Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 64-та тема

• 106 239
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
Во истина воскресе! Момичета страхотни кулинарки сте. Като гледам какви питки и козунаци сте изпекли   bouquet на всички.
Имам един въпро. Агнешкото като се прави с картофи на фурна първо сварявате ли го или го покривате с фолио. Понеже мойте не ядат агнешко и не съм правила, но тази година реших да пробвам може пък да си променят мнението ако е направено по различен начин. Ако може и някоя рецепта да ми кажете много ще съм благодарна.

# 406
Здравейте ето от мен няколкото неща ,които успях да снимам ...преди да свършат... ooooh! Joy
салатка
агнешко с дроб сърма/сори за снимката ,но докато реша да снимам това беше останало в тавата/

грис халва парченце
сладкиша на сладка хапка парченце
nikito71 Задължително с фолио и няма нужда да се вари предварително,това разбирасе се отнася за младо агне. Peace

# 407
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Агнешкото като се прави с картофи на фурна първо сварявате ли го или го покривате с фолио.

аз ги правих по отделно, защото не ям месо... Rolling Eyes
иначе незнам как точно се прави.. май зависи месото на какво парче е. моите бяха малки пържолки и ги правих в тигана  Peace

# 408
  • Словения
Ето и обещаните снимки от мен. Извинете ме за лошото качество на снимките, но за момента разполагам само с телефон Embarassed
Великденските яйчица с прекрасния Käse Kuchen на Лабрекс, който се изяде дори и без добавки, че му се наложи да пътува...

И шоколадовият сладкиш с майонеза на Сладка хапка с бял крем и шоколадова глазура с лешници

# 409
  • varna
Aredhel,благодаря ти!Весел празник!  bouquet

# 410
Благодаря ви много момичета чудесни сте  Hug

# 411
Много вкусно и красиво изглежда всичко, което сте направили, момичета!   bouquet

Меридит, ако знаеш как бих хапнала дроб сарма!  eat
nikito71, по съвет на Меридит и Пепчо пекох агнешкото под фолио. Сложих малко олио в тавата, отгоре наредих парчетата месо, посолени и опиперени. Сложих малко вода. Покрих тавата с алуминиево фолио и пекох 30 мин. на 230 градуса, т. е. максимална температура. После намалих на 140 и пекох още час. Извадих тавата, добавих картофите, покрих с фолио и пекох на 180 градуса. След 1 час махнах фолиото, но картофите не бяха готови. Пуснах вентилатор и 200 градуса и пекох още около 20 мин. - водата се поизпари и картофките се изпекоха и позачервиха. Месото стана мозък!

При нас днес имаше салатка, таратор, агнешко с картофи на фурна, а за десерт: козунак и ягоди:

# 412
  • Torino,IT
Христос Возкресе мили момичета  bouquet  bouquet
Желая много здраве и светлина в домовете и сърцата ви!
Ето някои от нещата които правих за празника

Лимоновите бисквити на Танита, ометоха се за отрицателно време.

Не съм снимала козунаците защото нямаха вид, но пък бяха вкусни, мерси пак на Венета, от мин. година имам минимален напредък Mr. Green
За агнешкото да кажа и ние как го правим всяка година, плешка, хубаво я мажа с олио, натърквам отвсякъде с червен и черен пипер, сол, отгоре слагам нярязани скилидки чесън, розмарин и гранулиран бульон поливам с червено вино и вода, и под фолио да се пече за около час и половина, два на 160 градуса. Последните 20 мин махам фолиото,месото става много сочно.
Приятна вечер  bouquet

# 413
Христос воскресе! Воистина воскресе!
Честит празник на всички християни! Желая ви здраве и благоденствие, мир, любов и късмет!  easter

Момичета, показали сте невероятни красоти, както винаги! Пропуснала съм 16 страници и не мога да изброя всички красиви и вкусни неща, които видях- чудесни гозби, питки, тутманици, кифли, сладкиши, курабии, козунаци и много красиви великденски яйца! Направо сте магьосници! За всички вас   bouquet   bouquet   bouquet
Права е Лабрекс, че тази тема е голямо удоволствие!  Heart Eyes

Криси`, Селма, mari_eta, tutulina, saby, PURE ELIXIR, Venetta, kotekiti, Aredhel, краси.мира, alximika, благодаря ви за милите думи, които ми пишете, действате ми много стимулиращо!  Hug  Heart Eyes
nordina, поздравления за спечелената награда!    bouquet Желая ти творческо вдъхновение, което да ти донесе още много такива! Аз не случайно съм си копирала почти всичките ти рецепти  Wink
kotekiti, mitsie, да са честити рождените ви дни! Желая и на двете ви много здраве, късмет и любов!   bouquet   bouquet
Веси, да е жива и здрава племеницата ти! Тортата е страхотна и е точно в твой стил- всичко изпитано, та чак до обеците!!!
Венета, липсваха ми твоите омайващи кексове и пухкави хлебчета! Живот и здраве, другата година и аз ще опитам с твоята рецепта за козунак, виждам, че много момичета са и се доверили и резултатите са повече от страхотни!
saby, а като вдигнеш шаблона, не се ли размазва фигурата? Защото аз шаблон мога да си направя, но като вдигна и се размазва. Благодаря за превода, ще я опитам тази торта!
maqaami, благодаря за обяснението за глазурата! Следващия път ще опитам с нея, че се измъчих с фондана.
mari_eta, много красива торта за празника на буквите! Много идейно!
Токачка, пая изглежда страхотно!
asyalein, разкошно и оригинално меню, както винаги със свой стил!

Ето и моя отчет от тези дни:
Меденките на Ванчето (  bouquet), украсени с фондан:

Много вкусното сладко агънце, по рецепта на Венета (големи благодарности от цялото семейство   bouquet ). Направих и едно с мак, но на вид заприлича на настъпена костенурка и не го снимах  Laughing И едни колачи, по прекрасната рецепта на Трейси (отново   bouquet и  Hug)

Една не много успешна композиция с агнета, сено и колибка и салата с пиленце. Всичко е изцяло видяно от нета, но не знам на кого точно са идеите. Ако някой си ги познае, това е за него   bouquet

Медовика на Селма. Селма   bouquet, вече е любим на семейството ми! Този път го направих с четири блата, стана също толкова вкусен, този път по-добре напоен и по-пухкав. Но украсатааа.... нямам думи! Но все пак, срам-несрам ще я показвам  hahaha То пак добре, че успях с нещо да я облицовам, че толкова продукти съсипах  Embarassed

И да покажа ужасно вкусното агнешко на майка ми, към което имаше също толкова вкусна дроб сърма:

Е, пак прекалих, дано не съм ви досадила!
Спокойна вечер на всички!

# 414
Весел Великден на всички!

да ви черпя една торта  Grinning

# 415
Прекрасни неща сте показали, момичета!  bouquet  chef

От мен дежурната ми напоследък торта, сладкишът на сладка хапка+крем. Много си я харесахме вкъщи! Толкова е бърза, лесна и вкусна, вече си мисля, че е невъзможно нещо да и се сбърка и да не се получи! Резултатът е превъзходен. Благодарности пак на Сладка хапка за  споделената рецепта!  bouquet

# 416
Честито Възкресение Христово,момичета и дядо Хаджия!
Пожелавам ви здраве,благоденствие и светлина в домовете!

Много красиво и празнично е при всички вас!  bouquet
аз тези дни правих еврейски козунак с шоколад и боровинки - Babka  , традиционен козунак и писаните яйца разбира се : )

# 417
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
леля Ог, много си мила  Hug
ама невероятно неща си направила Crazy
чудесно оформени, аз хич нямам нерви да правя пиленца и декорации  Rolling Eyes

моля някой да ми обясни как се правят тези сладки отгоре с цветната глазура...
с шаблон, без шаблон - как стават толкова равномерно изпечени и декорирани  newsm78

Кремче Ванилия , това шоко зайче ли е върху тортата?
много е сладко  Heart Eyes
а и деята за шахматен борд намирам за прекрасна  bouquet

# 418
Добро утро, момичета и Честит Великден! Както винаги сте сътворили прекрасни неща.

Ето и моите великденски творения:

Яйчица
Курабийки
и Козунак

Успешна седмица на всички!

# 419
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Досега разглеждах козунаци,яйца,курабийки,ястия...нямам думи!Навсякъде е било и красиво,и вкусно,и шарено...

Ето малко кулинарийки и от мен...

Яйчица

Курабийките /по рецептата на Пеп-чо     bouquet   ,страхотни са!!! /

Козунаците  /по рецептата на Венета,     bouquet   /

И понеже стана дъълго,ето тук има още снимки на козунаците,агнешкото,масата....     Grinning

http://hihonas.blogspot.com/2010/04/blog-post.html

Общи условия

Активация на акаунт