Хайде, слънчице, излез, ЯНУАРЧЕ гука в твоя чест- 4

• 28 758
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Я всеки, който иска да си каже къде живее.....Току-виж сте си организирали групи от темата по места....Хем на разходки заедно, хем ще разменяте буркани, хем един ден живи и здрави заедно и на училище......

Във Враца  Mr. Green 

И на моята бебка и е скучно през деня и не спи по цял ден  ooooh!

Вчера ме питахте само АМ ли ме разтройва, не е само това, едно че нем ога да си гушна бебето от абокатите по ръцете, имам и постоянно компреси на гушата с риванол, а от вчера имаме сериозния проблем, когато все пак успея да я гушна започва да търси гърдата дори да е току що нахранена и като види че няма да стане като се почва един рев  Sad Егаси ужаса е детето ти да плаче от тебе, добре че свекърва ми е при мен снощия тя я приспа, днеска пак, сега я храни, ама след малко излиза жената на работа и какво ще правя цял следобед  Confused Доста ми е спаднал лимфния възел и я агитирам да ми спре антиботика, че тя ми го слага, ако успея ще е супер  Wink Ох наоплаквах ви се едно хубаво тия дни, ама после обещавам много весели посотве  Wink

# 631
Да, темата за занимавката е интересна. Услушвам се за предложения. Чувствам се много виновна, когато виждам, че й е скучно, а идеите ми привършват. Правим упражнения, пея й, лигавя й се. Засега и активната гимнастика, и шезлонга не й допадат особено. Протяга ръчички, понякога хваща играчки, по-скоро несъзнателно, но най-  обича някой да й се маймуни. Иначе за приспиване напоследък ползвам това http://www.vbox7.com/play:0bb79ff4  + биба.
Като заговорихте за детска кухня, реших да проверя къде ми е най-близката такава. Е, далече е, не шофирам и явно няма да ползвам.
Герганчето, горе главата!

# 632
  • София
Добро утро и от нас!  Hug

Не знам какво му става на Филип, но от 3 дни е супер неспокоен! Все едно са ми сменили детето и са ми дали някакво мрънкащо и все недоволно бебе.  Confused  Иначе си хапва добре. Весел е, понякога. През деня и той не заспива за повече от 10-20 мин и се събужда с рев и мачкане на лицето с ръце. Лигави се много и се опитва да си навре цялото лигавче в устата. Все си мисля, че може би са зъби, но не знам...вчера му купихме чесалка за зъби, но не може още да си координира добре движенията, за да я държи в уста. Според мен е толкова нервен, защото му се спи, но пък не иска да заспива...все на ръце иска! От понеделник мъж ми има повече работа и докато се прибере в 19.30-20.00 и аз вече съм изперкала!  Crazy Оня ден дори се скарахме, а рядко се караме.
Днес сутринта спа за около час при мен на спалнята и после главата му беше много потна. Това неспокойство и потенето са все симптоми на рахит и много съм притеснена.
Мишона, моля те да напишеш нещо повече за симптомите при твоето момченце.

Лошото е, че и времето е против нас! Писна ми от този студ!  Sick

Е, хайде за завърша мънкащия ми пост с добра новина: От 25.04. се очаква времето да се подобри за дълго и да е към 25 гардуса. Ние вчера му купихме на малчо 5 тениски с къс ръкав. Дано скоро да може да ги носи. Та по този повод да попитам на колко градуса бихте излезли с беб с дрешка с къс ръкав?

П.П. За занимавка използваме това: http://www.tinylove.com/toy.aspx?toyId=148&state=toyTypeId=1 … ementId=0@ageId=0
Mного му се радва и го мачка непрекъснато. В момнта имаме и едно любимо прасе. Някой беше писал за пеещата луна. Това преди време му беше любимата играчка, много го успокояваше. Сега вече не и обръща внимание.

Ха, сетих се още нещо да питам: от няколко дни си хваща одеалцето или дрешката и си покрива лицето с тях, когато му се спи. Дали не го дразни светлината?  newsm78

# 633
Маймунското кафенце ми се услади! Уичи Hug

Red tree - съжалявам, че е така неспокоен твоят бебок! При Гош симптомите бяха потене на краката и ръцете, съвсем  малко мека долна задна част на главичката, безпокойство, рев без видима причина, изпъване или свиване на телцето при изправяне. При всички положения трябва да заведеш детето на педиатър, ако имаш такива съмнения. Моят Гош си се пооправи и съм много спокойна сега, а и той откак се е родил е спокойно бебе.

Зуи - мои приятели, бабите и таткото подариха на Гоши разнообразни дрънкалки /събрала съм 5 Grinning за сега/. Звуковете са различни, на пипане са различни, цветни, едната дрънкалка е с мелодии.Освен това Гош обича да си играе с гризалката /която татко му му донесе от Гърция магазин "Джъмбо"/. Процедирам така: показвам дрънкалката, как може да издава звук и покле я слагам в ръцете на Гошко. Евентуално добавям и думичка към показването. Усмихвам се по различни начини. Пея му песнички /всеизвестни и две три, които аз си измислям на позната мелодия/, разхождам го изправен из къщи - най-обича на кака си стената с рисунките. давам му тензухена кърпичка в ръчичките, за да си играе сам в количката. правя му два пъти дневно масаж и гимнастика заради рахита.

За сънищата - напоследък и аз някакви тъжни или страшни сънища сънувам. Като бях бременна постоянно сънувах, че беб  е в кувьоз и аз не мога да го видя добре през стъклото...пълно психо. Simple Smile

За пюретата: с Ния процедирах така: в събота приготвям четири вида храна - две супи и две манджички, които пюрирах и затварях в малки бурканчета. Така имах храна за цялата седмица. Иначе и аз си поръчах в едно село плодове и зеленчуци, че иначе не знам какво давам на децата...Но захранването при всички положения ще бъде с елдяна каша с кърма, после картоф, после морков, после пипер и целина, тиквичка и т.н. Всичкото с кърма или адапте, в зависимост от моето състояние.

# 634
  • София
Мишона, благодаря ти!  Hug Ще го водя да го погледнат, въпреки че бяхме преди 8 дни на консултация и лекарката нищо не каза.

# 635
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
За сънищата ви питам, защото през бременността също мн кошмари сънувах, но в книгите пишеше, че е нормално и хормонално обусловено, но сега...

# 636
И след раждането докато се наместят хормоните... Laughing

# 637
Я всеки, който иска да си каже къде живее.....Току-виж сте си организирали групи от темата по места....Хем на разходки заедно, хем ще разменяте буркани, хем един ден живи и здрави заедно и на училище......
Аз съм от Варна, съгласна съм на това предложение Peace
Ох, аз изперквам тотално, хора, като сте започнали да се оплаквате, да взема и аз да се пооплача ooooh!
Вики май ще се отбива, от което аз съм като парен локомотив, карам се наред с когото намеря Tired Като я сложа на гърда, суква малко, явно докато тече по- силно и после се започва едно извиване, търкане на лицето в гърдата, захапва ме като разярено кученце и мята глава насам натам, а аз пия какви ли не гуджоли, правя едва ли не челни стойки, само и само да я кърмя поне още месец, а тя багабонтката номера върти Crazy Започна да се буди нощем, давам гърда, послеправя мляко, цедя се/ но е малко до 50гр цедя/, тя яде час и половина, защото пък докато превключи на шише е зор, абе направо вече откачааааааам #Crazy
Май ще цедя и ще давам докато има кърма и това ще е, само се изнервяме и тя и аз и баткото и таткото, защото си го изкарвам на тях smile3511
Има ли някоя мама, която да цеди и дава, казват, че не е като кърменето, ама кажете какво да правя, пък докато имам и 20гр, по- добре да ги давам, отколкото да спирам съвсем, ами е и едно сантиментално, кога ще кърмя пак, за трето едва ли ще се навия Tired
Сега ще дебна някоя електрическа помпа, ако не ще купувам нова и това ще е, оф аман ooooh!
Дано и това време се оправя, че съвсем изперках smile3514
Онази светещата звездичка на адашчето, снощи я поръчахме и я чакам с нетърпение, а за за занимаките, какво да кажа, слагам я на шезлонга или активната гимнастика, и дрънкаме с дрънкалки, гука на играчките, опитва се да ги хваща, разхождаме се из стаите, та това ее общо взето Heart Eyes
Герганче, с теб сме, имаш стиснати палчета и то доста Peace
Хайде после пак ще се разпиша, а междувременно ви следя изкъсо Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 638
  • София
Аз обикнвено не сънувам. Лягам и заспивам като труп. Даже си мисля, че ако Фил се размрънка за ядене няма да го чуя. Преди си навивах часовника да се цедя в 3.00 и доста пъти ми се е случвало да не го чувам. Редовно се събуждах с телефона  в ръка.  Mr. Green Тази нощ обаче сънувах свеки...мога ли да го броя за кошмар?  Joy

Танчелина, за цедя и давам от самото начало. Може да се каже, че Филип не е ял от гърдата почти никога. Не броя една седмица борене с него за кърмене. Изцеждам с ръчна помпа на Авент и му стига с изключение едно хрнене през деня, когато има малко кърма. Достанеудобно е, особено когато сме навън...да не ти описвам как ме боли ръката от непрекъснатото помпане...но...целта оправдава средствата!  Wink

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 12:57 от Red tree

# 639
Уики мерси за кафето  Hug
(да си призная аз вече ударих едно леееекичко с мляко Simple Smile )
Мишон, Ред Трии, и аз съм в същия филм за тоя пусти рахит... точно както го описвате - потят й се ръчичките и краченцата, неспокойна, че и запек хвана (и това било съпътстващо ), а и с тази липса на слънце съвсем се психясвам. Обвинявам се защото нали качва повечко и педи каза да давам по 2 капки Вит.Д поне през ден, а аз тотално забравях изобщо да го давам, но пък нали излизахме всеки ден на дълги слънчеви разходки  Confused Сега как да забравя, само това ми е в главата, дано е нещо друго и скоро да премине  Praynig иначе сме на консултация чак на 27ми, далечко ми се вижда Sad
А времето - до края на седмицата го дават такова  ooooh!
за сънищата - не знам от недоспиване ли, от емоции ли, ама постоянно сънувам кошмари, даже вчера сънувах, че хващам мъжа ми в изневяра с една моя колежка от университета, която не съм виждала от 100 години (а той никога) и живее в Русе  Mr. Green сън, сън ,ама като се събудих и се чувствах мнооого гадно, все едно е наистина, направо ми се ревеше Sad и общо взето редовно сънувам от гадни по-гадни кошмари...
А онзи сутиен дето Герганче го показа и на мен ми се видя доста сатениран и затова си купих друг модел пак от линка, видно целия памучен, но определено много страстоубийствен  Mr. Green
За захранването тр да попрочета тук там, че ми е пълна каша в главата  Rolling Eyes то с кърмата верно си е голямо удобство, но някой ден все ще има край Sad
И сега да не ми се обиди някой ако е от бранша, ама вече си мисля, че продавачките в детските магазини са специално обучени да ти пробутват по-малки дрешки, че след седмица-две пак да пазаруваш  Rolling Eyes Така и не се научиха, че от бебе до бебе има разлика, едни се раждат 2кг, други 5кг, не може всички да са еднакви. Обаче мен ме е яд, защото нашата Кристинка си върви едричка, а никой от приятелките и роднините нямат бебе, и по съвет на продавачките все й подаряват разни дрешки - верно от хубави по-хубави, ама или изобщо не й стават, или ги обличам 2-3 пъти. А мин седмица специално казах на братовчедката да не слуша продавачките ами да й вземе нещо поне за 6-9мес за лятото, да е от 68 нагоре, че сега носи този, а мн не ги разбирам размерите, и тя идва с 2 комплекта - р-р 68  ooooh! те я убедили, че това е мн голямо, ще му стои като чувал на детето и т.н...и познайте - панталонките вчера направо й заспаха, ама блузката лятна с къс ръкав, та пак ще отиде за поколенията  Confused и най-лошото е, че хората като гледат снимки и ми се обиждат - защо не й обличам подарените дрешки  Crazy Та оплаках се и аз, сигурно не е само при мен така, иначе бих си помислила,че детето ми е гигант  Laughing
Сега гледам,че и Танчелина се оплаква, ами днес и така и така времето е лошо, поне да си излеем душите  Laughing
Аз вече съм казвала - в Гео Милев съм, ако има някой друг освен Уики и Обичанка да казва Simple Smile

# 640
Оф Редче, така е, напълно си права, такъм автогол си вкарах още от самото начало, да слушам аз детето е гладно, дохранвай, да ме тупнеш с нещо по главата и да не ми казваш защо bashсега ще цедя не, ами ще и пея, като слушам аз тоя и оня, направо съм бясна, ама май на себе си трябва да се сърдя, дано поне с цеденето на три часа да засиля лактацията

# 641
Привет!
и аз съм от Варна Simple Smile Хайде в морската Heart Eyes (аз ходя уикендите, че иначе ми е малко далечко)

Зуи ние се забавляваме с различни дрънкалки, имам един музикален чук, който много харесва, както и една танцуваща и пееща крава (последните две са ми "тежката артилерия",защото дори да се е разсърдила, като ги чуе и види се кротва Simple Smile). Обикаляме апартамента - много обича да оглежда всичко около себе си. Пускам й музика от gsm- ма -въобще при нас музиката е много вървежна Simple Smile. Чета й от една книжка, като съм я взела в себе си, имитирам физиономийките й Simple Smile, показвам й различни ярки цветове. Имам 2 кукли, с които също й разказвам историйки...май се изчерпах Laughing За упражненията и масажа - правим след баня.

Като я сложа на гърда, суква малко, явно докато тече по- силно и после се започва едно извиване, търкане на лицето в гърдата, захапва ме като разярено кученце и мята глава насам натам, а аз пия какви ли не гуджоли, правя едва ли не челни стойки, само и само да я кърмя поне още месец, а тя багабонтката номера върти
- пробвай през това време да затоплиш коремчето на ниска степен и по-отдалеч със сешоара Peace При нас вечер помага - спира да се мята и си суче Hug

И  днес е гадно времето и ще си стоим в къщи  Close.
От 25.04. се очаква времето да се подобри за дълго и да е към 25 гардуса
 Praynig

Хайде лек ден!

# 642

Приятно изненадана останах от Врачанския Балкан - чист,девствен и незасегнат от бетон и строителство.

Вики май ще се отбива, от което аз съм като парен локомотив, карам се наред с когото намеря Tired Като я сложа на гърда, суква малко, явно докато тече по- силно и после се започва едно извиване, търкане на лицето в гърдата, захапва ме като разярено кученце и мята глава насам натам, а аз пия какви ли не гуджоли, правя едва ли не челни стойки, само и само да я кърмя поне още месец, а тя багабонтката номера върти Crazy

Ревльо прави същите циркове, когато му се спи. Аз също си мислех,че не му стига кърмата. Също ми минаваха през главата мисли за АМ.....Също пиех какво ли не. Установих,че на Ревльо не му харесват никакви бъркочи за увеличаване на кърма. Установих,че му влияят кафето, млякото и шоколада. И спрях да пия бира(аз пих безалкохолна), чайове и пр. Ям обаче по малко, но по-често за да има кърма, както и пия само вода. От време на време натурален сок. И Ревльо е по-спокоен при това положение. Установих и нещо друго - щом започне по този начин да прави - го местя на другата гърда. Не знам как е при вас, но при мен водеща е лявата гърда. Тя е по-млечна. Дясната също има, но дебита и не е голям. №2 и №3 съм ги кърмила само и изключително от 1 гърда. Сега Ревльо го кърмя и от двете. Но ефект върху стимулацията на мляко върху по-слабата гъда почти няма.

Та....когато започне да прави цирковете и да се търка в гърдата ми сменям гърдата. Давам по-слабата гърда, тя го успокоява явно и като се успокои - тогава давах по-силната гърда. Явно не му харесва, когато започне да текат няколко струйки едновременно и се дави.

Друга причина за това - просто детето не е гладно. Установих,че понякога Ревльо преяжда. Яде, после повръща и му е трудно да заспи преял. Трябва да мине време и тогава заспива. А е имало случаи, когато е пропускал ядене, не съм го мъчила. Като видя,че така прави - приспа го и като се събуди тогава го кърмя. Определено тогава е и по-спокоен и си яде както трябва.

№2 много лошо сама се отби. Въобще не искаше да сучи. Както си се кърмеше добре, така в един момент като изви главата и като каза,че няма да яде...и бе до там. С мед съм се мазала само  и само да я излъжа, на тъмно съм се опитвала, лъгах я с биберон, но тя не искаше и това е.....И за съжаление минах на АМ. И с пълните си с кърма гърди, ходих да купувам АМ. Така ме бе яд тогава.......

За забавленията.....Определено в последно време Ревльо си търси представлението. От няколко дни обича да седим на прозореца. Днес духа силен вятър, който клати дърветата пред нас и Ревльо с кеф гледа как се мърдат клоните. Обича много да му приказвам. Пея му, е, вярно не само детски песни, от репортоара на група Сигнал - любимата ми група. Играем си на Хей ръчички и определено много му харесва. Дрънкалките обича да му дрънкат. Мрънка  надвечер, когато не мога да му обърна внимание много, просто си търси своето.

Тарти, снощи бе неспокоен, от време на време изреваваше особено, трудно заспа.За сметка на това - днес е спокоен, спи си и си яде.

Хубав ден! И дано скоро свърши това лошо и ветровито време!

# 643
Редче ние сме с музикалната луна  Wink
nellito_v и аз съм във филма с рахита, откачам направо откакто Мишона сподели за потните ръце и крака все ми се струва че са й потни  ooooh! Ние пък даваме по 1 капка Вигантол, пък племенничката ми била с 2 и само ме питат не е ли малко една капка при условие че няма никакво слънце  Rolling Eyes Взех да изперквам, май трябва да ми се спре достъпа до компютърса  Mr. Green
Мама Цоцоланка хубав ни е Балкана, ама то само това ни е хубаво, града като град пустее ли пустее и едно кино нямаме  Crossing Arms

# 644
  • София
  Моето бебче през деня само в количката спи.Вече не се и мъча да го приспивам в леглото. Като го няхраня го чакам да се измори хубаво,разнасям, пея, давам дрънкалки и после право в количката, бутам няколко пъти и заспива. Е, това щастие е само за половин час. После се буди, обаче ако го взема почва да мрънка сякаш не се е наспал. В тоя случай сядам пред компа и с една ръка бутам с другата си джиткам из нета. Така гледам да изкара поне един час и после айде пак дрънкалки, песни, сменяй памперси, гимнастики. Иначе вечер си заспива без проблем в леглото, без биба без люлеене. Явно иска да му е тъмно и закътано.
  Ние във вторник му бихме втория пентаксим. Мрънкаше през деня, но не вдигна Т и през нощта беше спокоен.

Общи условия

Активация на акаунт