МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 34 000
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Цоци, благодаря ти за споделеното!  Hug Не знам какво да ти напиша...а и ми се струва, че нямаш нужда нищо да ти се отговаря, отговорите ще намериш в себе си, сигурна съм! Heart Eyes

Сузи
, радвам се, че проблемът е отшумял от само себе си. Peace

Тези дни имам пак приятни вълнения с моята балеринка- в края на май ще участва с балетната си група на международния детски фестивал "Лачени обувки" в Берковица. Днес успях да резервирам стая и съм много доволна, защото явно ще има доста участници и хотелите вече са заети за този период. Живот и здраве, ще отидем двечките, а мъжът ми ще остане с най-малката и най-големия. Wink Освен че се вълнувам заради участието и емоциите на дъщеря ми, свързани с изявата, се радвам, че ще прекараме два дена заедно, и то на такова хубаво място.  Simple Smile

# 166
  • През девет земи в десета
Момичета мили,минавам да се разпиша тук,защо съвсем ще ме забравите.С Кабо Алма се виждаме на някое и друго съботно-обедно кафепиене,а всички  останали не успявам нито да прочета,нито да видя Embarassed много ме е срам от което.
Напоследък фактора" време" започна да ме притиска все по-сериозно и не успявам да свърша и половината от заплануваното.Прибирам се вечер смазана от умора,слава богу децата са се погрижили за къщата,мама за малкото ми зверче и наистина карам  на автопилот.
Все пак се засрамих,че толкова пъти отварям тази тема и не намирам време да седна и да попиша или поне да изчета написаното.
На моменти се замислям дали ще ми стигнат силите да отгледам децата си до възраст в която ще могат да се справят сами,без мама.Такива работи,не ми се разваля хубавата тема,но се оплаках все пак.
Казвам ви лека нощ и обещавам сладващия път да намина със снимков мат'риал Hug

# 167
Привет отново Grinning
Мама Цоцоланка и Maminkavania Hug, дано доброто настроение се върне бързо при вас.
Е.L.I чудесно, значи след по малко от месец ще гушкаш своето малко съкровище  ylinfant . Ще чакаме новини Grinning
Sweetkids_mama благодаря Simple Smile Това е прекрасно smile3501. Големи вълнения ще бъдат и само какви хубави емоции. Наистина е чудесно, че ще можете да прекарате два дена самички двете. И аз обичам да излизам с моята най-голяма кака, така ( по женски), говорим си и се разхождаме. Обичам това време, защото покрай по малките не остава много време за пълноценно общуване.Ще чакаме снимков материал newsm10
На всички мами пожелавам прекрасни почивни дни изпълнени с много добро настроение и усмивки!

# 168
Момичета здравейте, много проблеми при мен и не съм влизала от сто години
моля Ви някой ако знае как се принуждава работодател да внесе осигуровки да ме светне
Дано се пооправи положението при нас за да ви изчета...
Поздрави

# 169
  • Попово
здравейтеи от мен  Hug
и аз търся един закон ли е разпордба ли е наредба ли е не знам какво е точно, отнася се до ненормирания работен ден на многодетните.

# 170
  МаминкаВаня,Цоци,снощи случайно прочетох в една книга,че в облаците се реят хора,заобиколени от много любов.Със сигурност при вас има в изобилие.
 Зла Гад,/повече ми харесваше Пиги/ липсваш,то и аз само чета,но при това монотонно ежедневие няма с какво да се похваля.

# 171
Гале, честит рожден ден!!!!!!!Здраве, много любов и радост в живота ти желая от сърце!!!!!!Все така усмихната и свежа бъди!!!!!! Hug Hug Hug Hug Hug

PePeNa и anixi дано откриете законите, които ви трябват.......

Пиги, длъжни сме да имаме сили.....Днес човек, който най-малко очаквах, ми каза,че съм го разочеровала.....Не очаквал,че точно аз ще му говоря за песимизъм.......Явно трябва и съм длъжна да си възвърна старата оптимистична форма......Но и аз не се харесвам такава......Трябва да стягам редиците, определено трябва да забравя много неща, които ме връщат назад, да си простя, да се заобичам отново и да продължа напред.....Най-вече заради себе си! Та....Пиги, длъжни сме да бъдем винаги с вдигната глава, ние го можем и не трябва да се отпускаме.....Че какъв пример ще сме на децата си??????

М даааа.....За мен това е разковничето против ревността  - време само за едното дете.....Сладка и Сузи, използвайте качествено и пълноценно времето с момичетата си.....Успех!!!!

Последна редакция: сб, 24 апр 2010, 22:46 от Мама Цоцоланка

# 172
Мамче, благодаря ти, че ме помниш още Hug

# 173
привет мами. то май ще станем вече за запознавне,щото липсвах от тук цяяяяла вечност, ама и аз бях на едни обороти...- не че се оправдавам. сега съм отново в къщи- или поне така си мисля-едно е сигурно, не ходя на платена работа, но неплатената така ми запълва деня,че....нЕмам време за друго.иначе и ние си минаваме през разни нищица,но няма смисъл да разправям. важното е ,че ни чакат по-добри - така поне се живее по-лесно- с надежда ,с усмивка и вдигната глава.
Цоци- остави ги тия облаци,май често всички ги спохождаме,но многодетната действителност бързо ни връща тук,където имат нужда от нас. и аз често се чувствам като гара разпределителна, ама като ми спрат влаковете започва да ми липсва това постоянно посрещане ,изпращане,обаждане по тел. за всевъзможни глупости които може да роди само една детска и тинейджърска глава.....няма да казвам нищо за това което може да се роди в мъжката глава  Mr. Greenта..... на разпределителната гара тече бурен живот.... Laughing
Не познавам доста от мамите,но  Hug за всички с които се познаваме и  bouquet за всички с които дай Боже ще се запознаем.
отивам да разпределя някой друг влак,да засадя някоя краставичка и накрая докато си почивам да завъртя една тортичка и някоя манджичка..... така между другото  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 174
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Привет от Загреб Grinning
Ние пристигнахме благополучно,пътуването беше сравнително добре - колата беше като една гарсониера Mr. Green - в "първата стая" таткото кара, кучето седи до него Crazy, във "втората стая - аз и малък бебчо Дани, във "третата " стая - батковците,обзаведени със храна, играчки, одеяла, възглавници,топки и всичко необходимо за дъълго пътуване Mr. Green Пътят го взехме за 10 часа, с едно спиране, ама пътят хубав...немаше дупки Peace Незнам дали казах, но си купихме и такъв,голям багажник за отгоре, та основният багаж се пое там Grinning
Апартамента, в който сме тук е два пъти по-голям от нашият си и мноогооо взе да ми харесва да живея нашироко Mr. Green-всеки си има стая, голяма кухня, тихо, спокойно, едни птици сутрин, едно чудо, и гараж си имам Grinning Grinning
Иначе ежедневието ми е "весело" - таткото е на работа цял ден, а аз -според зависи от времето съм или в един огромен и страхотен парк-Максимир, където е наистина много чисто, няма цигании като бънджита, колички, пуканки и незнам си какво, в парка е и зоологическата градина, която също е много сладка, има и тюлени, гледаме как ги хранят, децата много се веселят, на мен ми идва малко нанагорно с това ходене и висене, ама няма начин Crazy Когато вали сме в най-близкият мол, който също е спокоен, има и детски кът, където ме "спасяват" за два часа/безплатен е, тук във всички молове са им безплатни детските клубчета Party/ Разхождам с с трамваи, хората ми се радват ,като ме видят с тримата младежи:crazy:, излизам и с колата, ама то тук подредена работа, няма го онова лудо каране в София, трамваите спират точно до тротоарите, никой не ти се разхожда по средата на пътя Peace Спокойно е в Загреб, той е доста по-малък от София де, но като цяло са по възпитани Rolling Eyes
Аз се боря с анемията си, че нямам сили понякога и името да си кажа, пия едни илачи тука, могат и да проработят , че иначе ,тъпо Rolling Eyes
Снимам много, скоро ще ви покажа и снимките Grinning

Вчера бяхме и в едно градче до Загреб-Самобор, нещо като нашият Трявна - чудничко си изкарахме Grinning   Едно такова спокойноо, с един голям площад,пълен с кафета/това са го взели от средиземноморието /, страхотни градинки с катерушки, цветя навсякъде, от някаква сграда се чува пиано/Шопен свиреха-познах го веднага,любим ми е Grinning /, в друга градинка - оркестър, свирят музика от 30-те, сменят с музиката на Розовата пантера,после фокстрот, ...изложба на етерични масла, розмарини и лавандули навсякъде...река тече, антиквари насядали покрай моста, а ние - на една пицарийка, над реката, правят ремонт на покрива, хвърчат камъчета навсякъде, столовете над реката точно - и ние,единствените на масите, с три деца, единият само гледа реката и пита що няма риба, другият маа гащи по моста и се опитва да пусне бариерата, третият пие бира от майка си/запечатано на снимка Mr. Green / , кучето гледа жадно....и така, животът е прекрасен   Grinning Crazy

Цоци и маминка Hug Hug Hug ПОнякога падаме духом, но всички знаете че депресивните състояния са ни лукс, който не можем да си позволим - излезте, срещнете някой,който ви зарежда със слънце, купете си шоколад/маминка,пробвай млечният сега Hug Grinning - моят запас тука свърши и сега съм на някакъв местен,ама не ме кефи Crossing Arms// , наревете се в банята, напийте се ако щете Mr. Green, ама си ви искам позитивни, усмихнати и седнали върху проблемите, теглили една майна на дребнавите проблеми, и отворили сърцата си само за слъннцето,луната и звездите Hug Hug

Хайде, от мен лека,усмихната вечер,сипете си чаша вино и поговорете с любимият,както преди Grinning Whistling, аз отивам да къпя номер 3, да прибирам от улицата номер 1 и 2/ улицата е затворена,няма коли и навън се е сформирала мини детска градина - моите наизкараха топки,фризбита,ролери, събраха децата от махала и сега има интернационално общуване и създаване на приятелства Party Party

# 175
  • София

Гале, много обичана бъди и любовта да ти дава сили за летене и усмихване! Честит рожден ден!  Hug

Момичета, аз съм си ОК  Peace, просто ми се ще и някой друг да е така - страдам от безпомощност просто, за туй съм прозвучала песимистично.

Деси, липсваш ми (дълбооока въздишка), завиждам на Цвети, че се виждате ( Twisted Evil) и се питам дали като сколасаме да се видим пак, твоето Цвете няма да е станало мома за женене (умилително премрежен поглед) - снимки, снимки, снимки!!! Mr. Green

magnoliamm, много, много усмивки изтръгна от загриженото ми лице - ще ме осиновиш ли, ако си поема пътните и донеса прилично количество шоколад?  Mr. Green   Mr. Green  Дано все така ти остава временце да ни разказваш и същия лозунг важи и за теб - снимки, снимки, снимки!!! Hug Hug Hug

Ох, късно е, забравям си мисълта, пък щях да позасуча някой и друг розов и захаросан локум....хайде, друг път....утре след работа като съм се заредила с топлобузести бебешки усмивки и съм покорила още един маймунски връх в детезабавленческите си занимания.  hahaha

# 176
Мамче, благодаря ти, че ме помниш още Hug

Да не забравяме,че все пак моето ЕГН е по-малко от твоето Wink....Нищо, че днес пуснах пералнята без прах, е..усетих се..все пак навреме - на 15 мин........

Магнолия, завидях ти...Може ли след Ванчето да осиновиш и мен....И аз поемам разноските си, моя шоколад ще е с ядки, ще папкам, ще слушкам и няма да ми чуеш гласеца......

Г-жа Каишка, коя бяхте вие? Приятно ми е въпреки всичко! Дано скоро проходиш и на платена работа и...... какви краставички сееш - кисели ли? Че аз тях много ги обичам......

И ако мога с тази УСМИВКА да ви заредя за новата седмица и да ви пожелая да е много, много добра, здрава и успешна!!!!!!!

# 177
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Гале, честит рожден ден  bouquet  bouquet  bouquet Бъди неизмерно щастлива  bouquet

Ванче и Цоци - осиновявам ви и двете/ама с децата ли вървите newsm78 newsm78 Mr. Green Mr. Green Crazy/ Взимайте 3 тона Своге млечен и се мятайте насам Mr. Green Mr. Green Ванче, ти тренирай сега,че ще спретнем един детски клуб тука, че кът ми се виждат нещо Thinking, и ще им покажем как се веселим "ние у наше село българско" Grinning Grinning

Мамо Цоци-усмивката е страхотна HugОбичам ги тез усмивки, и мен вече всеки ден ми подаряват по няколко такива Party Party

# 178
Моя понеделник почва със заровена глава във възглавницата и викове колкото ми глас държи ъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъ.................ненормални деца, ще ме побъркат Simple Smile)))))))) и после смях в залата...как се справяте вие не знам...и още едно е на път, като капак нашата Вяра пак е с пишка Simple Smile, маме Цоци минавам към твоя отбор 3:1, ама то и за там дали ще съм като нашето животинче няма нищо женско в себе си. Направо се отчайвам вече. Гледаш я една нежничка, невинничка, а къса повече дрехи от батко си и не спира да прави акробатика из цялата къща...Мили Боже даи ми сили и нерви!!!
Страхотна седмица от мен, че малкия стана и бягам пък сега аз да се правя на клоун.

# 179
Мами,моля за помощ-бясна съм и незнам къде да се оплача
относно класирането в детските градини-приети сме едва по трето желание в най-отдалечената от нас детска градина,която писах за всеки случай-там поради отдалечеността бяхме с най-малко точки,а в градината пред нас и по-близката не сме-класирани са деца с 2 по-малко точки от нас,но ние се водим по социален критерии,а другите по общ
ангажирана съм с трите си деца и вместо държавата да ме улеснява поне малко та детето ми да е в детската градина пред нас,трябва го водя в съседен квартал все едно
бясна съм и съм разочарована до безумие от скапаната ни държава-дори циганите са третирани по-добре от нас-многодетните майки

Общи условия

Активация на акаунт