Кой съм аз?

• 25 596
  • 658
  •   1
Отговори
# 165
  • у дома
ОФФ ТОПИК:   за аватарите и снимките и личните данни...

В отчетната ни тема преди 2 години се появи случай където с една аватарна снимка на детенце беше злоупотребено и съвсем случайно майката я откри постната на някакъв сайт  Shocked  Изпаднахме в шок тогава и всички майки минаха в нелегалност  Laughing

По тази чисто практическа причина - не участвам в подобни предизвикателства  Stop

Имам още път до "Най-добрата защита е никаква защита"  Rolling Eyes

# 166
Аз например съм убедена че всеки от нас ги знае и винаги ги е знаел, но сме ги забравили. И само трябва да си припомним  Wink

В това съм наистина склонна да вярвам, дори аз също чувствам, че е така. Не съм правила изводи за никого, сами виждате колко объркано звуча всъщност Laughing Но този начин на "припомняне" (тази дума ми се струва наистина точно на място!)... ще ми се да го овладея наистина! Ето това ни трябва - да си припомним нещо, което вече знаем!
 Hug

За снимките и аз не съм за. Няма да си поставя отново. Но името ми е може би доста често срещано, тъй че не мисля, че ще имам проблем, давайки две имена. Като се замисля, на колко места ги даваме... ooooh!

# 167
  • у дома
September, търсенето на себе си е равнозначно на припомнянето.  Едно и също е за мен. Peace

Интуицията, както напомни Ева е ключов елемент тук.

# 168
Проблемът е, че често хората не се вслушват и не чуват своя wise mind. А той си е там, вътре в нас.
Peace  Не винаги можем да се вслушаме в интуицията си, защото се намесват пак чувства, емоции, его ...

September, има отговор за всичките въпроси, които си задала... Поискай и ще видиш! Търси и ще намериш! И тогава ще знаеш без някой да ти го е обяснил, просто ще го почувстваш. Зная колко шантаво ти звучи това, но и зная, че докато не го усетиш лично няма да повярваш на никого... Много от момичетата в тази тема са минали вече по този път.  Grinning

Относно аватарите: откакто ня'кви хакерчета ми обработиха  снимката на скайпа (бяха ме докарали като Мона Лиза  Joy  и имах над 30 вируса в компа), снимки и данни избягвам да публикувам, даже и скайп нямам вече  Mr. Green

Иначе ако някой го интересува името ми е Красимира!

# 169
# 170
 Laughing September , защо ти трябваха дни докато "посмееш" да напишеш за какво точно иде реч?  Hug Ако все още не си чела книгите "Селестинското пророчество" и "Без граници" - препоръчвам ти ги.
Има много написани неща за мястото ни във Вселената. Но... кое е вярно и кое е написано за пари? Стигна се до там, че според един (може би не само) автор - вселените са няколко, не една. Да не говорим за извънземни, за ангели, някакви други същества, които ни управляват... Аз нямам желание да чета такава литература. Никой не ми гарантира, че написаното в нея е истина. Така, както никой не се е върнал от оня свят, за да разкаже.
По тази причина тръгвам от себе си. Аз, като всички вас съм част от брънката, от цялата енергийна мрежа. Ако не опозная себе си - как да опозная вселената и обикалящия ме свят? Това не означава, че се интересувам единствено от мен и това, което е в мен. Поемам всяка информация,  но тъй като животът е къс, а аз си градя моя, мисля, че аз-а ми е първото, на което се акцентир, първото, което искам да опозная. Именно случка, в която реагирах по странен за мен начин, както и последвали събития, ме накараха да се замисля повече над "кой съм аз".
Иначе... нашите възможности са големи, надали имаме представа до колко! Вселената зависи от нас дотолкова, доколкото ние управляваме планетата Земя. Преди броени дни четох, че е късно да спасяваме земята, остава ни да се наслаждаваме на живота, който ни остава. (дано не е така!)
Преди година бяхме писали за енергийните нива и на кое енергийно ниво сме хората, по повод цветето на живота. Но с какво ще ми помогне, ако аз знам на какво енергийно ниво съм, а нямам представа как да подредя живота си така, че да живея тук и сега в щастие и хармония?
 Hug

# 171
Интуицията ми се обажда винаги, когато имам нужда от нея, без да се налага да ровичкам дори за да я докопам. Досега нищо не е успяло да я заглуши, ни мисли, ни чувства. По-точно за да бъда, дори чувствата обикновено я следват. Само мислите могат да я изтикат назад, но мисли непроизлезли от нея, а от чужд опит и чужди знания. Случвало ми се е преди време. Научих се да се осланям на нея. Другите се подравняват успешно подир.

# 172
  • у дома
Преди броени дни четох, че е късно да спасяваме земята, остава ни да се наслаждаваме на живота, който ни остава. (дано не е така!)

tonimar,  А аз четох точно обратното  Mr. Green , че всички които се грижат за нас полагат усилия нито една душа да не бъде загубена и преходът да бъде плавен. Като най-големите усилия сме полагали ние - човечеството! Нали сме еволюирали много бързо Simple Smile

# 173
  • България
Тони , на кой е тази книга "Без граници"?. Не съм я чувала , но при условие , че я препоръчваш редом със Селестинското пророчество "  Simple Smile сигурно си заслужава  Peace Опитах се да я намеря в нет-а , но нещо не успях.

# 174
  • Русе
БЕЗ ГРАНИЦИ - Кен Уилбър Забележителна книга. Написана от специалист.

# 175
# 176
"Селестинското пророчество" ме чака архивирана да я прочета, все нямам време. Но ще го направя, защото тази литература пък мен ме интересува живо.. засега. Четох ви и в темата за Цветето на живота, благодарение на Passiflora Hug, но все не се чувствах готова да пиша там. Вие си бяхте достигнали завидно ниво Laughing
Другата книга - сега запазвам линка, и тя да се подрежда при чакащите. Засега имам едно "материално" нещо да довърша с четене и само за него ми остават силите в момента. Логично - магистратура Tired Laughing Но литературата си ме чака търпеливо, а аз поглеждам нетърпеливо към нея постоянно.

Хубав петък следобед ви желая Hug Ще пиша пак! Heart Eyes

# 177
  Малко офтоп- Тонимар, аватара ти е окото на бога, нали? Бях с този аватар преди време на друго място. После реших , че съм твърде несериозна за такъв сериозен аватар  Grinning
Моя последен извод за мирогледа ми, пък дори да е глупав е да гледам красотата, да общувам с добротата и да дишам с надеждата. Много тежко изживявах всеки сблъсък със злото-къде от улицата, къде от екрана. Позатворих си света, изхвърлих телевизора и сега живея малко като рибка в аквариум. Но честно казано, въпреки че често понасям критики за това - психиката ми оцеля, а беше опъната като струна докрай. Малко оставаше да се скъса..

# 178
  • Русе
  Моя последен извод за мирогледа ми, пък дори да е глупав е да гледам красотата, да общувам с добротата и да дишам с надеждата.

Според мен, чудесен избор си направила  Hug

# 179
  • Добрич

От тук

Животът би трябвало да ни научи да опознаем себе си. Друг е въпросът, че не винаги успяваме да разчетем уроците.

Общи условия

Активация на акаунт