Unutulmaz (Незабравима) - тема 25

• 32 947
  • 718
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia, Bulgaria
защото ни показват обич, не просто влюбване, а обичта се предполага, че е нещо осъзнато ....

Показват ни любов, а любовта май е сляпа....
Но такава любов....не знам дали някога пак ще гледам такъв филм.....с толкова часове екранна любов....  Heart Eyes

не знам, за мен категориите са: обич и влюбване. Любовта, както казваш ти, какво е? По-скоро е обич, но не е влюбване. А именно влюбването е сляпо, murmur

Нека спорът да започне сега - за ужас на останалите. Аз под влюбване разбирам самият акт на хлътване, запалване на любовната искра, който може да се окаже нещо краткотрайно и мимолетно или да ске разгори в истинска любов или обич (не правя разлика за целите на нашата дискусия) . Тази последната за мен не е осъзната - тя е сляпа, идеализира човека, в който си влюбен, придава му несъществуващи дори качества, превъзнася го. Не можеш реално да кажеш защо точно в него си се влюбил, тоест да избориш набор от качества, които са те привлекли. По-точно можеш, но не това (този набор от тривиални достойнства) е причината да се влюбиш. Можеш да срещнеш друг човек с подобен набор и въобще да не ти въздейства.

Това е така,химическите процеси при влюбването още никой смислено не е обяснил,едва ли и ние ще се справим с тази задача.Но аз искам да попитам почитателките на Харун/сред ,които съм и аз/,той какво хареса в Еда?Ако тя е такава лигла,манипулируема,не знае какво иска и т.н.,той зрелия,умен и последователен мъж защо е така безумно влюбен в нея? В такъв случай не трябва да имаме по-добро мнение и за него!

# 406
Ако трябва да обвиняваме някой за действията му то таво е Харун. Той е по-възрастен и би трябвало да знае какво иска а не да разиграва Еда искам та, неща та.... Но все още и у нас битува виждането, че ако 1 мъж е с много жени то той е мачо ако обаче това е жена веднага е заклеймена като к****.   Naughty

че Еда отдавна е минала периода на детската градина, Харун да не е бавачка ....

# 407
  • София
Мисля си че, съвсем се побъркахме, след толкова изписани теми и разнищване на всеки отделен детайл по няколко пъти и от всички възможни страни......какво значение има харесваме или не някой от героите и постъпките му, много ясно че, сме поне 100 човека във форума и ще има около 1000 мнения за всичко случващото се и всеки един от нас ще пречупва всеки герои и всяка отделна ситуация през собствения си мироглед , житейски опит и възпитание / и така трябва да бъде /, важното е да се забавляваме и разтоварваме покрай сериала, който в крайна сметка ни събра тук... Hug Hug Hug

Е, що да сме се побъркали? Кога друг път ще ти падне да си говориш за такива неща с толкова много хора "на твоя акъл и с твоето образование". Общуването (реалното имам предвид) напоследък е сведено до доста примитивен обмен на инфо за заобикалящите ни материални неща от живота. Не казвам винаги и във всеки конкретен случай, а като цяло.

# 408
Ами сори за овцата сбъркала съм но на това ми прилича повече. аз заради подскачането говорех

Ами тя (овцата) си подскачаше вече, когато реших да я ползвам за картинка. А пък аз просто си представих, че е овен, готов всеки момент да тръгне на фронтална атака. Нали не звучи агресивно, че да вземат да ме изхвърлят от форума в разцвета на творчеството ми?
[/quote]

за агресията да му мисли жената ние тук се наслаждаваме на други работи  теб  newsm53

# 409
Мисля си че, съвсем се побъркахме, след толкова изписани теми и разнищване на всеки отделен детайл по няколко пъти и от всички възможни страни......какво значение има харесваме или не някой от героите и постъпките му, много ясно че, сме поне 100 човека във форума и ще има около 1000 мнения за всичко случващото се и всеки един от нас ще пречупва всеки герои и всяка отделна ситуация през собствения си мироглед , житейски опит и възпитание / и така трябва да бъде /, важното е да се забавляваме и разтоварваме покрай сериала, който в крайна сметка ни събра тук... Hug Hug Hug

Е, що да сме се побъркали? Кога друг път ще ти падне да си говориш за такива неща с толкова много хора "на твоя акъл и с твоето образование". Общуването (реалното имам предвид) напоследък е сведено до доста примитивен обмен на инфо за заобикалящите ни материални неща от живота. Не казвам винаги и във всеки конкретен случай, а като цяло.

просто ми се струва че, много задълбахме и издребняхме

# 410
  • София
Ако почнем отначало тоест да спорим за любовта и тем подобни.

Какво би станало ако имаше само един мъж на света и само една жена които уж няма да се харесват толкова. Дали нямя да се харесват наистина или напротив и затова може да се поспори.

Аз само за Адам и Ева се сещам по този повод, но верно не съм се замислял какво би станало, ако не бяха се харесали. Но в този случай и без любов може би би надделял инстинкта за продължаване на рода и у двамата.

# 411
  • София
Здравейте мили дами и господине!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ, КОИТО НОСЯТ ИМЕ НА ЦВЕТЕ!

smile3525 smile3525 smile3525 smile3525

Нямаше ме известно време и се бях настроила, че трябва да изчета поне още една изписана тема, но със съжаление установявам, че ентусиазма е спаднал драстично, но и в това си има и логика!

Както и да е! Та, фрагменчето е отново в стил екшън - ще почакаме да се върнат в изначалния жанр. Но, все още или по-точно тъкмо за това оставам оптимист за финала - има още време да се порадвам на "напъните" на сценаристите да ни предложат нещо смислено, преди да бъдат линчувани!  smile3508 smile3508 smile3508

bganio, тъй като ме нарочи за критичка на творчеството ти, се почувствах длъжна да проследя в детайли все по задълбочаващите се отношения между теб и музата ти и няма как да не се изкажа - стихчето за турския СЕМ за мен е един от шедьоврите ти! Впечатляваш ритъм, много идея и игра на думи! Браво!

# 412
Добро утро и от мен съфорумци

Как мислите дали има нужда да кометираме изобщо новия фрагмент. Аз нямам дори и желание само като видях и ентусиазъм нулев.

Harda преди правехте много точни коментарипо секунди почти на фрагментите сигурно и на вас не ви се коментира с тоя фрагмент.

Лек и приятен празник.

degavu, весел празник и на теб, въпреки, че е такова наведено времето  Hug Hug
Благодаря за думите, опитвам се да се въздържам да коментирам, но не винаги успявам да се спра  Joy Joy Joy

НА мен лично коментарите за фрагментите които правехте преди бяха много верни дори и в детайли има доста неща които ги познавахте а дори и някои кадри чак след като прочета коментара ви ги виждах. Затова ми е интересно да прочета ващите виждания

Аз направих моя коментар снощи,ако ще те заинтересува ето: За резюмето на 38 еп.
 Не мисля ,че Хаят е в комбина с Бату. Просто Бату е много умен и пръв се е сетил къде е Еда.!
За да  изпратят сценаристите  Толга  в къщата на Хакъ, значи е дошъл момента да разбере истината.Но как ще стане това ,ще разберем по късно, може би от охраната ,ако има такава.

# 413
  • София

просто ми се струва че, много задълбахме и издребняхме

Напротив - мисля, че се извисихме и стигнахме до фундаментални неща в разсъжденията си.  На този фон сериалът започва да изглежда дребен.

# 414
Пак ще се изкажа категорично. Laughing Laughing Laughing Laughing Wink Wink Wink

Какво означава любовта на животът ми , най- голяма, за нея мога да умра....?! newsm78 Мислех върху тези думи на Еда и Харун ,които си разменят.
За мен -бих казала -стана едно натрапване на" чувства". Сигурна съм ,че Харун щеше да забрави Еда , ако по стечение на обстоятелствата ,тя не се оказа сестра на Аблата. За него си беше едно страхотно , неангажиращо и мимолетно изживяване с Еда, но :по ирония" на съдбата нещата  се развиха в друга посока.
Самият той беше казал : " Как да те забравя,като си толкова близо" ?!, или нашата поговорка "Далеч от очите, далеч от сърцето ."
Харун заобича Еда в по-късен етап от филма - я заради гузна съвест, я заради детето, което й направи ...
Еда беше прехласната от Харун още отначало. Поведението й беше ,като на влюбена тийнейджърка.Хареса визията му, това че се държа мило с нея, улегналият му вид ,както й обноските му.
Тя също го заобича по-късно...,но остава едно голямо АКО Еда не беше сестра на Мелда ,дали наистина щеше да я има тази любов ? newsm78

Аз на моменти не ги разбирам ,защото може да кажеш на някого ,че е любовта на животът и тнт.,ако си преживал много неща с партньорът , имате общо минало, съжителствали сте, били сте в много трудни ситуации и сте продължили напред...

Моята предтсва за любовта се разминава от "идиализираната" в сериала.

# 415

Как мислите дали има нужда да кометираме изобщо новия фрагмент. Аз нямам дори и желание само като видях и ентусиазъм нулев.

Harda преди правехте много точни коментарипо секунди почти на фрагментите сигурно и на вас не ви се коментира с тоя фрагмент.

Лек и приятен празник.

Благодаря за думите, опитвам се да се въздържам да коментирам, но не винаги успявам да се спра  Joy Joy Joy

НА мен лично коментарите за фрагментите които правехте преди бяха много верни дори и в детайли има доста неща които ги познавахте а дори и някои кадри чак след като прочета коментара ви ги виждах. Затова ми е интересно да прочета ващите виждания

Аз направих моя коментар снощи,ако ще те заинтересува ето: За резюмето на 38 еп.
 Не мисля ,че Хаят е в комбина с Бату. Просто Бату е много умен и пръв се е сетил къде е Еда.!
За да  изпратят сценаристите  Толга  в къщата на Хакъ, значи е дошъл момента да разбере истината.Но как ще стане това ,ще разберем по късно, може би от охраната ,ако има такава.

И още:
За фрагмента.
Всички казвате,че това е детската стая от къщата на Харун,но не е така. Мотивите на стената са други. Пуснете си някоя стара  серия и ще видите ,че съм права.! Това е детската стая в къщата на Хаят ,нали дъщеря и преди да умре е била бременна.Това сигурно е била стаята за внучето.
За записа на Еда - Мисля,че го прави в следствие на някаква манипулация от страна на Бату.!Ако не е така,значи го прави сама  ,но не за Харун ,а за родителите си .Което означава ,че едва ли казва истината за нея и Харун./нали много жали "аблата"/
В последните секунди на фрагмента, на Харун сигурно му пускат гласа на Еда или може би му казват ,че вече ражда.!

# 416
Пак ще се изкажа категорично. Laughing Laughing Laughing Laughing Wink Wink Wink

Какво означава любовта на животът ми , най- голяма, за нея мога да умра....?! newsm78 Мислех върху тези думи на Еда и Харун ,които си разменят.
За мен -бих казала -стана едно натрапване на" чувства". Сигурна съм ,че Харун щеше да забрави Еда , ако по стечение на обстоятелствата ,тя не се оказа сестра на Аблата. За него си беше едно страхотно , неангажиращо и мимолетно изживяване с Еда, но :по ирония" на съдбата нещата  се развиха в друга посока.
Самият той беше казал : " Как да те забравя,като си толкова близо" ?!, или нашата поговорка "Далеч от очите, далеч от сърцето ."
Харун за обича Еда в по-късен етап от филма - я заради гузна съвест, я заради детето, което й направи ...
Еда беше прехласната от Харун още отначало. Поведението й беше ,като на влюбена тийнейджърка.Хареса визията му, това че се държа мило с нея, улегналият му вид ,както й обноските му.
Тя също го заобича по-късно...,но остава едно голямо АКО Еда не беше сестра на Мелда ,дали наистина щеше да я има тази любов ? newsm78

Аз на моменти не ги разбирам ,защото може да кажеш на някого ,че е любовта на животът и тнт.,ако си преживал много неща с партньорът , имате общо минало, съжителствали сте, били сте в много рудни ситуации и сте продължили напред...

Моята предтсва за любовта се разминава от "идиализираната" в сериала.

newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10

# 417

Лек и приятен празник.

Благодря ти за коментара. И а зпомислих че в къщата на Хакъ но май не е защото има някакви детски картинки отзад а не тапети.

А може би Толга ще види тоя запис първи ако Еда го е направила в къщата на Хакъ. КОй знае

# 418
  • София
bganio, тъй като ме нарочи за критичка на творчеството ти, се почувствах длъжна да проследя в детайли все по задълбочаващите се отношения между теб и музата ти и няма как да не се изкажа - стихчето за турския СЕМ за мен е един от шедьоврите ти! Впечатляваш ритъм, много идея и игра на думи! Браво!

[/quote]

Е, поне без работа няма да останем двамата в тая криза. Аз творя "шедьовър" след ""шедьовър", а ти се водиш най-вещ познавач и изследовател на творчеството ми. Поласкан съм от оценката ти! Но дай ми пак възможност да обърнем ролите - ти да твориш, а  аз да те хваля.

# 419
Някой спомена за снимки от 38 еп.Има ли такива найстина?
Ако има ,дайте линк.

Общи условия

Активация на акаунт