Хайде, слънчице, излез, ЯНУАРЧЕ гука в твоя чест- 4

• 28 699
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
На този етап май ревност не наблюдавам при моите.....Обясних още като бях бременна, че когато се роди бебето в началото ще съм само негова. Физически. Сега, когато ме гледат,че кърмя, че го нося на ръце и пр. разбират какво съм имала предвид.

Но.......За да няма ревност се стремя едно - да отделя време и да бъда само с едно от децата си.  Това ми бе тактиката и преди Бебо, такава ми е и сега. Тук на помощ идва и таткото. Въобще не изключвам таткото от възпитанието на децата. Тук не мога да се оплача - от нашия татко като татко нямам никакви забележки - така им е влязъл под кожата, че смело мога да кажа,че той е по-обичания от нас двамата от децата.  Направо се разтапят, когато съм само тяхната мама. Да ги гушна, да ги разпитам как е минал деня, с пубера не се гушкаме, но гледаме заедно спорт по ТВ - важното е да вършим нещата заедно. Може да ми помагат нещо в къщи, може да сме излезли на разходка - но това е важно - да вършим нещата заедно!

Може да ме обявите за лоша майка и да викнете Закрила на детето, защото.....Не съм само спокойствие и мир, случва се да повиша и тон(особено сега на пубера, който явно съм го родила без уши), случва се да оставя децата си сами в къщи, случва се да се гледат едно друго, да не говорим,че всички си имат задължения, отговорности и права в къщата и се случва да използвам безплатен детски робски труд(напр. хвърлянето на боклука е само и единствено тяхно задължение, както и това да си поддържат стаите и пр.)....Но въобще, ама въобще не страдам от това.......Човек не може да бъде само на 6, случва се и  нерви да изпусне, никой не е от желязо. Стига да не е станало начин на живот де. Както и това,че понякога се гледат едно друго - но какво от това? Нищо няма да им стане, така се научават и на отговорност, и на екипност. Пък и си зависи от детето - моята Рая напр. е луда по това да гледа и обгрижва някой. Лятото най-редовно събира малките деца от улицата и ги гледа и ги командва. И..те я слушат и я търсят за игра. Просто и идва от вътре. Пубера пък сам взима инициативата да гледа Бебо. Спокойно мога да кажа,че Сами е обгрижват от батковците си и от кака си много - сутрин не тръгват без да го целунат, като се приберат се осведомяват дали е плакал и пр., въобще на този етап Сами е много ухажван. Да видим до кога......Не е чак такава трагедия,че децата се гледат. С уговорката,че и тук всичко си има своите граници.

Само може би донякъде Йоан показва някакви признаци на ревност, но ще му мине......Имам го предвид, но гледам да не задълбавам и да не се вторачвам......

Ревността е неизбежна, но пък тук е нашата роля на родители да показваме всеки ден на всичките си деца, че те са обичани от нас, че са важни и много, много специални за нас. Пък как ще бъде показвана тази обич - при всяко дете е различна. И подхода към всяко дете е различен. Вече тук идва мъдростта на родителите да знаят кой е ключа за съответното детсто сърце......

Та така.....Вирогравке, благодаря за споделеното! Много е точно!

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 08:56 от Мама Цоцоланка

# 76
Здравейте майчета Simple Smile Simple Smile Simple Smile,
аз съм с хрема и гърло, много се притеснявам за Вики, вземам осцилококциум, пръскам Муконазал в носа и Тантум верде в гърлото, смуча хомеожен, кажете моля ви какво да правя Praynig......точно сега се разболях, когато трябва да стимулирам и лактацията, че ми намаля кърмата Rolling Eyes В спалнята слагам йод за дезинфекция, дали мога да дам на Вики профилактично една доза осцилококциум,, направо съм бясна, кажете моля ви как да процедирам Praynig
Мамо Це, много ми хареса казаното от теб, страхотно семейство сте Hug
Ох, осъзнавам, че трябва много внимание да се обръща и на баткото, на 100% съм против карането и викането, но с ръка на сърцета си признавам, че го правя Embarassed, много ми е гадно, но гледам вече да се владея, да оставам на Дани повече свобода в общуването му с Вики, той толкова я обича и толкова искаше да има сестричка Heart Eyes Даже, когато й се радвам съзнателно казвам на мама двете слънчица, че да не се чуства пренебрегнат, а е иточно така Heart Eyes

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 07:24 от tanchelina

# 77
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Привет маметаа!

Дочакахме слънчевото време и ние  Mr. Green След следващото хранене - газ из градинките!

Вчера бяхме на консултация. Марина е наддала 680 грама и 3 см. Този път ни похвалиха. Миналия път педи ни сложи на диета. Но аз, да си призная, давах на беба колкото е искала да яде. Не мисля, че е удачно да се слага на диета сега. Спордед мен голямото наддаване от първия месец е по-скоро заради разликата в кантарите на педиатърката и на болницата. Сложиха ни първия Пентаксим, засега Марина не проявява никакви реакции. Нито температура, нито нервност, поне засега! Дано да си остане така.

Адашче, доколкото съм чувала, когато кърмиш, предаваш антитела на бебето и за него няма опасност. А Муконазала не е ли опасен за бебето? Мисля, че не е подходящ за кърмачки  newsm78

Мамо Це - според мен това е най-хубавото - споделените задължения и радости! Страшни сте!

# 78
Татитче, ох сега ще звънна на личната, а Олинт дали може или да си взема коризалия най- добре newsm78 Педиатърката каза да давам на Вики по 1 ампула вит С от 2 кубика и по половин ампула калции сутрин и вечер и това 4 дни Thinking

# 79
Честит празник момичета-БЛАГОВЕЩЕНИЕ!

Сутринта се събудих от църковната камбана,а почти не съм спала вечерта.
Снощи ми се запуши едно каналче на зърното.Туй малко след последното хранене около 10.Ни помпа,ни компреси,ни солени води...нищо бе.Каналчето си стои бяло запушено и от тази страна гърдата твърда-боли.Исках да вляза в сайта на Хедра да чета,ама пусти интернет- точно когато ти трябва...го няма  #Cussing out Цяла нощ съм се тормозила и викам на половинката,ако сутринта малката не успее да го отпуши си ти  Embarassed ,срам не срам  Blush
Ама не устисках до 6 и събудих детето половин час по-рано.Една болка в началото-и край.Направо се родих.И така си отдъхнах.Гушнах малката и тя ме погледна,ухили се и продължи да суче.Все е едно ме разбра  newsm78
Не мога да разбера що се появяват тези неща.Миналия месец имах, само че на другата гърда,но не беше толкова болезнено и се отпуши само с топъл компрес.

Оплаках се!  Grinning
Днес се очертава слънчев ден.Мъчи се да пече.Искам да отида на църква,ама няма как.Няма на кого да оставя малка,поне да я пази отвън.
Благодаря на момичетата които се включиха за бибата.Май аз не правя нещо както трябва. newsm78

# 80
Добро утро, мами и Честит празник!   bouquet
Мамо Це, възхищавам се на умението ти да отделяш внимание на всяко от децата си! Наистина сте прекрасно семейство!
tanchelina, в предната тема бях писала за цинабсин за гърло - хомеопатично е и при мен имаше голям ефект.3*1 го вземах, редувано с тонзилотрен, пак 3*1. За вит.C-то,на малката й давах по препоръка на 2-ма педиатри, миналия път, към 1м,10дни, когато пак бяхме с хрема, но по 1/2 ампулка, а останалата изпивах аз.
buritu, мина ли разтройството?
А ние днес пак само ще гледаме хубавото време от прозореца, но ако и днес няма вече сополи, съм решила утре да излизаме!
Хайде лек и усмихнат ден!

# 81
  • София
Добър ден и честит празник, мили майчета!
Много ви благодаря, просто сте супер Hug
Ние сме киселки от сутринта, ама  дано следобяд се вдигне таз мъгла, и да излезнем.
Цоци, за пореден път се прекланям пред тебе, искам един ден да съм родител като тебе  bouquet
Момичета, споделете какво хапвате и пийвате за стимулиране на лактацията? Аз ям всяка сутрин мюсли, много вода пия и лактогонен чай от българските. Ям си всичко, без пикантни, много подправени или лютиви манджи.
Зоват ме, чао за сега от мен Peace

# 82
Честит празник, мами Simple Smile
Днес се очертава хубав ден и ние се стягаме за разходка, не че и вчера не бяхме де, въпреки че ръмеше.
Детето ми днес е в превъзходно настроение, само се смее и гука  love001 Направо ще я изям тая бонбонка smile3522

Сиси1974, баща ми беше си взел отпуска 2 седмици и идваше човекът да ми помага, стоеше вечер до към 6 и ме облегчаваше доста - гладеше й дрешките /той обича да глади за разлика от мен Blush/ или я държеше на ръце докато аз овършея, но иначе сама си се справям, то като му се наложи на човек къде ще ходи да не се справи.  

Оставям ви

# 83
  • Madrid
Катинче,говоря,говоря,говоря...докато ми избият пришки... CrazyТака става по-бавно,докато стигнем до консенсус и двамата,ама поне се разминавам с крясъците и последващите ревове и сополи! ooooh!Но все пак Самуил е на 4 години,а Михаела-2.

Танчелина,я се успокой!Ти като я кърмиш предаваш всичко необходимо на бебето,няма да се разболее.Когато Сами беше на година се разболях ужасно,кърмих го много по-често,именно за да не го заразя.Това направи,вместу да се шашкаш,че ти е намаляла кърмата,току виж се е увеличила.Но според мен ти си знаеше,че щом почнеш с добавката,намалянето на кърмата е неизбежно за съжаление.Мисля си,че при теб притеснението е в повече. Hug

Моя Самуил пък не иска да ходи на училище,понеже "му било лошо". WinkДнес е в превъзходно здраве,дори не кашля,нещо...нали се сещате,но си го оставих вкъщи де! Grinning

# 84
Добро утро  Simple Smile
Ей това се казва пролетен ден, и ние след следващото хранене излизамееее sun
Танчелина на мен Олинт ми го разрешаваха малко преди да родя, ама сега незнам, мисля  че пак няма проблем. Иначе провай и с цинабсин и тонзилотрен, аз бях казала, че при мен нямаха кой знае какъв ефект навремето, но и тогава много ми се повръщаше докато ги смучех (а и не само тогава де) и затова много не им настоявах Simple Smile
Исках да питам мамите, които имат щастието да замразяват кърма - в какво я замразявате, доволни ли сте от пликчетата за еднократна употреба като тези на Лансинох ? Аз пробвах в стерилни чашки за урина, но ми се струва, че много им мирише пластмасата и като размразя незн кърмата как ще е  Thinking казаха ми, че било удобно и в бурканчета от пюренца, стерилизираш ги и готово Simple Smile
Вироглавка това :
Оня ден дочетох мартенската Амика (много го харесвам това списание). Там има една статия - "Ръката, която люлее люлката". Мацката, която я е писала си гледа бебето вкъщи, сама и осъзнава, че най-често вижда .... лелята от рекламата на Космодиска, онази с емблематичните розови фламинга на бюста...  .
Прочетох я три пъти тази статия, толкова позната ми дойде... Цитат: "Допреди месец светът ми беше секс и рокендрол, бира и шкембе, компютър и мишка, а сега е мляко и телевизия. Програмата ми е желязна: мляко и Гала, мляко и Инджи, мляко и стийм моп, мляко и пластмасов гръбнак ..." 

мноого ме разсмя вчера Joy толкова е вярно за момента....
Хайде приятна разходка и спокойни бебчета днес  Hug

# 85
Linna^, не. Продължаваме да сме си с разстройство - твърде воднисто, зелено, след всяко хранене. Добре, че днес в 16ч сме на преглед, че иначе съм на път да се побъркам от тревога. Нали уж бебетата само на кърма мнооогоо рядко имали разстройство... Успокояват ме малко наблюденията над бебока - яде, усмихва ми се, спи, не е нито по-неспокоен, нито по-сънлив от обикновено. Докторката по телефона ми каза, че няма да са необходими изследвания вероятно..., но аз не знам дали да не поискам...
Иначе мерките, които взимам са 2 пъти по 1/2 ентеролче и от вчера вечерта давам и капки биогайа.
viroglavka - заради споменатата от теб статия си купих Амика;)

# 86
  • Mediterraneo
... замразяват кърма - в какво я замразявате, доволни ли сте от пликчетата за еднократна употреба като тези на Лансинох ? Аз пробвах в стерилни чашки за урина, но ми се струва, че много им мирише пластмасата и като размразя незн кърмата как ще е  Thinking казаха ми, че било удобно и в бурканчета от пюренца, стерилизираш ги и готово Simple Smile

Не мисля, че бурканчетата са по- удобни. Аз съм мързелива и самото допълнително усилие за стерилизирането им не ми харесва никак  Laughing Аз напълних фризера с кърма, докато бебето беше 10 дни в болницата. Замразявах в стерилните чашки за урина. От тях съм размразила 2-3 да ги яде, не съм забелязала никаква миризма, нито пък кърмата е променена на вкус и мирис.

# 87
Добър ден!И честит празник!Гледахте ли На кафе ? Бях потресена.Една жена с две деца забременяла,въпреки хапчетата.Отишла да направи аборт в Шейново при което й перфорирали матката и се наложило животоспасяваща операция.Не се знаело дали ще оживее изобщо...След месец при преглед се установило ,че все още е бременна .И въпреки трудната бременност и изпитите антибиотици родило живо и здраво дете. #Crazy Господ да те пази от нашите лекари,само това мога да кажа ...
ilindi4ka при нас дори това го няма.Мина по принцип се глези ,не съм забелязала да се глези повече покрай бебето.Открай време тръгва на градина с рев...защото не искала тези дрехи ,а онези или ей такива неща.За това аз не обръщам внимание вече.Или ,че от чушката й ставало лошо и не трябвало да я яде.Обичайните маймунджулъци в обичайната доза.Снощи дори каза,че трябвало да купим закачалки (гледала каталога на Комои видяла детски) ама и за двете със сестра й.
Ох  аз с ъм с ужасна хрема.Тече ми носа,онзи ден ме болеше гърло.Кашлям отвреме навреме.Ама на де като реших ,че е време за къс ръкав.Сега съм се запасила с стек кърпички.
Щях да пиша още нещо,ама е толкова хубаво времето,че не ме свърта удома.Антония е навън с баща си де,ама ми се иска и аз да се присъединя.Хубав ден и спокойна нощ,мамчета!
Бурито при нас зеленото ако се оказаха гъбички.Лекарката не може да проумее как са са появили като е на естествено хранене ,но е факт.А моите зърна не са разранени,не мисля че е от там  newsm78 Та сега сме на Биогайя и някакво гелче.

# 88
buritu, стискам палци всичко да е наред.Все пак на твое място бих се успокоила, ако направят  изследвания  Peace
"Нали уж бебетата само на кърма мнооогоо рядко имали разстройство... "

то и запек уж нямат, ама ние си продължаваме с него...  Cry
teo86, аз всяка сутрин ям варено жито, през ден-два пия българския лактогонен чай и всеки път като кърмя съм с голяма чаша вода...освен други течности през останалото време. В началото пих и Ricinus communis 5CH, но после ми се регулира кърмата и след 1 опаковка спрях.

"Бях потресена.Една жена с две деца забременяла,въпреки хапчетата.Отишла да направи аборт в Шейново при което й перфорирали матката и се наложило животоспасяваща операция.Не се знаело дали ще оживее изобщо...След месец при преглед се установило ,че все още е бременна .И въпреки трудната бременност и изпитите антибиотици родило живо и здраво дете. #Crazy Господ да те пази от нашите лекари,само това мога да кажа ..."

Подкрепям напълно!Нямам думи просто!!! #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 89
По бтв пък сутринта даваха фотомодел, на 24 години, майка на 3 деца и в момента чака 4-то. Първото го е родила 15-годишна. Много спокойна и позитивна. Не че каза нещо интересно и съществено. Нямаше никакво хвалене/ оплакване и излишни приказки, просто си гледа децата, радва им се, учи и т.н. Успя обаче да ми въздейства по някакъв начин.

Общи условия

Активация на акаунт