® E-bay - тема 50

• 36 581
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря момичета, погледнах и  в пей пал на страницата на транзакцията пише Status: Unclaimed, проблема явно не е в мен. Ще пиша отново на продавача, въпреки че му писах 2 пъти, дали ми е получил плащането, после има ли проблем и т.н. Отговор нямам за сега.  newsm78 Не ме притесняват толкова парите, но все пак 10 лв не са ми за хвърляне. Ще му пиша да си провери имейл-а. Дано се оправят нещата. Имам възможност за канселиране, но ще изчакам още малко и ако не се свържа с продавача да откажа транзакцията нали? Ако той се появи по някое време?  newsm78

# 541
Да но моята пратка идва от Хон Конг и е нормално да се забави дори по вече от 45 дни та затова си помислих че мог ада пусна диспут

# 542
  • sofia
Здравейте, пуснах за пръв път обява в ebay. Всичко точно уж, изтеглиха си от каратата таксата, но обявата я няма  newsm78. Минаха повече от 24ч.

# 543
Здравейте, пуснах за пръв път обява в ebay. Всичко точно уж, изтеглиха си от каратата таксата, но обявата я няма  newsm78. Минаха повече от 24ч.
таксата веднага ли ти я изтеглиха от картата  newsm78 по принцип таксите се събират веднъж месечно  Thinking

# 544
Да но моята пратка идва от Хон Конг и е нормално да се забави дори по вече от 45 дни та затова си помислих че мог ада пусна диспут

Няма значение, откъде идва пратката. Диспут се пуска до 45 колендарни дни от датата на плащането.

Здравейте, пуснах за пръв път обява в ebay. Всичко точно уж, изтеглиха си от каратата таксата, но обявата я няма  newsm78. Минаха повече от 24ч.

Да не са ти я изтрили, заради нарушаване на правилата?
Какво пусна за продажба?
Провери в Мy Ebay - Selling - Active Selling.

# 545
  • sofia
В Мy Ebay - Selling - Active Selling е 0. Пуснах нещо ръчно изработено, като преди това доста време се ограмотявах точно как да пусна обява в ebay. Излезе ми 1 долар и малко за търг 10 или 7 дни, това не помня точно и трябваше да платя с карта.
В същност, сега видях, доларчето ми не е изтеглено а блокирано, но не в това е проблема. Чудя се, защо не се появява обявата ми и какъв ли може да е проблема  newsm78

# 546
Ето ги и моите покупки от вчера
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2004476 … me=STRK:MEWNX:IT- страхотно якенце за пролетта
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2505950 … me=STRK:MEWNX:IT-дънкова пола, харесва ми
Сега да попитам ако съм разменила няколко мейла с  продавача, но не съм удовлетворена от отговора му мога ли да поставя отрицателна оценка?

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 15:54 от mgizdova

# 547
Сега да попитам ако съм разменила няколко мейла с  продавача, но не съм удовлетворена от отговора му мога ли да поставя отрицателна оценка?

Можеш да поставиш отрицателна оценка винаги.
Зависи обаче какъв е проблема. С диспут не могат ли да се решат нещата?
Можеш да му сложиш ако не си получила артикула - тогава обаче, е по-добре да пуснеш диспут, за да ти върнат парите.
Ако не отговаря на описанието - пак можеш да пуснеш диспут.

# 548
Не си струва да пускам диспут. Стоката, която получих струва 1 паунд без пощенските, продавача ми писа да я върна и ще ми даде пълен рефънд. В пъти по-скъпо ще ми излезне , няма смисъл.

# 549
Това значе ли че всичко е загубено или има някъкъв начин да ми се върнат пари или да си получа пратката.Споделете ако има такъв.

# 550
  • В сърцето на ММ
Leo2002bg,да не сме пазарили от един и същ продавач?
И моите пари са все още unclaimed.Писах вече три писма,а този не отговаря.Сега не знам ако си канселирам плащането дали ще мога да отворя диспут за неполучена стока.То е ясно ,че няма да я изпрати,спечелих я на смешна цена. Crossing Arms

# 551
моля, дайте ми съвет:
за очилата Полис става дума - получих модел, различен от този на търга, писах на продавача, че искам частичен рифънд, но той иска да му ги връщам, та да ми прати правилните. Ако се съгласи в лично съобщение да поеме пощенските, в което се съмнявам, въпреки че ги получих на англ, адрес, това дали е достатъчна гаранция, че после ще ми ги плати? Има ли вариат да ги върна до Англия с посредник, а те да ги пуснат препоръчани, ако аз ги опаковам и надпиша?

и ако цялата тази галимация не ме устройва, имам ли право на някаква компенсация (да пускам диспут за получена стока, различна от обявената - това със снимки ли се доказва?)... Какъв процент от стойността на стоката според вас е реалистично да искам като частичен рифънд?

Hug предварително благодаря

# 552
Здравейте, не знам какво направих - нещо не ме пускаше към акаунта ми в пейпал и ми даде две опции по надолу за плащане. Аз натиснах да видя за какво става на въпрос и в крайна сметка се оказа , че уж съм платила с някакъв персонален чек. И сега не ми дава опция да си платя нормално. Какво да правя ? Какъв е този персонален чек ?

# 553
  • София
Да се похваля, че спечелих един кейс, а мислех че всичко вече е загубено!  Laughing
Спечелих една чанта, за която бе обявено, че е от ест. кожа, ама се оказа пълен боклук.
И вчера направих кейс и днес сутринта са ми отговорили, че продавача се е съгласил на пълен рефунд.
Някой знае ли в какъв срок трябва да ми върне парите?

# 554
  • София
моля, дайте ми съвет:
за очилата Полис става дума - получих модел, различен от този на търга, писах на продавача, че искам частичен рифънд, но той иска да му ги връщам, та да ми прати правилните. Ако се съгласи в лично съобщение да поеме пощенските, в което се съмнявам, въпреки че ги получих на англ, адрес, това дали е достатъчна гаранция, че после ще ми ги плати? Има ли вариат да ги върна до Англия с посредник, а те да ги пуснат препоръчани, ако аз ги опаковам и надпиша?
и ако цялата тази галимация не ме устройва, имам ли право на някаква компенсация (да пускам диспут за получена стока, различна от обявената - това със снимки ли се доказва?)... Какъв процент от стойността на стоката според вас е реалистично да искам като частичен рифънд?
 Hug предварително благодаря

Аз съм връщала сбъркана стока и продавачът ми възстанови парите и моите пощенски. При кореспонденцията и от фийдбека може да прецениш до известна степен дали е коректен продавачът Peace
Ако отвориш диспут, Пейпал пак ще реши да върнеш стоката - не мисля, че има шанс да отсъдят за частичен рефунд.
Иначе някой в предната тема беше писал, че е връщал чрез посредник и нямало проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт