Кой съм аз?

• 25 413
  • 658
  •   1
Отговори
# 600
tonimar, благодаря! Не че не ми е идвал на ума и този въпрос, който ти зададе, но не съм усетила да е дошло времето да го задам. Ще ми се обидят.  В известен смисъл "разговорът" с вас ме накара да формулирам себе си малко по-ясно, по-заявено, за което благодаря! Пътят е приятен, не гоня крайна цел, а се наслаждавам на стъпките, които правя.

# 601
  • Пловдив
tonimar, благодаря за насочването към темата  Hug

# 602
luna  Когато ученикът е готов,тогава се появява учителят.Следователно,когато си готова,сама ще си отговориш на въпросите си.Истината сама ще те открие.Щом усещаш,че още не си готова,не бързай.Анализирай и се запаси с търпение.    bouquet

tonimar Hug Това ми напомни моята медитация в детството ми,когато се слях с една пчела Blush Усещането бе толкова истинско,че  около половин час край мен какво е ставало от разказите на сестра ми разбрах.Уникално бе и съвсем от самосебе си. Flutter

# 603
  • Русе
    От време на време правя разбор и чистка на желанията и стремежите си. Последна скромна равносметка. Ще ми се да владея стихиите и да мога да се превъплащавам във всичко живо.

Давам си сметка, че съм забравила нещо много съществено- Да владея себе си.

# 604
Amber, преди време бях написала една медитация от Ошо - за това да се слеем с нещо. И тъй като човек се плаши от сливането си с друг човек, пишеше да се започне с дърво, река и пр. Това не е ли добра идея за превъплъщаването във всичко живо? Ако все още не си го направила  Grinning Hug

raliko  Hug

Това ми допадна  Hug

# 605
luna, и аз не го зададох  Laughing Но може би днес бих ги попитала. Само, ако сметна, че си заслужава.
За формулирането ти - това е чудесно! Напоследък същото се случва и с мен. И точно като теб не бързам за крайна цел, защото удоволствието от стъпките е опияняващо. Само не искам да спирам.

lubricant , можеше да се сетя за насочването и по-рано  Hug

raliko, интересно е това сливане с пчелата! Значи вече имаш опит, ако искаш - само трябва да повториш  Grinning  Hug Аз като малка гледах дълго мравките и по същия начин губех ориентация за време. Но до сливане не съм стигала.

Amber, понякога се чудя: До колко и за кое да се владеем? На каква цена също... Какво е гневът? Просто отрицателна енергия, насочена към някой, или израз на протест и/или желание?

Маргало,  Hug опитай, ако нямаш много оправдателни камъчета като липса на време (най-честото камъче, което подритвам  Mr. Green)

# 606

tonimar
Така е,но сливането ми тогава бе по-скоро подсъзнателно.Мисля,че децата в игрите си  всъщност се сливат  наистина  с героите,които си измислят,с обстановката/представяйки си дворци,каляски,принцове и принцеси,или ,че карат мотор,кола,самолет и прочее/,това е най-уникалното според мен за децата-че при тях няма бариери и подсъзнанието им е достатъчно свободно,да могат.
Сливането ми  с пчелата си го спомням,защото вероятно е било първото ми такова,и най-важното-с нищо не приличаше на игра.

# 607
  • Русе
  Ще потърся това за Ошо и за сливането.

Под владеене, нямах предвид гнева. Аз много си го уважавам това чувство  Laughing След първият си пост, сънувах ярък сън, в който скачах и се прехвърлях на височини и почти летях, никой не можеше да ме улови. Усещам, че не разгъвам достатъчно себе си във всеки план.

# 608
В общуването с други хора аз се изразявам себе си най-пълноценно. Просто се получава. Това е и най-важната причина, поради която пиша в този форум вобще. Другата причина е нуждата от огледало. В собствените ми очи винаги моя път е прав, правилен. Но това са само моите очи, аз имам нужда да разбера други гледни точки, други мнения, опитности, преживявания, открития....
Когато пиша тук най-вече общувам със себе си....
Мен лично не ме притесняват хората, които искат да наливат с фуния. И моята майка е такава. Последния път като говорих с нея ми каза да не ходя при нея да я виждам, защото нямало смисъл. Но аз отидох. Тя не споделя как се е почувствала, но аз се чувствах добре. След определена възраст хората наистина се вдетиняват и няма как да се сърдя на дъщерите си или на майка си... Те са такива каквито са... Няма как да се сърдя и на други хора поради същата причина. Но когато става въпрос с кой да пътувам например, ще си избера приятна компания. Това ще е моят избор Wink

Благодаря ви, обичам ви!

# 609
  • Русе
   И аз чувствам подобно необходимост като тебе Краси, да общувам. Така намирам път към себе си и по широк обхват.

# 610
Като заговорихте за общуване - за да е хармонично моето общуване, изградих (надявам се) способностите -  да обичам (думата "мразя", не съществува в моя речник), да благодаря и да прощавам, да подбирам и подреждам правилно думите, да слушам и разбирам хората срещу мен, да говоря истината, да вярвам в доброто на хората, да търся нови приятели.... Вярвам че това ме прави по-добра и хармонична личност!  Heart Eyes
 А на хората, които ми "наливат с фуния" акъл....просто се усмихвам.  Wink

# 611
Краси, наливането с фуния от страна на майка ми беше в по-младите години  Laughing И аз не знам как така приключи всичко.

За общуването... ох... доколко успяваме да общуваме със самите себе си? Ето, за някои общуването с хората спомага за личностното общуване. Все пак личностното общуване не е ли по-игнорирано?

# 612
Можете ли да си искате? Преди не си бях мислила за тази съществена част от аз-а.

Иска ви се да останете сами за час-два - искате ли си го?
Иска ви се да поговорите насаме с някой - искате ли го или изчаквате да се случи да останете насаме?
Иска ви се някой да ви прегърне или да целунете някого - искате ли си го?

Доколко имате "спирачки" в това отношение? Ето, малкото дете, когато е гладно - си иска; когато е жадно - си иска. Когато го е страх - си иска прегръдката... Ние доколко си искаме?  newsm78

# 613
tonimar  Hug , в това отношение спирачки нямам. Искам си, и от себе си и от другите.  Случва ми се и да изчаквам, разбира се, но в повечето случаи действам първосигнално, искам си.  Ако се въздържам, ще изперкам или ще забравя, коя съм, ще се омотам в чужди желания, а не ми е твърде присъщо. Не го и считам за необходимо. Mr. Green

# 614
tonimar , аз почти всичко си искам, въпреки че съм ужасно срамежлива и понякога го правя по заобиколен начин, което отчитам като грешка.
За посочените примери - лесно е...просто си казвам. За целувка и прегръдка никога не искам разрешение...усещам момента и го правя. Но ако е нещо по-деликатно - тогава търся някакъв достъпен начин да подходя към ситуацията...
Хубав и слънчев ден на всички!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт