КОЗУНАЦИ - 2 тема

  • 84 920
  • 805
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 7 433
   Пействам постинга си и тук.  Rolling Eyes

 Аз направих козунака на Вени.Спазих пропорциите до последна прашинка брашно.За първи път ми се работеше толкова лесно,явно заради подробната рецепта със снимки!  Hug  bouquet
  Обаче взех,че забравих да премеся тестото  втори път,преди да го оформя..... Embarassed
  И явно това беше причината козунаците да не станат на конци......не знам.... Thinking
  Иначе вкуса им е много хубав.И още едно хубаво нещо: за първи път ми се изпекоха страшно бързо без риск да остнат сурови в средата.  Party
  Вени,много ти благодаря!И ти пожелавам прекрасен светъл празник утре!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 571
  • Мнения: 622
Е, няма такъв карък просто!!!! Изгърмя ми контакта, в който включвам печката... А в нея- полуизпечен козунак...  #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire Сега чакам мъжа ми да се прибере и да го оправи, ама тоя козунак във фурната какво ще се случи с него, не знам...  #Crazy
Момичета, козунаците ви са супер!

# 572
  • София
  • Мнения: 1 231
Е, няма такъв карък просто!!!! Изгърмя ми контакта, в който включвам печката... А в нея- полуизпечен козунак...  #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire Сега чакам мъжа ми да се прибере и да го оправи, ама тоя козунак във фурната какво ще се случи с него, не знам...  #Crazy
Момичета, козунаците ви са супер!

Използвай разклонител мила,ако ли не помоли някой съседка в нейната печка да го допечеш,нямаш голям избор.Недей да се ядосваш потърси варианти

# 573
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 5 446

Р.S  Да помоля за помощ относно плънка със орехи, мляко и захар, как се правеше  newsm78

         Надя 73 това ли търсиш :        KRASSI EL  и  за теб

         Орехова и макова плънка от Нат

           Орехов пълнеж

100 гр. масло
75 гр. пудра захар
1 жълтък
75 гр. ситно смлени орехи

Разтопяваме маслото и оставяме да се получи пяна. Махаме пяната и в леко врящото масло слагаме ситно смлените орехи и захарта и за кратко запържваме. Махаме от огъня и оставяме да изстине. След това прибавяме жълтъка. По желание може да прибавим малко ром или ромова есенция или карамфил и канела за ароматизиране. Така направеният пълнеж се използва за пълнене на кифли, козунаци, пайове и др.

          Маков пълнеж:
150г мак прясно смелен
3 с.л захар
и ванилия
250мл прясно мляко
1-2 с.л натрошени бисквити или бишкоти
1-2 с.л начукани орехи или бадеми (по-желание)

Мака се сварява заедно със захата и ванилията в млякото, докато се сгъсти(към 25минути). След като изстине към него се прибавят начуканите бисквити и ядки. Така приготвения пълнеж се използва за кифлички, козунаци, печени бухти, пайове и тн.

     Момичета четете на първа страница. Там Мама Цоцоланка е положила огромен труд да систематизира всичко по темата, иска се само да отворите и да намерите отговор на вашия въпрос. Да и благодарим !   Hug

         Успех и весели празници на всички !   bouquet

      

# 574
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Здравейте момичета,

Днес замесих козунака на Венета, но имам въпрос към момичетата, които са го правили, спазих точно пропорциите на брашното- 500 гр,но до последно тестото ми остана малко лепкащо, не посмях да сложа още брашно за да не се получи твърдо, та се получи меко, съвсееем леко лепкащо тестото преди да го сложа да втаса, така ли трябва да е?

# 575
  • Мнения: 7 433
Здравейте момичета,

Днес замесих козунака на Венета, но имам въпрос към момичетата, които са го правили, спазих точно пропорциите на брашното- 500 гр,но до последно тестото ми остана малко лепкащо, не посмях да сложа още брашно за да не се получи твърдо, та се получи меко, съвсееем леко лепкащо тестото преди да го сложа да втаса, така ли трябва да е?
   Така трябва да е.Да. Peace

# 576
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Благодаря ти Селма, твоите са се получили много хубаво Peace
Много хубави козунаци показвате момичета, така се надявам и моите да станат, ако всичко върви по план, смятам да направя от тази доза едно руло и един малък козунак сплетен на плитка Praynig

# 577
  • София
  • Мнения: 10 213
Козунака ми втасва в момента.Отново ми се получиха страхотни балончета в тестото,които пукаха ли пукаха,докато го преплитам.По рецептата на макс мама. HugТози път в плетката сложих шоколад,досега не бях слагала,да видим.

# 578
  • Мнения: 202
Браво момичета и дядо Хаджи направо сте перфекти. newsm51
Дядо Хаджи глобен си,че скри идеята за формичките...нали сме малко... п...големи бели птици!
И моите козунаци по рецептата на Вени  newsm51 но ги разделих на две с локум,стафиди и портокалови корички/ядки не пожелаха/
Снимки отвътре по късно,че ще ги нося довечера и утре на вила на приятели за имен ден утре.
Желая ви цветен,вкусен,козуначен празник на всички.




Последна редакция: сб, 03 апр 2010, 12:26 от megans

# 579
  • Мнения: 364
Здравейте  Hug
Замесих си козунака,втаса един път сега съм го сплела и чакам да втаса още веднъж.
Стискайте палци да не се изложа  Praynig

# 580
  • Мнения: 622
Мъжа ми оправи контакта, допекох козунака, обаче отдолу май е останал малко суров.  Thinking Поне всички ще са предупредени, че е от печката, не съм аз виновна.  Joy Яд ме е, защото стана супер готин на вид, ама карай, няма да остане неизяден.  Laughing
В момента пека  втория- о рецепта на Котка за козунак с шоколад и орехи, обаче вместо шоколад, сложих мед и канела.

# 581
  • Мнения: 30
И моето тесто втасва.Дано ми се получи,имам големи надежди и ми е за първи път Praynig
Направих доза с кило брашно.Колко излизат от тази доза.Ако оформя на 3 дали ще се изпекат добре?
Смятам да пека в тава от фурната приспособена със стени newsm78

# 582
  • София
  • Мнения: 10 213
Аз ото окооло 700гр брашно правя козунак,който пека в йена около 25см диаметър.
Всичко добре,само с плетките не се справям,все ми стават леко криви козунаците. Laughing

# 583
  • Мнения: 622
Аз ото окооло 700гр брашно правя козунак,който пека в йена около 25см диаметър.
Всичко добре,само с плетките не се справям,все ми стават леко криви козунаците. Laughing

За да не хващат уроки.  Laughing

# 584
  • Мнения: 26
Здравейте! Замесих тестото за козунаци и сега втасва. Доста се е надуло направо ще излезе от купата.Дано този път станат хубави козунаци.

Общи условия

Активация на акаунт