спряла) и да давам Aerius, и да минем на диета - кърма и лечебна хумана докато спре разстройството /то пък се появи с приема на АБ/. Хуманата бе отказана автоматично, така, че 2 дни карахме на кърма само. От днес изхождането се нормализира и започвам полека-лека захранването.
В тази вързка Яна, огромни благодарности, отново! Благодарение на теб моето мъниче преживя гадния вирус сравнително леко. Ако не беше кърменето щеше да е обезводнена и не ни мърдаше влизането в болница.
Ами, това е.

Днес се нагледах на страхотни малки момчета и момичета. Мноого са порастнали всички. И на красиви яйца и козунаци, браво на мераклийките!  Hug
Ето ни и нас:

А тук сме в манастира Св. Мина, вчера:

# 436
Мале Пате то не останало,как се чувстваш?
Освен дебела, нещо май почнах да наливам гипса - ама аз въобще не съм се подготвила, а то времето си лети - широко ми е около врата Crazy Днес явно доста се бях сдухала и посъбрах голяма част от багажа за болницата, но до тук се изчерпва подготовката ми. Но имам поне дрешки  за изписването Joy
Миа, дано вече всичко е зад гърба ви!

Последна редакция: вт, 06 апр 2010, 15:24 от kuco_pate

# 437
Леле,Пате,наистина си е наближило!  Hug Не се притеснявай.Виж ,че всичко се подрежда като му дойде времето...

При мен е някаква постоянна въртележка напоследък.Не знам защо,но все успявам да прочета и щом се наканя да пиша нещо се случва и....

Страхотни снимки видях ! Прекрасни малки дечица!  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

# 438
Здравейте и от нас   bouquet
Ето малко снимки и от моята маймуна с яйцата  Grinning Когато компа ми благоволи да е малко по-бърз от охлюв може и клипче да кача как яростно блъска яйцата и те стават на каша  Laughing

# 439
Вече се изчерпах с готвенето и май взе да ми идва в повече,2пъти на ден за Мая,един път за нас.....Пък и времето се оправя не мисля да се заравям в кухнята вместо по пясъчниците с детето Laughing
И аз така - ама съм такъв мързел - все ме мързи да търся бурканчета, а кухнята е нашата улица. Embarassed

# 440
Миа, това, което описваш ми прилича много на обрива, който получи йоан и който за два дни позатихна, а на третия нямаше и помен от него.
Но и аз не разбрах от какво се получи - ваксина или реакция към АБ.
Вие на какъв АБ бяхте?
Радвам се, че вече нещта и при вас са по-добре.

Аз забрах Йоан от ясла. Равносметката ми за 4-те дни, които е ходил е : днес плака най-много сутринтъа, но е най-спокоен след обяд.
Абе дано свикне, че няма за кога иначе.

Пате, хайде малко остана, а това с гипсирането ще отмин. Я виж какъв Красунчо отгледа само.  Hug

# 441
И аз съм тук, но не такаааа, както била съм някогаааа.... Laughing

Първо защото за нас празнуването започва, след като свършат официалните празници Simple Smile, и второ защото двете "великденски зайчета" вкъщи са решили да избият стените тези дни... Rolling Eyes Мими е във ваканция и щуреят на воля. Особено с яйцата - каката изпотроши половината, но поне традиционно - удряйки ги в челото си. Laughing А, Бобчо хваща едно яйце, оглежда го внимателно от всички страни и с все сила го хвърля в стената... ooooh! Mr. Green

Надявам се да са минали лошите неща, болести, проблеми и да е много слънчево и празнично тук. Hug

Ето малко снимки от мен - http://picasaweb.google.com/zarinavasileva/Velikden#

# 442
Миа, много си мила, но заслугата за кърменето си е изцяло твоя  Hug Радвам се че е оздравяла сладкишка Simple Smile

# 443
  • София
Бреей, много сте писали Simple Smile Радвам се - беше ми домъчняло тия дни Simple Smile

Да се отчетем и ние - животът си тече. Аз вече по-лежерно го давам на работа, защото ми писна да се стягам. Днес мля ви се си пускам 5 дена майчинство за пътуването до Мюнхен и ХР-ката ме пита: "Ама какво е това - ти реши ли дали може да разчитаме на теб или да търсим нов човек" Аз толкова се шашнах, че не можах да реагирам... Реших по-късно да я питам дали задава същия въпрос на всички дето излизат в отпуск, но така и не се засякохме до края на деня... Освен това ми вика, че не била забелязала да си ползвам отпускът за кърмене  #Crazy Е на това му викам аз хем сърби, хем боли Grinning
Тех. директорка пък не искаше да ми разписва молбата, но като видя че прекия ми началник е подписал, и тя клекна...
Ефектът беше, че така ме навиха да си пускам по 5 дни всеки месец докато започне яслата Grinning

Зелето е добре, голям купон изкара тя тия дни. Особено вчера - бяхме на гости на един приятел в Костенец и там една сурия народ... Полудя нашата - само се лендзи и т.н.... та чак паднаот дивана и си шибна главата в масата.
Още в неделя се специализира с яйцата и дори ни би всички дето се бяхме събрали в нашите  Joy
По тоя повод искам да се консултирам нещо с вас.
Аз имам 2ма братя. Единия има доста болнав син на 10г, а другия - син на 13 и бебе на 4м.
Та втория сега ни е сърдит, защото не съм ги била поканила на РД на Белослава. А тогава чакахме резултатите за шарката. Всъщност големият проблем е, че съм поканила другия брат /на когото пък спестих информацията за изследванията/.
И така вече 2 месеца никакъв контакт нямаме....
Аз звънях, преди 1 месец - скарах му се, че дори не ми е казал че се сърди, обяхсних каква е работата и уж остана да се чуем и видим..
Сега новото 20 е, че и при наш'те не били поканени... И пак сърдит... А традицията да се събираме там е по всякакъв повод...  т.е. никой не чака да го поканят...
Абе с две думи въпросът ми е:
Какво да направя? Може ли мъж и жена на по 35г. да се държат като деца??? Аз мисля че това е някаква следродилна депресия - и при него и при жена му... Ама как да се сдобрим, при условие, че не се чувствам виновна за РД и нямам намерение да се извинявам повече.... аз и без това едвам стискам да не си кажа истинското мнение...

Хайде до скоро   bouquet

# 444
Карбо, измисли някакво готино събиране- напр. за запознаване на бебетата и си му кажи нещата в прав текст- виж какво, важен си ми и те обичам, криво ми е да сме сърдити. Не мога да си обясня как стана така, не знам кой е виновен, но ако приемеш протегнатата ръка можем да се сдобрим и да си говорим повече, та да не се получават недоразумения Simple Smile
А на ХР-ката и предложи да я викаш да присъства като кърмиш Белка Simple Smile

# 445
Здравейте! Чудя се коя мама ми е пратила покана във Фейсбук? Не се сещам коя е, но е някоя от вас?! Деси Първанова? Hug  bouquet

# 446
  • Sofia
Наде, ще се наложи да го приклещиш някакси и да си кажете нещата в прав текст. С думи прости, сигурна съм, че ще се разберете. Очевидно сте сплотено семейство, ще се оправите. Съвсем логично си постъпила, ама брат ти нещо не може да го оцени в момента.  Peace

# 447
Reni това е Деси83

# 448
Reni, това е деси83 Peace
Мия, много неприятно,но май и Стани на Ивето беше с такъв обрив,важното е че вече е добре малката разбойничка и ти ще се включиш на следващата среща HugВиждаш ми се отслабнала. Flutter

Мамо Зариииииииии,значи от така написаното да разбирам,че вече ставаш за хапване и пийване като хората???Веднага организирам следващата ни седянка(вечерна)и най-накрая да разкриеш всичко от себе си,а не само писателския дух тук.И този път без оправдания,няма да приемем никакви извинения Naughty

Иве, посмях се и аз на твой гръб,това със съединителя е много неприятно,аз така съм се прибирала на втора от морето,само на втора,60 километра спираш,доливаш вода,че колата е прегряла,пак тръгваш на втора и така 12 часа път с камили hahaha.

Десика, споко ще свикне Йоан Hugи ти покрай него Wink

Много хубаво се раздвижи темата Grinningтака съм щастлива.
Мерси за отговорите за бурканите,ще отида утре до Димитър Петков.Адашката,а от сергия ли ги купи или от някой магазин“?(аз така като някоя малоумница да си питам)

# 449
Пенкова,вече мислех да те издирвам! Започна работа и се покри...Сега какво?Да чакаме и тази фирма да фалира,та да се разпишеш тук?!  Laughing

Иве,големи премеждия,голямо чудо! Стискам палци,значи,за нова кола!  Wink

Наде,подобни роднински взаимоотношения и мен ме тормозят..И ние с брат ми от около година имаме особена комуникация..Чак не ми се пише,че е толкова нелепо и необяснимо за мен,че... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт