Машина за хляб-30 част

• 67 675
  • 749
  •   1
Отговори
# 660

бащи може ли да ти отговарят ????  newsm78
или предпочиташ само женското мнение ?

И бащи, вуйчовци, баби, дядовци...  Simple Smile

# 661
  • София
момичета, сякаш хлябът не се изпича отгоре, има 4 минути до края. Как мога да удължа изпичането? Машината е мулинекс 5000, програмтъа основна за бял хляб 3 ч и 15 мин, хлябът 750гр

14 програма - печене

# 662
момичета, сякаш хлябът не се изпича отгоре, има 4 минути до края. Как мога да удължа изпичането? Машината е мулинекс 5000, програмтъа основна за бял хляб 3 ч и 15 мин, хлябът 750гр
пускаш програма за директно печене и когато е готово според теб изключваш машината. не е нужно да чакаш края на програмата   #2gunfire

P.S.   тук пребивават и момчета  Laughing

# 663
благодаря, момчета, нова съм и не ви познавам Simple Smile Извинете. Обаче все още хлебчето е твърде бяло,  пуснах го и втори път на печене още 10 минути, дано не се препече.
После веднага ли го завивате с кърпа или го оставяте да изстине?

# 664
И бащи, вуйчовци, баби, дядовци...  Simple Smile
щом сте голямо семейство взимай машина за по-голям грамаж - с 2 бъркалки да е.
в голямата машина може да правиш и по-малки грамажи хляб.
да знаеш ,че след надушването на току-що изпечен хляб употребата му се увеличава.
набързо ще го изядете като ...... топъл хляб   Laughing . и други ще го потвърдят.

# 665
благодаря, момчета, нова съм и не ви познавам Simple Smile Извинете. Обаче все още хлебчето е твърде бяло,  пуснах го и втори път на печене още 10 минути, дано не се препече.
После веднага ли го завивате с кърпа или го оставяте да изстине?
зададе ли на най-силната степен на препичане на коричката ?
аз лично го завивам за 5-6 мин още в контейнера , а след като го извадя - за още няколко
минути го завивам в една кърпа
ако изстине в контейнера може да се получи конденз и хляба да се навлажни

# 666
бонго 2007, беше на средна степен, но при приключването на основната програма въобще не се беше запекло, стоеше си като тесто

# 667
  • София
бонго 2007, беше на средна степен, но при приключването на основната програма въобще не се беше запекло, стоеше си като тесто
в хляба има ли прясно или кисело мляко? Или яйце? Пробвай рецепта с тях и ако и тогава не е запечена добре коричката, отивай да я сменят. Тука вече една жена се оплака, че този модел не и пече добре отгоре, а ние останалите се чудим как да намалим препичането на долната и страничните кори. Досега с този модел не е имало проблем. Аз например задавам винаги на най-слобо препечено и на най-малък грамаж, за да ми пече по-малко и даже често вадя 10 мин по-рано хляба и пак е запечен добре отгоре. Но аз винаги слагам 150 мл кисело мляко и толкова вода.  Peace

# 668
  • София
...Аз например задавам винаги на най-слобо препечено и на най-малък грамаж, за да ми пече по-малко и даже често вадя 10 мин по-рано хляба и пак е запечен добре отгоре. Но аз винаги слагам 150 мл кисело мляко и толкова вода.  Peace

Така е. Цвета на кората всъщност е регулиране на температура, а количеството на хляба води до промяна само във времето на печене и не променя нейната температура.

Наистина обаче ме озадачава това, че дамата пише, че по време на програмата хляба не се е изпекъл. Да не би да ви е подвела кората отгоре.

# 669
добро утро!

Благодаря ви много за мненията за машинката. Твърде странно ми се стори, че не се е запекъл поне малко отгоре. Стоеше си като тесто, абсолютно никакъв цвят нямаше, след 20 минути допичане на тъмна коричка стана долу горе нормален. На вкус беше добре (за първи път правя хляб.
Малко по-късно ще го снимам.
Нямаше кисело и прясно мляко, правих основната рецепта за машинката:
270мл вода
1,5 г.л олио
1,5 м.л. сол
1,5 г.л. захар
2 г.л. сухо мляко
500 гр.брашно (бяло пшенично брашно София Мел тип 500)
1,5 м.л. суха мая на д-р Йоткер

750гр хляб, на средна коричка, 3,15мин основна програма +20мин допичане на тъмна коричка

В машината ли е проблема, трябва ли да я връщам?

Последна редакция: нд, 11 апр 2010, 10:01 от ~*~Мис Каприз~*~

# 670
  • Стара Загора
Мис каприз и аз съм с Мулинекс 5000 и пека винаги на най- светла кора отгоре е по - светла кората, но си е леко зачервена, отстрани е по - запечен. Не съм допичала никога.

# 671
добро утро!

Благодаря ви много за мненията за машинката. Твърде странно ми се стори, че не се е запекъл поне малко отгоре. Стоеше си като тесто, абсолютно никакъв цвят нямаше, след 20 минути допичане на тъмна коричка стана долу горе нормален. На вкус беше добре (за първи път правя хляб.
Малко по-късно ще го снимам.
Нямаше кисело и прясно мляко, правих основната рецепта за машинката:
270мл вода
1,5 г.л олио
1,5 м.л. сол
1,5 г.л. захар
2 г.л. сухо мляко
500 гр.брашно (бяло пшенично брашно София Мел тип 500)
1,5 м.л. суха мая на д-р Йоткер

750гр хляб, на средна коричка, 3,15мин основна програма +20мин допичане на тъмна коричка

В машината ли е проблема, трябва ли да я връщам?
не бързай от един опит да правиш генерално заключение и да връщаш машината.
опитай същата рецепта само че вместо 270 мл вода го замени с 120 мляко + 150 вода.
аз лично бих премахнал сухото мляко.
незнам колко са ти голями мерителните лъжички ,но за 500 гр. брашно спокойно може да
сложиш цяло пакетче мая на доктора - на него си пише ,че количеството мая е за 500 гр.
включи на тъмна коричка и последните минути наблюдавай печенето.
ако цвета на хляба ти харесва може да изключиш машината  преди края на програмата.
ако не - остави я докрай.

# 672
ето малко снимки на крайния резултат (или каквото остана от него  Laughing ) снимките са линкове

# 673
  • Разград
Мис Каприз,какво му е на хлебчето?На мен ми изглежда много добре.Както по-горе са те посъветвали,следващият път сложи кисело мляко,може и яйце,прясно мляко.

# 674

[/quote]

Много се радвам че ви е харесала!Много мило ми стана, вече 5-6 момичета ми писаха на ЛС че им е харесала Party
  Чудесно изглежда хляба с кашкавал на Пети, но тя по принцип няма лоша рецепта  bouquet
[/quote]
е някое момче не ти ли писа на лична, че му е харесало  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт