От кухнята на Сийбер-ови

  • 8 596
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 229
5-6 стръка рабарбар се обелват, нарязват се на дребни парченца и се слагат да се варят с 2 лъжици захар и 300 мл вода. Като е готов рабарбара се пасира с пасатор и се отцежда през марличка.
Разбърква се с готов ванилов крем или направен такъв от тези оле-тата без варене в който има предварително захар, защото знаете, самият рабарбар е киселичък.
Много подходящ десерт за деца, много полезен!

# 16
  • Мнения: 229
Отрязвате само дупетата на патладжаните, да са дълбочки 3-4 сантиметра макс. Издълбавате ги с лъжичка и издълбаното го нарязвате на мънички парченца.
В тенджера слагате 1 глава лук нарязана на ситно да се задушава с парченцата от синият домат с олио - слънчогледово или рапично, сол на вкус, и малко черен пипер. Докато ориза омекне добре и добавяте 300 гр. кайма, да се позадушят добре продуктите. После патладжанените дупета се напълват с плънката, нареждат се в тавичка и се заливат с предварително приготвеното доматено пюре.
А то се прави, в тенджерка доматено пюре концентрат се разрежда с 400 мл водичка, 3 скилитки чесън, 1 настърган морков. Заливат се доматите с тази смес и се печат на 200 градуса до 1 час.
Супер лесна рецепта и много вкусна за любителите на патладжана.
Останалата част от патладжаните можете да изпечете във фурната или на грил и да залеете със сос от майнонеза, кисело мляко и чесън. Стават като пържени тиквички с кисело мляко.



# 17
  • Мнения: 229
Зеленчуци пресни
нарязани на големи парчета

2 чушки камби големи - зелена, оранжева
1 глава стар лук
1 глава броколи
4-5 картофи обелени
2 сини домата
1 тиквичка
3 скилитки чесън
300 гр. свинска шунка, нарязана на парценца
150 гр. царевица от консорва
100 гр. доматено пюре концентрат разреден с водичка
рапично олио
червен пипер
сух магданоз
пикантина или био пикантина зеленчукова
сол на вкус

Всичко се нарязва по желание, залива се с доматеното пюре и водичката слага се в гювеч или в тефлонова голяма тавичка и се покрива с алуминиево фолио и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса, за няколко часа - 2-3-4 часа в зависимост от това колко обичате да са разкапани зеленчуците.

Аз готвя предимно с пресни зеленчуци, замразени използвам през зимата основно.

Приятен апетит!

# 18
  • Мнения: 229
Замразени или пресни боровинки
200 гр. кисело мляко или йогурт
2 лъжици захар

оставят се в хладилника за 1-2 часа и става невероятен десерт, познат на всички

Този вариант го правя и с ванилия, вместо плодове, с ягоди пресни и кокос , с киви и банан .. слагам и кварк понякога, или разбита предварително течна пълномаслена сметана и ягодки ..

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 14:00 от ssieber

# 19
  • Мнения: 229
Нужни продукти, количството е според това колко искате да направите


за 100 гр.
вода - 30 мл
слънчогледово олио - 4 лъжици
сух чесън - на вкус
червен пипер - на вкус
куркума - 2-3 щипки
сух пащарнак - на вкус
черен пипер - на вкус
кориандър - на вкус
горчица
захар - 2-3 щипки
оризово брашно -половин лъжичка
лъжица оцет
пшенично брашно - половин лъжичка

# 20
  • Мнения: 229
с горе описаната марината, се намазват крилцата, 4-5 часа преди печенето ..стават много вкусни, не са люти, леееко пикантен вкус - Подходящи са и за деца!

тази марината я правя и за пилешки бутчета за барбекю
свински паржоли
друг вид месо, но не наденица

# 21
  • Мнения: 229
рецептата е от швейцарското ми семейство - сестрата на мъжа ми ги прави и ги е нарекла така, но те наистина са много вкусни и любими на децата по вкус.

продукти
1 кг моркови
2 големи картофа
половин чаша чаена червено вино за готвене
канела от клечки, не на будра
лук
черен пипер, малко ..или без него
сол много малко - 2 щипки
1 чака чаена вода
сока от половин малък лимон

Картофите се нарязват на малки парченца и морковите на кръгчета, лука на ситно и се задушават с малко олио за 10тина макс минути, но да не се пържат - на по-слаб котлон. След това се слагат в тавичка, добавя се виното, малко колкото царевично зрънце остъргана канела от клечката с ренде или нож,  солта и черният пипер и водата на 200 градуса до готовност на морковите и картофите. Не трябва да им остава сос.

Отделно ако обичате вие или децата сосчета, можете да направите млечен сос с малко къри, ако ли не, е приятна гарнитура или основно ястие към не-мазно месо.

моят син ги обужава!

Последна редакция: чт, 06 май 2010, 21:15 от ssieber

# 22
  • Мнения: 229
4 тиквички
1 чаша сурова киноа
глава стар лук, и няколко пера от пресен лук, 3 скилитки стар чесън, копър на вкус, сол, червен пипер
доматено пюре за соса, смесен с скилитките чесън и копъра
ядки - по избор - кашу, слънчогледови, тиквени, бадеми, сусам - но да не са печени!

Тиквичките са нарязват на половина по дължина и се оставят в тавичката, в която ще се печат.

За плънката
сварява се киноата и се задушава с малко олио - за предпочитане рапично, но може и зехтин или слънчогледово - с лука докато лука поумекне, накрая добавяте червеният пипер и семките - по избор микс от пресни слънчогледови, сусам, тиквени семки или ядки - става кашу и бадеми и пълните тиквичките.
Нареждате ги в тавичка и ги заливате с доматеното пюре около 300-400 мл. смесен с малко водичка и скилитките чесън преди това счукани и копъра нарязан на ситно.
Слагате на 200 градуса фурна за около 1 час

# 23
  • Мнения: 229
Почистват се 1 кг пресни бели аспержи

Слага се тенджера с вода и сол да кипне, добавят се аспержите и се варят МАКСИМУМ 10 минути, за да останат леко хрупкави. После в отделна малка тенджерка се препържва 60 гр. масло с малко сол. В купа върху сварените вече аспержи се залива с горещото масло.

Стават като основно, а и като гарнитура към печено месо

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 19:48 от ssieber

# 24
  • Мнения: 229
продукти за тестото, не ви давам - то е стандартно тесто за пица
а колко от тези продукти ще сложите върху пицата е по желание

комбинацията е важна

бяла е пицата, защото е без домати, а със заквасена сметана - намазвате пицата вместо с доматеното пюре

стар лук нарязан на кръгчета
червена и жълта чушка - по няколко резъна отгоре
скилитка чесън нарязана на филийки
бекон нарязан на малки парценца
шунка нарязана на лентички
каперси
черни маслини
гъби печурки от консерва
моцарела
ригън
екстра върджин зехтин


а другият вариант е с пържени сини домати в зехтин и после направени със счукан чесън.
- намазва се пицата със заквасена сметана
- слагат се доматите количество по желание
- малко шунка
- малко стар лук
- малко ригън
- моцарела
и се пече



# 25
  • Мнения: 229
Марината за паржолките - 4 на брой, приблизително 1,200 гр.
2 чаши червено вино
6 супени лъжици соев сос
сол на вкус
черен пипер на вкус
1 глава лук нарязана на ситно
чаена лъжичка ригън

слагат се пържолките в маринатата за 2 часа в купа покрита с кухненско фольо в хладилника

В голяма тавичка, в която ще се печат се обелват и нарязват 5-6 големи картофа на малки парчета, слага им се мазнина на око по желание - рапично олио или слънчогледово, отгоре се слагат паржоли с все маринатата и 2 чаши вряла вода. Слагат се да се печат 20 минути на 200 градуса, и след това фурната се намалява на 150 градуса е се печат докато водичката изври и паржолките се разкапат.

Това ястие е подходящо да се сервира с грахам хляб,
а на любителите на зеленчуците - със салата от червено цвекло с малко ригън и зехтин и аспержите от горният пост.

Приятен апетит!

# 26
  • Мнения: 229
http://media.snimka.bg/6264/018784149.jpg

Нужни сурови продукти

1 чаена чаша просто на зрънца
60 гр. масло
1 глава лук
шипка червен пипер
2 големи моркови настъргани на тънки пръчици или настъргани на едро на ренде
100 гр. кашкавал
100 гр. пасирани домати от консерва
сол на вкус
пресен босилек количество на вкус
600 гр. карфиол
30 мл рапично олио
черен пипер на вкус
1 чаша студена вода

В малко тиганче задушавате лука, морковите и всички подправки, които съм изброила до омекване на лука, след това добавяте доматите и махате от котлона.
В предварително сложена тенджера с подсолена вода бланширате карфиола, преди това разкъсан на розички за 10 минути максимум.
В отделна тенджерка слагате да ври просото, аз го варя в съотношение 1 чаша просто към 3-4 чаши вода, със сол - технологията на варене е като ориза. Със студена вода и сол. Като пооври и водата му остане малко се маха от котлона, слага се половината от маслото и се похлупва с похлупак или чиния за 20 минути за да се овкуси и да поеме останалата вода и да набъбне.
В йенска тавичка изсипвате просото, отгоре задушеният лук и моркови и разбърквате добре, след това нареждате карфиола, поръсвате с кашкавала и остатъка от маслото нарязан на резънчета. Заливате с чашата студена вода и слагате да печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40-тина минути.

Приятен апетит!

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 19:46 от ssieber

# 27
  • Мнения: 229
http://media.snimka.bg/6264/018784169.jpg


Няколко мини чиполата - до колкото знам вече ги има и в бг от Германия -  в Метро ги имало,
но може и други - като мини кремвирчета или разрязани кремвирши на половина.
се увиват с тънко парче пушен бекон и се печат на скара.

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 13:57 от ssieber

# 28
  • Мнения: 229
Основата е кварк, течна пълномаслена сметана, йогурт
за подслаждане - мед, сок от круши или захар

кверк - е извара, но гладка .. можете да я пасирате

за една порция от 100 грама

1 лъжица кварк
2 лъжици йогурт или кисело мляко
течна сметана е за консинстенция и убиване на силният кисел вкус

варианти
с пресни плодове - банани, боровинки, ягоди, малини, пъпеш, круша, ябълка, капини, кайсии, праскови, киви, кокос, ананас
или с конфитюр от горски плодове, сливи, кайсии, праскови, малини, ягоди
или от компот плода - кайсии, праскови, круши, ягоди, ананас, мандарини

като могат да се смесват
от опит най-вкусните смеси са
ягода-банан
банан-киви
боровинки, ягоди, малини
ягоди-кокос
банан, ягоди, кокос
круша-пъпеш

За по-хранително
можете да добавяте всякакви семена - овесени ядки, ечемични ядки, мюсли,  което харесва детето,варен ориз ако харесва, зърнени закуски за хрус хрус

# 29
  • Мнения: 229
супер лесна рецепта, но се убиват да ги ядат  в нас

ще пусна и снимка малко по-късно

1-2 глави карфиол, преди това сварена за 20тина минутки в предварително кипяща вода със сол
200 гр. настърган кашкавал
глава лук нарязана на ситно
Малки тайни за пържени кюфтета

за панировката
2 яйца разбити с вилица
и на око, панировка, която си правя от начупен корнфлейкс и бяло брашно

карфиола го намачквам с ръка, не го пасирам .. и го разбърквам с кашкавала, главата лук и малките тайни, и ако ми е много гъсто добавям малко прясно мляко .. ако ви се разпада, което не се е получавало при мен, добавяте 1 цяло яйце вътре.

топите в панировката и пържите в предварително загрято олио

Ние си правим към тях печени хрускави картофки с корички, стил кънтри с различни видове подправки - розмарин, къри, сол, червен пипер, сол ..

и чесново сосче - чесън, горчица, кисело мляко, малко майонеза

топката кюфтенце в сосчето и хам, и същото с картофките

можете 1 домат или краставичка прясна за лесно преглъщане!

Бон апети!

Общи условия

Активация на акаунт