*Пролетна испанска тема*

• 37 597
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
госпожица Кобрети трябва да имате освен акта за раждане (преведен без легализация), адресна регистрация на детето, паспорт, лични карти на родителите и два формуляра за попълване, дават ги на място (по-точно на входа), като с единия отиваш в банката на ъгъла и внасяш 10 евро такса.
Преди това си записваш дата, ние чакахме 2 месеца  Shocked, не знам защо така са затегнали нещата.
Успех  Peace

Това за нумеро НИЕ ли е или за сертификадо де комунитария, защото при нас се подават тези документи които си изредила за зеленият лист става въпрос плюс нумерото НИЕ и става точно за два дни  Sunglasses Вчера подадох за зелен лист на голямата и ми каза утре да ходя да го взема, обаче понеже ще имам родителска утре и му казах, че в понеделник-каза, че няма проблем. Тук при нас не се записва никаква дата-отиваш дава ти солиситуда, ресибото за банката да платиш и ако си преснимал всички документи и банката ти е наблизо, само попълваш плащаш и се връщаш и още същият ден си подал.

Мимки, стискам палци по бързо да се оправите с квартирата, че като знам кка е, лошо ми става само като си го помисля, пък камо ли да го почвам-за местенето става въпрос...

Такааа, и ние утре имаме родителска, обаче тази вечер бяхме на РД на детето на директорката, та тя ме "успокои"-Елеана си тръгва първа още на 9-ти септември, ще бъде в класа на мъжа и.Човека я познава, видя я сега след ваканцията-опита се да поговори с ня, видя я как се държи като дивак, и интересното беше че само се усмихваше.На тръгване все пак попитах-да подаря ли на 9-ти речник, той само се усмихна....Боже, Боже, тези хора не знаят на какво се натресоха  Outta Joint

# 616
  • Murcia, Spain/Ruse
Добро утро Grinning
Паднах от смях с тебе Сисе LaughingТо детето си е добре,само дето е по палаво но ще мине Rolling Eyes JoyДиректора хич не го и мисли,това му е работата Heart EyesНие си намерих ме квартира,във вторник ще подписваме контартите,и живот и здраве другата седмица започва великото преселение Mr. GreenМерси за помоща,ще се оправим няма страшно Hug
Мимки,викаш работа никва SadАз отивам до Университета след малко да подавам документи,ако ме огрее слънцето започвам да уча и евентуално после ще търсим работа PraynigУспех в намирането Peace
Янче,почина вече и сега почва веселбата JoyАйде,дано са добри децата Praynig
То и ние трябва да вадим Нумеро Ние ама кога с тези местеници, незнам.... newsm78
Мики Маус,приятно изкарване и да качиш малко снимки после Peace
Лек ден Hug

# 617
Хаеде и аз да се вклу4а Crazy.Ние сме одбре 4акаме 10 и трагваме на коле сега подговям списака.За Водафон не ми се говори имам факури о 2007 6те се садим ама никои не се обажда само телефон 450 евро икарахаме деноно6но говоря сас някакав секретар сега сме на Мовистар и са коректни а интернеа на жастел и нямам проблеми.Работих една седмица за едни унгарци и такива хора не сам виждала едвам издаржах,и се махнах.Ами това е целувки на вси4ки дребоси и по малко рев на парвия у4ебен ден Hug

# 618
silrai това е за N.I.E.  Peace
Извадихме документа веднага на място, за 5 минути, но за срещата чакахме почти 2 месеца.
Забравих да кажа, че трябват ксерокопия на всички документи.

# 619
Здравейте момичета,да ви попитам и аз за нието.Чакам тези дни малкия ми син да дойде и тр да го записвам на училище.ЗА да извадя NIE ми трябва адресна регистрация и акт за раждане ,това го разбрах.Но при нас случая е такьв че баща му почина наскоро,вьпроса ми е дали трябва да нося и смьртен акт.С приятеля ми живеем няколко години заедно но нямаме брак и незнам как да процедираме макар че заедно ще се грижим за децата. ooooh!Ако някой има информация или е бил в такова положение моля да сподели.Благодаря предварително и хубав ден желая на всички.

# 620
Аз съм омъжена за 4овек който не е биологи4ен ба6та на детето ми. Имам съдебно ре6ение за родителските права, което не е преведено на испански. Когато изкарвах N.I.E само ме попитаха за ба6тата без да ми искат никакви документи освен акта за раждане и адресната регистрация де. Но е много възможно в разли4ните области да е разли4но, при нас го карат малко на доверие. Най то4на информация могат да ти дадат в полиция национал.
Направи ми впе4атление, 4е въпреки 4е съм омъжена, съпругът ми няма никакви права и отговорности свързани с детето. Каквито и документи да съм подавала не е ли биологи4ен ба6та не фигурира.

# 621
Аз съм омъжена за 4овек който не е биологи4ен ба6та на детето ми. Имам съдебно ре6ение за родителските права, което не е преведено на испански. Когато изкарвах N.I.E само ме попитаха за ба6тата без да ми искат никакви документи освен акта за раждане и адресната регистрация де. Но е много възможно в разли4ните области да е разли4но, при нас го карат малко на доверие. Най то4на информация могат да ти дадат в полиция национал.
Направи ми впе4атление, 4е въпреки 4е съм омъжена, съпругът ми няма никакви права и отговорности свързани с детето. Каквито и документи да съм подавала не е ли биологи4ен ба6та не фигурира.
I.Hr  много ти благодаря за отговора,дано нямам някакви спьнки защото и без това закьсняхме сьс записването.Досега неможех да го взема понеже баща му не му разписа пьлномощно да доиде при мен и се примирихме че ще учи в Бьлгария до 18 г.Но края на юли таткото внезапно почина и се наложи малкия  да доиде и да учи тук . Малко окьсняхме но казаха че имат места и ще го вземат само да подготвя документите.Затова не искам заради някаква формалност да стане така че да пропусне годината.

# 622
Няма да пропусне година не се притеснявай. Моето дете запо4на у4ебната година в БГ. и я довър6и тук. Записаха го декември месец. Ако евентуално няма места в у4или6тето което иска6 те 6те му намерят място в друго. На мен ми обясниха 4е няма как дете да остане без у4или6те. Потърси социални асистенти на мястото където живеете, на мен ми бяха много от полза.

# 623
Ха добро утро и от мен. Ние пък си чакаме тархета санитария вече 2 месеца и се чудя дали да не ходя да питам какво става.Нали листа който ни дадоха е за 3 месеца само,дали ако не ми издадат тарх.санитария до тогава ,този лист подновява ли се или оставаме без нищо?Малко не ми се вярва де,ама я някой ако знае как е да каже ,че взех да се притеснявам.Щото сега Мила като тръгне на училище сигурно ще почне и да боледува.
А малките по-рано ли почват,гледам повечето дечица тука почват преди 15-и?
Мимки-мерси ,че питаш,свикнахме ние,Мила предполагам ,че се чувства добре,тя е с нас навсякъде,мъкнем я като багаж,баткото повече си седи в нас,по цял ден седи на компютъра ,говори си с приятелите от Венецуела.Слиза на басейна ,много рядко с нас да идва някъде,нали сега е и пубер,просто е ужас.Надявам се като почне училище да си намери среда и приятели и да се успокоят нещата.Сега виждам го ,че му е малко скучно.Но остана малко,само се притеснявам да не се хване с лоши компании,че тука нали знаеш как е,марихуани,дроги,цигари,пият.
Мини-приятно изкарване и от мен,снимки да покажеш после.

За Водафон да кажа.Хвнахме се на въдицата,щото имаме договори за мобилните с тях.Предложиха АДСЛ(рутер демек) 1 месец безплатно докато ти го включи техника ,от там нататък са 34,90 евро на месец.Да ,ама вече мина повече от месец,4 пъти звъняхме по телефона ,а колко ходихме до магазина дето ни го предложиха,вече не помня.И от магазина звъняха в централата,имало срив в системата,не знам си кво си.За две дати сме имали сита да идва техника,ама така и не дойде ,дори не се обадиха.Та аз мисля да изчакаме и тази седмица и ще се опитам да върна рутера и да пркъсна договора ,да видим дали ще може.И ще се включим към други,че ми писна.Сега сме с едно УСВ ,но с него връзката е ужасно слаба и се изнервям много.Добре ,че поне не плащаме интернет за сега,уж така казват,да видим после фактурата.
Айде аз отивам днес на пазар за български продукти,че ми свършиха.

# 624
mishonka95 и ние чакаме тархета санитария вече два месеца и няма никой  Thinking
Сега на 13 септември сме на консултация и ще попитаме на регистратурата. Когато ни издадоха "хвърчащия лист" казаха да се обадим, ако се забави картата.
p.s. Като казваш бг продукти, така ми се хапва сиренце  Rolling Eyes

# 625
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona
Здравейте , момичета!  bouquet

Моята тархета санитария дойде дни преди да
изтекът трите месеца.  Peace Но , аз имам и международна
та ми казаха , че и с нея може , ако ми закъснее другата.  Simple Smile
И ние си имаме БГ магазин , има много продукти , но и ние само сиренце
купуваме и чат пат нЕкоя моренка и Фафлички.  Laughing

# 626
  • Malgrat de mar
И ние я чакаме..
Ходих до САР да проверя и при сверката   излезна че са объркали нещо пак с имената.
В същност аз много пъти срещам този проблем, да ни объркат имената.Подвежда ги факта че в паспорта името и презимето са на долния ред и си мислят че е едно цяло име.Даже веднъж обеснявайки че имаме две презимена,жената учудено възкликна"така ли,обикновенно чужденците са само с две –име и фамилия" ooooh!
Тази година и ние ще-почнем седмица по–рано.Причина: зимата хваща такъв испански студ Joy,че ще ни дадат седмицата тогава,да си стоим на топло.

mishonka95 ,като си намери приятели ще се кротне.И на сина му беше кофти миналата година,все на компютъра,все приятели от БГ търсеше,но това лято почна работа,създаде си нови и за компа не се сеща.

госпожица Кобрети трябва да имате освен акта за раждане (преведен без легализация), адресна регистрация на детето, паспорт, лични карти на родителите и два формуляра за попълване, дават ги на място (по-точно на входа), като с единия отиваш в банката на ъгъла и внасяш 10 евро такса.
Преди това си записваш дата, ние чакахме 2 месеца  Shocked, не знам защо така са затегнали нещата.
Успех  Peace
При мен беше 20 евро и 10дни , адресната регистрация вече е след НИЕ-то

ПП :Май минаха два месеца и от поправката на името,ама карта нъц.
Жабче,ако не на живо ,то поне витуално те засичам   bouquet

# 627
Май на всякъде е различно.  Rolling Eyes
Емили , ние уж сме в един регион пък кво... различия.  Laughing
Аз направих мин. година адресна регистрация и после НИЕ-то.
Отодох и подадох веднага документите (2 формуляра) , платих 10 евро и след
двайсетина дена си го взех.  Peace
Аз пък имах проблеми с внука , от родилното в Жирона го записали правилно
Християн , но по трасето вече беше Ристиян , но бързо го оправиха ,
има няма два месеца.  Simple Smile

# 628
  • Malgrat de mar

Християн , но по трасето вече беше Ристиян

JoyКакто казва мойта щерка"Буквата Х тук я мълчат" Joy

# 629

Християн , но по трасето вече беше Ристиян