ЕВРОВИЗИЯ - 2010 - SHARE THE MOMENT - 2 тема

• 18 719
  • 447
  •   1
Отговори
# 375
Наистина има песни, които могат да се поставят на еднакви позиции – за мен това са на Албания, Армения и Азербайджан. Те са много еднотипни. Давам все пак лек превес на песента на Албания.
Но съм твърдо за песента на Манга и после на Дания като най- добри. Не мога да включа обаче защо някои от вас споменават за  голямо ''политическо лоби'' по отношение на песента на Турция. Тя е достатъчно ярка песен за да спечели по нормалния път - като харесвана песен.

# 376
  • София/Осло
Топли, топли кадри  Laughing
Всичко върви по мед и масло в евровизионното село..Довечера може и да има репортаж по БНТ.
http://deata.multiply.com/photos/album/10#photo=19

# 377
Допаднаха ми песните на Исландия и на Армения, но определено ще гласувам за България.  Peace
Госпожичка Клавèл , много приятни снимки!  Peace Браво на фотографа!

# 378
 Макс е много сладък! Grinning Ама не можеш ли да бъдеш малко по-словоохватлива, бе човек!  love001 Да не искаш да ни умориш от любопитство? Доколкото разбирам Миро е бил на среща в някакво училище заедно с  българския екип?

Isis, надеждата е хубави нещо.  Wink  Имаш още няколко дни да се надяваш на победа на Турция. Няма да е тя. Не знам коя ще е, но не и Турция. Може би Дания или Германия. Дори не се надявам особено и за Израел.

# 379
Всичко ще се реши на 29 май.  Е, мисля, че ще оживеем, ако се получи разминаване на предварително фаворизираните ни песни с официалната класация. И все пак да видим как ще се получи три- минутното представяне на песните.

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 22:10 от Isis

# 380
Хоп, едно забавно ремиксче на арменската песен. Дори е по-поносимо от оригинала.  Laughing

http://www.youtube.com/watch?v=we42VQGCklg&feature=player_embedded#!

# 381
Забравих да напиша, че както очаквах, Кристина победи в надпреварата Феминем с 15 срещу 13 гласа. Все пак гласувалите са по-малко от обичайното, явно е имало и други разочаровани като мен, които са се отказали да избират между двете песни. Изборът на форума се тазличава от този на ОГАЕ-Франция при който Кристина е на 4-то място, след Дания, Израел и Исландия. Просто се опитвам да разбера има ли някакъв западен вкус и не мога да направя обобщение. Единственото обобщение, което ми идва наум е, че хората са ужасно толерантни към вкуса и избора на другия. Никой не се натрапва, никой не доминира.

Чудя се изпълнителката на Ирландия, след като вече е победила веднъж, не поема ли твърде големи очаквания? Какво ли е за човек да се завърне след толкова години? И защо би го направил?

# 382
  • София/Осло
Съжалявам ,че така на час по лъжичка ,но нямах време ...
Така ,може би вече сте изгледали репортажа по БНТ...беше невероятно днес.
През есента на 2009г, 40 училища в Осло се събраха и всяко едно от тях изтегли по една държава - участник в Евровизия ,която щеше да изучава и опознава.
Миро беше в едно от тези норвежки училища, което от ноември месец се е ангажирало с България. Децата там правиха мартеници, учиха за нашия Великден, писаха на кирилица и когато се разбра ,коя песен ще ни представлява, започнаха да учат и нея  Laughing
В един момент дойде идеята Миро да посети това у-ще и ето днес това стана факт. Цялото училище беше в екстаз. Сградата беше в български знамена, децата си пишеха имената на български, носеха български значки, знаменца и скандираха Миро ,Миро...
И той просто им напълни сърцата Wink... и спечели цялата община Барум на своя страна Laughing
На 26 май,преди нашия полуфинал пак в това училище ще има българска вечер, хорА , песни....и нахъсване за вечерта на 27  Joy
Ето това са скандинавците !
Тези дни ако отида на някоя от репетициите на изпълнителите ще ви зарадвам с още снимки от кухнята  Hug

# 383
Ето това се казва интересна информация. Hug Чакаме с интерес още впечатления. Simple Smile

# 384
Госпожичка Клавèл smile3501 на теб и слава богу,че те има.Това се казват новини. От извора.. Peace

# 385
  • MJF
Чудесна реализирана идея с тези училища. Много ми хареса. Надявам се на запис от посещението в училището, не съм гледала тв.

# 386
  • На земята, която е всъщност звезда.
Съжалявам ,че така на час по лъжичка ,но нямах време ...
Така ,може би вече сте изгледали репортажа по БНТ...беше невероятно днес.
През есента на 2009г, 40 училища в Осло се събраха и всяко едно от тях изтегли по една държава - участник в Евровизия ,която щеше да изучава и опознава.
Миро беше в едно от тези норвежки училища, което от ноември месец се е ангажирало с България. Децата там правиха мартеници, учиха за нашия Великден, писаха на кирилица и когато се разбра ,коя песен ще ни представлява, започнаха да учат и нея  Laughing
В един момент дойде идеята Миро да посети това у-ще и ето днес това стана факт. Цялото училище беше в екстаз. Сградата беше в български знамена, децата си пишеха имената на български, носеха български значки, знаменца и скандираха Миро ,Миро...
И той просто им напълни сърцата Wink... и спечели цялата община Барум на своя страна Laughing
На 26 май,преди нашия полуфинал пак в това училище ще има българска вечер, хорА , песни....и нахъсване за вечерта на 27  Joy
Ето това са скандинавците !
Тези дни ако отида на някоя от репетициите на изпълнителите ще ви зарадвам с още снимки от кухнята  Hug

Леле, това което разказваш е страхотно. 
Благораря за готиния разказ! Hug

# 387
# 388
Наистина чудесна идея за образованието на децата от 1-6 клас в Норвегия. Благодарности за снимките и записите.

Последна редакция: сб, 22 май 2010, 10:40 от Isis

# 389
Отзиви от репетициите на Франция и Испания.  На първата репетиция има нещо дразнещо в женския вокал, не звучи добре. На моменти песента звучи сякаш е изпълнена от аматьори.  Имаше коментар, че топ 15 би било чудо. Simple Smile
За сметка на това испанската първа репетиция много ми хареса. И сценичното представяне е като в клипа и  осветлението е много хубаво. Simple Smile
http://www.youtube.com/watch?v=kGOnGdEex1Y&feature=player_embedded - Испания

Общи условия

Активация на акаунт