*Пролетна испанска тема*

• 37 594
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
Честит имен ден! Ако има нещо по-ценно от здравето, по-хубаво от щастието и по-сладко от любовта, нека то да бъде ваше! Ne6to komputera mi se e skapal i ne mi raboti fonetikata taka 4e mnogo vi se izvinqvam.

elibg v ponedelnik otivame  Praynig dano ne e seriozno.a za gradinata samo pitah ina4e 6te e sled kato navur6i godinka 4e oshte sme malki
silrai i na men mi izlqzoha 4tiri no 6tom vidqh tortata vednaga se setih Simple Smile
 lek den na vsi4ki i shte pisha po kusno otivam da vi razglejdam snimkite v facebook  Mr. Green  Heart Eyes

# 46
Честита Цветница и от мен,Амига,и всички с тези прекрасни цветни имена!Бъдете здрави,обичани и безкрайно щастливи!

# 47
  • Murcia, Spain/Ruse
Честит имен ден и на Рали,да е здрава,и да бъде най добрата майка Hug

# 48
  • Ispania
lek den na vsi4ki i shte pisha po kusno otivam da vi razglejdam snimkite v facebook  Mr. Green  Heart Eyes
Ааа кьсно Mr. Green,аз ве4е те изпреварих Wink

Яна,мерси за хубавите думи Hug

venelina81  Hug,сега нямате ли ку4е?Да видиш малкото 4ове4е какво ще го направи Joy.

4естит имен ден на вси4ки  bouquet  bouquet  bouquet.Бьдете оби4ани,желани,красиви,МАЙКИ,весели и най/ве4е ЗДРАВИ.Вие и семействата ви!

# 49
  • Murcia, Spain/Ruse
имаме,и сега имаме куче ,милото дава назад Елиа като се втурне да го мачка JoyНо иначе си играят с едни топки из нас,много е весело hahaha

# 50
честита Цветница,момичета! честит имен ден на всички,които носят име на цвете!!!да сте живи и здрави,да сте нежни и красиви като имената си!!!
Val   понякога животът ни поднася и такива лоши неща за съжаление  Rolling Eyes вярно,че е гадно и кофти...едно голямо гуш  Hug Hug Hug ти пращам  и да, така е,винаги след дъжд идва слънце  newsm10 ще видиш,че нещата ще се оправят  Peace а за лотарията щом обещаваш,сега стискам палци и на краката даже  Laughing
Тука намерих приятелки и също имам желанието да продължа да пиша,затова и аз да попитам дали ме желаете в темата.Не желая да си натрапвам компанията ако трябва ще се отегля.
аз пък няма да питам дали ме искате в темата Crossing Arms,че може да ми кажете,че не ме искате  Whistling amiga хайде стига,откъде ти идват наум подобни неща  Hug честит имен ден и весело празнуване  bouquet
YanaDG ти пък цялата къща наведнъж, да не си Супермен  Laughing аз нашата кутийка я изчиствам поетапно,пък какво остава за цяла къща  Grinning изпращам мъжете на разходка и започвам танца на парцала преди да са огладнели  Mr. Green малко по малко и това ще свърши  Peace

# 51
  • La casa de Mickey Mouse
честит имен ден на всички носещи името на цвете, бъдете все така красиви и усмихнати както са цветята
днес е един прекрасен и едновременно много тъжен ден за мен, майка ми, най скъпия за мен човек, е именник, а аз съм толкова далече от нея  Cry

# 52
Здравейте на всички, и аз да се разпиша в новата тема,въпреки че съм от скоро ,харесва ми да ви чета,научавам доста неща....Намерих български магазин в моето градче с ужасни цени,но все пак има нещата с които съм свикнала.Купих си козунаци и боя за яйца и съм много доволна.Искам да ви попитам,някой знае ли сайт за бебешки неща с по-нормални цени тук на територията на Испания.При мен е курорт и може би затова всичко е много скъпо.Сайтовете които намирам с хубавите цени нямат доставка до тук за съжаление... Crazy Много ви благодаря предварително и весели празници !!!   bouquet

# 53
Добро утро   bouquet
mohini0511 ето ти малко линкове на магазини за бебешки и детски неща:
http://www.dulcebebe.com/main.html www.kiabi.es http://www.sorprentas.es  http://www.bebeando.com  http://www.primerdia.es http://www.mundobebes.net/ http://www.chiquiguay.com/tienda/ http://www.gugu.es/ www.bebeclick.com/  www.babytrain.es/
дано са ти полезни  Hug
Mini Mouse как сте вие? как е Алекс?говори ли на испански  Simple Smile нашият дребосък прави вече кратки изречения и на двата езика,а учителката му в градината е много доволна,че вече го разбира като му говори нещо,понеже доскоро въобще не и обръщал внимание  Mr. Green избра ли му вече училище? за избора на университет мисля,че ще ти е по-лесно,понеже тогава и Алекс ще има думата  Grinning  Hug

# 54
Zdraveite momicheta,nadiavams e ne ste me zabravili. Wink Izviniavam se za latinicata,no pisha ot laptopa na sina ,a toi nali ne pishe na kiriliza i iztril tuka programata .
Pisha vi ot Bg veche,pristignahme na 15 mart.Vsichkite mi kufari ne pristignaha s nas,vecherta mi izpratiha do Varna 7 ot 8 kufara ,a 8 ia doide 4 dena sled tova i to tochno na Mila bagaja.Kakto i da,ima lipsvashti neshta,otvariali sa mi kufara.Sega shte pisha oplakvane,da vidim dali shte mi platiat otkradnatoto.
Za Ispania se glasim da idvame sled okolo 2 meseza.Do togava sme si v Bg ,tuk si e gadnichko,no v sravnenie s Venezuela za sega mi e po-dobre. Osobeno sega pokrai Velikden si mi e praznichno,samo dano vremeto se opravi,che vali ot 2 dena i si sedim v kyshti.Mila se razbolia ot virusen laringit,kashlia kato dyrta pushachka i az syshto,lekuvame se.
Iskam da vi pitam,moge i da ste pisali po tozi vypros ,no ne sym vi chela otdavna.Kak moga da pratia bagaj za Madrid.Primerno edno 100 kg ,to tova sa 3-4 kufara dolu gore.Dali ima niakoia firma ili chastnici da praviat takiva uslugi? che sigurno ako pytuvame s Eazyjet te nali sa samo po 15 kg bagaj i niama da moga da si vzema poveche neshta.
Posle pak shte pisha ,che Mila reve tuka da gleda film na komputyra. Hug Hug Hug

# 55
mishonka95 , със някой от автобусите на Дари Комерс или Юниън ще ти свършат услуга.Доплаща се естествено,но не е като със самолетното доплащане за свръхбагаж Grinning.В Мадрид ли ще се установявате?Радвам се че скоро ще сте тук,дано ви тръгне и продължи като по вода Peace!Оздравявайте бързо и целувки на принцесата с любимото ми име Heart Eyes!

Рали , зло да те забрави Embarassed Praynig , Честит Имен Ден на патерица,не зацепих че и Ралица е име цвете!

ЕлиБГ , разби ме с тоя танц на парцала  Laughing.Аз ги карцирвам двамката - единия пред компа,другия пред плейстейшъна,и никакво мърдане докато не приключа и не изсъхне пода,че да не ми оставят стъпки.

# 56
Здравейте момичета.Не пиша често но ви чета.Имам нужда от помощ.Този месец останових че сьм бременна,а изобщо незная какво да правя.Аз сьм на 40 години и имам 2 деца но незнам тук в Испания какьв е реда и кьм кого да се обьрна.За 3 години откак сьм тук имам работени 5 месеца с осигуровки,останалите са без договор,на черно.С таткото нямаме брак и незнам мога ли да ползвам неговите.А и положението ми е такова че в БГ нямам развод.Сьс супруга ми не живеем от 14г заедно но той не иска развод.До сега това не ми пречеше но нещата се променят.Миналата година си ходих и подготвих документите при адвокат но той взе 4е полу4и инсулт и нещата пак останаха висящи.Понеже по Бг закона дете родено по време на брак се записва на името на сьпруга ,тук може ли да го запиша на името на баща му и издават ли някакьв документ ако решим да пьтуваме с детето до БГ.Ще сьм много благодарна на всеки които ми даде повече информация.Тук кьдето живея няма почти бьлгари и немога да попитам никой а испанските ни познати не са много наясно как стои вьпроса с чужденците.Ще чакам с нетьрпение отговорите ви защото сама няма да мога да се оправя като се има впредвид нивото ми на езика ,което е много слабо.Засега ви пожелавам хубав ден и приятно настроение.

# 57
  • E-CLM & CH-VD
Mишонка, иди на летището и питай за карго. Попълват се няколко формуляра, че не извършваш търговска дейност, превозваш лични вещи, не пренасяш химическо и всякакъв друг вид оръжие или опасни вещества. В зависимост от фирмата, може да ти предложат и услуга "опаковане и транспорт" на вещите ви от дома ви до летището, както и от летището до посочен адрес при пристигане. Не съм го ползвала от България, но моя позната го ползва и имам спомен, че за около 200 кг багаж плати около 90-100€.

evterpi
Чл. 32. (1) Съпругът на майката се счита за баща на детето, родено през време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.
(2) Ако детето е родено, преди да са изтекли триста дни от прекратяването на брака, но след като майката е встъпила в нов брак, за баща на детето се счита съпругът на майката от новия брак.

Ако можеш да се разведеш, преди да родиш, и приятелят ти признае детето, ще си спестиш доста тичане. Съпругът ти, ако разбере, че си бременна, няма ли да поиска да се разведе? newsm78
Не мисля, че можеш да го запишеш на името на биологичния му баща ей така, само по твое желание. По закон баща е съпругът ти по документи. Като се роди детето, може да се оспори бащинството на съпруга ти с ДНК изследване, но имаше някакви срокове. Докато съдът се произнесе, баща на новороденото ще е съпругът ти.
Питай в раздела "родители, отглеждащи сами децата си" за повече информация.

# 58
  • La casa de Mickey Mouse
evterpi относно майчинството, трябва да имаш 180 дни котизация за последните 7г или 360 за целия ти вида лаборал, ако ти ги нямаш котизирани, бащата на детето може да се възползва от майчинството вместо теб, като не си губи правото на 14дни баха пор патернидад
но тук вече идва въпроса с бащинството, според закона както българския така и испанския баща на детето е законния съпруг, нямаш развод, т.е. съпруга ти е законен баща на детето ти
за изкарване на либро де фамилиа на детето няма проблеми да подпише приятеля ти, ще вземе неговите имена, тук в регистро сивил няма да ти искат решението от развода, но после ще имаш проблеми при изкарването на бг акт за раждане и паспорт
имаш достатъчно време да се разведеш, преди да родиш, в противен случай става много объркано

упс изпревариха ме

ели говори малкия, къде му разбирам къде на китайски, но успява да ми обясни криво ляво какво иска, с българския сме много зле, пуснах му миналата седмица филми на български, точно след 5 мин нашия изкарал диска и ми го носи и ми вика, мама еста рото, питам го защо и той милия пак рото, така се смях
избрахме уж коле да видим най накрая какво ще излезе, може да си сменя още няколко пъти мнението докато дойде време да го запиша, но и взех решение, да го заведа в трите колета които избрах и да видя каква ще е неговата реакция, къде ще му хареса, абе луда работа моето нали ви казвам все едно не избирам коле ами не знам си какво
**MG** Алекс вика на майка ми пиле (така и вика баща ми), а на баща ми паско, така му викаме ние, така че нормално е не се притеснявай
мишонка вие най накрая се измъкнахте, хайде цакаме ви на испанска земя
вал  Hug, трябва да намериш сили и да продължиш на пред

хайде сега ми кажете, от сега го мисля, трябва да пратя малкия другото лято в Бг, лятото няма коле и няма кой да го гледа, как да преодолея раздялата, лошо ми става само като си помисля

Последна редакция: пн, 29 мар 2010, 14:10 от Mini Mouse

# 59
  • E-CLM & CH-VD
Aни, ако като си е подавала документите за престоя тук, е писала, че е омъжена, както и името на съпруга й, пак ли може в либро де фамилия да запише детето на името на друг? newsm78 Няма ли да изскочи несъответствие, като го записват?

Общи условия

Активация на акаунт