Машина за хляб-30 част

• 67 652
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
дядо хаджия, обожавам шипков мармалад и искам едно козуначе да е като твоето, но моля те, кажи какъв мармалад купуваш? От години не мога да намеря свестен шипков мармалад, на нищо не приличат. А даже последния имаше вкус на ферментирали плодове.  Sick

И аз така!Последният път взех на Арива, най-добър е от пробваните от мен Peace

# 361
Здравейте!
От половин години имам машина за хляб мулинекс. Всичко, което правя в нея става страхотно с изключение на козунака. АЗ полвам програма 13 за месене и втасване. Първият козунак ми стана, но от там насетне не иска и това си е, а го правя по един и същи начин. Е сега е във фурната да втаса преди печене и почти не се е надигнал. А топката, която се получи си беше екстра. По тази рецепта го правих:
Козунак
малък козунак
10 гр мая (суха)
125 мл прясно мляко (топличко)
100 гр масло (половината олио, половината разтопено краве масло)
500 гр брашно (зависи много какво ти е брашното)
щипка сол
4 яйца (едно за намазване на козунака)
125-150 гр захар
настъргана лимонова кора
стафиди,сухи плодове, локум
бадеми, орехи и др.

Слагам в машината първо прясното мляко, след това олиото и разтопеното краве масло, яйцата, брашното, захарта, солта и маята.
Оставям го да се меси и втасва (ползвам програма ТЕСТО)
След като свърши програмата го изваждам, прибавам настърганата лимонова кора, оформям го, като го наточа и оплета на плитка и го слагам на топло още веднъж да втаса. Преди да го сложа да се пече го намазвам с жълтък, поръсвам със захар и забождам стафиди и бадеми.

Какво според вас бъркам?

# 362
Ама я кажете тия мармалади, локуми и т.н. добавки кога точно се турят у козунако? Четох уж, ама не можах да се светна. За стафидите видях, че се сплитат, обаче за другото не схванах. Ще ме прощавате, ама ще ми е за пръв път все пак (не в машината, а изобщо)  Blush

# 363
Искам да  newsm20 на max mama, за страхотната рецепта за бърз козунак! Перфектен, пухкав, лесен - очарована съм от рецептата и препоръчвам горещо на всички да опитат!

# 364
Аууууууу, петрушка, браво на теб!
А, аз къде допуснах грешка  newsm78  
Вижте, как се получи, защо така?  

# 365
Альона, по коя рецепта прави твоя? За първи път ли я ползваш? Изглежда добре на външен вид и пухкав отвътре - така ли е? В крайна светка е важен вкусът Hug

# 366
на Макс-мама бърз кузунак. Мекичек пухкав , но един конец поне да беше имало  Whistling . Да не би да е превтасал, или малко брашно му дойде, накак плосък изглежда.

# 367
И моите са по тази рецепта. Отиде ми точно 600гр брашно. Като гледам разлятата плетка, май тестото ти е дошло меко. Confused Но да се произнесе max mama.

# 368
  • София
И аз направих на макс мама козунака днес,стана много добре.Най се изкефих като започнах да го сплитам,някакси вътре все едно имаше балончета и те пукаха много звучно,докато усуквам. LaughingПоне отвън като гледам има конци.Ето:
http://valenceto.snimka.bg/family/moeto-kulinarno-carstvo.63251.18043282

Предния път ми се получи много дебела коричка.Затова сега пекох в йената,коричката стана идеална.Но забравих да намажа отстрани с олио и при ваденето малко се счупи,но нищо,ще се изяде. Wink

# 369
  • Разград
Альона, Hug,писах ти и в другата тема.Няма да се отчайваш и утре е ден.малко по-твърдо тесто направи слудващият път.
Петушка,Валенце,  bouquet Hug .

# 370
max-mama
, моля те някога като ти остане време да си направиш тема с рецепти в раздела с любими рецепти  bouquet Много по-лесно ще ти издирваме рецептите Peace

# 371
petu6ka,моля те,моля те,моля те,как го пече,колко време,отдолу,отгоре,кажиииии....отчаяна съм-направих козунака идеален и пак го изгорих.Включих отначало само отдолу на 175 гр.
Твоите козунаци са превъзходни!

# 372
Лиа,и аз така.Със същата машина съм,горе-долу от същото време ,4 опита правих та на програма тесто,та пусках месене по 3 пъти и след това да продължи и какволи не,И НЕ СТАВА-ПРЕДАДОХ СЕ.Днес си поръчах козунаци и това е.
А днес забърках в машината курабийките на Пепчо,станаха супер!Едни ароматни и пухкави.

Поздравления на всички майсторки на козунаци .Супер са!

# 373
  • Разград
max-mama
, моля те някога като ти остане време да си направиш тема с рецепти в раздела с любими рецепти  bouquet Много по-лесно ще ти издирваме рецептите Peace

Ще го направя,обещавам. Hug

# 374
max-mama

Ще го направя,обещавам. Hug

И непременно си я сложи в подписа Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт