*Пролетна испанска тема*

• 37 596
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Герито, благодаря, че спомена за имунизационния картон на детето, че трябва да е преведен, това не го знаех. А имате ли представа каква е ваксината против дифтерия, коклюш и полиомиелит в Испания? Не мога да открия инфо. На малката на година и половина трябва да направим реимунизация с пентаксим и реално нямам никаква идея какво да правя, ако там е друга ваксината. Нещо друго от болницата, свързано с детето, дали изискват? Благодаря ви за информацията, която откривам при вас! Хубав ден!   bouquet

# 586
  • La casa de Mickey Mouse
от както сме член на Европейския съюз документите не трябва да бъдат легализирани, а само преведени от заклет преводач

# 587
Благодаря ви момичета   bouquet намерихме преводач, наистина не трябва да е легализиран акта за раждане, но все пак докато не извадим N.I.E. на детето няма 100% сигурност (като се сетя с тархета санитария колко ни мотаха  ooooh!) Само се чудя толкова ли ще им е трудно в бг да изписват имената и на латиница в акта за раждане  newsm78, нали сме в ЕС  Thinking
Приятна вечер на всички  bye

# 588
  • ES
..... А имате ли представа каква е ваксината против дифтерия, коклюш и полиомиелит в Испания? Не мога да открия инфо. На малката на година и половина трябва да направим реимунизация с пентаксим и реално нямам никаква идея какво да правя, ако там е друга ваксината.....
Я виж тук. До колкото знам тук са по-добри и са безплатни, тези от календара имам в предвид. Иначе и тук има, които се плащат. За варицелата например.

# 589
..... А имате ли представа каква е ваксината против дифтерия, коклюш и полиомиелит в Испания? Не мога да открия инфо. На малката на година и половина трябва да направим реимунизация с пентаксим и реално нямам никаква идея какво да правя, ако там е друга ваксината.....
Я виж тук. До колкото знам тук са по-добри и са безплатни, тези от календара имам в предвид. Иначе и тук има, които се плащат. За варицелата например.
Да, благодаря! Това е имунизационният им календар, но какви са ваксините, в смисъл като "марка" издирвам. Пентаксим е въведена в бг от тази година, имам надеждичка, че в ЕС се ползва отдавна и е тя. Другият ми вариант е да си  я купя оттук, ако я има в аптечната мрежа въобще, но пък там дали ще намеря кой да й я сложи. Защото едва ли може досега да е имунизирана с един вид, пък реимунизацията с друг. Благодаря все пак!   bouquet Hug

# 590
  • ES
Да, благодаря! Това е имунизационният им календар, но какви са ваксините, в смисъл като "марка" издирвам. Пентаксим е въведена в бг от тази година, имам надеждичка, че в ЕС се ползва отдавна и е тя. Другият ми вариант е да си  я купя оттук, ако я има в аптечната мрежа въобще, но пък там дали ще намеря кой да й я сложи. Защото едва ли може досега да е имунизирана с един вид, пък реимунизацията с друг. Благодаря все пак!   bouquet Hug
Виж пентаксима за кои болести е, мисля, 4е беше комбинирана, и еквивалентните ваксини тук. Мисля, 4е се препокриваха. За марка не знам. Лекарствата тук са по_добри и по_евтини, но ако искаш може да си я купиш и от БГ. Пентаксим как е въведена от тази година, т.е. безплатна е от касата в БГ ли? Защото съм 4ела, 4е мами от БГ си я слагат отдавна, но я купуваха. Синът ми за 18 месеца си беше в БГ и по съвет на педиатърката в БГ, по_добре да си я сложи в Испания, и така позакъсняхме за 18_те месеца. Испанската педиатърка, каза, не е трябвало да из4акваме докато се върне в ЕС. Абе докторици, знаеш ли ги.

# 591
Комбинирана е, да. От тази година е по ЗК. Ще говоря и с педиатърката, дано е наясно с нещата, ако мога просто да сложа ваксината, която е в Испания, проблема ми отпада.  Но се съмнявам, че ще знае, честно казано. А пък и ваксината откакто е по ЗК се намира трудно в аптеките. Но щом на вас така са ви казали на 18 месеца, значи може и да нямаме проблем.  Grinning

# 592
преведи си имунизационния паспорт ,на мен от фирмата за преводи и легализация ми дадоха една бланка която трябваше да занеса за да я попълни педиатърката,след това пак я дадох на фирмата за преводи за да ми ги преведат,   дадох го тук в Испания  на педиатъра той го прегледа подробно и на Галина ,тогава беше на 1,9 г. й биха 3 ваксини а на Мая й биха 4 ваксини ,за да изравнят с испанския имунизационен календар .На Галина й бяха сложени ваксините по здравна каса до преди тръгнем а за Мая бях купувала само пентаксим но това докторите тук в Испания е хубаво да го видят черно на бяло  Wink

на мен пък ми откраднаха чантата с всички документи  Cry мисля че са едни румънки  #2gunfire

# 593
Fresa, благодаря и на теб!   bouquet Като си помисля, какъв е ужас, докато си оправиш сега документите... Пък и с тези новите компютърни системи сега в бг съвсем ще ти се отще да си ги правиш.  Sad Дано извадиш късмет поне с това.

# 594
Айде ,ще отидем на 2 страница.Къде сте,никой не пише.
И да не е само запис,да честитя на всички Александровци,днес имат имен ден.Да са живи и здрави. bouquet

При нас нищо ново,чакам с нетърпение да дойде 11 .09 да видя в кои училища са разпределили децата.И после как ще сварваме да им пазарим нещата за 4 дена не зная,сега не смея нищо да купувам,че не знам какво ще искат.

Hug Hug Hug

# 595
  • Spain
Айде ,ще отидем на 2 страница.Къде сте,никой не пише.
И да не е само запис,да честитя на всички Александровци,днес имат имен ден.Да са живи и здрави. bouquet

При нас нищо ново,чакам с нетърпение да дойде 11 .09 да видя в кои училища са разпределили децата.И после как ще сварваме да им пазарим нещата за 4 дена не зная,сега не смея нищо да купувам,че не знам какво ще искат.

Hug Hug Hug
МИшонке какво си се разтревожила . какви 4 дена какви 5 лева Simple Smile .. не знаеш ли как е в Испания - МАНЯНА Simple Smile ! ... Simple Smile при нас с у4ебниците се то4ат до средата на октомври Simple Smile .. изобщо не си го слагаи на сърцето това Simple Smile .. вие знаете ли 4е аз незнам дори  кога по4ват децата Simple Smile ...(не само аз де , никои не ни уведоми като свърши годината Simple Smile ).. .някъде там ,средата на септември  Simple Smile Simple Smile .. пък когато ги заведем Simple Smile
 това което можеш да купиш са - тетрадки - Големи! с пове4е листи  и вярвай по 2 тетрадки ти стигат

# 596
Hada -хахахаха,разсмя ме.Забравих къде се намирам.Във Венецуела същата работа беше.Значи викаш да не се тревожа толкоз. Тука карат ли да се подвързват тетрадките и учебниците?По 2 тетрадки викаш,ама на предмет или само 2 за цяла година по всичко Laughing
И малките в инфантила имат ли униформи или кой както си ги заведе?А за почването ужким на 15.09 почват,така казаха от Консехалията де едукасион.

Я кажете по колко плащате долу горе за газ ,ток,телефон на месец?Че на нас ни дойде една сметка от 300 евро за 3 линии на Водафон.От 1 седмица чакам техника за интернета да дойде да ми включи и звънях по телефона,ми ще чакате викат да се свържат техниците,е хубо де,за 25 имахме дата да дойдат ни вест ни кост.Смахнати испанци.Друго да ви пиатм,по колко дена се събират почивни по Коледа?Да знам дали има смисъл да си ходим до Бг.

# 597
  • Spain
ха ха пак ме разсмя Simple Smile не се сърди - какви по4ивни дни по коледа какви 5 лева ... не съм 4увала аз затакива .е зависи къде работиш .. 24 - половин работен ден... 25 по4ивен .....31 - половин раб. ден 1 -ви януари по4ивен Simple Smile  .. може да имаш късмет 24 и 31 да си цял ден по4ивка Simple Smile ..майка ми като и казвам как се работи тук по нова година остана в потрес .. братята руснаци например от 1 до 10 януари пове4ето са в отпуски ... ама де тоз късмет..
..за тетрадките по 2 на у4еник ..ама да не казвам голяма дума 4е Гери сега ще е в 1 клас ... в инфантила изобщо не им искаха , а едно познато българ4е , не защото е българ4е разбира се (а защото така му искаха ) пишеше по 2 предмета в 1 тетрадка - отпред  и отзад ... нашето у4илище не е никак лошо ,да не помислиш сега 4е заради у4илището ..за униформи -зависи в какво у-ще сте . в държавните не искат , в полу4атните (консертадо ) и 4астните  в някои от тях искат

# 598
  • Сопот, Пловдив
Здравейте на всички, аз засега не мога да се присъединя към вас, защото съм си само още бременна  Grinning , но живот и здраве догодина ще бъдя една от вас. Не можах да прочета всичките 40 страници и старите теми, но не видях друг някой, който да е на канарските острови, може пак да съм пропуснала. Иначе аз съм на остров Гран Канария, в град Сан Фернандо. А по принцип в БГ съм от Сопот, но съм живяла и на други места. А, и се казвам Събина, междудругото  Grinning . Засега ще ви следя, догодина се надявам да се присъединя официално.  Grinning

# 599
  • La casa de Mickey Mouse
Rois добре дошла и лека и безпроблемна бременност
защо само ще ни следиш включвай се активно, няма нужда да чакаш докато се роди бебето
не че сме много активни, пролетната тема ще си я изписваме до другата пролет, но както и да е аз се отказвам от тази битка да възродя отново испанската тема такава каквато си беше

Общи условия

Активация на акаунт