Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кои са основните туристически атракции и празници в Пакистан?
Какъв е официалният език на Пакистан?
Какви са някои от основните фрази на урду, използвани в ежедневието в Пакистан?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кои са основните туристически атракции и празници в Пакистан?
Пакистан предлага разнообразна гама от туристически атракции и празници. Основните събития включват Деня на Пакистан, Деня на независимостта, Деня на отбраната, Въздушните сили Day, рождението и смъртта на Quaid-e-Azam, Рамадан, Eid ul Fitr, Eid ul Adha , Eid Milad un Nabi и Ashura. Тези събития предлагат възможности за посещение на свещени места, участие в религиозни ритуали и празненства и преживяване на местни обичаи и традиции.
-
Какъв е официалният език на Пакистан?
Официалният език на Пакистан е английският, който се използва в държавни, образователни и бизнес организации. Националният език е урду, който се говори в цялата страна, заедно с урду пакистанците говорят и регионални езици или диалекти като пенджабски, Синдхи, пущунски, Balochi, Saraiki , Шина , Burushaski , Khowaar , Ваханск и други.
-
Какви са някои от основните фрази на урду, използвани в ежедневието в Пакистан?
Някои от основните фрази на урду, използвани в ежедневието в Пакистан, включват: 'Assalaam Alayku' (Здравейте), 'Khuда Haafiiz' или 'Allah Haafiiz' (Довиждане), 'Shukria' (Благодаря ти), 'Maaf Karo' (прости ми), „Мера име [име] хаи“ (Моето име е [име]), „Мейн [държава] say hoon“ (Аз съм от [държава]), „Муджай [място] бохат пасанд хаи“ (Аз наистина харесвам[място]), 'Aap ka naam kya haai' (Как се казваш?)', 'Aap kahan rehtey hain' (Къде живееш?)', 'Khana bohot maazaydaar hae' (Това ястие е вкусно).
-
Какви са някои особености на гостоприемството в Пакистан?
-
Какви са някои от уникалните съставки и методи за приготвяне на кюфтета в рецептата на Истанбул?
. аз не съм писала, но ви чета
. нещо пак ме завъртя много въртележката- работа, училище, зъболекар
и грижи за детенце и време лично за мама
май не остава. Понякога искам деня да е по голям от 24 часа за да мога да свърша повече неща
и почувствах една такава мъка за дечицата и старите женици, почувствах безсилието им......объркването и безисходицата им. Както каза Грозен аватар- депресивно, много депресивно. Колко мъка има по света Божееейй. Някъде хората умират за вода, а някъде както сега във Пакистан, умират от вода....... Дано по скоро да отминат тия нещастни дни се моля