ПЛЕВЕН - 133

• 38 817
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • Плевен
Аз пък от АГ-зите освен Стойков друг известен не видях. Д-р Томов ми прави операцията на яйчника, но той не се занимава с раждания. При  д-р Димитрова съм ходила много одавна, но нямам особени впечатления да е чак толкова много добра. С моите гинекологични проблеми, които имам съм обиколила много гинеколози и смятам, че в Авис Медика са събрани най-добрите от тях. За неонатолог определено бих избрала д-р Йонов, но за съжаление той не работи вече в Ависа. В крайна сметка бонием сама трябва да си реши, кое е по-важно за нея- самото раждане или наблюдението на бебето след това.
Аз лично говоря не само за израждащите специалисти, а и другите лекари. Д-р Аспарух Георгиев е не помалко известен от доц. Стойков. А професорите няма какво да ги коментирам даже. И аз за д-р Димитрова нито лошо,нито хубаво мога да кажа. Но пък точно за д-р Славов и д-р Бързашки от Авис медика имам негативно мнение от личен опит. Аз не бих избирала между раждането и наблюдението на бебето. Не мога да преценя кое ми е по-важно, как ще родя или как ще се грижат за детето, абсолютно еднакво са ми важни. Няма как да знам,че когато бебето се роди всичко ще е наред с него, за да пренебрегна последващите грижи.  Моя приятелка роди в края на 6-ти месец и от Авис изобщо не са я приели , а директно са я пратили да ражда във втора база.

# 571
Май всички частни болници препращат по-проблемните случаи към държавните. Овсен че понякога нямат необходимата техника или кувьоз за бебето, може би се и отървават, ако стане нещо лошо да не е на тяхна територия. Дано не се стига дотам за никого!!!

# 572
Mира, градът ни е достатъчно малък, за да се знае кой д-р си върши добре работата и кой не. И аз за д-р Богданова не знаех докато не отидох при нея. Е, не я сменям за никого вече. Просто, както каза ти й имам доверие и се чувствам добре при нея. Щом харесваш д-рите в Св. Марина, чудесно, аз пък харесвам тези в Авис Медика. Не знам къде си раждала, но аз там раждах и пак там бих родила, това е!

# 573
Това си е много индивидуално, всеки харесва различен тип лекари. Навремето ходих на преглед при д-р Богословова от Шейново, бяха ми я препоръчали, че е супер. Леле, тази жена направо ме изплаши, толкова злобна и заядлива ми се стори. А е добра в работата си и много жени я избират. Това, че аз не съм я харесала, не я омаловажава като специалист. Просто ще допадне на друг тип хора, това е.

# 574
нади миши, много съм съгласна с теб, има голямо значение както при кого ще родиш, така и кой ще поеме детето след това. Недай господ да има някакъв проблем, много е важно неонатолозите да са добри, да има подходящата техника и апаратура.

Мама Нуши, аз не искам да споря по този въпрос, нямам желание. Но ако за един човек, един лекар и специалист е добър, то за друг може и да не е. Не е важно само дали си върши добре работата, а как го прави.
А пък това, че не си супер известен, не означава, че не си кадърен в работата си и не си добър.

# 575
Вие какво се засегнахте на тема св.Марина Simple Smile Аз не казвам,че лекарите не са известни,а че на мен не са ми известни,че доста съм се отдалечила от тази тема Simple Smile
Иначе сега и аз видях Д-р Аспарух Георгиев, този Еленков също ми звучи познато,може би и Горчев,а и има доста онколози,патолози,изобщо за щастие засега не съм имала допир с такива специалисти. Аз по принцип не си падам по прехвалените лекари.Мен ме изражда жена,която за първи път чух и видях,но съм супер доволна от нея. А момичето до мен раждаше с Поповски,уговорено и честно аз не бих издържала и то при условие,че си си платил.Просто отношението му не ми хареса. Срещала съм и тази лекарка - Богданова.Ами не е мой тип,а мама Нуши е доволна.Всеки си има критерии и усещане за човека.
Мен в тази новата клиника най-не ми харесва това,че изобщо не прилича на болница.Някак ми е малко,не знам,представите ми за болница са по-различни сигурно. Не съм се качвала по етажите,само на ехограф съм ходила,но никога не бих си и помислила,че там може да има родилно  newsm78 И мислите ли,че там неонатологичното отделение е по-добро от в Ависа? В смисъл,може ли да се конкурира с това на държавната болница? Защото досега всички доводи против Авис бяха именно в тази насока. В тази клиника няма ли този проблем?
Питам съвсем сериозно,някой да не го разбере пак като заяждане.Интересно ми е защо всички харесвате света Марина,а като станеше дума за Авис,повечето бяха против.

# 576
Леле, Джина, колко си смела!!! Отишла си да раждаш близнаци при напълно непозната лекарка. Това си е направо геройство.  Simple Smile

# 577
Не беше смелост,а лош късмет Simple Smile Аз нали съм си късметлийка,взех да раждам точно в неделя,точно вечерта и точно на 50 годишния юбилей на моята лекарка  Joy Жената колко ми казваше да стискам,защото всичко друго може да отложи,но не и това и аз естествено се напънах точно тогава да раждам Simple Smile Но пак извадих късмет с другата Simple Smile

# 578
Ще разпитам д-р Йонов, когато идва вкъщи как е неонатологията в новата клиника. Знам, че се работеше в тази насока и предполагам, че не липсва като в Авис Медика. Или поне силно се надявам!
Както за Нади, така и аз мен е важно и израждането, и грижите за новороденото - всичко, т.е. сигурна съм, че за всички ни е така. Родих в Авис Медика, заради Бързашки, който единствен има опит с бременни с тромбофилия. Доста мнения събрах, повечето лекари не бяха се сблъсквали с това, не знаеха какво да ме правят и се наложи да родя в Авис-а при него.  Ако нямах тези проблеми, сигурна съм щях да родя във Втора клинична база, за да съм спокойна и за себе си, и за бебето.  

# 579
Болницата Света Марина е на друго място, а не там, където повечето от вас са ходили. Там остава само клиниката.
Сега се намира в една пресечка на улицата, която е от светофарите на Военният клуб, нагоре.
В линка който дадох си го има местоположението на карта.
В понеделник ще дам повече инфо, тъй като ще ходя до там.

Дивиана, питай го, аз също ще разпитам моята лекарка в понеделник. )

Аз когато раждах нямах избор, Авис Медика тепърва събираше специалисти и не бяха готови, така че си раждах във Втора клинична база.

# 580
Честит рожден ден на Велина! Да расте здрава и все така чаровна!

За лекарите не мога да кажа нищо в момента, но и аз бих търсила комбинацията от добри специалисти АГ и неонатолози.
Това за спорта ме заинтересува, имам нужда да се раздвижа. Къде ги гледате в нета тези часове за тае-бо и т.н.? Сега ми попадна и листовка за някакъв дамски фитнес близо до офиса, та не знам какво още се чудя.
Внимавайте какви стоки купувате на малчовците. Вижте какво видях току-що:
Цитат
Китайски детски костюми с опасни бижута издирват плевенските епидемиолози в търговската мрежа. Аксесоарите по дрешките съдържат кадмий, известен канцероген, който според медиците крие риск за растежа и намалява интелектуалните възможности на децата. Той може да попадне в организма на малчуганите чрез хапене и смучене на бижуто, пришито към костюмчето. Последиците от натрупването на кадмий са много по-сериозни отколкото отравянето от олово например, макар че се среща по-рядко, тъй като самият метал се намира по-рядко в околната среда отколкото оловото.
Проверката в плевенските магазини ще продължи до 12 април, уточниха от РИОКОЗ. Досега подобни костюми не са открити в региона.
Проверката е стартирала по сигнал по Европейската система за бърз обмен на информация за опасни стоки, пуснати на пазара - РАПЕКС. Опасните костюми са били  открити на американския пазар, откъдето е изпратен сигналът до европейската мрежа.   
Източник.

# 581
Тони, ако спечеля от тотото ще ида да раждам в СвМарина, засега не се очертава опаричване в толкоз кратък срок и ще си раждам във Втора база
И рожден ден имам, може родата дружно да се смили над мен и да ми събере пари за едно раждане  Wink но не ми се вярва, има и ремонти да се правят тука

# 582
И аз разбира се съм за сигурен лекар и за мен и за бебето и особено добро отношение на персонала,но тъй като в Плевен всичко накуп е малко вероятно,затова казвам,че е хубаво да си прецениш какви са ти рисковете и на кое да заложиш. А че навсякъде може да се случи най-лошото спор няма. И както казва Деси ,първо трябва да имаш възможности,за да избираш да раждаш на чстно. И аз като раждах Ависа още се строеше,но ако трябваше да дадем 600-700 лв. пак щях да си раждам в държавната болница. Жалкото е,че си плащаме осигуровките,а раждаме в държавни болници с държавно отношение. Съгласна съм,че може би малцинствата побъркват лекарите в тези болници и са заслужили донякъде отношението им,но аз доколкото знам никой от тях не плаща осигуровки. А когато го правим би трябвало да ползваме качество на обслужването като в частните клиники. Ох,май гледам прекалено много Анатомията на Грей Simple Smile
Мира,не знаех,че има на друго място клиника.Така съм по-съгласна Simple Smile Не съм я виждала де.А там дали някой преглежда по здравна каса?

# 583
Джина, аз на предната страница пуснах линк и там има карта и на двете места къде се намират, може да погледнеш. )
В понеделник ще ходя както казах и ще попитам дали работят и със здравната каса. Поне до сега не работеха.

# 584
  • Плевен
Честит рожден ден на Велина! Див, весел празник. newsm59

Общи условия

Активация на акаунт