Хайде, слънчице, излез, ЯНУАРЧЕ гука в твоя чест- 4

• 28 760
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • на село
Аз записах каката на година и един месец на кухня. Тогава и въведох последно рибата.
Сега мисля и с бебето да процедирам така.
Иначе, имам познати, които си записаха бебетата на 4-5 месеца на кухня. Ама такова екстремно захранване не препоръчвам  Rolling Eyes

А пък за Пентаксима -  оказа се, че май сме купили последната свободна бройка в града  Rolling Eyes
Само дето заради кашлицата вече втора седмица я отлагаме. Дано докато стане време за втората, вече да се появи по аптеките.

# 601
  • Стара Загора
Детската кухня при нас е след 10-я месец. Как я чакам самооооо, такова улеснение и разнообразие е, че не бих я пропуснала. Само Ники да я яде.
Преди беше от 6-я месец мисля и менюто включваше зеленчуково пюре и кисел.

Тани, те супите не са сложни, но всеки ден по 3 неща да готвя в минимални количества не ми се получи, пробвах и бързо се отказах.

# 602
Добър ден и от нас Simple Smile

Tatitt   Two Hearts  леле, страхотна фотосесия, много оригинални идеи - с чашата ми е фаворит!!!

Герганчето, горе главата! След седмица пак ще се кърмите, убедена съм! А и мерси за инфото за еднократната помощ - ще проверя при нас как са нещата  Hug За едната гърда може би имаш това предвид?

_valkiria_, голям бонбон Simple Smile

buritu, давай на поискване няколко дни, пак ще се урегулира кърмата Peace

Честит имен ден на момченцето на stefaniika   smile3525

Все още гладя дрешките, не ми е проблем, а подреждането им ми е изключително приятно Simple Smile
 Вчера прегледа не беше според очакванията ми - доктора нямаше четчица да ми вземе цитонамазка...и сега в края на месеца пак ще ходя Sad. За годините ми - под 30, можело да не се обгаря раничката, а само да пускам 1 път годишно цитонамазка newsm78. Ще видим пак другия път де.

# 603
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Изобщо не съм гладила... едва смогвам да изпера... добре, че мъжът ми обича да готви и не се ядосва на хаоса Simple Smile искам да чета повече, че и без това мозъкът ми е на пихтия тия два месеца , а домашните  задължения и рутината още повече влошават ситуацията....

Напоследък всяка вечер кошмари сънувам... вашите сънища как са ?

# 604
Напоследък всяка вечер кошмари сънувам... вашите сънища как са ?

Срам ме е да ти кажа какво сънувам ако да сънувам.... Wink. Иначе спя като пън между храненията и кърмя в просъница (защото завършвам вечерята с една бира - никакви кошмари нямам после).

# 605
Привет и от мен!Не съм писала отдавна - прекарахме ваканцията в провинцията,пък и сега,когато сме си в София, все не мога да сколасам да седна на компа,но най-сетне след четири дни упорито четене успях да наваксам с множеството изписани страници. Гледам бая неща се обсъждали,та ще се опитам да се включа и аз по повечето ( които успях да запомня поне  Confused ). Но първо да се отчета,че на последната консултация ( която беще преди две седмици  Blush )ни измериха 62см( + 3.5см) и 7200гр. (+ 1300гр).Педиатърката ни предупреди,че ако продължим да качваме със същото темпо до годинката няма да може да се побираме на кантара й  Shocked ,но аз си мисля,че скоро ще почнем да качваме по по-малко. Биха ни и първия пентаксим,бебо не се смути особено,държа се като истински мъж  Simple Smile .Тогава нямах проблем с намирането му,но този месец май ще се поозорим,ако ЗК не реши да се поразмърда малко  #2gunfire .
И моят малък мъж започна да се лигави от известно време насам,но не мисля,че е много,ръцете ги лапаме усърднои пада голямо мляскане  Grinning Биберон рядко ползвам,не сме от най-ревливите и гледам да го избягвам като цяло,но май наистина по-лесно заспива с него,та в това отношение не съм от безгрешните  Confused
За дупето мога да кажа,че не ни се е подсичало особено много,като забележа,че е леко зачервено го оставям малко на въздух да порита.Пък и да си призная повечето пъти за зачервяването вината е изцяло моя - нощем никак не ми се иска да го будя за смяна на памперс,а той взе да прави големи паузи - като заспи към 19.00-20.00 часа  се събужда за ядене чак в 4.00-5.00. Благодарение на тези паузи мама вече успя да се понаспи,но пък имам усещането,че кърмата взе да намалява - та от днес мисля да ставам към 1.00 са се изцеждам,колкото и да не ми ми се иска  Tired
Някоя мама беше споменала,че е попаднала на фалшиви памперси на Памперс - е и аз ги набарах за съжаление - вътре почти сух,а ританките и чаршафчето вечно мокри  ooooh! Отначало мислех,че проблема  ев мен,че нещо не ги слагам както трябва,но с Пуфис примерно нямам проблем. Ще гледам да купувам вече други марки,че Памперс незнам как да ги различавам кога да фалшиви и кога истински.
Ицко никога не съм го повивала,да си призная даже незнам как става  Rolling Eyes, но свекито упорито ме убеждаваше,че така щяло да ми бъде по-лесно да го разнасям из вкъщи,защото много не шавал  Shocked  Както и да е,не се наложи много да се държим на ръце,понеже колики реално почти нямахме или по-точно имахме,но михана изключително бързо .
Иначе на моменти преди май наистина се стряскаше от ръчичките си, та ги мушках под одялото,но веднъж толкова се беше зорил да ги измъкне,че завивката се беше качила на личицето му.Вече не го правя,страх ме е да не се задуши така...
По въпроса за свекито и аз много мога да говоря,но мисля да не го правя,опитвам се да си набия в главата,че жената ни мисли доброто и затова са съветовалежите. Прекарахме цели три седмици при нея и честно казано ми идваше да хвана гората по едно време,абе едва издържах,но се налагаше,заради счупения крак на мъжа ми.  Cry Сега като сме далече осъзнавам,че това се дължи на нейното престараване,което мен искрено ме дразнеше,някак все не напипваше подходящия момент...абе има една приказка "Прекален светец и Богу не е драг",та и при нас така...аз уж нямаше да говоря за нея,ама пак бая се поизказах  Mr. Green
Дрешките ги гладя все още (колкото и да го мразя това упражнение ),но и на мен ми се е случвало да му облека нещо неизгладено,кожна реакция не съм забелязала и мисля,че не е никак фатално.
Да си призная и аз не съм купувала още играчки,всичките са ни подарък,а и досега не знаех какви да взимам,той преди десетина дни започна да се заиграва на гимнастиката и да дрънка с дрънкалките. Много често обаче заспива на нашата гимнастика  Grinning,явно не му  е толкова забавно  newsm78
С бебето иначе не спя,все си мисля,че няма да спим с мъжа ми спокойно,спалнята ни не е от най-големите- пък и като не съм се наспала  поне малко не съм най-добрата компания. Мисля,че недоспиването няма да се отрази добре,както на бебо,така и на мен.
Кръвната група и аз не му я знам. В Майчин дом не ми я казаха.
Редче,да си призная и аз си вкарах същия автогол като теб по ред причини - и ние се кърмим от шише,осъзнах вече,че съм направила голяма грешка,но за следващото ще знам. Засега издържам на цеденето и успявам да поддържам някаква лактация,да водим до кога,дано да е по-дълго. Мисля да захранвам след 5-ти,даже и 6-ти месец,засега педиатърката нищо не е споменала са ранно захранване слава богу  Praynig
buritu,и на мен много ми липсва излежаването сутрин,но няма как,пък и бебоците ще пораснат бързо,бързо,така че нищо не е безвъзвратно загубено  Grinning
Герганче,не се обвинявай и разстройвай,десет дни не са чак толкова много,вярвам,че няма да се отбиете толкова бързо. Аз в началото също съм дохранвала на няколко пъти,заради големия стрес покрай операцията на мъжа ми.Тогава и аз се самообвинявах и плачех над шишето,че не давам най-пълноценното на бебо,но нека не забравяме,че съвременните АМ са на много добро ниво. Така че горе главата  Hug
Tatitt ,Марина е прекрасна,наистина фотосесията е страхотна!Браво!  Simple Smile
renxy,мисля,че детската кухня е след десетия месец.Аз също мисля а се възползвам от услугите й   Peace
Зуи,и на мен съня ми не е от най-спокоините,сънувам доста странни сънища,включително и кошмари.То за краткия сън където имаме и тва за капак  ooooh!
Момичета,може ли и аз да помоля за парола за албумчето?  Confused
Да не забравя да честитя именните дни на всички именници!Бъдете здрави и много обичани!   bouquet

Ето малко снимки и от нас   http://teddybear5.snimka.bg/family/chop-rcho.481652.18247424

Извинявам се за дългия пост,то добре,че беше гадното време,че да сколасам и аз да пиша  Mr. Green ,но май се поувлякох  Wink

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 15:52 от tedddy

# 606
Има детска млечна кухня и детска кухня. Млечната мисля,че е след 7-я месец до 1 г., а само детската - след 1 г.

Моите деца не са яли кой знае колко време от детска кухня....Спомням си на големия син супата-топчета топчетата бяха от брашно. Когато го видях това и се отказах повече да взимам храна. Щерката не я ядеше и само взимах и хвърлях храната. Малкия син ядеше само десертите. Та....ще го запиша и Ревльо на кухня, ще видя колко ще яде, няма да настоявам въобще да яде от нея обаче - колкото - толкова, и на този етап клоня,че ще му готвя. Поне това от домакинството ми е най-приятно и няма да е проблем.

Тарти, предната ДТК я понесе относително добре. Спокойно си спа вечерта, само дето следобед бе нервен, мънка, но той така или иначе си е Ревльо та не ми бе кой знае колко нанагорно. Не вдигна Т, но и аз дадох профилактично Панадол за над 2м.

Зуи, нямам време за сънища....Малко ми е съня и не усещам даже,че съм спала понякога......

# 607
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
ооо, аз спя толкова много...това правя по цял ден...кърмя, сменям памперси, разхождам бебок и спим заедно с бебко... като се върнат таткото и баткото живваме

# 608
Linna^- май така ще стане.
viroglavka - ако ми кажеш, че мога да си пия по една бира с вечерята и после да кърмя - цена няма да имаш??? Аз бира много обичам, а от мнооогооо време вече не съм опитвала заради бебо- все пак има алкохол. Я кажи - ти явно след вечеря и бира изчакваш няколко часа и поле кърмиш???
За сънищата - почти всяка вечер сънувам разнообразно- ту кошмари, ту някакви глупости. Последния ми сън го броя за кошмар: една женица /вече не помня коя точно моя позната/ се върнала от чужбина и донесла подаръци - Голеееми Парчета Пица /е сън си е, затова са и абсурдни подаръците:)/. А аз, горката, с тази диета Grinning ... Кошмар си беше като се има предвид, че ужасно много обичам пица, а сега ми е забранен плод;)

# 609
Токущо се чух с един съученик фармацевт за Пентаксима.Каза че до няколко дни отново ще има в аптеките.И преди изчезвал за известно време.Каза ми че нас родените преди първи април може да не ни огрее за безплатните,но за по- сигурно да питам Джипито(тя пък много знае ама...)Даже до онзи ден е имало и в неговата аптека,как не съм се сетила до сега да му се обадя  ooooh!
Коментирате сънищата.Абе и да сънувам нещо обикновенно не го помня.Кошмари сънувам рядко,но ме разтърсват здраво и ми държат влага поне няколко дни.
Мамо Це при нас е само една.И се записваш поне 5-6 месеца по-рано.Много народ има и не се знае кога ще те огрее.За качеството съм доволна,разнообразна е и много по-вкусна от храната на някои частни ,които съм ползвала.За продуктите ,които влагат не тая илюзии,но тази поне мога да я опитам,а в яслата и градината?Мина ядеше с удоволствие докъм 3 годишна и то всичко при положение,че сега е доста капризна.Три манджи различни всеки ден за мен е много голямо удобство.Особено като се има в предвид ,че ние понякога ядем на две,на три разни полуфабрикати,които определено не са за малки деца.Та отворих дума защото трябва да се запиша доста от рано,а искам да захранвам поне от 5-6 месеца.И не знам от кога може да се въведе при това положение т.нар преходна храна.За мен си е такава защото млечна кухня тук няма.Уф аман от мен днес.Хайде приятна вечер.

# 610
  • Тракийка в Софийското равно поле....
А така, дойдохме на темата с кухните.   Mr. Green Беше ми интересно!

Аз се поинтересувах наскоро и се оказа, че в нашия район няма особено добри. Държавната била лоша. Има съвсем до нас Ози и се чудя дали от тях да взимам. Отзиви?
Свекърва ми предложи да готвела тя, но тя слага по половин литър олио на всичко и не ща и да чуя. Не си и представям как ще сготвя 200 грама супа примерно, а искам да и е разнообразно яденето. В този ред на мисли (по-опитните мами) възможно ли е човек да сготви няколко неща и да замрази в малки бурканчета?  newsm78
Дали ще има стане нещо на манджичките?

А какво предлага млечната кухня?  newsm78

buritu - даже някой препоръчват бирата като средство за засилване на лактацията. И аз попийвах, ама не обичам много. На беба нищо и нямаше!

За сънищата - аз не знам кошмари, но определено сънувам тотални простотии. Как ги измислям не знам. Сънувам хора, които съм виждала веднъж например, или разни странични факти, на които уж не съм обръщала никакво внимание на яве.

# 611
Да се замрази в буркани... - не знам......Но напр. супа във формичките за лед дали няма да стане??? И една идея - ако имате приятелка, за която знаете,че няма проблем с хигиената, и децата са на една възраст можете да си разменяте буркани с готвена храна от вкъщи.....Мои 2 приятелки така правят за събота и неделя и са супер доволни. Едната дава на другата каквото е готвила и обратното. И така с по-малко усилия си имат разнообразна храна. Като се разбират да не готвят едно и също.....

Ще преценявам в движение за кухнята, за мен не е проблем готвенето, а и ние сме отбор н къщи и искам- не искам - готвя! А и напр. ние готова кайма от магазина не консумираме, както и някой колбаси, така че де факто аз няма  да използвам от кухнята нищо, което е готвено с тези продукти. Децата в ДГ след разговор с директорката също не ядат кайми и т.п. там.

# 612
  • на село
Аз на каката всеки ден готвех. Всъщност, не отнема толкова много време. Замразявах кубчета месо, колкото за една порция във фризера и ползвах основно сезонни зеленчуци от пазара или от село. Случвало се е да замразявам и броколи, спанак и разни други зеленчуци за супата.
Ако се захранва по- бавно, не е нужно да се готвят по 3-4 неща. И без това основното хранене си остава с кърма или АМ. Купувала съм и готови пюрета, но основно плодови. От тези на Овко http://papa-bebe.com/piuretaovko.html Също има доста добри каши, които се без глутен и стават за захранване.

Така че, не е толкова страшно!  Wink

# 613
  • Mediterraneo
За бирата да кажа. Излишното втеляване не е за предпочитане пред изпиването на една бира дневно, щом толкова ви се пие. Аз съм си позволявала бира всеки път, когато ми се допие( не повече от 2-3 пъти досега), плюс 1 чаша вино. Но аз по принцип не пия такива питиета, любител съм на водката  Mr. Green Виж, за твърд алкохол не говорим, но бира или вино не смятам, че са проблем в количества от 1 чаша  Naughty

При нас кухнята също е само една. Преди се записваха деца от 4 месеца нагоре, имаше 4 групи храни, според възрастта и захранването на бебето ти. От тази година обаче не могат да се записват деца под 10 месеца. Заради това изискване явно и аз ще готвя на дребната.
Планирам захранването да започне не по- рано от 5 навършени месеца, пък ако може и на 6  Laughing Просто не желая да си развалям рахата с умуване, купуване, мъчене с лъжицата, плюене, цапане и пр. Щото по- лесно от кърменето за мен няма.
Та. Предполага се, че лятото ще изкараме на купешки пюрета( препоръчително е захранването да става с такива, вместо с домашно приготвени). През това време ще складирам във фризера зеленчуци домашно производство. На 10 месеца, възрастта, подходяща за кухнята в нашия град, ще е чак през ноември бебето. За мен е неподходящо време за записване на кухня предвид предстоящата зима- при все че съм шофьор и имам собствен автомобил, не виждам как в голяма зима ще ходя до кухнята, ще мъкна бебе и буркани  Stop 3-4 месеца ще си готвим вкъщи и живот и здраве, догодина по това време ще я запиша на кухня.
Естествено, тези планове са само в сферата на пожеланията  Mr. Green Ще видим какво ще излезе от цялата работа.

А, забравих за замразяването. Аз практикувах безпроблемно този метод с каката. Когато се случеше да готвя по- голямо количество, насипвах пюрето още горещо в бурканчета, те се запечатват като ги обърна надолу, после в камерата. Размразявам дори в микровълновата, за ужас на "добрите" майки  Mr. Green
Замразяване във формички от лед също е добра идея, която съм прилагала  Peace

# 614
Тарти защо са по-добри купешките вместо домашните за захранване?

Общи условия

Активация на акаунт