Хайде, слънчице, излез, ЯНУАРЧЕ гука в твоя чест- 4

• 28 708
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
За хремата и аз да се включа-аз отново имам хрема-на нашия тати му мина ама сега аз съм с нея-отново-кърмя бебка(както и първия път)-нищо и няма(поне засега)-капя си течен vit. C i pia si vitaminite, smu4a propolki\klaviaturata mi pravi nomera) -minaliat pat taka mi mina=Momi4eta  4etete listovkite kam kapkite i lekarstvata-ne vsi4ki sa podhodia6ti za karma4ki=Ina4e dobre sme  i mislia dnes da izlezem navan-2 dena prinuditelno si stoiahme vka6ti.

# 91
  • Стара Загора
Блазе ви за хубавото време, при нас е мрачно и може да завали  Sad А като гледах прогнозата така се каних на слънчевото време и мислих за една дъъъълга разходка + шопинг.  Crossing Arms
След малко ще се задоволя с едно кръгче из квартала, да не съм съвсем капо Simple Smile

# 92
Я да ви питам,като стана дума за шопинг.
Как пазарите с бебоците?В повечето магазини не може да се влиза с количката,а няма да я оставя от вън.За мола лесна работа,но другите.Имам работа в банката утре и се чудя как ще отида,а няма на кой да оставя малката  newsm78

# 93
teo, за лактацията- освен описаното, сурови ядки кашу, бадеми, лешници. Но да ти кажа разлика не забелязвам с чай или без, с ядки без ядки- все еднакво количество имам. Разлика има като не съм спала или не съм яла силна храна. За мен рецептата е добра храна сън и течности.  Peace

Тани, не пазарувам сама.

Опс викат ме. Толко от мен за сега.

# 94
Здравейте момичета! Честит празник на всички!  Simple Smile
Нямам нещо особено за споделяне, само да се включа по темата за ревността. Яна също много обича Жори, помага с каквото може, много е мила с него, постоянно иска да го обгрижва, но наистина се промени като цяло поведението й. Станала е много капризна и прави всичко напук. А напоследък като се разстрои постоянно търси една кукла бебе и я гушка да й се оплаче. Много ми е жал за нея, опитвам и аз да й обръщам повече внимание и да подхождам с добро, но явно си трябва време.
Мамо Це, твоите постове винаги ме впечатляват  Shocked Действат ми много стимулиращо  Mr. Green Казвам си, какво толкова се оплакваш, гледай хората как се справят с 4 деца и то на толкова различни възрасти. Даже препрочитам  Peace
Жори май се е наспал, ще се отправяме и ние на разходка  Sunglasses

# 95
За ревността. Май наистина си трябва време. Confused  Бяха ми казали “около 3 месеца“...
Иначе се радва много на бебето, вече мисли и за него, без да сме стимулирали такова поведение (яде кротонче, носи и на него в леглото и т.н.) Струва ми се, че все повече и повече свиква с бебето и се успокоява някак си. Избягвам да създавам ситуации, за които зная, че я дразнят и гледам всичко кротко да върви през деня. Всяка минутка, в която не съм ангажирана с бебето, е за Мими. Домакинската работа, поне на този етап, се върши ударно след като се върне таткото от работа Mr. Green и така пак единият е зает с децата Crazy

Мамо Це, много полезни неща си споделила!  Hug
Замислих се за №3. Май само той проявява лека ревност, защото досега той е бил най-малкият...до появата на  №4. Но пък дано лесно да се нагоди в ролята на “батко“, която е по-готина от тази на “малчо“ Wink

Е, днес бяхме навън за час и половина, каката рано заспа  и това ще ни даде шанса отново да излезем, когато се събуди Flutter Толкова ми е приятно навън, само дето откъм дрехи, които ми стават съм Confused И не виждам да има скоро промяна...

Я споделете колко време ви е трябвало, за да влезете отново във форма? Аз не свалях и грам след предишната бременност, и така докато не дойде първият МЦ. После стана по-лесно (без диети и физ. упражнения) и вече след година бях се възстановила. И сега, и тогава съм + 10 кг.

# 96
Привет на всички и честит празник!!!

Реших да се разпиша за ревността - моята разлика със сестра ми е 4 г. Трудно преживях бебето, после нашите толкова са ме "включвали" в "гледането", че един ден тя реши, че иска да е като кака и дори да учи това което учи кака (голяма грешка, защото тя е роден математик, а кака й бъкел не разбира от математика). Слава богу след толкова години и при все хуманитарните специалности сега работи в банка и завърши магистратури по счетоводство и финанси.

Разликата между Тео и Анна е точно 7 г и половина. Той е втори клас. Преди да родя му обясних, че бебето ще иска много грижи и внимание, защото то само нищо не може да прави. През ден гледахме неговия бебешки албум и филмчетата, които навремето сме правили. Въпреки това бебето го "изненада" с това, че то е нон стоп в ръцете на майка му или баща му и мисля, че проревнува - в началото не се включваше изобщо в нищо, свързано с бебето, беше кисел, лесно раздразнителен и бързо обидчив... После сам почна да идва при нас, когато правим масажа или когато тя е във ваничката. Почна да иска да я вземе и да казва "Много е сладка като не плаче"  Laughing. А тя така му се смее, само като му види перчема даже...
При нас има още нещо - Тео винаги е обожавал баща си, защото там има екшън (кеф ти катерене, кеф ти мотори, кеф ти на палатка по мъжки). Аз съм човекът от обоза. Отговарям за храната, за успокояването на болежките и за разговорите на тема момичета (представа си нямате какви съждения за жените има един второкласник!!!  Laughing). Принципът е мама е момиче, нищо не разбира от коли, страхува се от тъмното и буболечки и оттам отношението му към мен е леко покровителствено (преди две години беше с баба си и дядо си на Рила и един ден, докато говорим по телефона аз му казвам, че съм сама, а той "Ако те е страх нещо, само кажи и ще си дойда!"  Shocked)
Дори оня ден ми даде нареждане да си каня приятелки, за да не ми е скучно сама с бебето  Shocked. Та в този ред на мисли, той понася бебето сравнително леко, защото бебка е момиче, тя е от отбора на мама един вид и татко му си е изцяло негов  Laughing

buritu, за протокола - не съм им рекламен агент, честно!  Laughing

# 97
  • Варна
Здравейте! Чета ви, но не ми остава време да пиша. Виктор от вторник е болен, някакъв вирус с болки в корема, разстройство и висока температура. Сега милия с 38,5 и се е успал до мен, много ми е мъчно да го гледам колко е отпаднал  Sad Лора и тя спи. Дано поне да не прихване от батко си, че не ми се мисли.
По интересни теми сте писали. Мен раждането на Лора ме направи много щастлива, както и всяка една от вас. Преди нея имах мисед аборт и докато бях бременна с Лора изпитвах голям страх до края да не се случи нещо лошо. След тежка бременност с контракции от рано, лежане на легло за задържане, сега се наслаждавам на миговете с момиченцето ми. Докато със сина ми съм имала повече притеснения при отглеждането му, сега се чувствам много спокойна и уверена с Лора. И сякаш не 2 месеца и половина, а цял живот сме били заедно. И двете си деца обичам много и съм щастлива, че ги имам. Само ми е мъчно за мъжът ми, че няма време да се зарадва на бебето ни, толкова е зает. Когато се роди Вики, редовно си е идвал и по обяд, за да го види. А сега няма тази възможност, а някой път отсъства и с дни. И всичко това заради нас, да не ни липсва нищо. Само дето той ни липсва  Sad
Танче, дано да пребориш бързо настинката. На мен съшо Тонзилотрена ми е помагал, а Олинт аз май не бих ползвала. Не се притеснявай за бебка, като я кърмиш и предаваш антитела и тя няма да се разболее. И както вика Илиндичка, давай и по-често да суче, така и ти ще си по-спокойна, а и кърмата ти е много вероятно да се увеличи.
Аз викам най-накрая варненки да си направим срещичка, какво ще кажете? Много ще се радвам да се видим и на живо  Simple Smile Да се оправи Вики и ще съм на линия.
Аз съм замразила кърма в пликчета на Лансинох, не са скъпи, стерилни са, доволна съм.
След малко ще сложа нови снимки на Лорчето. Всички бебенца, които видях в албумчето ни, стават все по-хубави  Heart Eyes
За пазаруването, случвало ми се е да пазарувам и с двете деца, но гледам да влизам в големи магазини, където мога да вляза с количката. Добре, че и баткото е от по-кротките, та нямам проблеми.
viroglavka, много ми е приятно да те чета  Simple Smile

# 98
При нас продължава да се появява слуз в акото. ДИетта ми се отразява зле на количеството кърма  Sad . Утре сме на консулнация, трябва да слагаме Пентаксима. Да видим какво ще каже лекарката. buritu какво стана с вас след като ходихте на доктор.

# 99
  • Mediterraneo
Я да ви питам,като стана дума за шопинг.
Как пазарите с бебоците?В повечето магазини не може да се влиза с количката,а няма да я оставя от вън.За мола лесна работа,но другите.Имам работа в банката утре и се чудя как ще отида,а няма на кой да оставя малката  newsm78

Аз влизам навсякъде с количката- както в хранителни магазини, така и във всички останали. В банки, библиотека, поща, аптека, навсякъде.

# 100
При нас продължава да се появява слуз в акото. ДИетта ми се отразява зле на количеството кърма  Sad .

Слузта да не са евентуално храчки от гърлото? Че те бебетата не могат да отхрачват......Каква диета по време на кърмене пазиш???

Тео, приятно ми е да те видя Hug...Незнам за вас, но да споделя,че при мен много положително на кърмата се отразява зелената салата с повечко пресен лук и зехтин. Казаха ми за кърма салата от лук+зехтин+сирене и аз си я направих зелена салата с повече пресен лук. Ами.....ям редовно и кърмата ми е супер.

В това време честно казано изпитвам трудности как да обличам Сами......Излязохме в 12ч. днес, прибрахме се в 5ч. Излязохме в жега, прибрахме се в студено и ветровито време, но човека постави рекорд днес - 5 ч. спа навън. Да видим тази нощ дали ще си разказваме приказки двамата или ще спим........

Имам чувството,че Сами вече разбира, когато започна да го обличам за навън. И както да разпознава възглавниците, на които се кърмим. Може и да си внушавам. Но по принцип като го слагам да лежи - той реве. Но когато го сложа върху възглавниците, на които го кърмя - кротува известно време, завърта си главата за да яде и чака....Ако не започне кърмене до 1 мин. и започва да реве. А възглавниците са едни червени и доста упорито ги гледа винаги....Възможно ли е вече да свързват определени обстоятелства бебетата ни?

Неревлива вечер, спяща и спокойна ви желая!

# 101
Честит празник и от мен, да сме живи и здрави всички, бебоците ни и семействата ни Praynig
Извинете ме днес за телеграфнияя пост, но много се бях депресирала Blush
Илиндичка, абсолютно се права за мен, голям паник бутон съм Embarassed
Роси, дано Вики бързо се оправя, а за среща на варненки, чакам с нетърпение Hug
Вироглавка, разликата при нашите дечица е горе- долу подобна, на Дани и Вики е 7г и 10м., наистина трябва много търпение с батковците, защото разбират всичко и съответно като истински мъже, крият чуствата си Heart EyesМоите мъже са по същия начин, даже Дани се шегува, че ще подкупва Вики да преминава от техния лагер, примерно когато гледат мач, а пък аз искам да гледам сериал Joy или като каже, че нищо не разбирам от мъжки работи, направо ме игнорира тотално, много е привързан към баща си и направо са като скачени съдове с него hahaha
Аз от тази нощ започвам с цеденето, хем знам, че нощта е най- силна лактацията и не се цедих откакто Вики се отказа от нощното хранене, просто съм изключила или по- скоро не предполагах, че така ще намалее кърмата, сега след кърмене цедя по 10 грама, представяте ли си ooooh!, дано усилята ме се увенчаят с успех, че много съм се депресирала Rolling Eyes
Днес и ние излизахме в парка до нас, че се намерихме и с момичето дето раждахме заедно, тя е от декемврийките, много се зарадвах, а пък нейната кукла е такава сладурана, много ми стана хубаво, че се открихме, а сме и комшиики освен това Laughing
Адашче, аз също влизам в магазините с количката, не мога да я оставя, но обикновено съм с мъжа ми по центъра, та няма проблем и отвън да чакат, иначе когато сме двенките с Вики, ходим в парка, та не се налага Peace
Мамо Це, много обичам зелена салата, още тази вечер ще си направя, по принцип хапвам през вечер,а сега е на мода морковена с изцедено мляко  chef
Хайде хубава вечер  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 102
Здравейте момичета!
Напоследък рядко пиша в темата, но я следя, просто ми е мн. изморено тия дни, пролетна умора ли е, нямам идея Simple Smile.
Днес тук беше мрачно, но въпреки всичко излязохме и бебка си спа през цялото време навън.
Нямам търпение да се затопли и да си спретнем срещичка.
Рабитче, тоя малкия сладур Вальо, голям бяс, добре, че всичко е наред след инцидента.
Роси, ти беше пазарувала от Mother care UK, доколкото помня, колко ти излезе доставката?
Вече се спрях на лятна количка, след много умуване, Peg Perego Si, има легнало положение, лекичка, маневрена, много ми хареса, за жалост така и не се реших за Бъгстър-а, макар че и той ми харесва, но някак ми стои нестабилен с кошницата на Макси Кози.
Утре ще ходим да слагаме Пентаксима, ясно е че скоро здравната каса няма да го поеме.
Лека нощ от мен!

# 103
  • Madrid
Танчелина,няма да се депресираш  Wink.Това,че изцеждаш 10 мл. след сукане не е повод да се притесняваш,наистина,аз понякога,особено вечер и толкова не мога.Хубаво е,че си решила да се цедиш вечер,но най-важното е да слагаш Вики на гърдата по-често.Няма да преяде,нито ще и се натовари стомахчето.Бебетата,като се насучат,последва едно "цицкане"-един вид слабо сукане,все едно смучат биберон.Това сукане е страшно полезно за проидводството на мляко.Понякога оставям Бояна за около 40 мин.на гърдата,след като се е насукала и заспала-поне два пъти ми слиза млякото през този период,което е показателно.Има обратен процес при намалянето.Просто не го мисли като фикс идея,нито се затормозявай,най-малко пък депресирай.Гушкай я,кърми я,вярвам,че ще се нормализират нещата така. Hug

Mischievous,скоро мислих за вас,как е малката,носите ли специални гащи?

# 104
  • София

...
Имам чувството,че Сами вече разбира, когато започна да го обличам за навън. И както да разпознава възглавниците, на които се кърмим. Може и да си внушавам. Но по принцип като го слагам да лежи - той реве. Но когато го сложа върху възглавниците, на които го кърмя - кротува известно време, завърта си главата за да яде и чака....Ако не започне кърмене до 1 мин. и започва да реве. А възглавниците са едни червени и доста упорито ги гледа винаги....Възможно ли е вече да свързват определени обстоятелства бебетата ни?

...

Даная отдавна забелязахме, че го прави това! Аз й слагам лигавник под главичката преди да ядем (като я храня легнала) и само като й го сложа спира да реве и почва само едно такова изнервено мрънкане и застава в очакване. А ако тръгна и да се събличам - ме зяпва и млъква съвсем в очакване  Laughing И да - врътва си главичката и си мисли, че цицата вече е там  Mr. Green

Ние вчера бяхме за малко в парка и се видяхме с nellito_v ! Много драго ми стана! Нейната бебка е голяма сладуранка - сладко си спинкаше! Ако ви каже, че и нашата бебка е била кротичка и е спяла - това беше докато обикаляхме, като спрях да седна и се почна един рев Simple Smile Та мама само обикаляше градинката без почивка...

Почват хубавите слънчеви дни! Пожелавам ви леки и забавни разходки! Бързо оздравяване на всички болнички!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт