® E-bay - тема 50

• 36 581
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте ,искам да ви помоля за малко помощ .Значи направих си регистрация в ebay.co.uk .Ще поръчвам чрез куриерска фирма на адрес в UK .За  Registration address съм посочил адреа ми в БГ ,Primary postage address съм посочил адреса на куриерската фирма , но там ми иска тлефонен номер .Пробвах с БГ номер но не става явно трябва английски номер да се въведе.Куриерската фирма не е посочила техен номер .Какво да направя в тази ситуация

# 571
Аз съм посочила домашния си телефон и нямам проблем. 00359020000000

# 572
Mалейна, писах на продавача, но той нищо не отговори и аз реших след два дни да направя кейс.
Никакви снимки не съм пращала и никой не ми е поискал.
Аз даже се учудих, че много бързо и лесно се съгласиха така бързо да възстановят парите-без никакви претенции от продавача.
А също че не поиска / поне засега/ да връщам чантата. Но може би трябва да отбележа, че продавача беше написал при условията си за доставка, че не приема връщане на стока. Не знам дали това е било определящо в случая.
Сега ще чакам да ми върне парите.
Успех и на теб!
Според мен си извадила късмет че самия продавач се е съгласил да ти върне парите. Аз доколкото зная при ескалиран диспут за неотговаряща стока на описанието, от ПейПал искат да върнеш стоката и тогава да ти възстановят парите  Peace
да, Лени писа вече, че е пуснала кейс в Ибей, не в Пейпал - може оттам да идва разликата  Thinking И моят продавач не приемал връщаници, но ето - сега ми казва, върни ми ги, да ти пратя правилните! Къде е жмал, грешката е изцяло негова, аз съм била коректен платец до сега, а сега ме вкарва в чакане и пращаници... Още ще помисля какво ще направя, благодаря ви за съветите и споделения опит  Hug

Не идва оттам разликата, просто продавачът се е изплашил нещо или е бил коректен. Аз винаги пускам кейсовете през Ибей и ако отсъдят в моя полза, искат да върна стоката и тогава да ми върнат парите.

# 573
  • Варна
Аз май малко досадна ставам, ама имам едно питане. Когато поръчвате на адрес на посредник в UK, после как ви таксуват пратката, при положение, че от Ebay пристигат нещата на отделни пакети, защото са от различни продавачи. Аз мисля да използвам Givetransport, обаче гледам, че за пратки под 3 кг, цената е на бройка - по 3 GBP за всеки пакет, така ли е или има нещо, което не ми е ясно на мен?

# 574
Аз май малко досадна ставам, ама имам едно питане. Когато поръчвате на адрес на посредник в UK, после как ви таксуват пратката, при положение, че от Ebay пристигат нещата на отделни пакети, защото са от различни продавачи. Аз мисля да използвам Givetransport, обаче гледам, че за пратки под 3 кг, цената е на бройка - по 3 GBP за всеки пакет, така ли е или има нещо, което не ми е ясно на мен?
Да, при ГИВ е така, а при Марина Транс и Габко ги събират и после ги теглят, и плащаш на кг. Ти си прецени как ти е най-удобно и изгодно.

# 575
Момичета току що си получих пакетчетата от Марина Транс на които много благодаря. Дано останат все така коректни и отзивчиви за сега са супер просто  Hug Hug Hug Hug
За съжаление съм на работа и ще ги отворя чак след шест. Как ме сърбят ръцете само   ooooh! ooooh! ooooh!

# 576
и аз да се похваля с двулицевата жилетчица, която днес получих

# 577
Leo2002bg,да не сме пазарили от един и същ продавач?
И моите пари са все още unclaimed.Писах вече три писма,а този не отговаря.Сега не знам ако си канселирам плащането дали ще мога да отворя диспут за неполучена стока.То е ясно ,че няма да я изпрати,спечелих я на смешна цена. Crossing Arms
Съмнявам се, че е един и същ  Flutter Покупката ми е от един финладец, за вуйчо ми е всъщност, той колекционира марки, картички, писма и т.н. та му спечелих на търг една според него ценна картичка (по мое мнение хартийка). Днес видях, че вече продавача ми е приел парите, но не ми е отговорил на трите е-мейла  newsm78 можеше да си направи труда поне. Сега ще го чакам да ги прати.
По-добре изчакай още малко с твоята поръчка, надявам се и при теб да се оправят нещата!  Praynig

# 578
Ха-ха, къде е Дуранго да види http://stores.shop.ebay.co.uk/La-Redoute__W0QQ_armrsZ1   Mr. Green
А аз днес получих пратка от ХК , която би трябвало да е пратена на 07.02 .2010 . само ,че не знам дали не е пратена по-късно , след като пуснах диспут и заплаших, че ще почакам още 10 дена и  съответно като не получих в определения от мен срок ескалирах и ми върнаха парите  Thinking Сега се чудя да плащам ли наново  ooooh!
И да споделя, че пратка изпратена за Хонг Конг на 25.03.2010 е получена там на 7.04.2010  Shocked Как така от България до ХК за 2 седмици, а в обратна посока за по 40 дена  newsm78 . Дано сега да чакам по-малко за върнатия  телефон  Praynig

# 579

Хахаххаах, верно ,къде забегна нашият мъж  Joy ???!!!

desex, Jen Jen, страшно сладки дрешки!  Peace

Аз утре 4акам разни нещица, ще се похвалвам и язе кат' ги полу4а  Mr. Green

# 580
Здравейте, благодаря за отговорите за превозвачите, сега имам пак въпрос  Embarassed

Спечелих едни обувки току що и сега не знам дали директно да плащам сумата + посочения транспорт, или трябва да пиша първо на продавача? т.е. това, че съм спечелила търга значи ли, че ще ми ги продаде - има ли вероятност да реши, че сумата е малка и да не ги прати, а аз да съм ги платила?

# 581
Kölsches Mädel честито лентичка! Hug Hug Hug

и за да не е спам:
похвал:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3205114 … ame=STRK:MEWNX:IT   за мъжо!

# 582
момичета искам да ви питам нещо
спечелих си едни парцалки от един китаец, но се замотах с плащането 2 дена
и днес като влизам да плащам гледам ми писал че ми бил пратил нещата вече,
а аз съм си направила рег с адрес на превозвач.
и сега покупката ми ще отиде на адреса в Англия, а цената за доставка до Бг е същата.
и ще ми излязат двойно по-скъпо щото оня бързал и не питал за адрес...
какво да правя?

# 583
Здравейте, благодаря за отговорите за превозвачите, сега имам пак въпрос  Embarassed

Спечелих едни обувки току що и сега не знам дали директно да плащам сумата + посочения транспорт, или трябва да пиша първо на продавача? т.е. това, че съм спечелила търга значи ли, че ще ми ги продаде - има ли вероятност да реши, че сумата е малка и да не ги прати, а аз да съм ги платила?

Няма за какво да му пишеш - плащай през Ибей.
Няма вероятност да не ти ги продаде - сключили сте валидна търговска сделка, вид договор. И двамата сте страна по този договор и имате произтичащите от него ангажименти. Твоят - да платиш. Неговият - да ти изпрати стоката и да гарантира, че ще си я получиш.

# 584
  • София
момичета искам да ви питам нещо
спечелих си едни парцалки от един китаец, но се замотах с плащането 2 дена
и днес като влизам да плащам гледам ми писал че ми бил пратил нещата вече,
а аз съм си направила рег с адрес на превозвач.
и сега покупката ми ще отиде на адреса в Англия, а цената за доставка до Бг е същата.
и ще ми излязат двойно по-скъпо щото оня бързал и не питал за адрес...
какво да правя?

И аз имах подобен случай. Мислех, че няма да си получа нещата изобщо, все пак нали през митница сигурно ще минат в УК.
Обаче учудването ми беше голяма когато след може би 40 дена получих пратката от Габко.
Китаеца беше писал на пакета, че е подарък. Е трябваше да платя на Габко, няма начин, ама важното е че дойде пакета / пълен боклук между другото/.

Общи условия

Активация на акаунт