За първи смели крачки февруарска мама меси погачки

• 23 825
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
  Я да ви разкажа как съм започнала да откачам лека-полека... Laughing Тази нощ,към 2.00 ч,Ралица се разбужда и започва да скърца.Тя не реве нощем,а издава странни звуци-точно като врата с ръждясали панти ! В същия момент явно сънувам,че мъжът ми ми казва "Сега,ако си на място,ще вземеш детето и ще отидете на дивана,за да не се събуди Боян."..... Crazy Ставам аз,взимам Ралица със все спалния чувал,оставям я в хола на дивана,връщам се,взимам си възглавницата,взимам от гардероба една олекотена завивка,давам на детето да пийне водичка и лягам до нея на дивана ! Лежа така,почти на ръба няколко минути и съзнанието постепенно ми се прояснява!  Laughing Сашо спи дълбоко...Не може да сме разговаряли... newsm78  Детето също спи...Не е ревала,само малко "поскърца"....Та хайде-цялото упражнение отново,но в обратна последователност. Сутринта мъжа ми ме пита,защо завивката е на дивана,какво е станало,та съм се местила... Embarassed

# 481
Ех, тия болести и болежки край нямат, гледам в скайпа Дидето е написала, че Зари е в болница с пневмония Sad

Фокси, бързо да му минава на малкия мъж Hug

# 482
И аз го видях това за Заринка, Много неприятно и дано се оправи малката душица.

Фокси, време трябва-  от това, което съм чувала поне. ще поболи ден-два и ще мине. Вие само гледайте да не се инфектира нещо и кожичката да не прещипе главичката, защото така се появяват отоци.

# 483
Олеле, горките Заринка и Диди! Милите, намъчиха се, а и Дидето бременна...  ooooh!Дано, дано се оправи бързо милото мишленце

Фокси, опитай да сложиш памуче с Реванол на главичката и тогава памперса.Поне до първото пишкане ще свърши някаква работа. За друго не се сещам.

Силве, Силвеееее, все повече ще изтрещяваме занапред, по-добре няма да ставаме  Joy

# 484
Момичета аз се обадих на Дидето и тя ме помоли да напиша два реда ,че няма нет.Те са си дошли в София по спешност днес с направление за болница,но тук са им казали да си купят инхалатор и на домашно лечение,утре пак ще и правят кръвна картина и ще решават какво да правят.милата дущица,в Сандански се е влошила,но Дидето каза,че днес като са и били урбазон направо е светнала Praynig
Хайде всички да стиснем палци и да не стигат до болницата Praynig Praynig Praynig

# 485
Фокси и при едно от нашите опити за забелване от педито се получи така. Имаше и кръвчица но за един ден мина. Почиствай с реванол хубаво  и ако се позачерви и подуе леко пишлето прави компреси с реванол. Аз взимах една малка марличка напоявах я с реванол и я увивам около пишлето и слагам памперса, на смяната му сменям и компреса. За тия компреси ми казаха уролозите в Пирогов когато го водих Ачко още на няма и 2 месеца.
 И от тук насетне трябва да сте редовни всяка вечер в подръпването след баня, че може пак да зарастне. Сега като го боли и особено ако се повъзпали може само леко да почиствате само за ден два докато спре да боли.
 Ние с пишлето сме до кривата круша или малко след нея  ooooh!. Мъжа ми се зае със задачата и успя донякъде. Ще видим другия месец като идем на консултация дали е достатъчно. Аз дори не знам до къде трябва да стигне кожичката.
 Но го забелязвам малкия калпазанин, че се кефи като баща му пристъпи след банята да му оправя пишката. Както си дивее на повивалника и се мята , се кротва и вика едно такова доволно "Ееееее" и се хили очаквателно  ooooh! Малкия маимун калпазанов.
 А за това , че ще се разделите временно с Боян направо не мога да кажа, че дори те разбирам. Ние сме от скоро заедно, но не сме се делили никога и ако се налож не си го представям. При положение, че не мисля че имаме кой знае каква емоционална връзка ( аз съм си такава по-саможива- вълк единак) ама сме си свикнали вече. А вие като сте толкоз здраво свързани ще е много трудно, но си заслужава. В името на по-добрия живот и по-доброто бъдеще за малчуганите ще стискате зъби. А и дано да е за по-кратко.
 Ние тази седмица сме без дете  Mr. Green. харизахме го Ачко на баба му и дядо му в Пазарджик. То по Великден голямо глезене падна там и по
селата. Много му е добре и интересно. Гони кучетата, зайците и на коня на прадядо си е хвърлил око  Whistling. Само се вре в обора му и вика Бау Бау. Личи си че му харесва , разнообразно му е и за седмица се надявам да устискаме взаимно един без друг. Снощи ни го пуснаха на скайпа да го видим и той нас. Смееше се с глас и ни се радваше, но когато дойде момента да иска да го гушнем и разбра че няма как, нададе нейстов рев. Та мислим да не повтаряме повече опитите със скайпа, че само го разреваваме. Липсва ни, но имаме толкоз задачки на главата, че тия 4 дни няма да ги усетим. Само не ми се мисли колко ще е разглезен като си го приберем  Crazy
  Дано Заринка и всички болнички бързо да се оправят, какво е това болнаво време не знам.  Confused

# 486
  • пак там
Фокси, направи отвара от смрадлика и топвай пишлето за по пет минутки няколко пъти. Когато Енчо го забелвахме, такива бяха препоръките на педиатъра - дефламол и отвара от смрадлика (ние дефламол не можахме да намерим, та доки го смени с друго). В отварата може и да се изпишка по-безболезнено. За около денонощие минава.

Добре, че сте го направили, че смегмата такива бели може да направи...

# 487
Писче,а марличката около цялата пишка ли да я вуия или около главичката /имам предвид с дръпната кожа/?

Милички,мерси много за съветите.Ще пробвам всичко каквото сте ме посъветвали.Наско вече е по-спокоен.Дори си мисля,че вече си пишка по-безболезнено.Незнам обаче как ще е през нощта.Той /пък и Жорето/ и без това спят много неспокойно и сигурно това допълнително ще го дразни Thinking
Май тази вечер ще се сменяме с Боян.Аз ще спя при Наско,защото Боби изобщо няма да може да спи,а утре е на работа....
Дано да мине по-бързичко,че не мога да го гледам как се мъчи хайвана...

А Зари...душичката мамина...Ми Дидето... ooooh! Боже,аз за какви глупости се вайкам,а хората около мен какви по-големи грижи си имат....Дано да се оправи по-бързо кукличката малка,че и Дидето да е спокойна Praynig

Исках да ви кажа още нещо...за пореден път се уверих,че "споделена мъка е половин мъка".Благодаря ви,че ви има Hug

# 488
Ми Вержи те и без това пишленцата са им едни такива маненки та аз успявах само около цялото да увия марличката, а и то като се поподу не беше само на главичката. А и като правиш компреса недей в забелено състояние, нека да си е в нормалното че така много насилваме нещата. То реванола си прониква където трябва.
 А и това със смладликата на Рися ми звучи добре.
 Хубаво , че се е успокойл вече. Той и Ачко само няколко часа след това като пишнеше и пищеше, но през ноща си спа спокойно, след това още ден два имаше леко кръвчица като го почиствах и май не толкоз го болеше, колкото се беше наплашил милия. Само като ме видеше с марлята и реванола и се стягаше и отваряше едни такива големи очички  Tired

# 489
Фокси,за Боян ни бяха обяснили следното: по време на баня-забелва се главичката и се изплаква само с чиста вода.После след банята-забелва се,промива се с марля или памучен тампон,обилно напоен с риванол,слага се дефламол при забелено положение и се пуска отгоре кожата.Не се притеснявай-плачът по време на пишкане ще отзвучи за ден-два.Но е много важно после да забелвате всяка вечер по време на баня,защото много бързо се получава срастване докато раната е прясна.

# 490
Милата Заринка, дано и стане малко по-добре и да си спестят болницата, че Дидето ще се побърка. Стискам палци и се моля за тях по-бързо да им се размине този кофти период.

Писче, ергенувате ми се струва  Wink няма лошо, човек в един момент трябва да отдъхне поне за малко.

# 491
Диде  fingerscrossed,бързо оздравяване на Заринка .

Фокси,много смело сте подходили,бързо ще му мине,предполагам  Hug

# 492
Диде,виждам те на балкона Hugкак сте,как е Заринка Hug
Фокси,миличка ако раздялата с Боян е за добра кауза,,,,,,стискай зъби и си мисли как всичко това след време ще е минало и ще се наслаждавате на по добър живот  Peace
Ние със забелването сме до никъде,тук доктора не ми дава да го пипам...а в Бг всички забелват много ли съм изостанала newsm78
Един въпрос, можете ли да ми споделите колко са високи бебета ви..по точно момченцата,че ние нещо май дребни вървим Thinking

# 493
  • Sofia
Стискам палци за сладката Зари и Дидето и се моля да не стигат до болница  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig
Каквото и да е, по-добре вкъщи, отколкото в болница Sad

Деси, Венци всеки път го изкарват различни см, аз го премерих тези дни много точно - дълъг е точно колкото повивалника, т.е. 80 см.  Mr. Green И бас ловя, че сме от най-късите  Joy

Силве, с глас съм се смяла на разказа ти!  Joy Ще взема да те поканя във Фейсбук в една моя много любима група - "Аз не страдам от психично разстройство, наслаждавам му се!" Mr. Green
Заповядяй!

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 23:33 от cutesmallcat

# 494
Деси, Мишо на последната консултация (началото на март) беше 82 см.

А ти защо вмест да обръщаш внимание на големия Иво  luvbed се тормозиш с глупости

И аз днес след поста на Нежно цвете се замислих - тя е написала,че усеща бебока вече, а аз още не усещам  newsm78?!?!?! Алхимикова, ти кво ще кажеш по въпроса?

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 23:40 от Mecholana

Общи условия

Активация на акаунт