ПЛЕВЕН - 133

• 38 825
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • гр.Плевен

Честит рожден ден, Велина! Бъди много весела, винаги усмихната и красива малка принцеса!

Див, честит празник и на вас - семейството. Да ви е жива и здрава Велинка! (Поздрава е от Белослава)

Дикси, съболезнования!

За зодиите - децата Телци са много кротки и лесно се управляват, само трябва да им влезеш под кожата и да не се опитваш да им се налагаш със сила, само с убеждение. От собствен опит го казвам - аз съм Телец.   Twisted Evil

# 541
Честит рожден ден на Велина!Щастливо детство и здраве.

# 542
Привет, момичета, извинете ме, че нахлувам така във вашата тема и извинете, ако не съм избрала точното място за задаване на въпросите си, но имам нужда от насоки и се надявам вие да ми помогнете.

Аз съм от Русе, бременна съм, и на бременният ми мозък му хрумна идеята, че няма доверие на АГ специалистите и заведенията в родния ми град, по ред причини. Иска ми се, ако всичко е наред и дочакам плановото секцио, което съм замислила, да родя в болницата Авис Медика във вашия град.

Ако оставим логистичните трудности по двучасовото пътуване и в двете посоки настрани, имам нужда от помощ откъде да почна връзката с лекари и организацията на нещата. Звъннах в болницата и ми казаха, че не е нужно да съм си следила там бременността, за да родя там. Дотук добре. Но все пак е добре да мина на преглед и да се свържа с някой от 5-мата гинеколози, които работят там. Имате ли представа дали са ми осъществими плановете, още повече, че ще раждам в разгара на отпуските - август.

Първата стъпка, която ми хрумна е да се запиша на късна фетална морфология, около 28 седмица, при някой от лекарите. Те специализирани ли са в морфологии и доплер? Освен това в първата събота на юни така и така ще идавам до Плевен, за да посетя клиниката на Конова за други изследвания, идеята ми е да комбинирам нещата. д-р Бързашки в събота не работи при Конова. Но дали някой от лекарите в Авис Медика прави морфологии в събота? Естествено, посления въпрос мога да го задам и на регистратурата по телефона, но ми се искаше да получа практическа информация първо, за да се ориентирам.

Всичко в тази връзка би ми било полезно, мерси много!

# 543
тихо тихо, да не вземе да избърза, че ако е Овен го връщам, да не се засягат четящите овни, но според мен те са от трудните за съжителство зодии

аз и фолк - певица, ахахах  Joy

Честито на Велина! Успехи в училище и много безгрижни игри все пак!

В Плевен никой не прави фетални морфологии и доплер...правят нещо подобно, но не баш, не са специализирани в детайли, ако държиш на късна фетална върви в София, иначе тук в Авис, с който  и да се свържеш ще е ок според мен.

# 544
bonniem , мога  да те насоча към  д-р Богданова, аз раждах при нея и съм много доволна. Не знам обаче да е специализирала доплер. /Мисля, че най-правилно за доплера си  се насочила към клиниката на д-р Конова/. Като начало можеш да си запишеш час при някой от лекарите и вече с него да се разберете какво следва от тук нататък. Ако искаш да минаваш по здравна каса, аз лично ти препоръчвам д-р Богданова, ако не държиш на здравната касаможе да си запишеш час и при  д-р Славов. Запиши си час на регистратурата и решете с д-ра какво следва.
Поздравления за избора да родиш в Авис Медика. Ако имам второ дете пак там ще родя.

# 545
Много ви благодаря за прекрасните честитки и пожелания от мое име, и от името на Велина! Hug
Откъде, казва, знаят съфорумките, че имам рожден ден? Гледай ти, как ме зарадваха! Grinning Чети, мамо, какво са ми писали, аз докато си разглеждам картичките, че съм нетърпелива сама да сричам. Mr. Green

Снощи си дойде баща й и в 00.01 минута й честитихме и си получи подаръците. Една част ги знаеше, защото ги купувахме заедно, но имаше и доста изненади. Тя е още малка и макар избраното, което й купих, си чакаше и нещо допълнително, което да я развълнува. Grinning Остана много доволна. Мъжът ми се беше постарал доста, много хубави неща й е взел, че и на мен. И аз се изненадах приятно. Grinning

бонием, Дещо ти е казала, че никой тук не прави ФМ, нямаме такива специалисти, все още се учат /както казват те самите/. За мен ФМ, доплер и фетална ехокардиография бяха от особена важност и си избрах проверени специалисти в София, иначе бременността ми я следеше д-р Бързашки.
За секцио - д-р Славов и д-р Бързашки са добрите оператори в Авис-а. Нямам нищо лично против д-р Богданова, но по това което съм виждала /на приятелки/, не прави хубави разрези, още по-малко хубави шевове.  Rolling Eyes
Успех с бременността и раждането ти желая!

# 546
Див, и аз съм чувала за секциото на д-р Богданова, че не е много добро, но я препоръчах, защото аз съм доволна от нея, но аз раждах нормално и съвсем пропуснах факта, че боннием иска да ражда секцио  Grinning. в крайна сметка смятам, че когото и да избере няма да съжалява.  Simple Smile

# 547
Благодаря на всички за насоките дотук!

Изникнаха ми още няколко въпросчета.

1) Фетална ехокардиография и запис на тонове са едно и също нещо, нали?
2) Когато се запишеш на доплер, автоматично ли се гледа кръвотока и на пъпната връв и на бъбреци например, или изрично трябва да си поискаш?
3) Въпросните д-р Славов и д-р Бързашки нужно ли е да ги убеждаваш, че искаш да раждаш цезарово и дърпат ли се, или се съобразяват без проблеми с желанието ти? При мен най-вероятно ще се наложи цезарово, но дори да няма медицински показания, аз настоявам така, тъй като за това бебче се борихме 4 години и не искам да го подлагам на излишни рискове. (То риск естествено винаги има, ама нали уж при цезаровото се води по-малък за плода)
4) Неонатологията на Авис-Медика е добре оборудвана с всичко необходимо, нали? Аз видях, че от самата болница са писали в различни теми, но там споменават единствено 2 кувейоза, не вярвам да имат само това?

Сърдечни благодарности на всички!  Hug

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 13:20 от bonniem

# 548
bonniem, Фетална ехокардиография и запис на тонове са напълно различни неща  Peace Едното е точно и прецизно преглеждане на сърчицето на бебето за всякакви подробности, другото е запис - овързват те през корема с едни каиши, лежиш и една апаратура записва тоновете на бебето. Моля, ако греша, някой спец да ме поправи. Фетална ехокардиография на добро ниво според мен правят само в София - доц. Томова, д-р Спасов и може би д-р Марков. Също и д-р Велковски - Деси, ти нали при него беше ходила?

Според мен всеки ще направи цезарово в днешно време, щом това искаш  Peace

Отнонсо неонатологията в Авис Медика, да се изкаже някой по-запознат  Simple Smile

# 549
Честит Рожден Ден на Велина и от мен! Пожелавам и щастливо детство, много усмивки и приятни мигове!

ДеЩо, хахаха, нищо им няма на Овните, а пък мъжете са си супер. ) Нямат много общо с жената Овен. ) Е, не че са по-малко инатести, ама все пак са мъже. ))))

bonniem, аз бих ти предложила да видиш условията и на най-новото родилно към клиника Света Марина. Там в момента работи един от най-добрите неонатолози в града, само заради това бих избрала нея.
Не съм фен на Авис Медика по принцип и специалистите, които работят там не ми допадат съвсем. Нямат постоянен лекар на разположение в неонатологията, ако има нещо по-сложно или спешно препращат бебетата във Втора клинична база.
Изброените от теб изследвания и прегледи тук няма кой да ти ги направи. По-точно има, но не са специалисти в тази област и....не се знае какво ще видят и какво ще ти кажат.
Най-добре си насрочи час за преглед за ФМ и всичко останало в София, имаш достатъчно време, тъй като записват часовете за след 1месец.

# 550
бонием, за неонатологията и аз мога да кажа, че може и по-добре дае. Обурудването малко им куца, но ако имаш нормална бременност и нормално бебче, в което аз не се съмнявам, няма да имаш никакъв проблем. Аз също чаках моето бебче 2 години и точно като теб исках най-доброто за него. Той прекара по-тежка жълтеница, но му бяха оказани перфектни грижи и обслужване.
Новата клиника също е добър вариант, но не знам кои АГ-зи работят там.

# 551
бонием, ето сайта на болницата Света Марина, там са изброени и всички специалисти, които работят в нея.
http://www.svmarina.com/
Посещавам клиниката от доста години, на 2 близки мои роднини правиха там операции и съм изключително доволна както аз, така и те.
Съжалявам само, че когато аз раждах все още не беше готова. ) Но живот и здраве ако се реша за второ, задължително ще е там. )

# 552
Честит рожден ден, Велина!
Здраве и щастливо детство!

Дикси,  Hug!

# 553

Честит празник на Велина ,да Ви е жива и здрава!

# 554
Бонием,аз бих ти препоръчала д-р Славов за раждане и д-р Йонов за неонатолог,но и двамата са в различни болници   Confused
Ако всичко е нормално с детето бих заложила на Авис медика,но ако има някакви рискове може би трябва да търсиш място с добра неонатологична грижа.
Каквото и да избереш ,стискам палци да гушкаш скоро едно сладко бебече Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт