Кой съм аз?

• 25 422
  • 658
  •   1
Отговори
# 585
Всеки човек в живота ми е отражение на някаква част от мен. Хората, които обичам, отразяват моите любещи страни. Онези, които не харесвам, отразяват нещата в мен, които се нуждаят от изцеление.
Хората в моя Живот са всъщност мои огледални образи. Това ми дава възможност да израствам и да се променям... Heart Eyes
Много добре формулирано. Благодаря.

Тони, според мен, ако го нямаше мързела, нямаше да ги има машините и вобще техническия прогрес...

# 586

Цитат
За такива непостоянни в събирането си като мен, най-доброто оправдание е "нямам време", а истината е мързел, неорганизираност или несериозно отношение към себе си. Tired
.....Eх,Тони ,защо такова остро отношение към себе си?Именно оправдателните камъчета преобръщаТ идеализма и съвършенството ThinkingИ ни подтикват към движение и относителност.И ако някой е идеален да дойде да хвърли граната по мен...защото аз не искам да съм съвършена,а доволно търсеща и откриваща.

# 587
.....Eх,Тони ,защо такова остро отношение към себе си?Именно оправдателните камъчета преобръщаТ идеализма и съвършенството ThinkingИ ни подтикват към движение и относителност.И ако някой е идеален да дойде да хвърли граната по мен...защото аз не искам да съм съвършена,а доволно търсеща и откриваща.

bouquet

Представяте ли си да открием всичко и да няма какво да откриваме ИЛИ да се променим и да няма какво да променяме Wink
Имаше една притча за съвършенната жена, за нея се сетих...

# 588
Ако сме съвършени и открили всичко,Човек тогава ....тогава ще сме Богове Whistling Whistling Whistling Laughing
,,"Съвършенството е постигнато, не когато няма какво да добавиш, а когато няма какво да отнемеш." (Антоан дьо Сент Екзюпери)
 ...и аз в това виждам съвършенството в пълнотата и вглеждането Crazy
Спомням си и една азиатска мъдрост,,: да си в света със съвършенството на своето собствено умение и едновременно да оставаш незасегнат от света''.Възможно ли е това????Да стоиш и гледаш подминаващия свят,без да се намесиш ....ами ако гледаш страдание и смърт,пак ли ще си безучастен....или Money Money Money ..пак ли ще стоиш?

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 08:22 от мария 123

# 589
  • Русе
  Дори само с отношението си променяме света. Въпроса е колко можем да се намесим. Все ми се струва недостатъчно. Съмненията, че пропилявам времето си ме преследват, въпреки че съм ангажирана постоянно. Отхвърлила съм колебанието, и се втурвам, но остава горчивината, че не съм стигнала до моето аз  Cry

# 590
 newsm78 Не знам дали е остро отношението към мен или към оправдателните камъчета, но с тъпа мотика не се копае  Laughing Шегувам се  Hug

Знам обаче, че когато се посъбера - идват решения и отговори. И най-вече - идва вътрешната хармония независимо на кое съм си отговорила, какво съм или не съм открила  Grinning Далеч съм от идеалност и съвършенство, само дето, когато се поддавам на оправданията - не съм от доволно търсещите. А наистина е приятно да си търсещ!

Аз се намесвам... Все още никой не ми е строшил главата  Sunglasses

За "моето аз" - днес чух, че душата говори с метафори. Защо ли си е избрала този език?

# 591
Ако сме съвършени и открили всичко,Човек тогава ....тогава ще сме Богове Whistling Whistling Whistling Laughing

Ние сме Богове, можем всичко, създадени сме да творим всеки свой ден, а и имаме свободна воля да го изразим   bouquet

# 592

Ние сме Богове, можем всичко, създадени сме да творим всеки свой ден, а и имаме свободна воля да го изразим   bouquet
..в този смисъл съм съгласна Peace
Но не искам да съм открила всичко bowuu

# 593
  • Русе

За "моето аз" - днес чух, че душата говори с метафори. Защо ли си е избрала този език?

Тя пък сигурно се чуди, защо ние не говорим на нейния език. Измсилили сме си свят, в който често определяме дали сме щастливи, по отговора на другите или гоним нещо, което се оказва съвсем ненужно.
    От време на време правя разбор и чистка на желанията и стремежите си. Последна скромна равносметка. Ще ми се да владея стихиите и да мога да се превъплащавам във всичко живо.
А дали пък не го правя.  newsm78

# 594
 Thinking Мислих, мъдрих, чудех се. Не мисля, че въпросът ми е за нова тема, пък и не вярвам да получа по-чисти отговори от тук.  Hug Та тия дни ми се случи така, че проведох един разговор с близък човек. И понеже той обича да ми налива акъл с фуния и очаква да го прилагам  и да се съобразявам с него, аз го попитах: - Защо смяташ, че трябва да имаш изисквания към мен? Отсрещната реакция ме изуми. Просто онемя от изненада, решавайки, че съм нагла, ината и такива разни... За мен е естествено, да нямам претенции към околните, в смисъл че всеки е различен, приемам го и точка. Ако нещо ми навреди, тогава стопирам и изисквам. но се зачудих, моето ли е ненормално или неговото. Бих искала да чуя коментарите ви...Опитах да обясня най-общо.  Crazy  И не става въпрос за съпруга ми, просто за близък човек.

Моето Аз хич не използва метафори, да си призная. Прекалено директно ми говори.  Mr. Green

# 595
Промяната идва отвътре навън,следователно аз търся причината винаги първо в себе си.Особено с близки и роднини обаче  търсенето приключи по не най-добрия начин.Да разбереш и приемеш някого  е добре,но да знаеш всичко ,за да го разбереш понякога не е добра идея. Peace
 luna само,не разбрах точно какъв е твоят въпрос? Дали си права,да изискваш само когато имаш полза,или че никой няма право да изисква нещо към теб? newsm78 Уточни моля те Blush

# 596
Аааа, не искам да чета, колко съм права аз, raliko.  Mr. Green
Искам да чуя различни интерпретации  или квалификации на моето усещане специално по тоя въпрос, а и вашето лично виждане.
Аз не говоря въобще за ползи и вреди. Прост пример ще ти дам - аз правя нещо си добре, другият го прави по-зле от мен, но аз го приемам, хич не ми пречи, а в крайна сметка личното ми мнение винаги е субективно, изхождащо от мен и имащо предвид винаги мен на първа позиция.... затова не налагам моите виждания. Н еми се вижда правилно и разумно. това, което е добро за мен, не може а бъде добро за всички останали.... та затова, считам, че претенции към мен не би следвало да имат, аз не мога да бъда тях, него или някой въображаем, перфектен образ.... Май се омотах в обяснения.  Crazy Опитах да обясня, че неговият опит си е за него, щом аз не съм достигнала до същите умозаключения, не всичко е приложимо спрямо мен и в моя живот... и т.н. Стори ми се много тесногръдо като разсъждение, непозволяващо на другия да бъде себе си.
 Hug Благодаря ти!  Hug

# 597
# 598
Неговото не е нормално, Луна. Аз също съм имала срещи с такива индивиди - два на брой. Първият беше майка ми. Та знам много добре как се чувстваш, когато някой постоянно с фуния иска да ти влее от неговото сиво вещество в теб.
Странно ми е как тия хора не си дават сметка, че ако наистина всичко, което мислят и правят е правилно - биха живели по много по-различен начин  newsm78

За някои хора е трудно да приемат различието.
Човекът е сметнал, че си нагла, защото е възприел въпроса ти като атака, а това не е било така. Но иди го убеди, че не е така, нали.  Mr. Green

Та... напълно нормално е да искаш да изминеш своя си път по начина, по който ти го разбираш, по начина, по който ти го виждаш; по своите стъпки, а не по чужди. Но не всеки вижда така нещата.  Някои искат да бъдеш тяхно подобие и това им желание има различни причини. Но причините са в тях, не в теб  Hug

# 599
Amber, преди време бях написала една медитация от Ошо - за това да се слеем с нещо. И тъй като човек се плаши от сливането си с друг човек, пишеше да се започне с дърво, река и пр. Това не е ли добра идея за превъплъщаването във всичко живо? Ако все още не си го направила  Grinning Hug

raliko  Hug

Общи условия

Активация на акаунт