Машина за хляб-30 част

• 69 103
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
  • Разград
Честит имен ден на всички с цветни имена.Много здраве и късмет ви пожелавам.  bouquet

Дес,и аз сега те разбрах.Значи си ползвала програмата за френски хляб за тестото.Остава варианта,че тестото е било по-меко и от там при втасването формите се сливат.
Меганс,чудесна питка.  bouquet
Да ви покажа и моите творения днес-Бърз козунак с едно втасване.Станаха чудесни.

# 151
  • София
Дядо Хаджия, слуховете за моята виртуална смърт са силно преувеличени. Радвам се, че именно ти написа поздравителният пост за годишнината на темата. Никога нямаше да се справя толкова добре.

Радвам се да видя, че pina все още обикаля тази тема - колко неща научих от нея...

Ердинч, за маята, която коментирах преди - "Дама", установих, че и трябва повече време за втасване. Освен това на нея пише "suvi kvasac" - дали е сух квас или това е думата за мая на турски?

Поздравления на всички цветя за празника и на Лазаровците за вчерашния.

# 152
  • София
Дядо Хаджия, слуховете за моята виртуална смърт са силно преувеличени...

Ами на кой да му мине през ума, че и профилите ги архивират от време на време и им изчистват старата история. Аз влезнах в профилът ти от първия пост в първата част и той там свършваше ако не се лъжа някъде през 2008 година.

Но така или иначе ето, че си имаме един ветеран в темата.

# 153

Не става дума за кората - тя се препича добре, защото я пускаме и на допълнително печене. Отвътре хляба остава чисто тесто! Sad
Същия случай като моя значи,не е в рецептата проблема,машината е дефектна за съжаление.Аз я върнах и си взех модел 3000 и съм много доволна,хляба става перфектен.

# 154
Цветен поздрав за всички цветни момичета !

Не става дума за кората - тя се препича добре, защото я пускаме и на допълнително печене. Отвътре хляба остава чисто тесто! Sad

А кога режеш хляба - врял или изстинал? Опита ли да омесиш хляб на програмата само за месене и втасване и след това да го изпечеш на програмата за печене?

Все се чудех защо маята е по-малко като се меси в машинката  Blush.

И до какъв извод стигна ?  Grinning

За козунака да кажа и да питам някои неща....Напрвих всичко по рецептата.Извадих втасалото тесто след 2 часа и половина в машината.Беше доста меко.Сплетох го някак но не добре.После втаса и съвсем ис загуби плетката.Иначе на вкус стана много добър,но без конци...... Някакви идеи защо ми се получи така?

Хляба на Венчето наистина е страхотен ! smile3521 За козунака - вероятно става дума за меко тесто , щом ти се е изгубила плетката , но нещо не разбрах - колко пъти ти втаса тестото в машинката преди да го извадиш за оформяне?

# 155
Здравейте, можете ли да ми кажете как почиствате от вътре (металната част) машината за хляб, а също и контейнерчето, в което се приготвя хляба от външната страна? Моята вече е силно замърсена, а ме е страх да използвам някакъв препарат.

# 156
  • Разград
Здравейте, можете ли да ми кажете как почиствате от вътре (металната част) машината за хляб, а също и контейнерчето, в което се приготвя хляба от външната страна? Моята вече е силно замърсена, а ме е страх да използвам някакъв препарат.

За 2 години и 3 месеца два пъти съм почиствала контейнерчето отвън,не се е налагало повече.чистя с малко Меглио обезмаслител на гъбата.Идеално се почиства.А машинката отвътре,с прахосмукачка почиствам от брашното,а с влажна домакинска гъба всичко останало.Оставям я отворена,докато засъхне.

# 157
Благодаря ви на всички за милите и хубави пожелания. newsm51
Вие сти част от нашето ежедневие наситено само с вкусни,красиви неща.
Мах мама вълшебни са козунаците ти.
За Великден ще ги правя по твоята рецепта но ще пробвам и плетките за питките като идея.И понеже машинката ми е за по малко количество ще ги правя на полвина по малки.
Приятна седмица в очакване на хубавия вкусен и козуначен празник.

# 158
Страхотни творения, браво, аз направих пълнозърнест хляб, но не мога да кажа с коя програма, защото при мен всичко е на френски и просто си харесах някаква от схемата на процесите и така получи се изключително вкусен хляб, но не се опече отгоре и го допичах във фурната на горен реотан, а го бях сложила на второто от трите възможни нива на изпичане.
Много ме е яд явно нещо не и е наред на машината, но не се отказвам продължавам с опитите и разгадаването на менюто й.

# 159
Привет!
 В допълнение от поста си от първа страница -намерих упътване на български. И понеже по форумите видях, че има доста потребители с тази марка машина, които не на шега роптаят за липсата на упътване-бих се радвала да помогна с моето, ако някой желае  bouquet
 Сега отивам за десети път да прочета съветите от тази темичка, и довечера ще направя първия си опит.

# 160
  • Варна
И тук да изкажа благодарност за оказаната ми "бърза помощ" вчера  Wink

Ето резултатите след вчерашните ми опити, благодарение на max-mama и други членове на форума   bouquet
Само да спомена, че първо тестото се беше получило рядко, после пуснах програма месене посредата на втасването, за капак при плетенето забравих да сложа стафидите, затова днес пак ще се пробва. Едва спасих тестото, но резултата е много добър - то сладост, конци  Crazy Единствено, ако не бях пускала повторно месене щяха да станат още по-пухкави, но ... като за първи опит и на това съм доволна.  Mr. Green Според мъжете - до Великден всеки ден по два трябва да се месят  Grinning

Този е печен в хлебопекарната - с мармалад и орехчета - сплетох го, затова е такъв мизерен  Grinning

Този е печен във фурната - с локум и стафиди отгоре

# 161
 [smilie=smile3508.gif   Валенсия,изглежда прекрасен,исцяло е правен в машината за хляб ,само си го извадила да го сплетеш ако вси4ко съм разбрала правилно ; имам едно питане -по коя рецепта и на коя програма

# 162
Здравейте, имам хлебопекарна Зелмер и този Великден мисля да зарадвам семейството с домашен козунак Simple Smile  Но НИКОГА не съм правила козунак Blush и си мисля да използвам помощта на хлебопекарната Peace Такива невероятни  снимки има в темата, че само като ги гледаш и преглъщаш Laughing
Та затова търся помощ  Praynig Не мога да меся, но пък мога да пека Laughing Ще се радвам на предложения Peace

# 163
  • Варна
[smilie=smile3508.gif   Валенсия,изглежда прекрасен,исцяло е правен в машината за хляб ,само си го извадила да го сплетеш ако вси4ко съм разбрала правилно ; имам едно питане -по коя рецепта и на коя програма

По рецептата на     Pina . С доста изменения, от където са и кусурите на козунака  Wink Добавих белтъка на яйцето, с чиито жълтък трябваше да се маже отгоре и около 20 мл. ром в който ми бяха накиснати стафидите. В резултат козунака "глътна" още 300 гр. брашно и 20 гр. масло. Пуснах го на програмата за месене и втасване. Като го омеси, рестартирах наново същата програма - т.е. да се получи около 1 час месене. Продължи да си втасва на тази програма, 30 мин преди края го сплетох и върнах да си довтаса. После пуснах печене - която продължителност беше около 1 час, но го извадих 10 мин преди края.
А продуктите предварително бях подготвила - разтворих захарта в прясното мляко, разбих яйцата, добавих към тях олиото и рома, шупнах маята с малко прясно мляко  щипка захар и сол. Всички тези течни продукти сложих първо в машината и после добвях брашното и ванилията. А като се абсорбира започнах да добавям  на части и маслото.  Peace

Всичко по съветите, които бях събрала от тази тема  Mr. Green

Ето и някои разяснения на Pina които ще са ти полезни http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=379179.msg10471166#msg10471166

# 164
  • София
Здравейте, имам хлебопекарна Зелмер и този Великден мисля да зарадвам семейството с домашен козунак Simple Smile  Но НИКОГА не съм правила козунак Blush и си мисля да използвам помощта на хлебопекарната Peace Такива невероятни  снимки има в темата, че само като ги гледаш и преглъщаш Laughing
Та затова търся помощ  Praynig Не мога да меся, но пък мога да пека Laughing Ще се радвам на предложения Peace

Мисля, че още една дама работи с вашата машина тук и сигурно ще сподели опита си с вас.

Какво точно обаче трябва да ви предложим ?

Общи условия

Активация на акаунт