Въпрос към християните.

• 23 573
  • 456
  •   1
Отговори
# 240
Да съвременния човек иска да живее в свободия прикрита зад "свобода и толерантност". Всеки човек мрази да му се каже, че е грешен и че има точни и ясни правила какво е добро и какво зло. Разбира се, че съвременния човек би искал да не чува това...
Библията е писана от обикновени хора, за обикновени хора, за да могат обикновените хора да я разбират. Божието желание е всеки един човек да достигне до Него и го е написал точно ясно и конкретно. Дал ни е Святия си Дух, за да ни води и да ни дава мъдрост когато ни липсва, да ни дава сила когато не ни стига, да ни изцелява душите. Дал ни е сила да съсипваме делата на Дявола... Какво още искаме?

# 241
  • Сф

Ксилометазолин, темата е за християнство, а не за:
шестата раса, Прага, изгрева , духовните прераждания
Интересно ми е в каква църква ходиш и какви книги четеш, щото стила на обяснение тепа!- заучена работа ще да е това, няма как!
Иначе аз и сега съм си в АДА, както можеш да видиш по аватара, тъкмо обръщам наденичките... Twisted Evil Joy

# 242
Точно за Християнството пиша. За да изучим математиката не стига да познаваме само цифрите, но и да знаем как се смята с тях.
Дълбокото познание дава възможност на човек да оцени и разбере истинската стойност на религиозните документи.

# 243
Далеч не съм фен на окултното и езотеричното, но не е зле да напомня, че и християнството е почнало като секта - така и непризната от "бащината" религия.

Да не забравяме, че и Христос е бил съден от еврейските жреци за богохулство и за проповядване на неща, различни от установената религия. Макар че неговата идея е била точно развиване на точно същата религия.

Тъй че оплакването от секти и как грешно някой разбира християнството на мен ми е леко смешно. - в светлината на събитията отпреди 2000 години.

# 244

Ксилометазолин, темата е за християнство, а не за:
шестата раса, Прага, изгрева , духовните прераждания
Интересно ми е в каква църква ходиш и какви книги четеш, щото стила на обяснение тепа!- заучена работа ще да е това, няма как!

Това е антропософия или наречено по български Дъновизъм.

jp, свещениците по онова време са били като днешните православни. Т.е. приемали са служението си като професия. Исус е проповядвал в синагогите и те са искали да го убият, защото ги е изобличавал. Убили са го като са повикали лъже свидетели, не са можели да го обвинят в нищо. Исус трябваше да изпълни целия закон, за да бъде чиста жертва, за греховете ни. Та свещениците не са имали причина да го убият според еврейския закон. Апостол Павел е бил най-начетения мъж и еврейски учител за времето си и е повярвал в Исус... в Библията са описани и други свещеници които са следвали Христос, но са се страхували да го покажат пред всички.

Смятам, че личното познаване на Христос, чрез Святия Дух, чрез развитието на духовните дарби и доброто познаване на Божието Слово са достатъчни, за да се решат и най-сложните житейски и духовни "задачи".

# 245

jp, свещениците по онова време са били като днешните православни. Т.е. приемали са служението си като професия. Исус е проповядвал в синагогите и те са искали да го убият, защото ги е изобличавал. Апостол Павел е бил най-начетения мъж и еврейски учител за времето си и е повярвал в Исус... в Библията са описани и други свещеници които са следвали Христос, но са се страхували да го покажат пред всички.

migito, това е гледната точка на християните (на "сектантите" в случая - не го казвам като обида, а за яснота). Гледната точка на официалната религия е била съвсем друга. Неслучайно твърде малко евреи приемат Христос - нали така? (Е, поне преди Средновековието - когато е било въпрос на оцеляване.)

А дали има само един път към доброто и към духовното извисяване и дали той минава през Христос - не вярвам да е така. Не вярвам, че в Индия или Китай например хората са се справили зле през вековете по въпроса - дори без Библия и Христос.

# 246
Мигито, много ми беше полезен постинга ти, винаги си много търпелива да обясняваш.
Очаквах да се включиш.

Именно за "христово съзнание" става въпрос, досега четох. Нещо като new age  християни.
Идеята е, че Исус не е дошъл, за да умре на кръста, а да покаже начин на съзнание, начин да бъдеш. Нещо такова.

Аз съм с мн. силно изразено критично мислене и трудно поддържам доктрини, но съм любопитна.

Ню ейдж и други подобни образувания са секти според християнството, нямам намерение да обяснявам защо, просто ако още съществува християнската книжарница зад Мак Доналдс на" Славейков", иди си купи книжки, а не питай по форума, защото трябва да имаш добри познания за религиите, за да си оформиш становище и да имаш основа на мислене в тази посока.
И внимавай с любопитството, да не прерасне в заблуда!
Тук като чета темата има 2, 3 ма със сериозни отлонения от християнството, пернали са ги сектите...
 Между впрочем те всички се наричат християни, но не са. #2gunfire

Аз всъщност съм на 36 години, не на 15.
Не ми размахвай показалката, тоест ...

# 247
  • по пътя на светлината
Извинете ме за невежеството,но в темата пише ли някой християнин от Българската православна църква или ...?

# 248
Извинете ме за невежеството,но в темата пише ли някой християнин от Българската православна църква или ...?

Много уместен въпрос ми сте струва. човек като прочете последните страници и се чуди има ли православни християни в този форум или няма...

# 249
  • София
А що е то православен християнин?  Thinking

# 250

Основните библейски доктрини при православни, католици и протестанти са едни и същи. Всички вярват, че имаме нужда от Спасител, че Христос понесе на кръста нашите грехове. Че "заплатата за греха е смърт" и, че няма съвършени хора, т.е. всеки има поне по един грях. Това по което се различават е начина по който служат и се покланят на Бога. Но нито една от тези три деноминации, не смята, че има друг път за спасение освен Христос и приемат Библията като абсолютен авторитет.
Какво те интересува за православните, мога да ти отговоря?

# 251
Малеееее,17 страници празни приказки ooooh!.
Всеки разбира вярата,както му се иска,затова и мненията са толкова много и толкова различни.
Но истината е една.Бог не съществува.Религиите се създават за да държат масите в подчинение и преклонение-да си спомним средновековието и огромната власт на църквата.
Радвам се,че живея във времена в,които мога да вярвам в каквото си искам или дори да не вярвам в нищо.
Аз вярвам,че човек е господар на живота си, и Бог, Аллах или Буда нямат нищо общо с постиженията или провалите на даден човек.
Достатъчно ми е натоварено с информация за да изучавам и Библии, и други религиозни литератури.Има доста по стойностни книги.
Знам, че с това си мнение ще разбуня духовете тук, но не ми пука.Защото съм се нагледала на абсурди."Светици",който редовно ходят на църква,но в момента в, който излязат от църквата продължават грешния си живот "пречистени" - това е върховно лицемерие.
Познавах човек,който не беше стъпвал в църква,но за мен бе светец в пълния смисъл на думата(за съжаление вече не е между живите).
Как да повярвам в бог като виждам какво се случва с добрите хора и как лошите си живеят живота.
Няма как!!!!!!!!!!!!!!
Живота е едно голяма л"""о,което трябва да се научиш да живееш,да оцеляваш,а не да вярваш че Бог ще ти оправи живота.Живота е тук и сега и ти трябва да работиш много яко за да се справиш,да разчиташ единствено на себе си.

# 252
А така, пък, дойде мама Яни и реши темата

# 253
Живота е едно голяма л"""о,което трябва да се научиш да живееш,да оцеляваш,а не да вярваш че Бог ще ти оправи живота.Живота е тук и сега и ти трябва да работиш много яко за да се справиш,да разчиташ единствено на себе си.
С това съм абсолютно съгласна, с изключение, че трябва да разчиташ само на себе си.
Писах поне пет пъти, че всеки има правото да си вярва в каквото си иска.
Това което съм против е да се меши християнството с другите религии.
А това, че хората са лицемерни, не прави Бог по-малко истинен и силен. Просто той зачита свободната воля на човека и няма да тръгне да променя някого насила, ако този някой не иска да се промени. Но аз познавам стотици хора чийто живот е бил трансформиран от Бог, начело с мен и съпруга ми.

# 254
Забравяте, и ще повторя за не знам кой път, че най-ранното евангелие е писано около 70-та година сл. Хр., църквата е създадена от хора, християнството инкорпорира много езически вярвания и ритуали, има едни апокрифни евангелия, невключени в Новия завет, които създават доста различен образ на Исус, ярко контрастиращ с този, изграждан векове с неимоверните и тежки усилия на църквата.

ПП Предполагам всички вече разбрахте за намерените мощи.

Общи условия

Активация на акаунт