ДЕКЕМВРИ №105

• 99 007
  • 658
  •   1
Отговори
# 375
  • BABYLAND
Муни, живи и здрави - бройте ни за театъра. Дано всичко е наред де. Praynig
   Миташки ще си остане поне до ср
дата на Февруари у дома - никаква градина. Да ходи там за да го посрещат болни преподавателки...а не,  Naughty, мерси. Достатъчно стрес, притеснения и болести. Разбира се и Валери се разболя.  #Cussing out малката душичка как кашля само, сърцето ми къса. Confused
   Нони, дано й порастне косичката на малката сладурана.
   Муни, дай идея за разни игрички, моля те. Това със свързването на фигурките ми хареса много. Ще го пробваме още утре. Нали се сещате, че като се гледаме у дома един месец доста занимания ще трябва да му осигуря.
    Ако имате идеи за домашни занимания - независимо какви, ще съм много благодарна.  Hug
   Днес правихме соленки от бутер тесто. Дадох му формички с които да реже тестото и той вилня на воля. Е, накрая реши да го меси, омаза се, омаза си масичката...абе спретна яка свинщинка, ама нейсе.  Laughing
Утре  ще правим снежен човек на двора и ще се учиме да смята. Днес му повтарям - ако имаш едно зайче и мама ти даде още едно зайче, колко зайчета ще имаш? А той милия като грейна щастлив и вика " Много, много зайчета ще имам мамо"  Mr. Green
   Намислила съм да прескоча до Джъмбо и да купя печатета. Ще му слагам печати по ръчичките, ако се бил послушен през деня. Така процедираха в градината му и той много горд се прибираше от там, целия  в печатчета - къде изпросени, къде заслужени.  Mr. Green
   Мунич, мъж ти кукли облича, а мен ме стрелят по цял ден - я с пушка, я с автомат, я с пищак, я с оръдието на танка. Като наложа вето и прибера огнестрелните оръдия ме гони с един меч...боли, мамка му.  Joy

# 376
Розичке, рано рано ме разхили с твоя юнак...да ти е живи и здрав! Heart Eyes
Инка реди пъзели...Дядо коледа й донесе няколко, единият е с 24 големи елемента и тя го реди със затворени очи, а другите са с по 64, но то от толкова редене няма начин да не се нареди. Куклите нещо ги е "турила" в 3-та глуха и много не им обръща внимание. В тяхната детска няма такива екстри като допълнителни занимания, но тя, завалийта, много обича да играе. Като ходихме преди нова година на тържество в читалището, тя "спретна" едно хорце в такт с каките - ръцета /с ръкавички/ на кръста /върху кожухчето/ и беше много щастлива. bowuu

# 377
  • Sofia
Душан е той Миташки, душан голям! И да оздравяват бързо с малката буболечка!
Иве като каза хорце все още си я спомням в носията,  Heart Eyes!

Нети за игрички взимам повечето идеи от нета от крокотак http://krokotak.com/category/igri/3-4-godishni/ и едни руски сайтове, това което е на дневен ред освен свързването на различни фигури, попълване на липсващи или да премахване излишното, е играта "камък,ножица, хартия"-много й се кефи и ни спасява в положения когато вече няма какво да правим! (като чакане на някоя опашка в магазин или за сметки и тнт.!)
От Джъмбо съм купила бои за рисуване с пръсти, отначало не беше много щастлива,защото не искаше да се цапа,но после почна да маже. Давам големи макарони, тя ги оцветява и после с връв или по дебела прежда прави гердани, гривни. (на моменти разбира се,че и аз помагам!) Имаме и от онези гипсовите малки фигурки,пак от джъмбо, тях също оцветява. Забавлява се и с инструментите на playdoch за пластелин. Има едно домино с животни, също обича и с него, като трябва да реди взимайки следващото без да вижда какво е.
Всичко,което е свързано с вода обаче й е много любимо, за това малко преди баня (колкото да имам време аз да приготвя вечерята -20мин.) и давам да пере или мие нещо в ниската мивка.... Там ако аз не я извикам може да си остане и час! Слагам и престилката за рисуване (пак от джъмбо) за да не си мокри много дрехите, ръкавите навивам и така....

Открих,че пастелите лесно се мият от плочките и рисувам дама и скача (добре,че съседите не четат тук!)
Сетих се още нещо: рисувам  очертание на ръката и допълвам по дълъг маникюр, тя с флумастери рисува отгоре все едно лакира и гривни, повечето случай дават две три листчета с „шаблончето” и казвам да направи моята, на вуйна си, на баба й и на госпожата ръцете. Всички стават почти еднакви, с много драсканици и тнт.

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 13:51 от munieka

# 378
  • София
За театъра и аз съм ЗА, разбира се!
Моето дете и то си е вкъщи, вече трета седмица обаче и е на ръба на полудяването. Даже вече не е и на ръба. Мисля утре да я пусна на градина, поне остатъка от седмицата. Днес сутринта отидох да видя какво е положението, говорих със сестрата и така... сборна група са с втора група, не видях видимо болни деца, надявам се наистина да има поне някакъв контрол сега, в грипната епидемия, щото иначе такъв обикновено липсва. Седенето вкъщи със свеки вече изобщо не й се отразява добре. Ама така е, като тя не я извежда никъде, нито мисли нещо интересно да се занимават и двете, дори със съседчето не я събира да поиграят. В резултат на което Анита само се чуди какво да измисли, каква беля да направи, почти не спи следобед, а вечер просто тича из апартамента, крещейки на някакъв странен език... мога и още да разказвам, ама... просто ужас! ooooh! Дядо й донесъл да реди домино и някаква книжа за редене на думи от букви, с това да я занимавали, само дето на Анита не й е особено интересно (може би защото е все още малка за такива неща, а?) и той се чуди защо тя най-много да оцвети буквите и толкова. Казал, че децата на минусови температури изобщо не трябва да се извеждат и край, това е закон за нашата баба! #Cussing out
А пък аз мечтая за 2-3 дни отпуска...  отивам да си пиша молбата! Tired

# 379
Здравейте, да са живи и здравички порасналите ни  дечица и майчета Grinning
Чета ви редовно,но нямам много време за писане. Относно случая на nonich. Мой колега има същия проблем с едно от децата му,проблема не винаги е от стрес. В неговия случай е от домашен любимец котка,така че ако имате такова животно или сте си играли някъде с котка ,може да е от него. Ако не сте намерили лек ,ми пиши ще го питам те с какво мажат,знам че и те редуват с чесън,но и някакво мазило ползват или поне кординати на доктора ще взема. При тях вече има ефект от лечението.
Бързо да оздравяват всички! Hug

# 380
  • София
Милена благодаря ти за включването.
Специално го попитах доктора дали не е от животни, тъй като имаме дете в блока със същото нещо и на него така му бяха казал. Докторът отрече. Животно нямаме вкъщи, но като заминат с баба си на село там двора е яко животни, но от одавна не е ходила, а това скоро го забелязах.
Вземи координати, лекарства и най-вече дали става за толкова малко дете.

При мен облаците така са се събрали тия дни, толкова ми е причерняло......
Друг път ще ви натоварвам.

# 381
  • Sofia
Нони  Hug

# 382
  • BABYLAND
НОНИ,  Heart Eyes Hug

МУНИ, мерси за идейките. С какво оцветявате макароните??? Фулмастри, водни боички? На моя му дай до лактоте да се зарови в боички.

ИВЧЕ, твоята щерка я помня с тази носийка. Просто това дете душичката ми беше напълнило. Нагушкай я от мен, ама да не забравиш, ей.  Hug

# 383
nonich   , ще ти дам кординати на доктора на ЛС. Процедира така -той иска да види детето, за прегледа не се плаща на момента, плаща се после като направи лекарството за мазане, при тях са били 2 лекарства и са се редували. От както им е направил лекарството не са мазали с чесън. Ефекта при тях е пълно излекуване на детенцето. Сподели после какво ви е казал ,ако решиш да ползвате неговите услуги.

# 384
  • София
Милена благодаря ти. Ще звънна при първа възможност.

Розичке, Муни  Hug.
Ужасно е да виждаш как един човек се мъчи, страда и да не можеш да помогнеш  newsm45 newsm45 newsm45 newsm45 newsm45 newsm45

# 385
ИВЧЕ, твоята щерка я помня с тази носийка. Просто това дете душичката ми беше напълнило. Нагушкай я от мен, ама да не забравиш, ей.  Hug
Тази година проявих творчество и й уших носия. Стана много добре, но ще се покажем...като му дойде времето Mr. Green
Благодаря ви за хубавите отзиви Hug
Нони, не зная какво мъчи душицата ти, но дано мине, дано отмине и замине и не те тормози повече  Hug

# 386
  • Sofia
Нони   action032 както е казала Ивето дано бързо и скоро мине!

Иве и аз ще чакам снимки, но знам от сега,че със сигурност ще е много хубава!

Нети душко оцветяваме с всички: флумастери (има едни в големи кръгли кутии в джъмбо, самия флумастер и с дебел объл връх и не хлътват при натиск, мисля 50-60бройки -10лв.), боички - водни или темперни.

Днес бяхме на Снежанка и седемте джуджета в Теътър 199, постановката се поставя от същите двама актьори,които представят и Трите прасенца, театър ММ, СТРАХОТНИ СА! ПРЕПОРЪЧВАМ!!!!!

# 387
  • Варна
Здравейте, девойки Simple Smile
Аз влизам да питам нещо! Доволни ли сте от храната, която дават на децата ви в ДГ? От вчера място не мога да си намеря! В нашата градина са дали на децата от първа група филия с течен шоколад за следобедна закуска! #2gunfire И дъщеря ми е яла, въпреки алергията и АД! След това бяхме на тренировка, която приключи много по-рано от предвиденото, защото детето се разрева от болка, беше си направила рани от чесане по ръчичките и бузките и не спираше да я сърби! Побеснях! Карала съм 20 км в час пик по ужасните улици на Варна, за да я заведа на тренировка и тя да приключи така, щото някой решил, че е подходящо да даде на 3-годишни деца течен шоколад! #2gunfire Няма да казвам колко ми е трудно да я удържам да не яде боклуци! Ама какво да направя срещу боклуците в градината ooooh! Дайте идеи къде да се жалвам, моля ви!!!

# 388
  • Sofia
Дайв в нашата градина (за n път за разлика от яслата!) също има списък ден за ден какво е яденето за цялата седмица. Така ако има нещо за закуска,което не яде, закусма вкъщи. До сега филия с течен шоколад не съм видяла, но и да има Мария не яде. Знам,че има ДГ,където всекидневно следобедните закуски са боклуци: вафли, нишестени кремове и тем подобни. И при нас с е случвало.
Има си НАРЕДБА № 3 ОТ 5 ФЕВРУАРИ 2007 Г. ЗА ЗДРАВНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ
"Раздел V.
Здравни изисквания към дейността в детската градина
Чл. 26. (1) В детските градини се приготвя храна, съобразена с изискванията на Наредба № 23 от 2005 г. за физиологичните норми за хранене на населението (ДВ, бр. 63 от 2005 г.)."

Наредба № 23 от 2005 г. за физиологичните норми за хранене на населението (ДВ, бр. 63 от 2005
Наредбата №3/2001 за съществените изисквания и оценяване на съответствието на играчките (ДВ, бр. 62 от 2001 г.).
Наредба № 5 от 2006 г. за хигиената на храните (ДВ, бр. 55 от 2006 г.).

ако искаш дай майл на ЛС ще ти ги пратя.

На места все още ядат по Сборника от 1982г. http://vessyyy.moetodete.bg/blogpost_4696_0.html
и разбира се изключения http://www.monitor.bg/article?id=262678

и Европейски рецептурник, ама кога?!??!  и комУ е нужно, като всяка страна си има своите характерни кухни и продукти! http://www.kadedaucha.com/?id=1314&aid=8493

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 13:45 от munieka

# 389
  • София
Нашата, отново да я похваля  Party, храната е превъзходна и добре балансирана. Единственото което оказваме от време на време е боза... Менюто е разнообразно, обедната част е от 5-6 и повече неща. Почни винаги има зеленчуци , салати. Плодовете са всеки ден. Е има и някой и друг крем -  явно без него не може.  

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 08:05 от katiousha

Общи условия

Активация на акаунт