Отговори
# 375
И аз не виждам снимката. Ами то не е точно въпрос на вманиачаване, но щом хората са преценили, значи си има нужда веднъж месечно да се посещава детска консултация. А то и ваксините са всеки месец - на 1 месец е хепатит, на 2,3 и 4 ДТК+полиомиелит, на 5 няма нищо, но пак се ходи да се мери, за да се види как наддава, дали му е достатъчна храната, дали се развива добре - укрепване на гръбчето и разни други неща, на 6 има хепатит отново и изследвания ПКК. След това вече може да не се ходи чак пък всеки месец, но аз пак съм пропуснала по веднъж, може би. След това на 12 пак има изследвания на кръв, на 13 има една ваксина за морбили, паротит и рубеола и после още една ДТК + полиомиелит и това са ваксините тук. В различните държави има и други ваксини, при вас може да е по-различно. Аз си бях купила книжки за хранене на бебето и детето, педиатърката ни е съветвала, но то като отидем, какво по-напред да питам, все нещо забравях. Къде по книжки, къде по интуиция, най-много съм спазвала ограничения за храните и не съм давала прибързано такива, които не се препоръчват преди определена възраст. Примерно прясно мляко, глутен-съдържащи храни, най-общо казано алергени. И да ви кажа, някои майки поради незнание или подценяване на опасността, такива алергии си докарват на децата... Затова си предпочитам аз да чета и да си питам лекар, отколкото да карам на проба-грешка или както си знам/не знам.

# 376
mactub,
заминавам за няколко дена за бенелукса
нямам възможност да излизам извън, но ако искаш нещо конкретно от бг мога да взема ?

Последна редакция: пн, 24 май 2010, 23:14 от Вятър

# 377
Сега трябва да се вижда снимката вече  Simple Smile
Вятър , благодаря , но за момента не се сещам нищо специално което да ми трябва  Peace

# 378
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Как сте пакистански красавици?
какво е това затишие? Даже Делта не е  минала да разкаже за голямата регата. Виждаш ли ветроходите от балкона  Simple Smile

Аз да сложа един обяд, та да се включите по- скоро. На такова нещо не може човек да устои  hahahaПоне аз не мога  Embarassed

# 379
ето и аз да се  впиша,че нещо голям мързем ме е налегнал,ей това е много лошо,понякога съм много прекалено мързелива,и ето сегаседя и мисля какво да пиша,ама то наистина нищо ново няма,вчера се отдадох на шляене по паркове и с една дума скука,на всички пожелавам приятен ден   Hug   bouquet

# 380
  • Varna
АЛВЕРЧЕ Hug
Хем ги виждах от балкона тия красавци, хем три пъти ходих да ги гледам и да се качвам на тях. Те са ми голяма страст и слабост от детство. А колко е хубаво да плаваш под ветрилаааааа. Ама като е УбавУ времИтУ. Иначе е мамата си трака.
А не писах за клиперите, защото викам си, това не е тема за тях.
Любимият ми ветроход беше на Оман. Още първия ден без да исках се нахендрих на него. Еййй, страхотни момчета, колко хора им станаха фенове просто не е истина. То не спряха да веселят хората, да им танцуват, да им свирят. На тяхния ветроход, на изпращането имаше най-много хора. Пеехме със тях и танцувахме, много снимки им нахравих и тогава. Страхотен ветроход, малък но точно истински такива каквито аз си ги харесвам и чист и боядисан както винаги съм виждала кораба на моя съпруг. Добър Капитан и екипаж имат, това е. Не, че другите не бяха добре, но този си беше както си трябва. На самото изпращане, момчетата не спряха да да свирят и да ни махат, танцуваха по много интересен начин, нямах камера за да го заснема. Това не е такова танцуване каквото ние имаме във предвид. Ще видя моите познати моряци дали не са направили клип. Тези момчета, до последно развяваха, техния и нашият флаг. Много си приличат дори. Бяха на траверс на Галата но не спираха да пеят и да ни махат, да развяват знамената. Когато исках да си купя магнитче със вида на тяхния клипер, само от него нямаше. Беше свършил. Но пък имам страОтни снимкииии, страОтниииии smile3521
Още първият ден като отидох да разгледам ветроходите и ви казах, че първо на него се нахендрих и то случайно. А и по едно време, чувам музика, уж шотлански гайди, пък то ориенталска музика. И по музиката, по музиката и как ви ДелтЪ сЪ цопна във средата на купона. Свирят Оманците и танцуват- правят купон на ОратЪ. Ама ората стоят и зяпат, не са виждали такова нЯщУ. Обаче виЙ мен мЪ знаЙти, как така аз шЪ стоя на такава музика. И почнах хем да им пляскам, хем да танцувам, хем да ги снимам. Само кофти снимки станаха, че те стояха така, че слънцето беше срещу ми. И по едно време идва към мене един от офицерите и ми помага да намеря мястУ за снимки. И другите снимаха, ама аз направих впечатление веднага, че пляскам със тях и танцувам Joy И питам аз от къде са, що са, щото не разбрах във началото. И младежа вика,-Оман. ААА викам му, аз знам много хубави неща за вашата страна от моят съпруг. И разпитва той за МойтУ Всичку, разбра сЪ и че сЪ кУлегИ. Ей, такива ми ти работи. Ако искате, ще ви изпляскам някои снимки .

Ей тВа е моят любим клипер.
https://http://img155.imageshack.us/img155/763/shababoman5.jpg

# 381
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Ех, Делте, да ти завиди човек Hug  Аз като гледах репортажите на ТВ-то си казах- не може да е минало без Делта  Simple Smile даже реших, че си заминала за Турция с един от тези красавци ( ветроходите имам пред вид  hahaha)

Аз наистина ти завиждам, че на мен ми става лошо само като ги гледам как се движат по вълните. Изобщо не мога и да си представя да се кача на лодка даже, дори за малко  Cry

Ама къде се изгубиха всички пакитки, ще си намаляваме поведението заради неизвинени отсъствия  Crossing Arms

# 382
  • в очите на моето ангелче София
                                                                                    bouquetПОМОЩ bouquet
Добър ден  и от мен,реших да погостувам във вашата темичка и естествено имам един два въпроса.Малко ми е далечна тази държава и нямам представа от порядките там,но моя добра приятелка се запозна с един младеж от пакистан,той живее и работи с червена карта в Гърция,а тя живее в България,всичко започна да се развива много бързо в тяхната(предимно видео)връзка тя отиде и в Гърция виждаха се наживо,но за мене е необяснимо и странно поведението на това момче той иска да се жени за нея.Аз като една мнителна българка започвам да се притеснявам от цялото това бързане,той иска другия месец да се женят,това нормално ли е по онези ширини или имам право да се притеснявам.Аз много пъти съм водила разговори с него(пред камерата) и той се кълне в огромна любов към нея,а аз съм като паднала от марс,просто немога да повярвам че от 3 месеца комуникация пред камерата и едно виждане някой ще тръгне да се жени,за това МОЛЯ кажете ми как стоят нещата със техните сватбени обичай и традиций,защото всичко взе да се развива мнооого по-бързо от колкото аз мога да приеама.Той иска да се венчаят в Гърция,а ние дори незнаем дали има пакистанско посолство в София.
МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ,защото много се притеснявам да не и се случи нещо лошо,всичко ми изглежда прекалено наивно.Вие какво ще кажете? Confused

# 383
  • Varna
ЕЛЕНЦЕ Hug
Аз, съм от фенките на Пакитките тука. Нищо не мога да ти кажа по тоя въпрос. Но, знам, че всяка от тях която е омъжена за човек от там, ще ти каже, да не се избързва толкова много. Вярвам, че няма да ми се ръзсърдят, че говоря от тяхно име. Защото са давали много умни съвети и знам какво ще посъветват приятелката ти. Това го казвам за твое успокоение, докато се включат истинските пакитки. Ще те посъветват, но няма да ти влияят.
АЛВЕРЧИК Hug
Пий поне Идно каЙве със ветроход бе Душата Wink От това поне няма да ти прилошее Hug Аз, да има едно лесно и на ветроход да работя и да жЮвеяяя, мечтииииии Laughing

Хайдеее, момичета, елате и дайте съвет на Еленце!!!

# 384
Ами аз щях да пиша, цял ден се каня  Simple Smile Но не съм много за пример, защото ние бързо се оженихме и много-много не му мислих. НО моят съпруг е живял 20 години преди това в Бг, има един неуспешен брак с българка, от който му е останал син. Така, че най-малкото заради сина си, той си беше свързан с Бг завинаги. Освен това, беше познат на моите шефове, дори много повече от това. Брат му също е женен за българка и до преди година-две живееше в Бг. Запознахме се в работата ми, не в интернет пространството. Знаех, че плановете му са да живее в България, никога не е ставало дума да се върне в Пк. В крайна сметка, ние имахме връзка шест месеца, след което решихме, че ще се съберем завинаги и ще имаме деца. И така, противно на всичките ми принципи, много скоро след запознанството ни, се оженихме, че и дете си направихме  Simple Smile
В София има отскоро посолство на Пк, досега се ползваха услугите на това в Румъния, а сигурно и още дълго ще се ползват, нали някой се оплака, че засега тукашното посолство изобщо не върши никаква работа.
Съвети едва ли може да се дават от разстояние, след като не знаем какъв е човека и какви са му намеренията. Когато човек е разумен и обмисля действията си и евентуалните последствия, няма нужда от съвети. А иначе, евентуалните недоразумения, които биха могли да възникнат вследствие на различните религии, възпитание, ценностна система, сме ги разнищвали десетки пъти, може да прочетете по предишните теми, не са толкова много.

# 385
Здравейте,

ето и аз да се разпиша , та дано ни потръгне днес, дано се оживи темата...

значи малко хаотична ми е мисълта защото отдавна не съм писала и ще се изкажа по теми, които отдавна са обсъждани...а може и да пропусна нещо или някой...

Алвера, благодаря ти за снимките, чудесни деца, а някои детайлчета направо ме размечтаха и настроиха носталгично. снимките сред цветята са просто жестоки. Благородно завиждам.

Делта е другата, която ме настройва завистливо  Crossing Arms

Мактуб, най-накрая се появи....ами по-честичко се тупвай на работното място на твоя мъж де, какво само седиш в къщи.

Маринке, някак наистина не е в твой стил да призбързваш, поне доколкото те опознах си човек, който много премисля нещата, но ето виж в този случай е било на хубаво.

Марси, направо се изненадах да те видя, какво става, нещо за проблеми споменаваш, надявам се вече да са минало. Как е по тунизийско?

Еленце, да ти кажа бих се отнесла с резерви към всеки, който пришпорва нещата, независимо от културата му. На първо място ми идва на ума той има ли постоянни документи , извинявай, но не знам какво е това червена карта, какви права му дава...Да не е от тези, които искат да се вредят с постоянно жителство в Европа. Иначе Марина е права, без да познаваме човека нищо не можем да кажем....всякакви ги има и в Пакистан, може да гони интереси, може наистина да е влюбен, може да е много религиозен и да иска да узакони връзката и т.н.

Дебеланки наскоро си говорихте за дебелариуми. Да ви кажа при мен винаги е било въпрос на воля, имах много лош навик да ям в полунощ и на сутринта се чуствах като натъпкана с камъни. От известно време си казах enough is enough и започнах да си променям навиците, но съвсем постепенно, защото знам че направя ли драстична промяна съм обречена на неуспех. Та първо спрях да ям толкова късно, после намалих количеството, после започнах да се стремя да съчетавам според принципите на разделното хранене (доколкото мога, не много строго) и веднаха даде резултат. Вече съм със 7 кила по-малко отколкото когато забременях. Туй исках да ви съ пуфаля, много съм дуволна, начи... Sunglasses

За бебетата, в Пакистан наистина няма кой знае каква структурирана грижа за  новородените, общо взето кой каквото може да си позволи. Държавните болници са ужасни, за богатите има чудесни частни клиники неотстъпващи на европейските...мисля че е трудно в такава бедна държава и то с огромно население да се организират някакви грижи, които да обхващат всички. Аз за себе съм поела по някакъв среден път...повече се водя от английските табиети, най ми допадат те. В България ми се струва че се преувеличава и трепери прекалено над децата, понякога имам чуството че всички деца се третират като болни до доказване на обратното. Като че ли са някакви супер кекави същества, които никоя болест няма да подмине. В крайна сметка природата има по-различен замисъл, предполага се болестите да са изключението, а не правилото. В англия ако много се паникьосваш направо те гонят от лекарския кабинет 'Детето изглежда съвсем добре, защо си дошла'  това може да се чуе често, макар и да е шокиращо за някой...на мен лично наскоро ми отказаха определени изследвания и за двете деца защото напразно съм се безпокояла...сетих се че и като попитах да давам ли витамин Д, доктора много странно ме изгледа и ме пита защо смятам че е необходимо, а наскоро даже четох, че това дори не е съвсем витамин, а хормон или нещо подобно, в БГ е светотатство да не го даваш

newsm78  Дали щях да казвам нещо друго  newsm78  Вчера засадих розов храст , молете се да се хване, както и някои семена и луковици....

Последна редакция: ср, 26 май 2010, 18:19 от летящият лахмаджун

# 386
Хм, и аз се боря с килограмите, да не ме е срам да се съблека на морето, поне корема да поскрия и сланинките по талията, но нещо не ми се получава тази работа. А от кога не съм яла шоколад... И се чудя за какво  Mr. Green
За децата съм съгласна, че не е нужно да се вманиачаваме, аз ги водя задължително, ако имат температура и я поддържат 2-3 дни, но и зависи от общото състояние, де, аз веднага си ги познавам, когато са зле. То и без това висенето пред кабинетите тук те отказва в повечето случаи да ходиш за щяло и нещяло.
Варненки, нищо не казвате за срещата, ще има ли организация или не? Казвайте навреме къде и кога, даже ако има автобус до нашия комплекс, предпочитам с автобус да се придвижим, че с кола ни става най-зле.
Да ви кажа ли моят мъж какво се изказа - че пакистанците имат мания да се женят за бели жени. А навремето като се оженихме ние ми каза, че ако всички правят като него, черните ще изчезнат след време напълно  Mr. Green

# 387
  • Varna
ЛЮ Hug
Как си бе мацка, как са малчоците? А ти сти страОтна беее, браво на тебе, ама първУ за градинката newsm10 Да ти стане такава, като картинката която ти изпратих!!! Второ, е това съ килограмите, разбира се, че ще те поздравя и ще ти се зарадвам newsm44 Карай си все така, ти си си намерила твоят път за влизане във нормите, които ти усещеш, че са твои. Просто трябва да си слушаме тялото!
МАРИНЧЕ Hug
Незнам за останалите от Варна. Аз ти казах, че когато ми се обадиш, аз ще ти кажа дали нямам някакъв ангажимент. Организация няма, защото, за сега никой не се е обаждал дори тука във темата или на лични. За Тесс, знаете, не и е до обаждане. Но по нататъка съм сигурна, че ще се обади момичето. Шахзади, и тя от далече ще идва и за сега не се е обаждала. Та това е де- няма организация, защото само аз съм налична във мУментЪ bowuu

# 388
  • по пътеката
аз  ,ако няма нещо извънредно,ще звъня за свръзка с  делта! но нека се довла4а до варна по -живо по-здраво! Praynig Peace Hug

# 389
Ами като няма организация, идвайте да пием кафе в Св.Константин, докато сме там - кой когато може. Но по-добре ще е, ако можем да се съберем всички наведнъж, след като по едно и също време ще сме там.
Ами аз ей това не мога да установя - коя храна да избягвам, за да отслабна. Засега, имам чувството, че всякаква  Mr. Green С месеци не съм яла хляб - нищо, сега сладкото спрях, пак нищо. Ям само Нестле фитнес и то, колкот пише, че трябва, два пъти на ден, един път салата и пак нищо. Ще чакам две седмици, да видим какво ще стане, предния път за 1 седмица свалих килограм, а сега...

Общи условия

Активация на акаунт