117 Мига от Пролетта в САЩ

• 27 276
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
блажка,мерси за инфото..непознати за четене или изцяло нови думи чието значение не знаят?

# 691
блажка,мерси за инфото..непознати за четене или изцяло нови думи чието значение не знаят?
Непознати думи, на които не знаят смисъла. Да де, изцяло нови думи.

# 692
Само набързо да кажа, че са ви прекрасни децата - гледах снимки на Ирка и Муцунка снощи.

# 693
mersi блажка..на нас значи ни е рано да приложим тази схема тъй като има редица думи ч значение знае,но не може да прочете като хората..мерси!

# 694
mersi блажка..на нас значи ни е рано да приложим тази схема тъй като има редица думи ч значение знае,но не може да прочете като хората..мерси!
Моля, анет.
Не се предоверявай на думите ми обаче, по памет приказвам, никога не съм прилагала у дома това правило, макар да съм го чувала от учителки и да съм го засичала тук-таме. Правилото на петте пръста мисля, че му казваха, 5-fingers-rule; ако пуснеш търсачка, сигурно ще го намериш.

# 695
Много полезна информация разменяте за рийдинг!  Букварквам тези линкове...

Може и да проверите дали вашите лоукъл университети предлагат летни програми за рийдинг. За деца от 4 години нагоре са, на различни нива. В нашия прискул имаше флайъри с реклама наскоро.   Казват,  че "ассессват" децата първия ден и, ако трябва, ги слагат в друга група според левъл.  

Забравих да кажа, че ако се интересувате, проверете Аутрийч или Континюинг Едюкейшън програми. (Аз мислех, че ще ме обявят за поредната крейзд мами, но се оказа, че местата са били запълнени и сме на уейтинг лист  Crazy)

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 21:30 от Pixie

# 696
Мерси девойки  Hug

Мики...Майка ми (да е жива и здрава) ми помага много ,само че аз съм я ограничила максимално -казала съм и че искам помощ само за да мога да се наспя т.е сутрините. Щом стана аз си поемам госпожичките.Просто не искам  да свиквам да разчитам изключително на някой друг защото като си тръгне ще се панирам отвсякъде. Естествено тя все пак помага и през деня ако трябва , също така готви и помага с миенето на  бутилките и други такива и определено ще ми липсва като си отиде и не само за това че помага а просто с нея сме си соул мейтс както се казва и ще ми липсва ужасно.
  Иначе свикнах,режимите сме ги натъкмили и всичко е по вода за в момента  Simple Smile.Това малкото е такъв бонбон ...няма да говоря много за нея (пу-пу) но е страхотно бебе,мноооого по-добро бебе от Елла а аз Елла я имах за бебе образец.

Сега ме тресе въпроса с ваксините,много нещо изчетох напоследък   и съм настръхнала.В понеделник сме при педито и ще се борим до край  Mr. Green .

# 697
  • САЩ
Хора ужасена съм! След 9 дена летим за БГ и точно сега този вулкан в Исландия взема че изригна. Цял ден чета за него и следя някакъв облак. В главата ми е само пепел и сажди и не знам какво да мисля. Ох дано се разсее до тогава  Confused

# 698
Хора ужасена съм! След 9 дена летим за БГ и точно сега този вулкан в Исландия взема че изригна. Цял ден чета за него и следя някакъв облак. В главата ми е само пепел и сажди и не знам какво да мисля. Ох дано се разсее до тогава  Confused

И аз на този (вулканичен) огън се пека  Rolling Eyes . Най-лошото е, че активността му се увеличава, много са вероятни нови изригвания, както и активизиране на друг по-мощен вулкан в близост до този. Сигурно си чула, но можело да продължи с месеци това положение  ooooh! . Вие през къде летите? Дано се уталожат нещата  Praynig ...

# 699
  • САЩ
Клер изчетох ги и аз тия неща и затова съм ужасена. Отначало гледам заглавие изригнал вулкан, някакъв облак и си мисля че той ей така все ще се разнесе, нооо като задълбах се оказа доста по дебела работата и не знам на какво да се надявам. Иначе летим през Франкфурт, ама като гледам как добре се е загнездил тоз ми ти облак баш над Германия и не знам ще литнем ли или не въобще. Хайде свиркай ако чуеш нещо ново.

# 700
Мен текущият облак много не ме притеснява...все ще се разсее, лошото е, че преди малко излезе инфо, че вулканът продължавал да бълва ...

# 701
Анет, само колко си ми по темата ако знаеш! Ей така съм и набрала на тая нашата даскалка...как пък от всичките тая точно ни се падна не знам!  ooooh! Толкова други добри учителки има, тази направо ми лази по нервите от дей 1 дето се казва. Вчера получих репорта на Калин от спешъл ед и логопеда и гледам, Калин чете според последните тестове на reading level J. Прибира ми се той в къщи и аз го питам, ти от коя кошница вземаш книги в училище за четене ( там имат със стикери надписано) и той ми казва D.  Пиша аз на въпросната госпожица и я питам защо Калин чете на спешъл ед за J, а в клас чете на D и тя ми каза, че тя била нямала в момента отделна кошница за J, защото било над нивото за първи клас. А в последно време Калин почна да ми прави стойки, че не можел в къщи да чете дълги книги ( chapter books), защото учителката му казала, че те били много трудни за него! В къщи Калин чете Magic Tree House и Пърси джаксън ( и ми разказва след това какво е прочел), а тя там го кара да чете книги с по дума на страница и той като се прибере ми прави фасони, не че не може да ги чете, ама така е по-лесно. Като не ще да си върши работата поне да не ме съботира, егати.  ooooh! Още повече, че при колежката и Калин чете по-сложни книги от дума на страница и не съм си измислила аз, че рийдинг левъла му е J.  Rolling Eyes
А в същото време и казвам прати ми още от тези упражнения, които правите за корекция на изречение, че Калин не ги разбира добре и искам да се упражнява малко, и тя ми отговаря" ами да, то те са трудни".  ooooh! И с това беше приключен въпроса, щото аз си нямам друга работа, сега да седя да му мисля изречения да коригира. Ами по-бавно ги схваща човека и му трябват нагледни примери, ама ... Дишам дълбоко и гледам да изкараме още 2 месеца.  Rolling Eyes

# 702
  • САЩ
Мен текущият облак много не ме притеснява...все ще се разсее, лошото е, че преди малко излезе инфо, че вулканът продължавал да бълва ...

Уж изригвал по по малко, ама вулканска му работа, де да го знайш кога ще се засили пак. То като се замисля ако се доберем до БГ и вземе пак изригне, или пък другия се сети да е солидарен и той, тогава пък да се тревожа как да се прибираме насам, оф а така я очаквах тази ваканция  Confused
Клер ти кога се прибираш насам?

# 703
Аз мислех, че и вие сте в Бг.
Полета ми е на 29-ти, живот и здраве.

# 704
Тандури, вярно е за бой учителката ви. То бива, бива мързел, ама чак пък толкова...

Наскоро попаднах на ето този сайт: http://198.104.156.44/student_mat/index.asp Игри и упражнения (онлайн) за четене и писане. Сигурно не е нова информация за майките с деца на такава възраст, ама реших да го постна за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт