За първи смели крачки февруарска мама меси погачки

• 23 824
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Честит празник,Гери!

# 571

Гери, ЧРД, бъди  здрава и все така мила и отзивчива, много да те слушат Гоговците и когато му дойде времето да ги зарадваш с една малка принцеса Wink

# 572
Гери, да ти честитя и тук рождения ден - ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ДА СИ ЗДРАВА, ОБИЧАНА И ЩАСТЛИВА ВСЕКИ ДЕН!

# 573
  • Sofia
Гери, честит рожден ден! Пожелавам ти най-вече здраве, много любов и щастие с любимите мъже! А скоро и една принцеска;)

А Венцо вече не е бебе с къдрици, той е голямо момченце  Grinning

Всичко мина мирно и кротко, Венци се държа мъжки, фризьорката е абсолютна факирка (като чупки в кръста и бързина  Mr. Green) и единствения поплакал малко бях аз  Embarassed

# 574
Коте,страшен е Венци!Толкова по-голям ми изглежда така  Simple Smile

# 575
  • София
Инче, наистина е много сладък и пораснал изглежда, но ще свикнеш.Когато подстригахме Алекс ми изглеждаше и на мен така.Все едно не беше същото бебенце.  Hug

# 576
Къде са му къдричките на маминия ми зетко newsm45сега Мая като го види и няма да го познае Mr. Greenшегата настрана,много е хубав Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 577
  • Sofia
Сватяяя, недей, че пак ще почнаааа  newsm45 А на Майчето й покажи снимката да е подготвена  Heart Eyes

Благодаря ви, момичета!   Hug Hug Hug

# 578
нИдей рИва,много си е добре детето Hug

# 579
Гери, да си много здрава, много щастлива и много обичана!   bouquet

Коте, страхотен млад мъж е така Венци.  Hug

Ще ви досадя с няколко снимки от днес, за лека нощ. Simple Smile

# 580
Зари , голям е бузанко тоз момък  Laughing

# 581
Един среднощен разтревожен пост от мен с молба за консултация - миналата неделя имахме гости, едно от децата от вчера е с варицела! Аз не съм я карала. Някой запознат ли е на практика с инкубационни периоди и последствия за бременни (Ламтурник, видях, че в стари теми си писала за сестра ти...)? И за Мишо ме е страх, направо УЖАС  Shocked Ако детето не е имало пъпки дали е било заразно?

Благодаря за отговорите и извинявайте за среднощния тормоз  Hug Диде, много гуш от нас за теб и Заринка  Hug Hug Hug Hug

# 582
  • Sofia
Мечи, ето това намерих за варицелата: "
Заразяване

Периодът, в който може да се предаде заразата е 2 дни преди появата на обрива и продължава до пълното излющване на мехурчетата. Детето с варицела не трябва да посещава градина или училище докато всички пъпки не зараснат, обикновено около една седмица, но не е задължително да изчакате всички корички да паднат преди да върнете детето към обичайната му програма.
Бременните, както и хора с болест или проблеми на имунната система не трябва да се приближават до болен от варицела. Ако бременна, която не е карала варицела и се зарази (особено преди 20-та седмица от бременността), плодът е изложен на риск от вродени малформации. Ако се разболее от варицела 5 дни преди или 2 дни след раждане, живота на плода е застрашен от варицелата (майката е предала вируса на бебето, но не е имала време да произведе и да му предаде антитела, които се борят с инфекцията преди раждането.
Ако майката е карала варицела в миналото (преди бременността или по всяко време преди една седмица до раждането), тогава плодът получава антитела чрез плацентата. Това означава, че имунитетът на майката преминава и в бебето чрез плацентата и кърмата и новороденото е малко вероятно да се зарази. Но антителата не дават 100% гаранция, просто е по-малко вероятно новороденото да се разболее. Или то може да се зарази, но да прекара по-леко болестта. Бременните трябва да значат, че съществува увеличен риск от усложнения от варицелата ако се разболеят за пръв път по време на бременност. 
Хора, които не са боледували от варицела, могат да се заразят с варицела от някой болен от херпес зостер, но не и с херпес зостер. Защо не може човек да се зарази с херпес зостер? Защото херпес зостер се получава само чрез реактивиране на вируса варицела зостер в човек, който е боледувал от варицела.
"

А това е цялата статия http://www.biberonbg.com/info/varicela.htm

Така като чета не е било заразно детето още, така че споко!!! Не се притеснявай излишно, инкубационният период е 14-20 дни.
Дано стедобре с Мишо и всичко се размине!!! Hug

Диде, как сте със  Зари? Пиши, че ви мислим!  Hug

Зари,, страхотни сладури си имаш!!! Много много хубави снимки!  Heart Eyes

# 583
Мечи, и аз се включвам, за да те успокоя, защото също никога не съм карала варицела, а докато бременеех в градината на Мими имаше много заболели деца и съм проучвала доста темата. Наистина няма страшно, щом чак пред седмица сте били в контакт!  Peace

Краси, ми той от майка си само бузите и лакомията ще вземе. Нищо от "благия" ми характер! Mr. Green

КотеHug.

# 584
  • София
Мечи, гледам че Котето и МамаЗ са те успокоили. И аз съм чувала, че 1 седмица преди пъпките не е страшно. Стискам палци да няма нищо!
Коте, много е сладък малкия мъж.  Друго си е с прическа-все едно е пораснал за 1 ден Simple Smile
 MamaZ, страхотни са и двамата!

Общи условия

Активация на акаунт