*Пролетна испанска тема*

• 37 600
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Момичета, и аз имам едно питане, като предварително се извинявам за нахлуването в темата ви.  Hug
Искам да ви попитам как стоят нещата с ученето и животът в Испания, имам завършено висше образование в България, ще ми се да продължа в Испания.

Последна редакция: сб, 24 апр 2010, 06:36 от zila1

# 211
zila1 давам ти този линк http://zaedno.de/forums/viewtopic.php?f=161&t=8512&st=0& … c22fcc02779d7028f може би ще намериш много отговори на въпросите си  Hug
lidenceto тук има информация за твоята питанка http://www.mfa.bg/bg/pages/menu/75  Hug

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 13:47 от elibg

# 212
  • España
elibg благодаря ти  Hug

# 213
И аз благодарско.  Hug

# 214
Здравейте момичета,
минавам да се разпиша докато не ме е домързяло пак. Аз тази седмица съм си в къщи. Взех си отпуска, а в четвъртък ще ходя да си сменя и личния лекар и след това ще ходя да искам болнични. Вече не мога да издържам толкова време на работа, седнала 9 часа, в края на работният ден ме боли гърбът и краката ми приличат на балони. Така, че се надявам да попадна на някои свестен доктор, а не като моя тъпанар с когото не може да се говори.
lidenceto аз не съм вадила пасаван за бебе, но ме притеснява едно нещо. Дали може да ти издадат пасаван без да има българско ЕГН, най добре питай в консулството. А има и нещо друго което не знам дали знаеш, дори и да може да се издаде пасаван, като се прибереш в Бг ще трябва да имаш поне месец за да можеш да извадиш паспорт. След като ти издадат акт за раждане отнема около 15на дни за да се впише в регистъра и до тогава не можеш да подадеш документи за паспорт. Надявам се да съм ти била полезна.
Мими той шефа ми, прекият, е много свестен, казах му че вече не мога да издържам и тази седмица си взимам отпуск и не ми направи никакъв проблем. Проблема ми е доктора, че е направо за разстрел, ужасен е, но малко остана и го сменям. Как сте вие. Много целувки за малкият пилот. Hug Hug Hug
Момичета няма да ви изреждам поименно, но изпращам много  Hug Hug Hug на всички.

# 215
  • Murcia, Spain/Ruse
привет,гуапас Grinning
искам и аз да питам..някоя от вас,раждала тук,взимала ли е еднократната помоЩ която се полага при раждането на всяко дете,независимо къде е родено при условие че имам вече бг акт за раждане? newsm78къде да ида в бг?какво им казвате че ако ме питат заЩо чак сега отивам може и да не ми я дадат...

# 216
Вени,скоро една позната се върна от Бг и каза,че е взела помощите.Ходила е в социалното,но мисля е отнело 20 дена.За времето може и да бъркам,не си спомням добре,че се видяхме за малко и говорихме за много неща.А си отишла сега,защото е далеко,мисля,че нямат право да те питат за причини  Wink.Успех!

# 217
привет,гуапас Grinning
искам и аз да питам..някоя от вас,раждала тук,взимала ли е еднократната помоЩ която се полага при раждането на всяко дете,независимо къде е родено при условие че имам вече бг акт за раждане? newsm78къде да ида в бг?какво им казвате че ако ме питат заЩо чак сега отивам може и да не ми я дадат...

никой няма да те пита защо отиваш чак сега,защото тази помощ може да бъде поискана в 3-годишен срок, който тече от края на месеца, през който е родено детето,така,че ще я получиш;отива се в дирекция "Социално подпомагане" по  адрес на майката;подаваш молба-декларация http://www.bgstuff.net/files/novi-doc/molba-pomo6t-otglejd-dete.doc и към нея прилагаш още оригинално удостоверение за раждане на детето, за което се иска помощта и лични карти  на деклараторите (за справка);превеждат ги по банкова сметка на следващият след 15-то число;ще ти вземат за този период и оригинала на акта за раждане на детето,след това го връщат по пощата или някой може да отиде да го вземе от там  Hug

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 16:17 от elibg

# 218
Здравейте момичета, с радост открих че има испанска тема тук. Hug Бих искала да ви посещавам от време на време. Ние със съпруга ми сме тук от септември миналата година.Тръгнахме на пътешествие и с малката надежда да си намерим и работа. За жалост оцелихме малко труден период, но сме все още тук. Минахме през какви ли не периоди, живяхме с роднини  на съпруга ми, но вече започваме на чисто.Трудно е но не сме се отказали.
Ще се радвам най-малкото да открия тук истински и добронамерени хора, в което съм убедена.  Peace

# 219
ani_4ka добре дошла  Hug  bouquet сигурна съм,че ще ти хареса да си сред нас  Grinning а вие къде в Испания живеете?
разгледах снимките ти,разкошни са  Heart Eyes Peace

# 220
Ели, благодаря ти  Hug Ние сме в Мадрид, Villaverde Bajo.

# 221
ani_4ka добре дошла
Вени да разбирам ли 4е в БГ ни се полага еднократна помощ за дето родено в чужбина или пак не съм хванала края ?  newsm78

# 222
  • Murcia, Spain/Ruse
благодарско,момичета Hugотивам оЩе юли да видим кви Ще ги свърШа Wink
боби,да,полага се еднократна помоЩ в бг,но това като му извадите ЕГН на малкия(Акт за раждане) Hug
аничка,добре си доШла,от къде сте в Бг?много сте хубави двамката Wink

# 223
venelina81 и аз до скоро проу4вах въпроса за еднократната помощ6 и за сега не съм ре6ила дали да я искам или не. Потърси бланката в гугъл и я про4ети добре. В нея е записано 4е декларираш 4е Ще отглеждаш детето за което искаш помощта в БГ и 4е за неверни данни се носи отговорност. Не знам в какво се състои това, но да го имаш в предвид.
ani_4ka добре дошла в теми4ката. Hug

# 224
Rally_Y и това е вярно ама БГ и отговорност звучи малко нали знаете как е   Rolling Eyes А колко е тази еднократна помощ и аз като съм извадила ве4е ЕГН дали може да кандидатствам

Общи условия

Активация на акаунт