Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 64-та тема

• 106 231
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Селма, много ти благодаря, мила Hug!
*Мира*, ползвам бисквити "Закуска" от белите. Сиропирах с прясно мляко. Крема е направен от 1 кофичка цедено мляко+разтопен шоколадов заек /допълнително захар не съм слагала/, и понеже количеството не ми стигна, разбих и една суха сметана. Горните два слоя бисквити са покрити с нея. Понеже правих тортата в откопчаваща се форма, трябваше да направя бордюр от "нещо", и мислих, мислих, и измислих - беше ми останал мъничко козунак, нарязах го на тънки филийки и ги застъпах по стените на формата за по-добър изглед Crazy. Най-отгоре настъргах две ФаФли Crazy. Това е. Продуктите не са нищо особено. Вкуса е много добър. А импровизациите могат да са безброй Peace. Само малко фантазия се иска Crazy.

Мег, заради вкусното пиле с гъби шА ти разреша да се прередиш Heart Eyes!

# 526
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
привет  Mr. Green

от мен  за вечеря;
тофу с коприва и сметана - даже мъжът ми яде без да мрънка, много вкусно стана  Heart Eyes

Диди, Красимира, яйчената салата е много лесна, от свеки я научих Wink
няколко яйца се настъргват на едро ренде. горчица, лимонов сок, зехтин и сол се разбъркват добре. добавя се малко заквасена сметана или кисело мляко, но не много.
излива се сосът върху яйцата и внимателно се разбърква. поръсва се с наситнен пресен лук и малко магданоз.

# 527
Всички сте чудесни Heart Eyes
От мен - Спагети

И "Мързелива палачинка" от вчера

# 528
  • пак на Рив Гош
Добър ви вечер Simple Smile
Диди, радвам се да те видя пак в темата  Hug, при това със страхотни снимки!
Пеп-4о, за бой си с тази шоколадова торта, сега ще я сънувам!  Grinning И мъфините на Ванила и Нордина изглеждат страшно вкусни!
Дидибу, мерси  Hug
Онази вечер успях да напиша двете рецепти, за които ме помолиха в предната тема:
- супа "Вишисоаз" (ако се абстрахираме от вносното име - крем-супа от праз и картофи  Wink) - Краси, ти май ме беше питала за вкуса - на мен ми харесва, но в топлия вариант, не е кулинарен връх, но става за бърза неделна вечеря  Grinning
- индийски ориз с пиле и шафран

Аз да ви се похваля с първия си домашен панийр (индийско прясно сирене) - стои като пресована извара:

Понеже направих за опит само с 1л мляко, та се получиха има-няма 150 г сирене, нямаше как да ги вложа в някое къри, затова ги направих на предястие - многолистник (или "мильфой"  Wink) с червено цвекло и панийр:

И последно - френският вариант на миш-маш - пиперад (от югозападна Франция, близо до границата с Испания) - на вид го няма много, но на вкус го бива (само сирене му липсва  Laughing)

# 529
# 530
Добро утро, мили дами!
Тук е невероятно красиво и вкусно, възхищавам ви се от сърце на уменията и желанието готвенето да не е само задължение, а истинско удоволствие  Hug  bouquet
Поздравления за всички  smile3501 newsm51
Нашата вечеря: Зелена салата /без снимка/
Пълнени  яйца:         
Свинско с гъби и картофено пюре:
Успешен ден  Wink

# 531
asyalein ,      bouquet

Роца ,да,аз те питах.   Hug Може би трябва да я пробвам...Тоя многолистник с цвеклото изглежда много апетитно!

От мен само едно кремче...

# 532
Здравейте, момичета!

Аелис, благодаря за комплимента  и  отново за чудесната рецепта, която накара детето да изяде цели две бутчета! А агнешкото ти изглежда страхотно!
megans, благодаря за комплимента! Ама защо да не ми отива ника?! Леля Ог си е положителен герой, нищо, че е вещица  Laughing Също като мен afwitch
Neli4ka, страхотно изглежда лучника! И на четирите снимки!
labrex, красива кошница! И аз харесах куличиките! А в печените картофки ми останаха очите!
Аууу, пеп-4o, тортата ме разплака!

Харесах си и една карамелена тортичка на 3хi, както и козуначения карамел на Танита!
vanillla, много хубави мъфини!
tutulina, благодаря, много си мила!

didibu, много са лесни сладките. Аз май вече писах, че това са меденките на Ванчето. Разточвам режа с формички за сладки и пека към 10 мин. на 180 градуса. Преди да ги разточа държа тестото малко в хладилника.  Глазурата е фондан, пак оцветен и разточен и пак с формички изрязвам фигурките. Цветчетата са с перфоратор за хартия  hahaha Това трябва да го снимам на клип, че иначе няма как да се обясни! И това е всичко.

Vivian*, чудесно меню! Всичко изглежда повече от апетитно!
Поли, големи вкусотии си направила!
Веси, много красиво поднесено!

Ето и от мен една вечеря (кюфтенцата липсват на снимките, защото народа се изнерви от фотосесията  Laughing)

Салатка, най-обикновена:

Кошнички от яйца и цветя и моркови от пюренца:

Приятен ден на всички!

# 533
Мира ето го Лучникът на Неличка

При нас снощи- пиле "Фантазия"

Леля Ог,несравнима си  bouquet

# 534
Здравейте невероятни кулинарки... Grinning
Прекрасни неща сте сътворили отново...,поздравления за всички  newsm51 newsm51 newsm51
Днес слагам за последно няколко снимки ....,защото трябва малко да мина на диета... WinkЗнам ,че ще изтърва невероятни неща ,като спра да влизам в тази темичка ,но няма как ...трябва малко да се отслабне. Peace
Ето ги и тях...
-пилешка супа
-ориз с калмари
-зелена салатка/отделно репички,защото аз не ги ям/,гъбки в масло,пъстърва на скара
-варена царевичка

Приятен ден на всички  Hug

# 535
  • Русе/София
Привет.ЛЕЛЯ ОГ пак прекрасни неща/абе обикновенна салатка,ама изглежда супер,веднага му се дояжда на чУвекУ/  bouquet  chef.МЕГАНС забелязвам,че при всяко твое представяне има питка-адмирации  bouquet
млечна супа със спанак

чушчена яхния

Приятен и ползотворен ден. : Grinning

# 536
Хайде и моят Медовик да покажа:

# 537
Честито Васкресение момичета, живи и здрави да сте и все така вкусно да готвите!
Прекрасни мъфини, сладки и т. н. няма да изреждам да не спамя, но всичко и всички сте прекрасни.   bouquet
Ето от мен мармалад от портокали

# 538
  • Там, където мечтите се сбъдват
Запис с козуначените кифлички на Танита.

# 539

Общи условия

Активация на акаунт