® E-bay - тема 50

• 36 581
  • 750
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
запис и от мен!
Чакам пратка от Хонг Конг, дано дойде!  Simple Smile

# 31
  • Варна
Аз чакам пратка от Китай, платена на 11/02, но изпратена някъде около 22/02 заради китайската нова година. Понеже наближава 45 дневния срок се чудя как е по-правилно - да отворя кейс в ибей или диспут в Пейпал....не ми се е случвало досега. По принцип питах изпращача преди седмица и ми отговори, че няма тракинг номер... изобщо каква е разликата между кейс в ибей и диспут в пейпал.... newsm78
И аз имам подобен случай,не съм му писала на продавача,пазарувала съм 4 пъти от него преди това и съм нямала проблеми.И аз да питам, каква е разликата?

Аз отворих кейс за всеки случай в ибей, ако не ми отговорят до утре ще пусна и диспут в пейпал, макар че ако може по-вещите все пак да кажат каква е разликата....и има ли смисъл от диспут, ако вече е отворен кейс.... Praynig

пс някой да има идея тази седмица тръгна ли курс на Емпреса?

# 32
  • Варна
Запис в новата темичка да попитам защо Марина не приемат заявки. Heart Eyes

ИЗВИНЯВАМ СЕ НА ВСИЧКИ, КОИТО СЪМ ПОДВЕЛА С ПОСТА СИ В ПРЕДНАТА ТЕМА, ЧЕ МАРИНА ТРАНС НЕ ПРИЕМАТ ПОРЪЧКИ И НАЙ-ВЕЧЕ НА САМИЯ ПОСРЕДНИК, ЧЕ МУ СЪЗДАДОХ ГЛАВОБОЛИЯ. НЕ СЪМ ГО НАПРАВИ УМИШЛЕНО, ПОДВЕДОХ СЕ ОТ ЕДИН ПОСТ.  Embarassed

# 33
  • на пистата

не знам кога е тръгнал,но ми писаха,че вторник-сряда да си чакам нещата,значи е имало курс тази седмица

# 34
  • София

не знам кога е тръгнал,но ми писаха,че вторник-сряда да си чакам нещата,значи е имало курс тази седмица

Май във вторник е тръгнал Peace

# 35
  • Варна

Май във вторник е тръгнал Peace

bouquetМерси, че те са си една информационна мъгла обикновено  Mr. Green

# 36
Запис в новата темичка да попитам защо Марина не приемат заявки. Heart Eyes

ИЗВИНЯВАМ СЕ НА ВСИЧКИ, КОИТО СЪМ ПОДВЕЛА С ПОСТА СИ В ПРЕДНАТА ТЕМА, ЧЕ МАРИНА ТРАНС НЕ ПРИЕМАТ ПОРЪЧКИ И НАЙ-ВЕЧЕ НА САМИЯ ПОСРЕДНИК, ЧЕ МУ СЪЗДАДОХ ГЛАВОБОЛИЯ. НЕ СЪМ ГО НАПРАВИ УМИШЛЕНО, ПОДВЕДОХ СЕ ОТ ЕДИН ПОСТ.  Embarassed
тъкмо влизах и аз в темата да пиша по въпроса-наистина няма такова нещо,говорих с Марина  Peace Peace Peace

# 37
  • Варна
Точно и аз затова пиша, да не ги безпокоим повече хората и да могат да си вършат работата.  Peace

# 38
Много сте бързи  #Crazy

# 39
Аз чакам пратка от Китай, платена на 11/02, но изпратена някъде около 22/02 заради китайската нова година. Понеже наближава 45 дневния срок се чудя как е по-правилно - да отворя кейс в ибей или диспут в Пейпал....не ми се е случвало досега. По принцип питах изпращача преди седмица и ми отговори, че няма тракинг номер... изобщо каква е разликата между кейс в ибей и диспут в пейпал.... newsm78
И аз имам подобен случай,не съм му писала на продавача,пазарувала съм 4 пъти от него преди това и съм нямала проблеми.И аз да питам, каква е разликата?

Аз отворих кейс за всеки случай в ибей, ако не ми отговорят до утре ще пусна и диспут в пейпал, макар че ако може по-вещите все пак да кажат каква е разликата....и има ли смисъл от диспут, ако вече е отворен кейс.... Praynig

Мисля в предната тема бях писала - и аз направих като vanyaes, пуснах в Ebay и после като видях, че няма да се разберем с продфавача, пуснах и в Пейпал. Още май на другия ден ми затвориха диспута в пейпал Sad Писах гневно писмо що така, отговориха, защото съм се била обърнала към EBay Sad Писах и на тях после, че искам да ескалирам и те ми отговориха следното:

At this time the seller has been notified of the case you filed, and has been asked to respond within 10 days of the filing date. If the seller does not respond within this timeframe, or you feel that the seller is not taking the steps necessary to resolve the case, you have the option of escalating the case if 30 days have passed since the date you purchased the item.

To access your case, follow these steps:

1. Click on "My eBay" from the top of most eBay p newsm78ges. You may be asked to sign in.
2. Select "Resolution Centre" from the list on the left.
3. Find the item in question and click on "See case details".

From the Resolution Centre, you will be able to select the option "I feel I have no other option but to escalate this to a claim". When you select this option, eBay's Trust & Safety team will automatically be alerted to the issues with this transaction.

Така, сега минаха вече над 10 дни, но такава опция не виждам, някой знае ли откъде се ескалира?
И поне едно нещо разбрах - при проблем директно се обръщайте към ПейПал, а не към Ebay
Мен много ме яд, че не го знаех това Sad

# 40
-Да следя темата  Peace

Девойки, някоя от вас да е клиент на Райфайзен? Налага ми се за една поръчка да правя верификация, PayPal ми дръпнаха 1.50 евро, но в онлайн банкирането ми пише само "POS PURCHASE" за основание, когато звъннах в банката, ми казаха, че пълното основание ще мога да го видя в месечната си разпечатка (която излиза на 15 април...). Сблъсквали ли сте се с такова нещо и как да си верифицирам PayPal по-бързо  Cry Close

# 41
  • Варна
Az никога не съм отваряла кейс в ибей, ползвам пейпал за тази цел.
Опцията за ескалиране би трябвало да я има в детайлите на отворения кейс/See case details/ . Аналогично е в пейпал, като си отвориш детайлите на диспута и има две опции - едната е да ескалираш а другата кенсъл. Огледай пак.
Хриска, отиваш в банката и искаш текущо извлечение. Не виждам причина да не ти дадат... не я ползвам тази банка, ама по принцип.

# 42
# 43
Изпуснала съм новата тема. Да кажа,че ми пристигнаха дъките http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2205718 … ame=STRK:MEWNX:IT и на живо са по-хубави от на картинката!
Много съм доволна!

# 44
Аз чакам три пратки от Англия , изпратени на БГ адреса ми на 22, 23 и 24.02 , които още не са пристигнали  Rolling Eyes Какво да пиша на продавачите ,някой ще ми помогне ли  Praynig Hug Дали да пиша само ,че още не съм получила пакета или да пускам диспути ? Rolling Eyes
Пиши на продавача първо и ако не ти отговори до 3 дни примерно пускаш кейс в пей пал.
Аз чакам от 22. 02 и продавача ми рефундна всичко.

Единият продавач ми отговори и веднага ми върна парите , сега му писах ,че ако все пак получа пратката ще му платя отново.
Другият продавач ми отговори ,че ще провери в пощата и ще ми пише  Peace
Третия още не е писал .
Надявам се все пак пратките ми да дойдат , защото бяха все хубави и нови нещата - грейка и балеринки Некст за малката и едно лятно лотче с Маккуин за баткото ,много щеше да му се радва  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт