ПЛЕВЕН - 133

• 38 775
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
И аз така влачех акта за раждане, много ги забравям тези неща.

Нуши, имаше ли възможност мъжа ти да крачи заедно с теб из коридорите докато си чакаш лекарката? Какво правеше Бързашки докато дойде Богданова...прегледа ли те да види разкритие, слага ли те за мерене на тонове? Мисълта ми е, че искам да изместя прегледите, пукането на водите, настояването за системи и тн възможно за най-последният момент, така че ако може да не се случат, а направо да си родя, както и мисълта ми е да не лежа вързана за мерене на тонове - тоест ще е хубаво да си извикам лекарката по-късно и да не се занимават много много с мен. В Родилно обаче веднъж влезеш ли и облечеш ли нощницата май не пускат мъжа ти в предродилна, теб също не ти дават много да излизаш...като знам как раждам все нощем и рано сутрин, освен да се разхождаме из двора и да чакам наистина последният момент.

Дикси, не казвай сега, че аз кроя едни планове, а друго може да се случи, напълно съм наясно.  Laughing

# 706
  • Плевен
Tук в нашето родилно, връзват ли в предродилана зала с апарат за мерене на тоновете? Мен само веднъж, за малко ме включиха и това беше. В началото си се разхождах напред назад, обаче после за какви разходки говориш, Деси, до последния момент хич не те разбирам  Grinning Wink . Деси, а ти като ражда при д-р Любомирова, нейната смяна ли уцели или я извик,а или аз съм в грешка,че и двете ти раждания са при нея?

# 707
Мен ме бяха вързали за апарата ,но аз влязох с 5 см. разкритите и изобщо не можех да се мръдна,камо ли да се разхождам.До мен момичето седеше от сутринта,пак вързана за система мисля и се разхождаше само около леглото. Иначе в Ависа докато чакахме да оправят систъра за операция имаше една жена,която седеше във фоаето с мъжа си и чакаше за разкритие,само си следеше контракциите. Така че предполагам там да е възможно да стане тази работа.

# 708
С Яна - Партенов ме върза, което е изключително неприятна работа по време на контракции в повечето случаи. Има начини да ги направиш по-безболезнени като шаваш, приклякаш, привеждаш се напред и  се полюшваш в таза и разни такива - както ти дойде отвътре, също така на мен много ми помагаше / с Ели/ Марто да ме поглажда леко по гърба, изобщо - да си легнал и вързан е възможно най-неудобното нещо, освен това забавя малко нещата. Лично мен и психически ми действа и с Яна заради това получих аритмия от страх - чуваш с всичка сила как бие сърцето на бебето, от това лично аз се шашках и моето се разбиваше по-силно..отделно чуваш и като имаш контракция..никой не ми беше казал, че може да се намали звука и да не бумти така..
С Ели просто отвреме навреме ми слагаха една слушалка на корема /но не от тези старите като фунии, а пак такава с машина, но явно подвижна или с по-дълъг кабел или там каквото е това, за което е прикачена към онова, което прави записа...
Съответно така избираш поза и за напъване, която да е по-ефективна. Мен например много ме беше страх да напъвам и с Ели Любомирова и акушерките ме накараха да клякам или да се опра на коленете си /в естествена среда обикновено жените раждат в такава поза или в кучешката или облегнати, приклекнали и тн, повече под диагонал, легналото раждане е удобно само за лекарите в повечето случаи/ Естествено мен и да клекна ме беше страх, та беше голям цирк цялата работа. Аз съм от възможно най-ужасните пациенти.

Нади, извиках я, бяхме се запознали само седмица преди това и никога дотогава не ме беше преглеждала. В 5 отидохме в Родилно, по-късно и звъннаха от болницата, прегледа ме към 6:15 и бях само с три см, в 8:15 ме прегледа и бях вече с пълното разкритие, но не усещах напъни. За съжаление не съм от тези, които усещат, че раждат чак на 7-8см разкритие, още от самото начало ги усещам нещата. Тя изражда само Ели, Яна се роди при Партенов. Той беше на смяна и когато отидох да раждам Елена, все на него уцелвам явно.  Laughing

Останалите - извинявайте, че ви занимавам с раждания.

# 709
И мен така ме "вързаха" първия път, щото ми бучнаха една система за засилване на контракциите и понеже стойката беше доста тежка, нямаше какво лежах и виках както ми идва отвътре. Отгоре на всичко два пъти ме бучиха, щото първата мед.сестра бе толкова некадърна, че не ми уцели вена и съответно лекарството се изля не където трябва! Twisted Evil Сега се замислям, че ако не беше тая идиотка(пояснявам в Сф), Аня може би щеше да се роди с по-друг асцендент, а не рак. Grinning Както и да е. За второто раждане плащах във Втора база, при все че Пенков ми бе проследявал цялата консултация, но се оказа, че понеже не е акушер гинеколог от първия етаж, а от втория и е само гинеколог, платих все едно съм викала екип за секцио.
Дикси ти понеже си грабнала вероятно крупна сума, ако си била от последните печеливши за 600лв, та ще те разберат! Laughing Grinning Обаче аз имам спомен да са ми давали тези пари в карта, не на ръка, но пак трябваше да ида да си прибера акта! Социалните работят до 17часа мисля.

# 710
Що, вече няма ли 600лв. за второ дете?

# 711
Вече за всяко е все 200лв. С близнаците само не съм наясно дали им дават по две.

# 712
Вече за всяко е все 200лв.           
Ударихме кьоравото, значи  Wink

# 713
От кога е това?
Бебетата в нашата компания, които се родиха януари, си взеха по 600лв.

# 714
За цитонамазката - моята лична им каза, че по правилата на касата трябвало тя да ми я направи. Като изпротестирах, ме прати с направление за някакви съмнения при гинеколог и ми я оправиха. Но аз тогава трябваше да си махам спирала и т.н. Миналата година не съм ходила за мой срам.  Embarassed
Дикси, социалните работят до 17,30 ч., но не знам с граждани дали не беше само до 17,00.
Номадка, още си е по стария начин еднократната. Ето извадката от държавния бюджет за 2010 г.:
Цитат
§ 11. (1) Средномесечният доход по чл. 4 от Закона за семейни помощи за деца за 2010 г. е 350 лв.
....................
(5) Размерът на еднократната помощ при раждане на живо дете по чл. 6, ал. 2 от Закона за семейни помощи за деца за 2010 г. е, както следва:

1. за първо дете - по 250 лв.;

2. за второ дете - по 600 лв.;

3. за трето и всяко следващо дете - по 200 лв.

# 715
Нуши, много ми е странно, че не са ти взели пари за това, че си извикала Богданова. newsm78 Абсолютно навсякъде се доплаща за избор на екип. Даже ако не се лъжа, на мен ми бяха дали документ, според който съм си платила сума, за да "Избор на лекар", а всъщност това си беше цената на раждането. Явно правят някакви врътки, а може и глупости да дрънкам.

Къде се изпокрихте всички? Никои не видях днес.

Деси, все си мисля, че лекарят, които те приеме ще трябва да те прегледа, да чуе тоновете, да види за разкритие. Някакси е длъжен според мен, защото си там в неговата смяна и носи някаква отговорност за теб и бебето. Това са си мой мисле,де, може и да греша. Пък ти ако решиш, обади се на Любомирова и я изчакай, за да влезете двете в болницата.

# 716
  • Плевен
Преди малко четох закона по друг повод -
250 лв за първо дете
600лв за второ
200лв за трето  и всяко следващо.
И Кати е писала, къде съм бляла  newsm78

# 717
Ани, аз също .подписах такава декларациоя, но цената си е една и съща, както каза ти. Според ценоразписа на болницата.: 650 лв. - нормално раждане, 750 - секцио. Вече ако не е по каса може би има различни цени- не знам  newsm78.

Дикси, страшен аватар имаш  Mr. Green

Допълвам се: в кърмаческия форум попаднах на това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=489496.0. Тук май няма много кърмачки, но все пак може някой да се интересува, та реших да ви го покажа.

Последна редакция: пн, 12 апр 2010, 22:18 от Мама_НушИ

# 718
Днес голямо тичане насам, натам, четох по диагонал.

Отмениха ми часа за днес в Св.Марина, та не съм ходила. За инфо ще дам в четвъртък.

А моите хора, дето водя курса към тях....днес ми изцепиха такава простотия, че от учудване взех, че казах добре. Но утре ще седем да си поговорим, че така просто не може.
Отивам да оставям ключовете за залата и едната мацка като ми обяснява - "утре ще дойде една жена, ей така само да слуша и да си записва, няма да ви пречи и няма да задава въпроси". )))) Направо останах изумена.....и тези хора курсове организират и провеждат и т.н. А като ми цъфне една проверка аз какво трябва да обяснявам ми е много чудно???

# 719
Мира, много неприятно. Моят съвет е, ако си обучител по оперативната програма, да не се навиваш, защото проверките били свирепи.

Общи условия

Активация на акаунт