Жестокост към куче...

• 52 840
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 930
Шанел, ние даваме от бебе само Роял Канин. Заякна страхотно, и въобще са много добри храни.
Наистина е много важно какви хора са съседите.
Не сме имали проблем до момента, но в бъдеще ще му правим оградено място, с колибка, за да му е максимално комфортно, а и аз да съм спокойна за него.

# 931
Всяко куче има нужда от разходки и общуване с човека . Това "овчарско " за са го вързали и изоставили.Каракачанките(или БОК ,споровете тук са доста) проявяват т.нар. териториална агресия . Докато един доберман пази собствениците си (т.е. своето семейство) БОК пази своята територия.Може би това си имала предвид,Шанел .
 Имам усещането(както искаш го разбирай това) ,че тази порода не е за теб . Те са силни,твърди (като характер) и доста трудни за обучение .Ротвайлера е по-добър избор ,ако си харесваш кучета от едри породи . Ротвайлера е душичка . Вярно,и той е " с характер" ,както се казва ,но си мисля,че ако си вземеш женска няма да имаш никакъв проблем . Мда,може да живее на двор ( и все пак -кучето има нужда от общуване със своите хора,разходки,и игра) .
Добермана е куче ,което бих препоръчала на всеки отговорен ,сериозен ,способен да обича човек . Това е единствената порода ,която е селектирана да бъде бодигард на стопанина си .А за това ,нали се сещате ,че е необходима фанатична привързаност към него .
Това е куче за семейство .В събота се видяхме с човек ,който има 3.Беше довел най-малката госпожица .И аз,и мъжа ми ,останахме като гръмнати след това -не съм виждала толкова умно куче - тя говореше с очи,с леко изкривяване на главата си ,с тялото си ,разчита мимиките ти ....Очите й са като на Нефертити,а цялата е тънка и стройна като сърничка .Така се и движи .Грация .
Порази ни концентрацията й в нейния човек -потупване, подсвиркване,подвикване ,друго куче , галене ,от който и да е...нищо не можа да я накара да свали погледа си от "татко" й . Може да го гледа с часове в очите .
Момент,че се отплеснах... Laughing

# 932
Ама защо да не е за мен?Аз съм малка жена,но с железен характер.Вярно,малко лигла си падам,но при определени обстоятелства проявявам твърдост и освен това имам железни нерви.Кучето,което ще си взема ще живее в двора,но и ще има достъп до първия етаж,който е с огромен хол на различни нива.И аз искам куче пред камината.Не обичам добермани.Или ще е каракачанка или ротвайлер.И ще е женско.Китана,защо да не е за мен?Аз ще се грижа за него перфектно,освен,че ще му дам любов.Сега съм в процес на търсене на добър ветеринар.

# 933
Ама защо да не е за мен?Аз съм малка жена,но с железен характер.Вярно,малко лигла си падам,но при определени обстоятелства проявявам твърдост и освен това имам железни нерви.Кучето,което ще си взема ще живее в двора,но и ще има достъп до първия етаж,който е с огромен хол на различни нива.И аз искам куче пред камината.Не обичам добермани.Или ще е каракачанка или ротвайлер.И ще е женско.Китана,защо да не е за мен?Аз ще се грижа за него перфектно,освен,че ще му дам любов.Сега съм в процес на търсене на добър ветеринар.
Щото си малка жена . Grinning Доберманката ,която е само 30 кила дърпа силно ,и то просто в ход.Представям си какво са 60 ,които са се затичали след котка.А и каракачанките трудно се обучават да ходят редом.На тях работата им не е да слушат,така да се каже,а да пазят стадото .  Wink Бих заложила на ротвайлера. Ще му е идеално - има си и двор,където да тича,както и топличко,където да се прибере.
Заповядай в "Любители на кучета 12 " в подфорум Хоби,да не се спами тази темичка .

# 934
Шанел, освен с пудел, с друго куче не мога да си те представя.

# 935
Да,пудел!Прически ли ще му правя?Искам куче,а не облечено в кожухче нещо.
Китана,страх ме е от добермани,но ще се замисля над думите ти.

# 936
Хич не я виждам Шанел с пудел. Само ме е страх за добермана - като го погледне строго ...Важното е, че има време и желание.

# 937
# 938

Пускам ви малко снимки на Мимето от клиниката в Германия, за съжаление в очите й пак се чете страха и ужаса от човеците:
http://kris4i.snimka.bg/animals/mimi-19-04-priemane-v-klinikata. … 3932.18343646.big

Наистина изглежда изплашена  Sad Но пък и Котето е права- кой не се страхува от доктори  Laughing Вярвам, че е в най-добрите ръце и всичко ще се нареди чудесно  Hug Изпращам и цялата си позитивна мисъл!

# 939

Пускам ви малко снимки на Мимето от клиниката в Германия, за съжаление в очите й пак се чете страха и ужаса от човеците:
http://kris4i.snimka.bg/animals/mimi-19-04-priemane-v-klinikata. … 3932.18343646.big

Наистина изглежда изплашена  Sad Но пък и Котето е права- кой не се страхува от доктори  Laughing Вярвам, че е в най-добрите ръце и всичко ще се нареди чудесно  Hug Изпращам и цялата си позитивна мисъл!

Hug   Flowers Four Leaf Clover 

# 940
Мимито изглежда много миличка и добричка! Милата душица Hug

# 941
ох, душичката тя, пак се разплаках, дано всичко се оправи и тази душица усети какво е човешка любов, омразата и дойде в повече,никой не заслужава такава съдба, още повече едно невинно животно

# 942
  • Варна
Момичета, стига сте спамили... Peace
Много вярвам, че всичко ще завърши добре за Мимето...какво стана със закона ме интересува мен...кога ще го гласуват  Whistling

# 943
http://www.dariknews.bg/view_article.php?article_id=516502

Посегателствата над животни ще се наказват със затвор

# 944
  • на брега на морето
Момичета, стига сте спамили... Peace
Много вярвам, че всичко ще завърши добре за Мимето...какво стана със закона ме интересува мен...кога ще го гласуват  Whistling

Много ме притеснява от 5 години да стане 3 години затвор.

Общи условия

Активация на акаунт