КОЗУНАЦИ - 2 тема

• 87 117
  • 805
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Здравейте! Grinning
Имам спешно питане Blush
Мога ли да пека козунак в йенска тенджера,че нямам подходяща форма Thinking

# 316
  • Разград
Lauren,виж рецептата и обясненията към нея.В линка,който ти си пуснала,съм написала рецепта,по която се опитах да направя само един козунак,но нищо сякаш му липсваше,та Гала с малки изменения постигна много добър резултат.В последствие направих и аз леки изменения и това е крайната рецепта за бързия козунак.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg13994331#msg13994331

Кафенце,можеш.Но,намасли и леко поръси с брашънце или сложи хартия за печене.Втайвай във фурната на 50 градуса,за да се затопли съда преди печенето.

# 317
  • София
max-mama ,хиляди благодарности за бързия отговор!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Тичам в кухнята Mr. Green

# 318
max mama, аз вчера по нощите тествах твоята рецепта и резултата е много добър. Ще заложа на нея за празника
За снимане не остана, в 12 снощи се гостихме и другото пратих на приятели, че си имаха обещано Heart Eyes

# 319
  • Разград
max mama, аз вчера по нощите тествах твоята рецепта и резултата е много добър. Ще заложа на нея за празника
За снимане не остана, в 12 снощи се гостихме и другото пратих на приятели, че си имаха обещано Heart Eyes

Много се радвам.  bouquet

# 320
Здравейте!
max-mama , имам въпросче към теб. Четох, че първо втасва маята на радиатора, но проблем е, че парното вече е спряно. Та задължително ли е да втасва по този начин? Дали ще си втаса при стайна температура, която е около 20 градуса? Моите притеснения са свързани с това пусто втасване, че ако не стане ще е трудно и изпичането. Аз съм се ориентирала към твоя бърз козунак. Heart Eyes

# 321
  • Разград
Здравейте!
max-mama , имам въпросче към теб. Четох, че първо втасва маята на радиатора, но проблем е, че парното вече е спряно. Та задължително ли е да втасва по този начин? Дали ще си втаса при стайна температура, която е около 20 градуса? Моите притеснения са свързани с това пусто втасване, че ако не стане ще е трудно и изпичането. Аз съм се ориентирала към твоя бърз козунак. Heart Eyes

Няма никакъв проблем с втасването на стайна температура.Има и други варианти,например-леко загряваш машината за 1 минута,след това изключваш и слагаш контейнерчето в машината на топло и затваряш капака,но трябва да е под кърпа.Друг начин е във фурната,пак леко се загрява,ама лекичко и се изключва,слага се контейнерчето или съда,пак покрит с кърпа и готово.Но,не е проблем и навън,в случая,само че може малко повече време да отнеме.

# 322
4 ч.л. суха мая колко жива е-да сложа половин кубче ли,ама то мойто не е и кубче,а като правоъгълник newsm78

# 323
  • София
Моля, някой опитен да ми каже колко пъти в рамките на деня мога да пусна машинката на месене и втасване, без да я пренатоварвам, защото трябва да направя няколко дози козунаци, а само днес имам възчожност, че утре заминавам за провинцията Praynig

# 324
Благодаря ти, max-mama!   bouquet Отзивчива както винаги.

# 325
  • Разград
4 ч.л. суха мая колко жива е-да сложа половин кубче ли,ама то мойто не е и кубче,а като правоъгълник newsm78

Равнява се на 1 кубче от 42 гр прясна мая.

# 326
  • Разград
Моля, някой опитен да ми каже колко пъти в рамките на деня мога да пусна машинката на месене и втасване, без да я пренатоварвам, защото трябва да направя няколко дози козунаци, а само днес имам възчожност, че утре заминавам за провинцията Praynig

Като си замесиш тестото,измий си контейнерчето,остави го да изсъхне и действай с втората доза.

Исках да кажа,като приключиш с тестото.  bouquet

# 327
макс мама,мерси,знам те аз тебе че си от отряда за бързо реагиране Laughing Hugми направо ще натъманя на око Peace

# 328
  • София
 Макс Мама, златна си! Hug

# 329
Момичета, страхотна тема сте си спретнали! Мамо Цоцоланче  Hug
Вдъхновила съм се този Великден за първа година да си направя сама козунака. Довечера като заспи детето ще е това де, не знам до колко часа ще откарам, но утре пътуваме и трябва днес да съм готова! През деня не ми се захваща, че не знам кога ще мрънне Малечка да я погушкам и да не прецакам работата. Гледала съм много пъти баба как меси, помагала съм, но сама не съм го правила никога...
СЕга трябва да си избера рецепта /няма да взимам тая на баба, че ще е изненада Wink /, после да напазарувам иииии.. да ми стиснете палци  и да ми вдъхнете кураж! Simple Smile   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт