Кой съм аз?

• 25 444
  • 658
  •   1
Отговори
# 510
Да, едно мълчание ни обхвана... Ама нали всичко си е на приливи и отливи, и този отлив ще отмине.

Laughing Луна, благодаря ти за линка!  Hug Аз също бях забелязала многото противоречия из книгите, а оттам - противоречия в мисленето на тия, които опитват да си организират живота според написаното. Например, че имаме карма, от която според някои автори не може да се избяга, според други - зависи от нашето решение в определения момент, можем да си променим кармата или да я лекуваме и пр.
Същото важи и за желанията: На едно място пише, че с мисъл и намерение човек предизвиква случващото му се (в това число желанията). А в други книги или учения - че не трябва да очакваш нищо, защото самото очакване на резултат проваля това, което е можело да ти се случи или което си искал да ти се случи. С една дума - да нямаш желания... И т.н.

Започнах себе си да питам и в себе си да търся отговорите. Както и да подлагам на съмнение нещата, които чета, да ги преминавам през своята призма, а не да ги приемам като верни.

Дали най-голямото насилие над аз-а ни не идва от нас самите? Има външно насилие - общество, кризи, близки, работа... Вътрешното насилие е да спираме нещо, което има нуждата да се осъществи. Нуждата на израз на гнева; нуждата от обич; нуждата да кажем или направим това, което ни се иска.
Какво обаче би станало, ако спрем да си слагаме бариери? Дали не би настъпил хаос заради това, че не сме готови да бъдем по-толерантни? Имаше един стар музикален клип от младежките ми години, в който двама си налагаха шамари без прекъсване - като автоматизирани машини-роботи.

# 511
  • Русе
  Както имме нужда от изразяване на гнева и неодобрението, так имаме нужда и от ответно одобрение и ласка. Така, че бариерите автоматично сработват, когато успея да се отпусна.  Имам до себе си изключителен учител и водач. 6 годишния ми син. Той се справя с тези ситуации прекрасно. Настоятелен и толерантен. Удивително е.

# 512
За мен е добре да балансирам... Крайностите не ми допадат...

Peace Затова те поздравих, когато най-сетне не пристъпи с любов и разбиране, а се разгневи на приказката в детската градина, Човек! Баланса е винаги някъде по средата, през която минава махалото. А там - в средата, не може да има само любов или само омраза. Не може и махалото да бъде спряно, то винаги се задвижва от определени сили. Не може да има и вечен баланс и хармония. Но може да се достига до тях, поне понякога.  Hug

# 513
До преди около година не се замислях и живеех по инерция. Животът ми предложи един урок, който аз приех. Започнах да се взирам в себе си и намерих това, което търсех. Намерих себе си. Започнах да си мисля, че всичко нужно е в мен и само в мен. Оказа се, че не е така. Сега балансирам и чувствам, че е добре да балансирам живота си. От външния свят приемам с радост всичко, което ми допада. А когато не ми допада се чувствам прекрасно сам със себе си. Раним съм, слаб съм и точно затова съм силен - защото мога да се осъзная и да се приема такъв какъвто съм. Избрах пътя на любовта, но не на сляпата любов, не с цената на всичко... Мисля че в тази тема говорихме вече че всеки човек е различен и то различен във всеки етап от живота си...

Сега живота ми се променя пред очите ми. И то към все по-добро.... По голяма радост аз не познавам. Дай Боже всекиму!

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 15:15 от ЧОВЕК

# 514

Аз искам да ви благодаря на всички, защото пишейки и четейки темите тук аз намирам голяма част от отговорите, които търся. Усещам вашата енергия и любов. Форума е прекрасно място за обмен на приятелство Simple Smile

# 515
  Както имме нужда от изразяване на гнева и неодобрението, так имаме нужда и от ответно одобрение и ласка. Така, че бариерите автоматично сработват, когато успея да се отпусна.  Имам до себе си изключителен учител и водач. 6 годишния ми син. Той се справя с тези ситуации прекрасно. Настоятелен и толерантен. Удивително е.

Laughing Вярвам ти, че е удивително, Amber! Чак ми се прииска да го видя!  Grinning Hug

Amber, дали сипането на правосъдие наляво и надясно не е обикновеното за теб? Твоето аз.
Това да си обикновен го разбирам да се възприемеш каквато си и да бъдеш такава. В линка точно това пише - че вселената е избрала ти да си такава, дала ти е да бъдеш такава, с този си характер, с тия ти качества. Щом ги приемаш за себе си (не ги подтискаш, не искаш да ги промениш, за да угодиш някому), значи ти се приемаш в своята обикновеност. Приемаш се, каквато си. А това е много важно, защото спира вътрешните конфликти. Wink

Да бъдем обикновени за мен означава да се приемем като не-идеални. Да знам за себе си примерно, че съм емоционална личност, която избухва в дадени ситуации и по време на избухването си мога да нараня човек - това е моята обикновеност. И аз не я подтискам, защото си се приемам като такава - със своите плюсове и минуси, не се стремя да съм идеална.

Та според моето разбиране - ти си обикновена. Grinning

# 516
Раним съм, слаб съм и точно затова съм силен - защото мога да се осъзная и да се приема такъв какъвто съм. Избрах пътя на любовта, но не на сляпата любов, не с цената на всичко...

Сега живота ми се променя пред очите ми. И то към все по-добро.... По голяма радост аз не познавам. Дай Боже всекиму!

newsm51

# 517
Мари, днешният ти аватар е страхотен, а и предишните не бяха за изпускане.

Търсенията ти на новото аз са видни; надявам се знаеш защо са в такава окраска  Grinning Hug
Големи огньове бушуват в теб!

# 518
  • Русе
  Тони, много си толерантна  Hug
 Между другото, може да ни видиш ако минаваш през нашия град. И аз мога да бъда много приветлива и неустима, ако не съм в злото си настроение Simple Smile
Това което ме измъчва е, че аз имам нужда от хората, не мога да остана сама, не съм си самодостатъчна, въпреки че любимото ми занимание е да се тръшна някъде с някой фентъзи филм или книга. Но в мен напира желание да се слея с всичко, а от друга страна искам това всичко да е точно такова, каквото аз одобрявам  newsm78

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 15:42 от A m b e r

# 519
Келибарче, слушай себе си. Това е моят съвет.
Знам, че има ситуации в които хем сърби хем боли. Тогава аз търся знаци от съдбата. Когато не мога да се справя оставям нещата просто да се случват. Оставям ги в божии ръце.

Ето ви един виц, който ми допадна:

Психолога:
-Как се казваш?
-Петя
-На колко години си ?
-На 5.
-Кои сезон е сега?
-Лято
-Как така.Лято?
-Ами Лято!
-А вчера не прави ли снежен човек?
-Правих
-А не се ли вози на шейна?
-Возих се.
-Е какво лято е тогава?????
-СКАПАНО!!!!

# 520
  • Русе
  ЧОВЕК  Joy  Е аз долу горе по същия начин се чувствам. Искам си лятото и морето, веднага !!!

# 521
И аз не съм си самодостатъчна, въпреки че често имам нужда да остана сама с четива например! Спрях да го възприемам като проблем, но проблемът сега идва от това, че не съм до тия или този, с които ми се иска. Както писа Луна вчера - дори на километри разстояние има кой да те/ме обича. Но това не ми е достатъчно, защото не мога да го изживея през километри. А това ме кара да имам усещането, че не аз живея живота си, а той живее мен чрез ЕГН-то.

По правило човек иска нещата да са такива, каквито одобрява. Лошото е, че не всичко може да е както ни харесва. Когато на теб не ти харесва - започваш да се опитваш да променяш. В това отношение Човек печели - достатъчен е за себе си и прави точно това, когато нещо от външния свят не му допада - остава със себе си.

Но това е избор на Аз-а. Той - Краси/Човек - избягва опит да промени нещата, защото не усеща такава нужда. Чувства се добре и сам със себе си. Ти започваш да се опитваш да променяш, защото това е твоят Аз. Твоето желание за хармония е да промениш рецептата, за да стане приятна за твоите вкусове. И го правиш. Остава да разбереш защо това те измъчва....  Hug

# 522
 newsm78...вече съм във ваканция!!!!!И отказвам всякакво търсене и предлагане.....  grinning039

# 523
  • Русе
  Тони, това с километрите много неприятно. Но пък иначе романтично.  Simple Smile
Мария, наистина интересни аватари. Синът ми много ще ги хареса.

# 524
За да бъда максимално ясен ще ви дам пример.
В събота в моя град Милена Славова беше гост в един клуб. Спомени от младостта заведоха мен и съпругата ми в клуба, за да я видим. Това е и за разнообразие от ежедневието.
В клуба беше задимено, имаше пияни които ме блъскаха и заливаха с бира и т.н.
Аз усещах, през цялото време се радвах, както на Милена, така и на всички други фактори. Не станах по-богат, не научих нищо ново, всички дрехи заминаха за пране. И все пак се чувствах добре и се забавлявах искренно. Това беше моят избор. Да се забавлявам и го реализирах въпреки всичко, което не ми допадаше. Ако редовно ходя по клубове - няма да се забавлявам. Затова не ходя редовно Wink
Това е примера.
Как аз мога да променя нещо в клуба? Да забраня пушенето или напиването? Всеки си прави неговия избор и аз уважавам избора на всеки. Това за разстоянията и километрите за мен е също ваш избор.
Ако аз искам да съм с даден човек няма да ме спрат километрите... Но ако искам да съм едновременно с двама, които са на огромно разстояние един от друг? Тогава правя своя избор и толкова. Избора си е мой. Идеалния вариант е да ги събереш двамата, но идеални варианти се случват рядко Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт