Хайде, слънчице, излез, ЯНУАРЧЕ гука в твоя чест- 4

• 28 693
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
Иве, честит празник, да е жива и здрава Веренцето  bouquet Hug възхищавам се от начина по които си гледаш децата, определено заслужаваш приза "Най-добрата майка" Grinning Heart Eyes

Мишона, все се каня да те питам, по колко капки Вигантол даваш? На последната консултация на Кристиян му увеличиха капките от 4 на 6. Педиатърът беше видимо притеснен, може и да е заради бързото наддаване Rolling Eyes първия месец 1800 гр., втория 1300 гр., третия 1400 гр. Sunglasses

Ние вече лекуваме гъбичките на Кико (ходихме на гастроентеролог), надявам се да се поуспокои малко. Коликите му започват около час преди да се наака и става нещо страшно, пищи, свива крачетата...ужас, има ли и други, като нас? И като се нахрани продължава да свива крачетата и нрвничи  Thinking
Ходих до работата да си подавам декларациите, защото ми изтече последния болничен. Определено добре ми дойде няколко часа навън, сред хората, без децата. Оставих на Кико едно шише с кърма, но той категорично е отказал да пие от него....стоял е гладен 4 часа и половина ooooh!
Аз немога да сколасам с дветет деца да излязя.....единя реве от колики, другия от зъби #Crazy #Crazy #Crazy добре че се сдобих с едни хомеопатични хапченца за дентинация, ефектът е поразителен, днес в къщи цари мир Laughing

Нели, аз купувам по-големи дрехи, още повече, че и двете ми деца вървят едрички, подвивам ръкавките и готово Laughing даже на погачата ми подариха едно якенце за годинка, което вече му обличам. Предпочитам да обличам по-големи дрешки, иначе все си мисля, че нещо му пристяга Mr. Green

За захранването, тук има една много хубава темичка Примерна схема на захранване, може да намерите много полезна информация. Когато захранвах Михаела пишеше Косе Босе, която даваше безценни съвети, които съм следвала стриктно, тъй като Михаела беше с чувствително стомахче и непоносимост към белтъка на кравето мляко и изискваше много внимателно и прецизно захранване Peace

Малко усмивки от Кико http://www.youtube.com/watch?v=lTbK66qI0WQ

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 22:58 от Katinche

# 691
Да напиша набързо-биха ни вчера Пентаксима бяхме си го набавили предварително и сега остава само 3-я му прием на 17-05-да ама търсим и няма.Сега една приятелка ми обеща да ми купи ама ще видим дали ще стане-дано успеем да го намерим.Иначе дорбе сме след ваксината-малко трудно заспива-и аз забелязах,че като бебка и се спи, а не заспива веднага(както тя иска)и става доста ревлива и неспокойна.Пораснали сме с 590гр и 4см, т.е сега сме 5 540кг и 62,5см.Май растем повече на дължина.
Да ви призная излъгах педито ама се почувствах добре(омръзна ми да обяснявам за сока и пюретата).Та  той си мисли че давам по малко сок и ми каза да въведа плодовото пюре.Аз мисля да захранвам бебка след 6 навършени месеца илиреди да ги навърши и то със зеленчуковно пюре.Засега сме само на кърма(е давах и онзи ден няколко пъти АМ,че пих 1-но лекарство и не трябваше да кърмя).Ходих и на лекар след раждането-матката се възстановява имам течение та сега него боря-иначе другото е наред.Само с кг ми се ще да се преборя по-бързо сега съм 64 кг. Sad

# 692
Много ми е приповдигнато настроението тази сутрин - навън не валиииии!!!  Joy

А баткото ни ще танцува довечера на латино фиестата пред НДК с още две двойки от техния клуб Sunglasses (дано времето да се задържи без дъжд). И майка му не я сдържа (ама така да обичам да танцувам  Flutter). Малко ми е криво, защото не знам дали ще мога да отида с Анна (ще е късничко и вероятно хладничко), затова таткото ще снима с камера. Стискайте ни палци  Laughing Laughing Laughing.

Приятна събота от нас!!!   

# 693
  • София
Много ви благодаря за отговорите! Прочетох, но не успях да пиша вчера. Пих един осцилококциум Simple Smile Таткото днес с по-добре (също го лекувахме с хомеопатия...).

Иве - Честит Ден Рожден на Верето  Hug  bouquet

Tatitt  - само зарибяваш с тези весели играчки  Grinning

n3ni - радвам се че при вас всичко е наред! Инфото за витамин Д-то ми беше интересно, защото и аз се шашкам като пропусна да й дам, а преди се шашках дали да й давам изобщо Simple Smile

Katinche - мерси за линка! Аз тези дни също се разрових по темите да чета и попаднах на една статия защо е вредно да се захранва преди 6-тия месец в която се описваше подробно как стомаха не е готов още, както и другите органи. Помня, че пишеше за киселото мляко, че затормозява бъбреците! Само че незапазих линка  Confused
Хехехе - Кико как се кикоти Simple Smile Нашата бебка като почне да ни говори или да се смее и като тръгна да я снимам и зяпва фотото и сме до там Simple Smile

eola - това с вулканичния облак ме срази  Shocked Обаче не сме излизали вече цяла вечност и забелязах ,че на бебка определно й се отразява липсата на разходки и пак почна да ми се буди през нощта за ядене и да спи непоскойно... А бях свикнала много бързо на хубавото, като я сложа да спи и хааайде чак на сутринта ми се будеше! Затова - облаци-необлаци - мисля да излезем!

# 694
Katinchе, аз също харесвам по-големи дрешки. От съвсем малка буболечка го обличам с номер напред. Обаче напоследък всичките ни дрешки са ни точни или леко малки, което ме навежда на мисълта за пазаруване... Я кажета какви чорапки купувате, че ние досега не сме носили чорапки - караме само на бодита, пижамки и ританки? Пък и съм в чуденка - вече сме доста големи - последно бяхме 62см и си носим дрешки 68, но после??? Панталончета и блузки, ама отдолу какво да му слагам? Я кажете вие как процедирате, че се чудя...
За разходките - верно, че е голяма радост като татко е с нас:) Няма да пропуснем разходката днес. Ако не навън, ще се шляем из някой от моловете, че поне да се разсеем от самотата през седмицата.
Прекрасен ден от нас, майки и бебета:)
Ааааа, забравих, днес ставаме на 3 месецаSimple Smile
http://buritu.snimka.bg/baby/margarit-5.492923

# 695
Привет и от мен  Hug
Дълго време не съм се включвала, но просто едвам смогвам с всички задължения  newsm28 wash hang 1ironing 1dishes  food002 newsm04
Успявам да ви попрочитам, но набързо....
Ако знаете как ми липсва социалният живот, особено в това лошо и дъждовно време
Забелязвам, че доста хвалите и сте доволни от Био Гайа. Аз давам още от самото начало, но Димана често се запича, а пък Иван е имал разхлабен стомах ,т.е при нас не виждам да има ефект. На нас ни го изписаха преди всичко за имунната система- и ние приемаме по 5 капки дневно.
Всички бебчета в албумчето са много пораснали , а и много чаровни  Hug
Все още не сме слагали ваксини и за захранването ни е доста рано, педиатърката също споделя моето мнение. На последните прегледи Иван беше 5300 и 59 см, а Димана 4300 и 58 см. Тя е
доста злояда- голяма мъка ни е храненето - изяжда максимум по 70 гр на ядене  ooooh!, за  сметка на нея Иван си хапва доста добре около 190мл. През деня се хранят на три часа, а през ноща вече започнаха да правят доста големи паузи- като ги нахраним вечер към 21ч , Иван се буди чак сутрин към 6 или 7, а пък Димана има по едно нощно хранене.
И двамата вече много се смеят и започнаха да хващат и държат разни цветни дрънкалки, но все още не се обръщат. Когато ги оставя по корем се борят с главата да я сложат на една страна и заспиват  Joy
Някой беше питал за хващането за ръчички и повдигането на бебето. Аз така си ги вдигам най - редовно, още от прибирането им вкъщи. На Димана много й харесва и много се смее
За друго не се сещам засега , а и се разбуждат вече  приятен уикенд на всички  Hug

# 696
Toва не е ли прекалено много Rolling EyesГолямата ми дъщеря/сега е на 2/ до скоро пиеше адапте и повече от 180 не пиеше newsm78

# 697
Най - после се наканих и отидох на гинекологичен преглед след раждането. Всичко е наред. Да ви питам, тези мами, които сте раждали секцио, раната червена ли ви е още и кога отминава тази червенина? Лекарят ми каза да се мажа с Контратубекс, но още не съм го купила.

Куин
, червенината може да остане и повече от година, при мен беше така при първото ми секцио, сега е поизбледнял белегът, но този път го мажа с контратубекс още от 20-я ден. Ако смяташ да се мажеш не отлагай, след 6-я месец е абсолютно вече няма да има никакъв резултат, ако искаш да се посвие белегът мажи се сега.  Peace

# 698
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Добро утро и от нас,

Времето днес е мрачно, но доста свежо и май ще се разходим!

Обичанка, особено се радвам да те "видя". Браво на Димана и Иван - настигнаха си наборчетата  Hug Heart Eyes Сладки - да ги цункаш! Разликата между двамата само показва колко различни са децата, дори и близнаци. Качи нови снимчици като имаш време! Много искам да ги снимам!

Уики, не съм виновна бе! Те ми ги подаряват  Flutter hahaha

R&B&G - и ние ядем горе долу толкова  ooooh!. С 5 лъжички АМ  (за 150 мл), но с повече водичка заради запичането и то си става 180 - 190 мл.

n3ni - радвам се че при вас всичко е наред! Инфото за витамин Д-то ми беше интересно, защото и аз се шашкам като пропусна да й дам, а преди се шашках дали да й давам изобщо Simple Smile
Peace Същата работа!

Лина - интересно четиво  hahaha Mr. Green

Катинче, Кико е уникален  Heart Eyes

Буриту - честити три месеца! Simple Smile Да ви нахапя бузите пу-пу  Heart Eyes

Марина днес повърна на фонтан сутринта. За първи път ни се случва! Малко се постреснахме!  Crazy В такъв случай храните ли ги после пак?

# 699
Tatitt ,и Ицо е повръщал няколко пъти на фонтан досега,честно казано и аз се стряскам  Tired , но не храня веднага,изчаквам да мине поне около час и тогава - освен ако не нададе вик за храна все пак  Peace.

# 700
Иве, с малко закъснение, честито ти пораснало момиче! Да ти е жива и здрава Верето, лъчезарна, умна и послушна. Най-вече да е една щастлива кака!

Куин, мята докторка ми каза, че е нормално белега да е червен около 1 година.Моя е червен. Peace

Катинче
, страхотен сладур е Кико, направо да му изпапаш бузите. А Михаела как се грижи само!!!

wicky и нашия бебок спира да се хили, като пробвам да го снимам. Даже трудно успявам да го хвана в профил. Сигурно позират муцуните. Joy

buritu и вашия мушмурок май е така!?!
 Честитито ви тримесечие!

obi4anka, често се сещам за вас и се чудя как се справяш. Hug

Tatitt, не се стряскай от повръщането, ако не е редовно.По-страшно изглежда отколкото е!  Аз не го храня пак. Когато той си поиска, тогава.  Simple Smile

Ние се забавляваме с разнасяне из апартамента, с дрънкалки, с найлонови пликчета за фризер. Аз ги ползвам за мръсните мокри кърпи и той веднъж хвана случайно едно. Тогава установих, че много се забавлява, да го размахва и да слуша как  шумка. Също много му харесват вибриращите играчки.
Това му е любимо.

Приятни разходки!

# 701
Вие как се снабдявате с Пентаксим?Ние на 20ти трябваше да сме на имунизация,обаче май няма да стане работата.Колко може да се отлага най-много?

# 702
Вие как се снабдявате с Пентаксим?Ние на 20ти трябваше да сме на имунизация,обаче май няма да стане работата.Колко може да се отлага най-много?
До кoлкото знам можe да се поръчва от ГърцияSimple Smile
А ние не сме били още 1-вия...че нали сме цял месец със сополи/бактериална инфекция/.Добре,че една приятелка се е презапасила и ми предложи.......За 2-рия прием се надявам да е по касата вече.Вие ще биете ли Ротарикс?

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 20:01 от R&B&G

# 703
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Аз вчера се чух с нашата педиатърка по въпроса с пентаксима. Тя каза, че няма проблем да се отложи дори до 6 месеца. Но се надява доста по-бързо да се реши проблема. Междувременно питахме в аптеката до нас (в Хаджи Димитър) и ни казаха, че очакват следващата седмица  newsm78! Ако има веднага ще съобщя!

# 704
Според един познат фармацевт вече е минал по ЗК(аптеката се намира точно до сградата на ЗК така ,че инфото е  достоверно).А в аптеките се очаква да се появи до дни.Само да проучим при джипитата нас родените преди 01.04 дали ще ни огреят безплатните.

Общи условия

Активация на акаунт