Пролетно-лятна финландска 21-ва тема

• 38 479
  • 731
  •   1
Отговори
# 15
Добро утро, снежинки   bouquet Марги, мерси за кафенцето, много сладка чаша, една такава полукръгла  Thinking Grinning
Печеличке, Марги, с тези пилета ще ме уморите  Heart Eyes И вкъщи си имаме няколко като част от великденската украса, но не живи, хей  Mr. Green
Хубав ден на всички  Hug

# 16
Здравейте момичета!

Изключително мързелив ми е този ден. Едно намусено време, което явно и върху мен се отразява.
Ама поне сърбежите ми минаха. Явно са били плод на моята фантазия  Crazy Така, че не съм болна от нищо, освен от мързел де  Whistling

# 17
То ако говориме за болестта Мързел, и мен ме включете към неизлечимо болните  Wink Изненадващо голямо е влиянието на времето върху настроението на хората. 

МаргиHug

Последна редакция: пн, 29 мар 2010, 18:54 от happy girl

# 18
хейййй, къде сте бе хора?!  Rolling Eyes
Хайде по кафе за разсънване и цветенце за добро настроение

# 19
Аа,мерси,мерси..Тук грейна слънчице днес и дано да остане така няколко дни поне за празниците.Приятен ден на всички..

# 20
Ехо, мързеланки  Mr. Green И аз съм в групата на мързеливите, тази седмица нещо така започна и май така ще завърши  Laughing
Ах, Марги, с тези зюмбюли ... толкова ми липсват пролетните цветя - кокичета, зюмбюли ... Редовно си взимам от магазина букети с цветя и много хубаво настроение създават така във вазата на масата  Grinning Сега сме на лалета.

Хубав ден на всички   bouquet

# 21
Здравейте момичета  Hug

Марги, мерси за кафето  Hug

Днес наистина е слънчев ден. Да се надяваме, че вече ще се разтопи този сняг, че ми омръзна. А и стана черен и гаден.

Аз пък да се оплача от моите цветя  Cry Все си купувам, но в саксия и все умират #2gunfire Редовно ги поливам, постоянно им сменям местоположението, обаче нищо не ги спира от бавна /за някои доста бърза/ смърт. Единствено едни грозни и зелени цветя, останали от "свеки" виреят.  
 smile3538

Хубав ден и от мен   bouquet

# 22
Момичета ПОМОООООЩ! Искам да направя едни великденски курабии, които мама прави от както се помня, а не мога да си намеря амонячната сода, която донесох от България.... Crazy
Знаете ли дали тука продават и как й е името на финландски? Hug

# 23
Марги, аз като кулинарен невежа ще премълча,че и на български толкова знам какво е амонячна сода  Embarassed и за какво се ползва.

Мимотче, и на мен всичко де що имах ми умря и се зарекох повече да не купувам. Наскоро ми подариха едно цвете в саксия, което изглеждаше чудесно докато не дойде у нас. За седмица успях да го уморя. От другите цветя пък ме дразни миизмата ако е много силна, затова по-добре да не се мъча.

Щастливче, изобщо не се прави,че си от тази група. Ти си толкова активен човек,че направо не ми звучи правдоподобно  Mr. Green Как е школото?

Момичета, как ще се празнува Великден във вашите домове? Ще смесите ли традициите?

# 24
Добро утро момичета-кокичета   bouquet
Чета ви редовно, но за съжаление времето ми е кът, за да ви пиша  Hug
Марги содата си е сода - можеш да я намериш на Пирка в бяла кутийка със син надпис, обикновено се намира на рафта със нещата за правене на сладки и торти, там където са шоколадовите трици, ванилиите и миризмите за сладките. В билзост до сушените плодове, бадемите и т.н. Поне там съм ги виждала в по-голямата част от магазините на острова и на твърда земя  Hug
Мимотче и на мен така мило ми върви с цветята #Cussing out Вечно ми умират, не знам защо  #2gunfire и в крайна сметка се отказах да ги гледам  hahaha В БГ нямах никакви проблеми с отглеждането им, ама тук - не става и това е Crazy

целувам ви всички  bouquet

# 25
Здравейте  Hug

Рали, ще смесим традициите. Със сигурност ще ходим да манджарим у "свеки", аз твърдо съм решила да правя козунак  Joy и ще сложа ония ваденки, които купих на няколко яйца и това ще е. А, ще направя и зелена салата с яйца.
Тоя деликатес мумми или там както се вика го виждам всеки път в магазина. Обещала съм на даскалката си по фински да го опитам  Sick

Марги, не мога за съжаление да ти отговоря на въпроса, но виждам, че Дънди се е включила и е пояснила  Hug

Дънди, аз още не съм се отказала, поне не и докато не ми умрат последните 2. Обаче се утешавам, че не съм единствената цветеубийца  hahaha

Приятен ден на всички   bouquet

# 26
Мимотче  Joy да не си сама  Joyи аз във финско съм цветеубиец hahaha А относно меммата е много вкусна не я гледай че е такава една странна  hahaha пробвай без сметана на мен повече ми се нрави Joy

# 27
Здравейте   bouquet

Happy
, точно от групата съм тази седмица - май ме хваща пролетната умора (нищо че навън все още има снежец тук-там  Mr. Green ). Иначе всичко е наред - успешно съчетавам всичко, но тази седмица активно почивам (или по-точно мързелувам).
За празнуването на Великден имаме яйца - нормални и шоколадови, ще правим салата и ние и предполагам пържоли. Ще почиваме активно с много кримки (тук си имат т.нар поскекрим, поске е Великден на норвежки, тоест книжки тип Агата Кристи, които хората четат по това време  Laughing ), в допълнение е пълно със сериали по телевизията за разплитане на криминални случаи, така че съвсем на такава вълна ще сме  Laughing
Е, наред с почиването, ще трябва и да си свърша малко работа за школото, защото крайните срокове наближават и да не се изложа точно на финалната права  Mr. Green
Мимота, какъв е този сладкиш мемма/мумма? Не звучи много вкусно така, както го описваш  Wink
Марги, успех с курабийките   bouquet
Дънди, включвай се по-честичко, три цветеубийци се събрахте в темата  Laughing Аз нарочно не купувам цветя в саксия, защото ми се струва, че няма да издържат дълго у нас, а не искам да ги убивам. Затова компенсирам със свежи букети - по един в кухнята и хола  Grinning Иначе един ден живот и здраве съм решена да поддържам цветна леха в градината (бъдещата, де  Mr. Green).

# 28
Сладкото се казва mämmi и дори някои финландци не го харесват. Ето повече инфо http://fi.wikipedia.org/wiki/M%C3%A4mmi

# 29
Дънди го каза мемма, както е на шведски Peace А аз тотално съм му сбъркала името  Joy

Щастлива, да ти кажа, че обожавам крими романи, филми и прочие. Направо ти завиждам благородно. Ще взема да се поразтърся за някой крими роман онлайн. Едно време с моята приятелка щяхме да ставаме полицайки и преследвахме хората, защото можеше да се окаже някой криминално проявен и ние да го хванем.  Mr. Green По този повод един чичко, който явно ни забеляза как вървим след него, реши да обиколи ГУМ 3 пъти и ние обаче не се отказахме и си вървяхме през цялото време след него hahaha

Абе, аз влязох да задам един супер тъп въпрос - в какво да пека тоя козунак?

Днес е 1 април. Чудих се дали да ви излъжа, но нещо не ми идва вдъхновението. Поне успях да излъжа разни други хора  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт