За пролетни одежди купуваме прежди

• 76 188
  • 729
  •   1
Отговори
# 315
Амели, коя е тая блуза?

# 316
  • Севлиево
keitilina рокличката е страхотна, а и моделката също  Hug

# 317
Здравейте момичета!
Аз влизам отново с въпрос. Плета ето това по ето тази схема и като заших ми се получи ето това .
Ужасно усукано е има ли вариант да се оправи след като довърша.
Плетката е наметка- две заедно в лицевите редове и опакова на опаковите.Преждата е Лилия на Статекс.( впрочем тя ми се усука и на съвсем гладка плетка,но по - малко).
Дайте ми нямкакъв съвет. Praynig

# 318
  • Севлиево
Аз предлагам да я оформиш на гладачната маса с карфички, така както трябва да изглежда. И с много пара да я наместиш с ръце.

# 319
Диме, ужас. Как се е получило така? Нали прави парчета са били?

# 320
Да прави парчета плетох,но като ги завърших бяха на една страна.Мислех че като зашия ще се оправи,но уви. Ще довърша та да видим.На тази прежда не и върви почвах много пъти различни неща.

# 321
Здравейте,ще се радвам да споделите модели на жилетки/болера за момиченце на 1 година,благодаря   bouquet

# 322
Привет, плетачки! Аз съм на тема летни роклички  - нищо не можах да си харесам от библиотеката Sad - някакви идеи?

# 323
кривенето най-вероятно си е от плетката. Има някои ажури, които дърпат настрани. Единствено ги спасява - свиване на бримка в началото на всеки лицев ред и наддаване на бримка в края. В крайна сметка не си личи, че е свивано и наддавано, а парчето стои право.

летни роклички вижте тук: http://club.osinka.ru/topic-59318 ама от последните страници почнете.

# 324
Привет,момичета  Hug!!!
Най-накрая ви настигнах и искам първо да чиститя на Тули за прекрасната "придобивка"   bouquet
Прегръщам те,целувам те,мило майче и ти желая и новороденото ти рожбе и по-голямото детенце да изпълват сърцетот ти с щастие и любов и домът ти с детски смях!Нека всички хубави пожелания се сбъднат!!!
По празниците пътувахме  до майкини и изрових едни блузки,които съм плела на сина ми,преди повече от...13години  Rolling Eyes
Ето тази е уникат,защото аз съм си измислила лъвчето!Надшито е доста...некачествено(меко казано)

А мози модел съм го гледала от една "Верена".И тук има косури,жабките е трябвало да са с по-светло зелено,но....

Аз още не съм започнала рокличката,защото искам първо да завършата блузката.Излезе так,че ви подлъгах,но и рокличка ще изплета  Peace!Показали сте страшни неща пак,Браво!
Amelly,какво означава свалени бримки и как се плетат от опаковия ред?Бримки,които  се прехвърлят без изплитане или...?Фифундрела ми беше дала една схема на Мисонито,но тя се различава доста от твоята.С наметки и свивки е.Кога ли ще стенга да това Мисониииииии  newsm78

# 325
http://3.bp.blogspot.com/_G5aSDDn6sDs/SxfHKBOtGiI/AAAAAAAAB_k/_E … sapka+sablonu.jpg   някой може ли да ми каже как точно се плетат половин крък от схемата стигнах до тях и не мога да ги захвана

# 326
keitilina , справила си се много добре! Роклята е съвсем като на Вени модела, браво!
Искам да ти кажа да не се тревожиш за по-големия размер, аз умишлено плета и купувам на дъщеря ми по-големи роклички с идеята да ги носи по-дълго време, вкл. и като туники като накъсеят съвсем. Аз също плетох по идеята на Вени тези двете,които ти показвах вече
http://amelly.snimka.bg/hobby/napravih-si-sama.175687.5567320, на снимките дъщеря ми е на годинка и й стигаха до колената, сега е на три и ги носи като туника върху дънки или къси панталони+чорапогащник. Предлагам ти да разшиеш презрамките в единия край и да ги скъсиш като просто пуснеш излишната дължина под дрехата, а да зашиеш до където е нужно в момента. Ако след година се наложи да ги удължаваш, пак ще разшиеш, ще отпуснеш колкото трябва и така.

Amelly,какво означава свалени бримки и как се плетат от опаковия ред?Бримки,които  се прехвърлят без изплитане или...?Фифундрела ми беше дала една схема на Мисонито,но тя се различава доста от твоята.С наметки и свивки е.Кога ли ще стенга да това Мисониииииии  newsm78

Свалени бримки означава точно това,което си написала - прехвърлят се на другата игла без да се изплитат. На Фиф схемата за Мисонито е по-различна от тази,която показах. Темата в осинка за рокли Мисони е необятна и от там разбрах,че има доста модификации на плетки с цел постигане на интересно нашарване на дрехата.

Беборана, самата буза съм показала на 20 стр. в темата.
Темата в осинка е тази http://club.osinka.ru/topic-44632?highlight=&sid=8f268ef8a4b … 21c4ef867836c24b2

# 327
Здравейте, момичета!
Страхотни неща сте показали!   bouquet
tuly, честита щерка и от мен! Да ви е жива и здрава и много да ви радва!    ylinfant
Аз най-накрая си избрах модел и заплетох прежда софис, обаче сега се чудя свива ли се при пране, или се отпуска.  newsm78 Заплетох я на една кука на жилетка.

# 328
моята се отпусна - разтегли ми се полата на дължина,  и то доста. Преди пране ми беше до коляното, след пране - можеш да видиш на снимката http://www.snimka.bg/?album%3baid=175687%3bold=1 и така си остана до днес

# 329
Амели, много ти благодаря за бързия отговор.   bouquet
Лал, така си и помислих. Значи ще разплитам, за да свия някои мотив, та дори да се отпусне доста да стои добре.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт