Пролетно-лятна финландска 21-ва тема

• 38 476
  • 731
  •   1
Отговори
# 45
  • Финландия
Някои питаше за амонячна сода- попитайте в аптеката-там имаше такава....някога.

Много обичам mämmi- обожавам го от първата гоидина, откакто сме тук. И с мляко и с ванилов сос и с кerma...всякак го хапвам. Добре, че ви прочетох- отивам да си натрупам в паничката mämmi, докато някои не ме е изпреварил.
    A обичате ли pasha? Правите ли? Аз не съм и почитател и никога не съм се сещала да направя, макар, че е много лесно.

# 46
Реве ми се  smile3511

Цял ден си играх с тоя козунак .. замесих 3 бройки, ако има изобщо значение ... Резултата е, че повече никога, ама никога няма да повторя с нещастните ми опити. Станаха на подметка, дори третия тръгнах да го пека отделно и го изключих на 15-та минута. Поне кората отгоре със захар и бадеми ще си изям, за да не съм капо след цял един загубен ден.
Рали, направих снимка на "козунака" специално за теб.

Мама Севи, като спец в тази област, мога ли да да те питам -  единственото изискване, което не изпълних по рецептата е да пресея брашното през сито, тъй като се оказа, че нямам такова. Дали проблемът е в това? Още в началото забелязах, че тестото не ми втаса ... ама, надеждата нали умирала последна Sad

Пчели, сори за варицелата Hug Жалко, че не я изкарахте дружно, ама какво да се прави. Ще почиваш.

Виви, нямам идея защо днес минават децата, но и даскалката ми по фински ни предупреди да ги чакаме тази събота. А и ги гледах днес, че щъкат в целия район. Явно е различно за регионите, все пак Финландия е доста голяма.

Отивам да почивам, че  #Cussing out

# 47
Пчели, душо златна, знам си аз, че ти ще ми помогнеш...както винаги!  Hug То, стана късно вече и се отказах от курабии, но за сметка на това - направих козунак (за първи път в живота ми Wink и резултата е повече от добър. Flutter Поне истински козунак ще имаме за праника!
Весело прекарване ви пожелавам утре и да изберете борака! Hug

Пчеличко, дано малкия да оздравява бързо и леко! Praynig Hug

# 48
Мимотче, изглеждат добре! Съмнявам се в това да е причината. Аз никога не пресявам! Понеже казваш че си забелязала че не втасва, зависи съотношението мая/ брашно, как си сложила маята,  зависи къде е стояло да втасва, понякога зависи и от марката на маята  newsm78.  Много могат да са причините! Дано не ти стане гадно, но не мога да се стърпя да не покажа моите!

# 49
Честито Възкресение Христово на всички!   bouquet

Ах, какви вкуснотии сте наредили   chef
Мимотче, не се отчайвай сега, и моя първи козунак не стана точно какъвто исках, а горе-долу, но втория стана по-добре с друга мая (пак не това, което исках, де), та дано третия вече го докарам. Може проблема наистина да е в маята, вида или количеството  newsm78
Сега не ми се занимаваше да правя козунак, но някой път като имам настроение ще пробвам трети път ... 
Пробвай пак, как иначе ще се научиш Wink Понякога става, понякога - не. Пък и не е фатално първия път да не се получи, никой не очаква чудеса от раз   bouquet Но коричката на твоя изглежда много вкусно  Simple Smile

# 50
Христос Воскресе!  

Отбелязваме най-големия християнски празник – Възкресение Христово.
В този символ се крие  най-голямото тайнство на християнската религия.Според народната традиция Великден отбелязва възкръсването на природата за нов живот, победата на пролетта над зимата.

На този ден малки и големи се чукат за здраве с боядисани в червено яйца – символ на пролятата христова кръв. Чието яйце се окаже най-здраво, той ще бъде най-здрав през цялата година.Хайде у кой е борака???Помните какво е борак,нали?

http://bglog.net/BGLog/6164

# 51
Воистина Воскресе!

# 52
Воистина Воскресе!

Пчели, аз не си спомням какво е борак, обаче си го проверих в нета  Embarassed

Мама Севи, страхотни козунаци  Peace Изобщо не ме издразни, поне да видя истински козунак. Аз се ядосвам единствено на това, че наистина много се постарах и страшно време изгубих за едното нищо. За първи път май се старая толкова за нещо и то да не се получи накрая. Но не се е свършил света я! Тъжно ми е само, че днес се събудих с вкуса на козунак и топло мляко. Винаги с това съм закусвала на Великден.  Cry

Щастлива, ти направо ме надъха. Ама все още ме държи неуспеха и със сигурност скоро няма да се пробвам пак  Grinning

Поне имам яйца - не са боядисани, но тия картинки, които купих се залепиха на яйцата и станаха доста красиви и шаренки. Поне да отбия номера, ако не друго. Направих само 6, защото май само аз ще си ги ям.

# 53
Ех, мимота  Hug Аз ти казвам да пробваш пак, да видиш как ще стане  Hug А защо яйцата сама ще ги ядеш? Хващай го да се чукате с яйцата да видим кой кого  Mr. Green

# 54
Христос возкресе!
Хубав празник, снежинчета!

мамасеви, много красиво всичко, което си приготвила! Hug

# 55
Привет отново от мен  Hug

Мимотче, ако не беше коментара ти, по нищо не личи,че не ти се е получил козунака? Та исках да попитам какво точно не му се получи, на мен ми изглежда доста добре   newsm78 Не се отказвай от опитите, защото си личи,че имаш талант  Peace А относно яйцата и аз съм на мнението на Слав да внедриш отчасти българската култура в дома си, за да е по-приятно и на двама ви като се зададат празници  Wink

А относно софрата на МамаСеви, имам едни подозрения   Thinking Ти да не би да си професионален готвач? Аз май имам спомени,че твоя съпруг е готвач по професия, та няма да се учудя ако сте колеги. Аз имах притеснения дали ще сваря яйцата, а ти гледай какви козунаци си направила.  Peace

Пожелавам на всички весел и мързелив празник!

# 56
Рали, явно моя козунак за снимка е правен  Joy Изобщо не може да се яде, повярвай ми. Отвътре стои клисав. Единствено отгоре кората става за ядене. Ама спирам да говоря за него, че много оспамих темата.

Щастлива, моят приятел по принцип не обича много варени яйца. Но пък сега ме изненада със зелената салата изяде доста  Joy Иначе си взима 1-2 по Великден от уважение, за да се чукнем разбира се.

Тук започват постановките на българския цирк Флорентино. Мисля да отида само, защото е български  Flutter Дано успея да се запозная и лично с тях.

Сега се зареждаме да гледаме филма "Хотел Руанда".

Приятна вечер  Hug

# 57
Мимота, много е тежък този филм "Хотел Руанда"  Sad Много ми беше мъчно, докато гледах. Ние гледахме филма с Джони Деп за шоколадовата фабрика и малкия Чарли  Grinning Далеч по-приятен, а на Джони Деп му отиват такива роли и това е  Mr. Green

Лека от нас   bouquet

# 58
ДОБРО УТРО МОМИЧЕТА!

# 59
Добро утро!   bouquet 

Пчели, благодаря за кафенцето. Как е малкият?

Щастлива, ние обичаме и двамата такъв тип филми. Още повече, че са по действителен случай, а в Руанда са убити 800 хиляди души за 3 месеца. Ако не бях гледала филма, хич нямаше и да знам. Но и Джони Деп не е за изпускане  Peace

Тук времето е дъждовно и много гадно. Надявам се скоро да се оправи.

Приятен ден!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт