Машина за хляб-30 част

• 69 103
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ С ИМЕНА НА ЦВЕТЯ,ДА СА ЗДРАВИ ,ЩАСТЛИВИ И МНОГО ОБИЧАНИ  bouquet
здравейте и от мен,аз от козунаците тотално се отказах да продължавам да пробвам явно те не искат да излязат от мойте ръце сътворени.Ами кво пък хората продават.
Та за това ето една питка за цветница:

парче:

имаше и едни кифлички ама докато се сетя да снимам няма ги вече.

# 136
Чесит Имен Ден на всички които носят имена на цветя!Бъдете здрави благословени!

Koзунак по мах мама

хлябът на Венета в тройна доза,уникален......:

За козунака да кажа и да питам някои неща....Напрвих всичко по рецептата.Извадих втасалото тесто след 2 часа и половина в машината.Беше доста меко.Сплетох го някак но не добре.После втаса и съвсем ис загуби плетката.Иначе на вкус стана много добър,но без конци...... Някакви идеи защо ми се получи така?

# 137
Питката е вълшебна. Аз като много горд "специалист "по козунаците искам да се похваля и във вашата тема,защото правих козунак -репетиция за Великден. Този път реших,че онзи сладък хляб ,печен в машината няма да се повтори и тази година,затова действах по следния начин. Месих на програмата месене и втасване без печене с машината ,а след това фитили и сухи плодове, както си му е реда на ръка и втасване отново, но във фурната и печене пак там. Стана БОЖЕСТВЕН. Толкова съм горда,че обмислям серийно производство и преквалификация в хлебар Joy

# 138
Дес ,винаги става така.Конци изобщо не очаквай,такива каквито виждаш на купешките.Тук там някае конче може да се постигне с много тренировки и късмет,но то си е сладък кляб-няма какво да се лъжем. Боже да не се обиди някой. Следвай моя опит и ще имаш вълшебен и лесен за направа козунак.С концища,пухкав и т.н.Аз 3 години се мъча,взех решение ,че само ще меся в машината и резултата е перфектен.

# 139
  • Разград
Дес,мисля си,че на тестото му е трябвало още мъничко брашно.По-меко е било или това втасване от 2 и половина часа му е дошло вповече.А защо толкова дълго?
Дитсан,чудесна питка.  bouquet

# 140
Честит имен ден на всички цветя.
Бъдете усмихнати,слънчеви,вдъхновени,пролетни и окрилени.Приятен празник за всички.

Петушка прекрасни питки
Магарица хубав е козунака ти
Дитсан чудесна е питката ти...и не се отказвай за козунака ще се получи
Дес браво на теб за питката и козунака
Момичета да ви почерпя за именния ми ден.
Благодарности на Пина newsm51 за питката.Днес я правих по нейната рецепта...е има още много да се уча.Тя е като на мах мама но с друга плетка.
Благодарение на вас гостите ми си хапнаха с удоволствие. newsm51
След малко тръгваме на друго цвете на гости и ще я нося другата.
Цветен и вкусен празник.

# 141
О, megans , честито да ти е името! newsm51 Пролетно настроение и на теб, въпреки намусеното време! Перфектни произведения!   smile3501

# 142
Anddrea,да не би пекарната ти да е Мулинекс 2000?Ако е този модел,значи проблема не е в рецептата,а в машината.Моята беше такава и се оказа,че точно модел 2000  има дефект,хляба наистина оставаше неопечен,доопичала съм го допълнително 30 минути.Аз я ползвах 3-4 пъти ,докато се убедя,че наистина е дефектна и после си е смених с 3000.

Този модел е - да - 2000! Скъсах си нервите 3 дни вече - смених всички видове брашно, мая, програми, твърдост на тестото - по цял ден хляб меся и отвътре винаги остава недопечен и го хвърлям. Вече съм почти сигурна, че проблемът е в машината - не може от всички рецепти поне 1 да не стане като хората!
Под неопечен какво разбираш, ако кората е по-бяла има разни техники, които обясняваха по-рано в темата за да се препече. Моята е същата и пече добре, оставям хляба в нея след приключване на печенето 20тина мин., че и повече. Пека на програмата за най-препечена кора. Хляба с мляко и яйца обаче се препича по-добре, отколкото този, в който няма. Друго, което четох в предни теми като трик за добро изпичане - слагаш количество за по-малък хляб(500 или 750гр.) и печеш на програмата за 1кг.
Не става дума за кората - тя се препича добре, защото я пускаме и на допълнително печене. Отвътре хляба остава чисто тесто! Sad

# 143
Значи да се отчета но без снимка защото провала беше пъъълен  smile3511 smile3515
Първо винаги си имайте едно на ум когато се ръководите от книжката с упътване значи рецептата, която препоръчват е завишена като количество и още при втасването започна да се надига много, а когато дойде ред на печенето излезе от формата и се лепна в капака  #Cussing out Абе направо преля  #Cussing out
Иначе смея да кажа с крехкия си опит, че Мулинекс 2000 пече, е поне от вътре и страничните кори  Rolling Eyes В момента се пече хляб №2 та да видим

# 144
  • Русе
Дес, дай рецепта за хляба на венета  Praynig

# 145
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ЦВЕТЯ. ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ВСЕ ПО-ДОБРИ В ПЕЧЕНЕТО НА ХЛЯБОВЕ И КОЗУНАЦИ.ЖЕЛАЯ ВИ И МНОГО ОБИЧ ЕСТЕСТВЕНО.

# 146
Дес, дай рецепта за хляба на венета  Praynig

Не съм Дес, но нищо - ето я:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=433715.60

# 147
  • Пловдив
Solar Wind, тази е рецептата. За втори път я правя и двата пъте се получиха добре. Точни са пропорциите.
ditsan, megans, страхотни питки!
Честит празник на всички именници!!!

# 148
Дес, дай рецепта за хляба на венета  Praynig
Заповядай http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=433715.msg14155308#msg14155308

Макс маме,ми незнам защо толкова го държах Thinking Пуснах на френски хляб и стоя там докато не дойде време да пече Blush Нещо такова бях разбрала.Колко трябва да го държа иначе?Мисля че доста неща ми се изясниха след мнението ти,благодаря Hug

# 149
......
учудвам се защо зегерката е в близост до силикона ????
между тях би трябвало да има нещо ... метално, може би - шайбичка ...
а и самата зегерка лежи в канал[/color]
преди 2 дни ми се счупи зегерката ,та се наложи да я сменя с нова.
въобще няма допир до меките части - семеринги,силиконови шайбички  newsm78
[/quote]
 Bongo до силикона е защото сложихме и една отвътре,тогава тя разяде силикона и сега вече,с допълнителния силикон сложихме и шайба преди зегерката  Peace
  Царевичният ми хляб от днес:
 Благодаря на Дуния53 за рецептата   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт