Хайде, слънчице, излез, ЯНУАРЧЕ гука в твоя чест- 4

• 28 698
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Tatitt , това до 6 месеца вероятно касае тези на които ще им е първи прием. Ние сме сложили първия и втория трябва да се постави най-рано след 30, най-късно след 60 дни.

# 706
Едно интерсно линкче,който иска и има фейсбук може да участва в конкурса... http://www.facebook.com/pages/NAJ-FOTOGENICNO-DETE/109980022354942?ref=mf#!/pages/NAJ-FOTOGENICNO-DETE/109980022354942

# 707
  • Чехия
Привет милички, благодаря за пожеланията...  Hug

Майче, все забравям да ти кажа, че и Дари е фен на кака Любка и така сладко й гука... вика Амбббааааа и се хили като я види, ние не минава ден без да я четем.  Crazy

Не знам какво сте дискутирали през изминалите теми, затова ми малко кофти да се включвам като ни в клин ни в ръкав.

Иначе биберона не давам на Дарето, и вода не давам, захранване ехе... чак след три до четири месеца минимум. Няма за къде да бързам, детски кухни няма тя ще готвя за всички едно добро здравословно ядене на пара... И естествено няма да захранвам с пюрета Sick , а директно с микро дози от нашата храна.

За ЕБХ, просто това ми светоусещането на нещата, дете на гърне на сила не слагам, и точно това ми харесва в цялата философия, детето само известява, само стига да го гледаш и познаваш по реакциите.
А и както е с пелени, знам кога е суха и кога не и се нагаждам в ритъм с нея.

Иначе е сложно като порасне, чакай според учените до 2г да осъзнае, еми дай тогава да чакаме до 2г да яде с лъжичка. После обяснявам:Мило дете до сега пишка тук, а сега вече не в гащите а в гърнето ... - И защо мамо? Еми само защото ти искаш ли...  е няма да стане. Поне така си мисля, че правят повечето деца.

Майче ти си права, не важно кога детето започва да се учи, важно е как. А психолози може да си препоръчват с очите си видях как на 7м  Верето умееше да изрази какво става, да почака като я помолим и най вече да контролира сфинктерите си... напук на всичко написано за децата.

Малко цитат: Може би е случайно съвпадение, но препоръката децата да не се слагат на гърне преди двегодишна възраст датира горе-долу от появата на първите еднократни пелени през 50-те години на миналия век.  Rolling Eyes

Дефакто Дарето а и Вяра нямаха право да избират, тоалета е извън гащите или в тях но е неприятно мокро. Нямаше учене: Хайде миличко да седнем на гърнето, беше все едно винаги е било така. Аз ходя на Вц и тя ако желае също може. Отказване на гърнето не имало, имало е време когато Верчето се опитваше с това че се напишкала да привлече внимание, но седмица две и минава. Това са били проблемите към годинка, после вече не. Ето тук писах скоро: http://www.bezpeleni.info/ebh_stories/iva/index.htm

Дари вече е без проблемна през ноща, събужда се мрънка и ми ясно какво е...пишка, яде и заспива всичко за 30мин. и така няколко пъти. Преди два месеца беше малко натоварващо, през час ядене и разповиване, ама сега е супер жабче само чака да махна пеленката и за 5мин е готова.  Crazy Разповивам на плота, голичка до кръста под нея пелена или лигнин това е технически до момента. Сега вече е я облягам както съм седнала върху краката си и пишка над легенче.
Или така:
За сигналите ето тука има много писано или във форума в темите за ЕБХ ... http://www.bezpeleni.info/no_pampers5.htm

Мисля да питам ортопеда ни до кога широки пелени и после да я вмъкна в гащи. Това е, няма варварство, няма насилие само малко внимание. Също си мисля, че това че дечковците често са голи, спомага да са калени, поне ако съдя по Вяра, дето до сега кашлица не е имала и антибиотик не е пила.  А за момичетата няма замърсяване на нежните части, няма подсичане, няма мазане с кремове по гънките, нищо просто супер гладко дупе.  

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 15:45 от ivalex

# 708
  • София
_valkiria_  - и ние сме със същия жираф! Даная му е голям фен Simple Smile

ivalex - леле! Какъв комплимент за Любка  Embarassed Мерси! Аз на Даная до сега съм и я показвала -2-3 пъти книжката иначе й чета едни стихчета на Мая Дългъчева (незнам дали сте я чували - мноооого приятни детски стихчета пише). Аз ги четях и на коремчо докато бях бременна Simple Smile

За ЕБХ така се впечатлих, защото този психолог иначе пише доста приемливи неща! За носенето в слинг, за спането на бебето в близост до родителите, за постоянното гушкане и колко е важно да не се оставя бебето да плаче и т.н. неща и затова се изненадах толкова като изведнъж в контраст на всичко останало прочетох, как преди 2 годинки било стресиращо за детето да се правят такива опити. А аз си правех сметка за доста по-рано Simple Smile
Ето ти щом имаш опит с Верето и казваш, че няма такива "странични ефекти" - значи наистина подхода е важен! Браво на вас за напредъка в това отношение! 

Ох, днес бебка пак си пропусна къпането - бяхме до Скай сити (и междо другото си купих онзи черен сутиен за който толкова се говореше - мен ми се видя удобен...). Но Даная почти не спа! Ококори се, позяпа и после взе да мрънка и така докато се приберем. Тук дремна за малко и после си игра сумати време с мене, после с татко си и по едно време взе да мрънка и докато сколасам да я нахраня (макар че скоро беше яла и аз реших да се възползвам и да се изкъпя:)) и тя се изнерви съвсем. Оказа се че неиска да яде! И като ревна - леле! Не го беше правила отдавна това! Пълна истерия! Рев до захласване - така се притеснихме... Приспивала съм я с белия шум и биберона - до такава степен истеряса! А не съм пускала шума от периода на коликите та и по-отдавна. И дори на шума й трябваше време за да се успокои малко! Май се беше пренапрегнала много и това неспане определно й се отразява! Милата - въпреки че се изтощи от рева и въпреки че заспа на белия шум пак се буди много пъти преди да заспи хубаво... Милата ми бебка! А иначе е толкова спокойна напоследък! Слували ли са ви се подобни изпълнения?! Предишния път когато ми изпадна в подобна истерия беше след целодневна разходка в Сердика. Вече съм почти сигурна, че моловете й действат по този начин, може би заради силните светлини - незнам...

Утре го дават хубаво времето! Ние правиме 3 месеца! Надявам се да разходим бебка най-накрая в парка на въздух (преди да се е довлякъл онзи гаден облак...)

Хубава вечер ви желая!  Hug

# 709
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Уики, на мен ми се случи днес!

Писъци, свиване, рев........ Чак се уплаших дали не е болна нещо. Но я приспахме със сешоара и бибата (която напоследък не искаше да види).  newsm78 Беше супер неспокойна, буди се няколко пъти, накрая я гушнах и поспа в мен. Нахранихме я и сега си спи...... Ама и вчера вечерта го прави това. Май са завърнали се колики. Но ми прави впечатление и на мен - активизират се, когато сме пътували, били сме на гости или както днес - пазарувахме в Била. Мисля, че просто събират мнооого впечатления + преумора и се пренавиват някак!

Много ми харесаха нещата на Мая Дългъчева! Супер  Peace

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 00:01 от Tatitt

# 710
Привет, явно днес всички са на разходка, в хубавото време.

Ето една статия за закаляването .

Уики, дай линк,моля те за онлайн продажба на "Кой светна луната?"!

# 711
Здравейте дами Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Днес най- сетне се очертава слънчев ден newsm44 дано вече се оправя това време
След като си свърша домакинските задължения смятам да изведем Вики, но ще сме сами с Дани, защото таткото ни е на път, ще обикаляме парка, до морската няма как да стигнем, но все пак ще сме навън  1stroller
Ох това с изнервянето и на нас ни е познато, например снощи ходихме до мола, тъкмо седнахме и поръчахме на един ресторант и мадамата се събуди и се започна да нервничи, но беше гладна хапнахме на бързо и към вкъщи, но пък беше дошло време и за баня, та познайте какво последва Crazy, но се наяде милата ни бебка и заспа, много гадно ми стана, тия молове объркват плановете, уж за два часа, а те за нула бройки станали четири Shocked
Гладенето виждам сте обсъждали, докато се наканя и камарата станала, на Вики гладя всичко, а на Дани и на нас, само дрехите, които няма как да не се изгладят, много ми е досадно, но няма как newsm56
Иве, честито и от мен на Верето, да е все така чаровна и послушна малката госпожица newsm59, а за теб, имаш и моите адмирации newsm20, много търпелива и всеотдайна майка си
Уики, честита ви трета месечинка, честито и на момиченцето на Ацула, на Апостол на Саша и на Ана на Вироглавка  bouquet
Валкирия Hug, сърдечно благодаря за вниманието
Пентаксима, мъжа ми случайно го намери на една аптека до нас, след като беше обиколил почти целия град, чост късмет, сега го съхранявам в хладилник доследващата седмица, когато сме на консултация, но дано скоро да го пуснат в аптечната мрежа, защото голяма глупост сътвориха отново,   да карат хората да обикалят като луди и да се притесняват излишно, а пък става въпрос за здравето на деца все пак:2angry1:
Куин, моят белег също е червен, но не мисля, че това е проблем, не се притеснявай Peace
Виола , бързо оздравяване ти пожелавам  bouquet
Обичанка, браво на вас, чудесни са близнаците newsm04
Катинче,  Кико голям бузан, но и той  като нас, като я снимаме Вики и като зяпне, само някой звук и издаде и това е, позира ли позира, много са сладки Heart Eyes
Приятни разходки и много слънчеви емоции днес  Nature Sunny

# 712
  • Чехия
Привет Мами.

Днес е чудесен ден и при нас... Верето с комшийчето вилняха из полето, ядоха киселец и глухарчета, дъвкаха върбови клонки... въргаляха се, търчаха, браха цветя и накрая каталясаха.  Blush  Дарчето спа малко, после разглеждаше и се хилеше. Просто е чудесно да е пролет. Още не са цъфнали дръвчетата, но върбите имат зайчета и са супер забавни за децата.

Майче, честито на Данайче. Ех,  кога беше онова нетърпеливо време да родим?

По тази тема знаете ли какво усещам напоследък ...  Сега като си помисля за раждането на Дарина и започва да трепва под лъжичката, все едно съм влюбена... много странно чувство така съм развълнуване. И да си кажа честно иска ми се пак да родя, не знам от къде това усещане дойде, след първото ми раждане нямаше такова нещо. Даже обратното не ми се мислеше за него. Сега с улавям, че съзнателно премислям за миговете преди да се роди Дарина. А като си помисля за момента в който ме погледна направо ми се доплаква...   Embarassed Това е явно съм мазо.  Mr. Green

Белезите принципно може година и дори няколко да са червени.  Sad

_valkiria_ хаха то значи дребните нон стоп ги закалявам от родилното при Т 21С и по 20мин с голо дупе.  Joy

# 713
  • София
Уики, на мен ми се случи днес!

Писъци, свиване, рев........ Чак се уплаших дали не е болна нещо. Но я приспахме със сешоара и бибата (която напоследък не искаше да види).  newsm78 Беше супер неспокойна, буди се няколко пъти, накрая я гушнах и поспа в мен. Нахранихме я и сега си спи...... Ама и вчера вечерта го прави това. Май са завърнали се колики. Но ми прави впечатление и на мен - активизират се, когато сме пътували, били сме на гости или както днес - пазарувахме в Била. Мисля, че просто събират мнооого впечатления + преумора и се пренавиват някак!

Много ми харесаха нещата на Мая Дългъчева! Супер  Peace

Абсолютно вярно - когато съберат много информация и мозъчетата им се пренатоварват! Особено както и тези дни не спеше добре през деня...

Днеска съм доволна - успяхме да се поразходим, макар и с дъждобрана заради вятъра. Даная така заспа, че чак в къщи продължи да спи известно време в коша Simple Smile Купих й гумени патета за вана с идеята да я разсейват, защото нещо се плаши от ваната - така и неразбрахме защо. Като само я поливаме с вода й харесва, но къпем ли я във ваната и се стресира.

_valkiria_  - интересна статия! Даже се замислих дали не е прекалено топло през нощта и затова понякога Даная се върти и спи по-неспокойно... днеска ще проследим температурата да не е по-висока от 20 градуса.

За книжката - ето линк към магазините (има и други, но не съм ги качвала в сайта): http://this-and-that.eu/wheretobuy.html

Също така знам, че има в Оринджа на Графа в София, както и по някои от големите книжарници в другите градове. За Ориндж във Варна знам, че я има. Но като цяло я няма почти никъде - някаква кофти политика има на разпространение.
Иначе банера отдолу в подписа ми води към сайта на книгата Wink

tanchelina,ivalex - много ви мерси за поздравите! Ето и една виртуална почерпка от нас:

ivalex - аз изпитвам подобни чувства към "раждането", макар и със секцио при мен всичко беше някак много осъзнато. От контракциите до появата на бебка! И самата поява изненада и мен. Аз ви бях разказала - като се появи и ревна и неспря докато я аспирираха. Но момента в който ми я показаха й аз казах здравей - тя млъкна.Това малко бебенце замълча и ме погледна! Е това беше толкова невероятно, че всеки път се разплаквам, като се сетя! И да - това със сигурност е любов Simple Smile
При мен странното усещане че все едно с бебка винаги сме се познавали... Някак не ми е шокиращо или изненадващо, че я има! Но не съм очаквала подобно усещане...

Иве, ще е чудесно, ако може твоите прекрасни приказки да ги чета на Даная като порастне малко, но да ги разлистваме в голяма книжка с чудни илюстрации! Защото мисля да й чета именно такива приказки, като твоите Wink

Много хубаво-пролетна снимка! Изкарали сте добре определно! Не ви ли преследват и вас вулканични облаци  Laughing Едвам ще дочакам края на другата седмица - да стане по-немрачно и не-дъждовно!

Поздрави от нас! И хубава вечер ви желая!

П.П. Лелеее - нашата бебка как ни изненада сега! Показвахме я чрез камерата по скайпа на едната й баба и Даная като взе да се смее - ама много се смя с глас! И ние като се разсмяхме и тя с нас - голямо хилене падна  Mr. Green

# 714
Много ми харесаха нещата на Мая Дългъчева! Супер  Peace

Редакторката на в-к Ретро ли?

# 715
  • Madrid
Иве,не си сама в усещанията!Просто всеки път като карам по пътя до болницата и корема ми се свива,редовно споделям това с мъжа ми,и как си купих дъвки от една бензиностанция,и как хапнах едни меденки,и как ме болеше през целия рожден ден на Сами,и как видях цялото раждане,и как се появи Бубка и я сложиха на корема ми... Heart EyesНо и със Сами го изпитвах,не знам.Сега просто бях и въодушевена от така желаното естествено раждане.За просълзяването-най-редовно,ама нааай-редовно ми се случва и преди,сега,по всяко време.Аз съм доста сантиментална. Blush
Надявам се сте изкарали шумен и пълен с усмивки детски рожден ден,да е жива и здрава Верчето! Simple Smile

# 716
Добро утро! Пихте ли кафе вече, момичета?

http://www.youtube.com/watch?v=23j1B4-lroM

Grinning (много обичам бяло... Heart Eyes). Днес денят го броим за дъждовен...

# 717
Здравейте от нас! Мадама Тони е вече на 3 месеца и черпи!
http://laura-homemade-cakes.co.uk/large_cake_photos/large_mushro … birthday_cake.jpg
Честито на всички празнуващи!Да са здрави и щастливи!
Имам предложение за заглавието на новата тема,дано времето ме чуе  Laughing
ЯНУАРЧЕ-Ех че хубаво е вън за разходка и за сън!
Приятен ден и много усмивки напук на лошото време навън.

# 718
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Добро утроо!

И ние вчера бяхме по-добре. Ходихме на пица и разходка и Марина беше доооста по-спокойна! Дано е било просто лош ден!  Praynig

И аз се записвам в редовете ан сантименталните. Не ми беше лесно раждането, имаше неща (като системата с окситоцин), които не харесвах, но и аз изпитвам това потрепване под лъжичката всеки път като се сетя, и съм готова да родя отново без да се замисля. Усещането от първия поглед върху гънчиците по краката на Марина не бих заменила за нищо друго!  Heart Eyes Айде пак напълних очета  Crazy Heart Eyes

Много ми харесаха нещата на Мая Дългъчева! Супер  Peace
Редакторката на в-к Ретро ли?
Не знам, видях името и от поста на Уики и намерих нейни неща в Гугъл!  Blush Flutter

Днес определено е дъждовен ден, но ние също ставаме на три месеца и към тортата на наборчето, добавяме няколко шейка  Crazy

Renxy  Hug

# 719
  • София
Аз като бях бременна бях категорична, че това е последната ми бременност и изобщо няма да ми липсва, ама сега нещо.......като се сетя ми домилява и май пак ми се ражда  Embarassed .

Общи условия

Активация на акаунт