Хайде, слънчице, излез, ЯНУАРЧЕ гука в твоя чест- 4

• 28 755
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
buritu, акушерката в кабинета на нашата докторка беше дала инструкции на мъжа ми, докато кърмя без бира в къщи да не се връща, че било добре за кърмата  Mr. Green. Много ме устройва това. Аз бира иначе не пия, защото мнооого обичам вино, даже лятото - мешам си едни сангрии с розе (уф!!!!)... Понеже вечерям по-рано, като я изкъпя и накърмя към 9 ч. я предавам на таткото да я приспи, а аз си отварям една бира и сядам да чета тука или да гледам телевизия малко (ей това време ми е най-любимо!).

Една колежка има момченце на 10 месеца - майка й готви събота и неделя за внучето, затваря в контейнерчета за кърма (като онези на Авент), замразява, надписва и в неделя вечерта моята колежка си прибира манджичките за цялата седмица (тя е вече на работа и детето го гледа една възрастна жена през деня). Така е решила проблема. Знам само, че доста време се чудеше в какво да замразява, защото някои пластмаси отделят диоксини при много ниски температури и накрая се спря на контейнерчетата за кърма (като я познавам, съм склонна да приема, че е изчела доста преди да се реши така да процедира).

Баткото беше записан на млечна кухня точно 3 седмици. След поредния косъм в кремчето (явно сладкарката имаше проблем с косата), минахме на пюрета.  Laughing

За Пентаксима - моята информация е, че ще е безплатен за всички от набор 2010.

# 616
  • на село
Тарти защо са по-добри купешките вместо домашните за захранване?
Предполагам, че заради качеството на контрола  newsm78 , ама аз по принцип такива страхотии съм чувала за пюретата на Ганчев, да речем, че предпочитам домашните

Иначе пък за биричката - аз често си пийвам по чаша. Дори в момента съм си сипала. И винце си пийвам от време на време. Така де - и аз съм човек!

# 617
  • София
Много ви благодаря за хубавите пожелания! Вчера беше голям купон. Цял ден ги разхождахме с братовчед и където пожелаят. След това бяха в клуб "Островът на съкровищата" двамата и леля и. А ние с баща и подготвихме парти изненада с нейните приятели. Като се прибра и те найзскачаха със шапки и свирки и тя се опули. Много беше готино. Бях им измислила и игри с награди и подаръчета за всички. Остана много доволна. Утре ще кача снимки.

# 618
Мама Цоцоланка 100лв е помощта, ама си я взех  Wink

Накупих днес две шишета, каучуковия биберон на Чико, шапка, чорапки, абе днес се чувствам значително по добре   bouquet

Аз за дилемата кухня или домашно сготвено, не съм мислила, във Враца по едно време Инфекциозно беше пълно с децаот една кухня (около 80 деца) за наш "късмет" племенничката но тогава ни беше на гости и я бяхме записали на кухня че доста време поседя тук, ей такова дете на година и половина беше тогава.... направо не пожелавам на никого да види детето си така, температура, ака, повръща, а не яде... беше станала бледа като платно, само спи, наливали сме й един сок на ХИП със спринцовка в устата, супа Моро, оризова вода и не знам още какво...ама беше някакъв кошмар  ooooh! Та малко съм се наплашила от тия кухни  Rolling Eyes

# 619
  • Тракийка в Софийското равно поле....
И аз знам, че е добре да се захранва с купени пюрета! Аз в началото определено ще захранвам с такива, но се чудя за по-късно. Примерно 10-11 месеца като стане.

Но щом може да се замразява, мисля, че така ще процедирам!  Peace

# 620
  • София
Аз що пюрета бях направила за Кари. Лятото като сварях зеленчуци и замразявах в бурканчета. Отделно бях сварила домашно пилешко, после в блендера с булюн и във формички за лед във фризера. После много лесно правех, зеленчуково-месно пюре. Купувах оризово брашно и с домаен доматен сок(без семки), правех домати с ориз за 0 бройки. Бях си замразила и пюрирани плюдове за кисели...До Нова Година имах замразени пюрета. Сега съм поръчала да ми садят картофи, моркови, лук, броколи.....по малко и пак смятам да правя пюрета. Но определено ще захраня с купешки, както и Кари така захраних.

# 621
Кати, партито звучи страхотно, нямам търпение да видя снимчици!  Hug

А докога се ядат пюрета и кога започват манджички?!  newsm78

# 622
Момичета кой правеше поръчки от този сайт?И ще прави ли скоро?

# 623
  • София
Добро утро мами!

За сънищата - точно днеска моя мъж ми разправя, как вчера като се е прибрал след работа (понеже бяха останали до късно и аз си бях легнала с бебка вече) и съм била мрънкала, говорила и сумтяла разни странни, интересни и не дотам забавни неща. Често се хващам, че сънувам някакви затормозени сънищи и кошмари, но се случва, когато не съм се наспала и съм преуморена. Иначе сънувам и хубави неща! Като цяло - много обичам да си поспивам и да сънувам, така че не съм от тези, които твърдят, че от сън спомен няма  Laughing И сега както бебка изведнъж почна да спи по цяла нощ - ехее, кеф:) Но пак взех да се будя постоянно - няма отърване от това будене и това си е... Хванах се днес, че през по-голямата част на нощта се будех дали бебка не е гладна и да не я чуя. После пък ме задраска гърлото и пак неможах да спя добре. Но определно вече успявам да се наспа повече! Иначе и аз, като си легна много изморена и заспивам в една поза и после съм страшно схваната! И аз като статуята на свободата си лежа Laughing защото бебка нали е над главите ни и аз редовно заспивам с протегната към нея ръка!

За детската кухня - незнам, от една страна и аз бих готвила, от друга - за да са пресни нещата - всеки ден по 100 манджи в мини количества ще е странно наистина и голяма играчка определно  Thinking Но пък нямам на близо приятелка с която да обменяме манджи. Иначе си имаме село от което лятото ще вземем каквото можем, за готвене. Една приятелка така ми каза, че наготвя на веднъж няколко манджи и пълни сумати бурканчета, които изварява (ако не се лъжа) и така ги запазва за дълъг период.

tedddy - 3 седмици при свекървата - браво на теб  Hug

buritu - хаха, е няма да ти казвам тогава, че един приятел прави страхотни пици и в събота ни беше на гости и спретна няколко огромни пици с които всички преядохме Grinning (ама то аз затова неостлабвам дам...)

Тани` - много е яка тази калинка-люлка от сайта!!!

# 624
Добро утро, мамета!

Сръбвам си "маймунско" кафенце с кеф! Уики   Hug
А ти не си ли в Гео Милев? Освен двете да пием кафе в парка с количките и да разменяме буркани  Mr. Green

Престанете да говорите за пици, моля, моля  Naughty

Уф, не знам какво става с това моето дете. Не иска да заспива, а и се спи та дрънка. И само крещи и се ядосва и вика. Ама много смешно крещи - личи си, че е от яд. Едва я приспивам тия дни!  Rolling Eyes Tired Поне през деня, вечер като я изкъпем и заспива с шишето в уста, не можем да я нахраним, така кърти  Crazy

Адашче, сега що го показа тоя сайт?!  Crossing Arms Crazy

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 10:21 от Tatitt

# 625
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Как занимавате бебенцата ? С какво си играете с тях ? Споделете идеи, моля .. Личи си, че на бебко му е скучно понякога... и мърмори и говори, говори, говори нещо малко сърдит

# 626
Тани аз пуснах пробна поръчка преди два дни,ако всичко мине добре другия месец може пак да пусна.

# 627
  • София
Tatitt - ха! Същата работа е и нашата бебка! През деня - заспива тя, ама се буди след 15 минути или половин час и общо взето почти не спи. Прозява се, търка си очите и вечер много се вкисва от недоспиването.  И тя вика! Аз реших ,че си е до характер това - и нали е козле  Laughing Но сега се замсилям ,че може просто да са открили викането бебетата  Mr. Green А като се нацупи с устничките в сърдита физиономийка е супер сладка Simple Smile
В къщи я приспивам за най-дълго време в слинга. А иначе с люшкане на шезлонга... На вън в количката спи с часове по някога! Но в къщи... е проблем определно!
И да - ние сме в Гео Милев съвсем до парка? Незнаех, че и вие сте в този район? Напоследък ми е малко скучно на разходките та ще ми е много драго да се видим на по кафе  Hug От време на време се засичаме с нели-то, та някой път направо цяла банда може да свормираме с количките! Освен това видях, че товята бебка е с един ден по-малка от нашата!  Та са си съвем връстнички Simple Smile
Направо кажи, като отивате към парка!

Зуи - и аз това се чудя от известно време - какво да й измислям на бебка, че определно взе да й става нещо скучно. Мислех събото-неделно да й харесаме нова играчка и някоя и друга дрънкалка, че си нямаме сносни, пък дано да са й интересни. Може би са в някакъв такъв период бебчетата?!

# 628
Уики ей това ли?Много е яко ама аз си харесах дрешки.И не мисля че такова голямо нещо ще доставят до БГ.Пък и ако се плаща на килограм  ooooh!
Татит еми искам да поръчам на малката нещо от някой сайт,ама да се комбинирам с някой.Щото нямам карта,а не искам сама да ползвам фирма посредник.Ще ми излязат златни. Rolling Eyes

# 629
Я всеки, който иска да си каже къде живее.....Току-виж сте си организирали групи от темата по места....Хем на разходки заедно, хем ще разменяте буркани, хем един ден живи и здрави заедно и на училище......

Общи условия

Активация на акаунт