ЕВРОВИЗИЯ - 2010 - SHARE THE MOMENT - 2 тема

• 18 921
  • 447
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Простете ми може би за глупавия въпрос, но се чудя защо Израел участва в конкурса? Не е ли само за европейски страни?!

И аз не знам.

А за Италия е много интересно. Отначало тя е участвала, после е станало скандал някакъв и се е оттеглила. Щеше да е толкова хубаво да има и италиански песни на този конкурс, много жалко.
  Но пък от друга страна, италианската музика е много хубава, има опасност да печелят почти всяка година и все там да си се провежда конкурса, да стане като един втори Сан Ремо...
  Много ми се ще в този форум да има тема за Сан Ремо, някоя мама от Италия дали  се интересува, да следи нещата отблизо ? Hug

Не знам къде на майтап, къде на истина, но четох, че точно това е причината да не участва Италия- страхуват се, че ще спечелят, а не искат. Едно домакинстване освен чест май не носи други големи ползи. По правилата страната- домакин сама, или почти сама, финансира конкурса, а изискванията на швейцарците са все по- големи с всяка изминала година.

# 61
Стана ми интересно, та ето ви още малко инфо:

Цитат
Азербайджан е държава на западния бряг на Каспийско море. Страната е членка на Съвета на Европа от 2001 г. По тази и други причини, в някои случаи се счита за част от Европа, макар че според ООН страната е в Югозападна Азия като следствие от географското положение и културните характеристики.

От тук.  Peace

Пак от там,на английски...
Foreign relations
Azerbaijan is an active member of international coalitions fighting international terrorism. The country is contributing to peacekeeping efforts in Kosovo, Afghanistan and Iraq. Azerbaijan is an active member of NATO's “Partnership for Peace” program. It also maintains good relations with the European Union and could potentially one day apply for membership.
http://en.wikipedia.org/wiki/Azerbaijan

Член на съвета на Европа е член  на международна организация,която развива дейност в областта на международната интеграция.
Както знаеш (предполагам ) ЕО е друго нещо,а Азербайджан за сега  не е европейска държава,...така че.. Crazy
Както и да е,на мен песента на Азербайджан ми харесва,изпълнителката е атрактивна и може да пее! Rolling Eyes
Taka,че аз прогнозирам,че Азербайджан пак ще е в първите шест...

# 62
От тазгодишната Евровизия липсват:Андора(заради редовно слабо представяне),Австрия,от 2007 насам не участва и тя заради това.
Ето тук е интересната информация за Италия,Австрия и Монако.
http://www.esctoday.com/news/read/12899
Значи правени са опити да ги "прилъжат" обратно,но май нищо не се е получило.. Thinking

# 63
Isis, благодаря за поздрава!  bouquet

Ето от мен, хубав ден на всички!  Едни от най-хубавите песни в конкурса !

Eurovision 1987 - Umberto Tozzi & Raf -  велико!

Eurovision 1990 * 19 Italy *Toto Cutugno

Кой ще ги победи италинците в този конкурс? Никой... Не им трябва нито оригинална сценография, нито нищо. Просто си пеят...Laughing

Последна редакция: чт, 01 апр 2010, 09:53 от С О Н Я

# 64
А съчетанието на изпълнението на Александър Рибак с цигулка е супер – струва ми се, че е възприел патента на нашите Елица и Стунджи.
http://www.youtube.com/watch?v=uiH4BFTELME&feature=fvw
Сега каза най-големия виц.Или шега.. hahahaПо първоаприлски.Точно "на Елица и Стунджи патента" ooooh!
Ама някой път се изказвате без да мислите... Confused

# 65
  • На брега на реката
Дано ви хареса така анкетата, ако има забележки - веднага ще поправям. Wink
Песните са и линкове за прослушване.

# 66
kloi  поздравления за анкетата. Много ни улесняваш с линковете на песните. Нали ние не трябва да гласуваме за нашата песен и предполагам затова тя е маркирана в червен цвят. Може би трябва да й се сложи кръстче или да се поясни най-отгоре, защото някой може да гласува по погрешка.

# 67
  • На брега на реката
Нали ние не трябва да гласуваме за нашата песен ....

От България не може, разбира се, но българите в чужбина трябва да се активизират. bg
 Ще направя само едно уточнение в условието за гласуване.

# 68
Гласувах вече.За песните,които мисля ,че отиват на финал,а не както някой напред е предложил за песните,които харесваме.Всичко на всичко харесват ми 3..4 песни,но не мога само за тях да си гласувам ,нали? Thinking

# 69
  • На земята, която е всъщност звезда.
Само аз ли не мога да открия Испания? newsm78

# 70
Само аз ли не мога да открия Испания? newsm78
Испания се класира директно на финала, като страна учредителка, затова я няма в полуфиналите.
Гласувах за 10 песни от 2-я полуфинал, от първия ми харесват само 3 и все още съм в размисъл кои да са останалите 7.

# 71
  • На земята, която е всъщност звезда.
Ох, вярно, че сме още на полуфиналите. Laughing

# 72
И аз гласувах за 10 песни за всеки полуфинал. За мен във втория полуфинал има повече хубави песни и трябваше да направя компромис при подбора.

Последна редакция: чт, 01 апр 2010, 22:40 от Isis

# 73
  • край голямата локва
kloi, благодарим за труда.   bouquet И аз направих компромиси- кои песни да добавя в първия финал и коя да махна във втория.  Laughing
Весели празници и активно гласуване.  easter

# 74
Гласувах само за втория полуфинал ,за сега......но в действителност ще гласувам само за една-две песни  Wink

Общи условия

Активация на акаунт