117 Мига от Пролетта в САЩ

• 27 283
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
Много са ви хубави козунаците, дами, гледам снимки и цъкам с език.

На нас ни се счупи фурната.  Sad  Няма да има месене този Великден.

# 106
Тандури мерси за съвета, не се бях сетила за Гръцката църква, утре ще им звъна!

Дидитка много хубав козунака и яйцата.

А, ще ходите ли на църква в неделя? Тук службата на Гръцката църква в полунощ е много хубава, на аз ще пропусна тази година  Simple Smile

# 107
Единственият път, когато посетих Великденска служба завърших натровена и повръщаща и викаха линейка по Родопските чукари чак от Гоце Делчев за мен. Оттогава сме се разбрали с дядо Боже, че атеистката ще го уважава по друг начин  Mr. Green

Миналата седмица си нямах работа и учих беба да танцува на АИ...днес вече няма седене на дивана и мързеливо обсъждане на изпълненията, но по-лошото е, че е прихванала и крещенето ми, като и хареса нещо  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
(Майкъл май и е любим!)

# 108
Еврейските хлебчета хала много наподобяват козунак, ако не можете да намерите друго. Аз много ги обичам и си ги маам целогодишно.

Тъкмо за хала бред щях да предложа и пак са ме изпреварили. Laughing Само където не са толкова сладки и отгоре не са посипани със захар. Иначе са абсолютен козунак за мен. Няма да се занимавам с печене, завиждам ви на мерака обаче.

Да си излея мъката-днес щеше да ме сгази кола, както си пресичам на зелено. Един дядо с Мерцедес и естествено избяга. Какво се казва в такива случаи- малкия дявол е бил, а...

# 109
днес щеше да ме сгази кола, както си пресичам на зелено.

Пази боже.
Добре, че се е разминало.

# 110
Уау, Цонка! Трябва да караме defensively, а и да пресичаме на зелено явно трябва дифенсивли.

Яйца ще боядисваме.  Козунаци няма да меся. Хала бред в нашия гроусъри пекат редовно, и ние го използваме за закуска и по друго време на годината.  И на мене ми прилича на козунак.  Има и стафиди вътре, и текстурата е подобна. Истински козунак не съм опитвала отдавна и ми е трудно да определя разликите, ако има.

# 111
Разминало се е, Цонке!

Голям съм заплес, обаче... говорим за козунаци и НЙ - май месец гледах много козунаци по витрините в Бруклин (най-веорятно хала бред, но си бяха кръгли), и доста се бях позамислила да опитам, но излизахме от кръчма и нямаше място дъх да си поема  Rolling Eyes

# 112
всички в чужбина трябвало да си ги подмпенят с новите до декември тази година...

Това не е вярно!

И аз да кажа, че не е вярно със сигурност  Peace. Документите са си валидни до изтичане на срока, независимо дали са от стария вид  Peace

So what? имаше консулски дни през октомври в Далас, жалко, че си пропуснала да си извадиш поаспорт.

Вече знам, че ако се подстриже "реже" чурката на момченцето.  Whistling  Wink

Аууу това е гнусна лъжа  Naughty да знаете  Crossing Arms . 4 пъти се подстригвам от както съм бременна и таткото водя и той се подстригва...и пак пишок  Crossing Arms

Ще ме извинявате малко не са ми актуални писанията, но не бях чела тази тема и пиша докато чета, сега прочетох до край и видях, че всичко е отговорено и обсъдено  Blush .

Цонке добре, че се е разминало.Аз се надявам да оцелея по софийските улици, че със сигурност съм забравила как се пресича в ектремни условия  Crazy .

# 113
Мерси, мерси.

# 114
Цоне, добре че си се оттървала жива, ужас!
Клер, ти много да внимаваш наистина, аз като се прибера в Б-я и имам понякога чувството, че съм в някаква екшън видео игра и се боря с враговете  Joy... Там се научих да шофирам и много карах преди, но вече отказвам да го правя ако не е животоспасяващо.

Хала хлябът съм го заглеждала доста пъти, но ако не е толкова сладък като козунака, сигурно няма да ми хареса. Може да пробвам 1, но по принцип си падам по по-сладък козунак, затова и панетонето много ми допада.

Aгентке, наистина си права за пастелните цветове на яйцата.

# 115
  • USA
Цонка, ужас! Добре, че не е станала белята.

Момичета, какво е това панетоне? Моля ви дайте картинка Praynig. В кои магазини се продава? И аз обичам по-сладки козунаци и сигурно това ще ми хареса.

Аз пак да попитам-трябва ли след като имам Ам. паспорт да имам и български, когато си ходя до Бг? Става ли с лична карта или не?

Редактирам се: Мисля,че го намерих и даже има същото в нашия магазин.

# 116
Леле като ви чета и се чудя сега от къде да купувам бои за яйцата.Искам да са наситени- да има хубави червени.Дайте идеи за сайтове, от които мога да поръчам. newsm78Пък дано дойдат до деня на боядисване.Иначе ще си купя и от 2-3 магазина де. Grinning

# 117
 купувам по няколко бои и все са розови! Тази година ще купя хранителна, тя е същата, но са по-наситени цветове.
Мики и с пастелните стават красиви. Докато им свикна и те свършват!

# 118
Цоне разминало се е  Hug, дано не се случва никога вече!!!

Мики аз купи ето тази при нас я има във всеки хранителен стор. Това ми е за първи път с тази боя, дано стане. Не съм поръчвала от интернет, не мога да ти помогна!!!

# 119
Ето малко любопитна информация за розовите яйца  Grinning Замислих се защо великденските цветове тук са такива, каквито са - бледи, пастелни и "неонови" - резедаво, розово и т.н. Забелязала съм че всички великденски продукти са в тези цветове, включително всички бонбонки, пластмасови яйца, peeps и т.н. Явно това са цветовете на Великден тук. Но защо? Разговор с мъжа ми (американец) ми поотвори очите, и обяснението е доста просто (и разочароващо). Няма някаква дълбока символика, просто преди няколко десетилетия са сменили видовете боя защото тогавашната е била токсична. Цветовете й са били наситени и ярки, но не и безопасни. Напълно безопасните бои обаче не могли да постигнат същата наситеност на цветовете. Затова гамата се сменила с по-бледа, защото новите не хващали... но пък били безвредни. И така постепенно новите цветове навлязли в празника и се превърнали в the default. Сега разбира се могат да се правят и ярки безвредни бои, но бледите цветове вече са се наложили като гамата на Великден. На мен все ми изглеждат като провален опит за "истинските" цветове обаче Joy

Общи условия

Активация на акаунт