Боя за коса - blond 13 (Клуб на блондинките)

• 119 815
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
сори, без да искам пуснах мнението си два пъти!!!

# 721
Здравейте, по темата |"светло руса коса без блондор" ще Ви покажа моя опит http://prikachi.com/images.php?images/458/2248458b.jpg

постигнат е с боя Елгон (професионална). Използвам най-светлите нюанси на русото - 10/10 и подобни. Естественият цвят на косата ми е светъл кестен с пепеляви отенъци.

Страхотен цвят,но за боята за пръв път чувам!  Rolling Eyes
От къде я взимаш,цена? Достъпна ли е или само на фризьорски салони я продават?

# 722
Здравейте, по темата |"светло руса коса без блондор" ще Ви покажа моя опит http://prikachi.com/images.php?images/458/2248458b.jpg

постигнат е с боя Елгон (професионална). Използвам най-светлите нюанси на русото - 10/10 и подобни. Естественият цвят на косата ми е светъл кестен с пепеляви отенъци.

С какъв процент окислител я ползваш ?Каква ти е основата като ниво/извинявай просто светъл кестен ми е трудно ,аз съм от много скоро руса и питам за нивото ,че така ми е по-лесно да се ориентирам/? От колко време се боядисваш  с нея ?

# 723
Боята е професионална, но се предлага и на свободния пазар. Италианска марка е и се предлага от Интербалканика. Магазинът им е в една от преките на Фр. Нансен http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:GY51vxLOXSU … ct=clnk&gl=bg Има я и в едно по-малко магазинче на петте кюшета.

Боята се води антиалергична, но е силничка и ако попадне по дължините със сигурност ще ги изгори. В сравнение с други марки, обаче, е доста щадяща.

Използвам най-високият оксидант (12), ползвам я от 1 година, преди това слагах Крамер или Чифели, отново най-светлите тонове.
Правя само корени. Съотношението на смесването боя-блондор е едно към две - половин опаковка боя с цял флакон окислител. Пробвала съм да се правя с по-нисък процент окислител, но ефектът не е добър - корените стават по-тъмни.

Трябва да Ви кажа, че в някаква степен и снимката "лъже" - т.е. не е уловила разликата в корените, а такава има. Малка е, но все пак набитото блондинско око ще я хване. на снимката съм 2 седмици след боядисването и съм с професионален сешоар, което също допринася за цялостно добрия вид на косата. Забелязала съм, че седмица преди новото боядисване избива жълтото, но това е неизбежно.

Естественият ми цвят е светъл (пепелив) кестен, според някои даже бил тъмно рус, но аз смятам, че това е прекалено силно твърдение. Трудно ми е да кажа за ниво, но сравнено с каталога на Мажирел е по-скоро 7 или 7.0.

Принципно този път ми се получи добре в корените (т.е. не жълтееше). Имала съм случаи със същата боя корените ми да тъмнеят или да жълтеят - и аз не мога да си го обясня, но е факт.

Желая Ви успех и благодаря за ценните съвети, които обменяте тук!

# 724
# 725
Много ти благодаря за отговора fitblond !

# 726
http://prikachi.com/images/680/2248680O.jpg Това е снимка на каталога. Използвам или бои от най-десния ред (на долната снимка) или третата руса боя (на втората снимка). сори за неразбраното обяснение, ама ориентирането не ми е силата!!!!

# 727
  • Lost in a fairytale ...

Мелиса, този цвят е супер. Точно каквото искам сега Simple Smile
 Би ли споделила с каква боя го постигна и каква ти е естествената коса?  Hug

# 728
Ето това ми беше косата преди:
http://casiopeiya.snimka.bg/friends/mama.398015

Правих се на фризьор, с блондор, и цвета е лешник в момента....
А сега е? newsm78 Покажи,за да можем по-добре да ти помогнем  Peace Сега като я гледам ми се струва,че ще рижавее.Покажи до къде си стигнала с изсветляването,за да ти кажем горе-долу какъв нюанс да слагаш  Peace
още не съм я снимала, ще покажа при първа възможност, рижавее и още как.. само веднъж съм я боядисвала - блондор и отгоре боя, на фризьор.. фризьорката каза, че следващия път - само боя ще сложи. фотоапаратът не е у нас, затова не мога да снимам сега....

# 729
Хах, това е една от най-разпространените (и евтини) бои на Garnier  Wink
След като станах за смях, реших да отида до BIPA (подобие на DM) и да потърся тази толкова разпространена и евтина боя. Ами нямаше такава. Имаше всички продукти, които могат да се видят на страницата на Garnier с изключение на тази боя и Garnier Natural Beauty.
И за да не се връщам с празни ръце си купих олио за коса на Schwarzkopf (само с олио не се бях мазала, но сега и с  него ще се намажа  Laughing) и шампоан и маска на John Frieda   Simple Smile

П.П. Мелиса, цветът ти  е разкошен, косата и прическата също .
Ще се радвам, ако споделиш какъв ти е естественият цвят. Аз залагам на русо, може да е тъмно, но русо. Simple Smile

# 730
  • В полите на Пирин планина
B & C боята е Garnier Color Naturals.

# 731
  • Lost in a fairytale ...
Хах, това е една от най-разпространените (и евтини) бои на Garnier  Wink
След като станах за смях, реших да отида до BIPA (подобие на DM) и да потърся тази толкова разпространена и евтина боя. Ами нямаше такава. Имаше всички продукти, които могат да се видят на страницата на Garnier с изключение на тази боя и Garnier Natural Beauty.
И за да не се връщам с празни ръце си купих олио за коса на Schwarzkopf (само с олио не се бях мазала, но сега и с  него ще се намажа  Laughing) и шампоан и маска на John Frieda   Simple Smile

П.П. Мелиса, цветът ти  е разкошен, косата и прическата също .
Ще се радвам, ако споделиш какъв ти е естественият цвят. Аз залагам на русо, може да е тъмно, но русо. Simple Smile

Ами, доколкото разбирам, не живееш в България Simple Smile
Наистина тази боя я няма дори в страницата на Garnier, но се произвежда от доста време. По-голямата част от мацките тук са доволни от нея, а е и на много добра цена-  4 - 5 лева. В моя град я има навсякъде, затова казах, че е доста разпространена Simple Smile

# 732
Мерси много. Blush
Естественият ми звят е тъмно кестеняв.Иначе в момента цветът ми доста ми жълтее и другата седмица като отида да се боядисвам излично ще кажа,че си искам миналогодишния цвят. Naughty
Боядисват ме с професионолната на Лореал,на един месец си оправям корените,а ми разнасят боята по цалата дължина за по 5 минутки.Не омня откога не съм си боядисвала цялота коса. Blush

# 733
Да разбрах, но такава няма  Confused
Аз не твърдя, че не съществува, а че аз не съм я виждала да се продава. Ходих специално до магазина за да проверя какво точно се предлага, но такова нещо няма. Обяснявам си го с това, че тази боя е стара и може да е спряна от производство и за това да я няма. Друго обяснение нямам.

# 734
Да разбрах, но такава няма  Confused
Аз не твърдя, че не съществува, а че аз не съм я виждала да се продава. Ходих специално до магазина за да проверя какво точно се предлага, но такова нещо няма. Обяснявам си го с това, че тази боя е стара и може да е спряна от производство и за това да я няма. Друго обяснение нямам.
На мен ми се струва,че в сайта боята на Гарниер Belle е точно color naturals с ново име,тъй като нюансите съвпадат,пък и в този сайт color naturals я няма поне от година и нагоре,та в тоя ред на мисли кой я произвежда?Сигурно е остатъчно количество и после или ще вкарат в Блгария BELLE, или ние фенките на naturals ще останем на сухо  Tired
Belle  е ето тази -

Общи условия

Активация на акаунт